Плочки на пода в коридора (245+ снимки) – Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Плочки на пода в коридора

В коридорите и коридорите подовете са изложени на най -голямото натоварване в сравнение с други помещения. Затова в тяхната декорация трябва да се използват устойчиви на износване покрития. Подовите плочки в коридора са надеждно и невероятно издръжливо покритие.

Какви са изискванията за подовата настилка на коридора?

Надеждно и невероятно издръжливо покритие

Надеждно и невероятно издръжливо покритие

Подовите плочки в коридора трябва не само да допълват добре цялостния облик на стаята, но и да отговарят на редица изисквания:

 • Износоустойчивост. Важен критерий за всякакви подови настилки, а не само за плочки. Етаж в коридора често е изложен на движение на токчета, влачене на предмети, включително тежки. От 5 -те категории на сила в коридора трябва да бъдат избрани поне 3 класа.
 • Механични повреди. Подовете в коридора са по -склонни да бъдат изложени на улична мръсотия, корозивни вещества и почистващи препарати..
 • Водоустойчив. Керамиката за пода в коридора, с ниска степен на порьозност и висока плътност, на практика не абсорбира и не пропуска вода. За коридори тази цифра не трябва да бъде повече от 3% в многоетажни апартаменти и не повече от 6% в частни домакинства. В противен случай материалът много скоро ще загуби своята презентация..
 • Коефициент на триене. За подови плочки в коридора тя трябва да бъде най -малко 0,75 и не по -малко. Само с такива индикатори плочката няма да се плъзга. Блясъкът за коридора и коридора не е подходящ.
 • Твърдост. Оценявайки този показател по скалата на Моос, 6 или 7 точки ще се считат за оптимални..
 • Външен вид. Оттенъкът и цветът също са важни критерии за подбор. Например светъл под в коридор ще показва следи от замърсяване веднага след нанасянето им. На твърде тъмен прах и драскотини ще бъдат ясно видими, дори и най -малките.

Подовете са изложени на най -големите натоварвания

Подовете са изложени на най -големите натоварвания

Най -добре е да купите плочки със студена палитра за коридора, особено ако освен това е и малък.

Предимства и недостатъци – какво повече?

Характеристиките на изпълнение правят плочката несъмнен лидер по отношение на:

 • Сила. Подовите плочки издържат на големи натоварвания и механични натоварвания.
 • Издръжливост. Материал, устойчив на почистващи препарати и други агресивни материали.
 • Хигиена. По него не се образува мухъл или плесен.
 • Устойчивост на влага. Тази цифра е много висока. Подовите плочки не се страхуват от влага, вода, дори в моменти на наводнение.
 • Дълголетие. Висококачественият материал, правилно положен, ще издържи средно 50 години, без да губи представянето си.
 • Декоративност. Светът на подовите плочки е широк. Това означава, че изборът на цвят, текстура е много голям, което ви позволява да създавате различни дизайни на пода в коридорите..
 • Хигиена. Материалите са изработени от естествени компоненти, което означава, че не представляват опасност за човешкото здраве.
 • Огнеустойчивост. Плочката не гори, не се топи, не разпространява огън.
 • Външен вид. Подовете с плочки винаги ще изглеждат красиви, а интериорът на коридора ще бъде завършен.
 • Лесен ремонт. Ако една от плочите е повредена, тя може просто, бързо и лесно да бъде заменена с цяло.

Износоустойчив материал

Износоустойчив материал

Недостатъци:

 • Плочки – материалът е студен и достатъчно твърд. Ходенето босо по него е неудобно. Ситуацията може да бъде коригирана чрез инсталиране на подово отопление. Ако пространството позволява, една част от стаята може да бъде облицована с плочки, а другата с друго покритие..
 • Плъзгане. Гланцовите плочки имат висок коефициент на плъзгане. Ето защо е по -добре да купите мат за коридора. От предната страна е малко груб, следователно коефициентът на приплъзване е по -нисък.
 • Плочките с канали и неравности бързо се замърсяват и събират прах, особено на входа врати. Ето защо е по -добре да поставите тъмен тук, основната зона може да бъде осветена.

Разновидности на подови плочки в коридорите

Гамата от подови плочки се предлага в няколко версии. Всяка позиция е надарена със собствени характеристики, предимства и недостатъци. Както и възможностите за дизайн.

Плочки - материалът е студен и достатъчно твърд

Плочки – материалът е студен и достатъчно твърд

Керамични

Най -често срещаните, и не само за коридори. Може да се намери в кухнята, баните, коридорите и т.н. Изработен е от глина чрез изпичане. Това му придава здравина, надеждност и издръжливост. При много силно механично натоварване той все още може да се счупи.

Керамиката не се страхува от температурни колебания. Керамичните подови плочки почти винаги запазват нормалното си (студено) състояние. Ходенето босо по него е неудобно. Но благодарение на разнообразието от форми, цветове, текстури и шарки, можете да въплътите всякакви дизайнерски идеи с него..

Керамиката е най -често срещаният вариант

Керамиката е най -често срещаният вариант

Порцеланови каменни изделия

Този тип подови настилки се класифицират като допълнителен клас. Материалът има повишени показатели за якост. Произвежда се от специални суровини на базата на скали, много висококачествена глина, естествени багрила.

Порцелановият камък е ниско порест материал, така че практически не абсорбира влагата. Сложността на монтажа, в сравнение с керамиката, не се различава много. Останалите изисквания за подови настилки са напълно изпълнени. Вярно е, че цената му е много по -висока.

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Порцеланов камък – допълнителен клас

Кварцов винил

Подобрена плочка, която има доста висока устойчивост на химикали (детергенти). Не се страхувайте от температурни промени. Съдържа:

 • кварц;
 • стабилизатори;
 • винил;
 • пигменти.

Благодарение на този състав материалът излиза здрав и пластичен. Отнася се до екологично чисти материали. Сред недостатъците: масивност, необходимостта от изравняване на повърхностите, върху които се планира полагане.

Кварцов винил - има доста висока стабилност

Кварцов винил – има доста висока стабилност

Допълнителни функции

Коридорът или коридорът е първата стая, в която влизат не само собствениците, но и външни лица. Това означава, че всеки детайл, всяко малко нещо първоначално създава мнение за вкусовете на жителите на апартамент или къща..

Цветова схема

Подовите плочки се предлагат в широка гама от цветове. В тази връзка авторът се ограничава изключително до личен вкус и естетически показатели..

За да увеличите визуално коридора, изберете светли нюанси. Бежово, орех, пастел, Сив – всички те принадлежат към неутрални и топли тонове, съчетани с други нюанси. Вярно, върху тях веднага се виждат замърсени зони и те могат да се появяват ежедневно и често.

Мръсотията и драскотините също ще се появят на пода от черни плочки. Тъмните цветове ясно подчертават размера на стаята. Ако е малък, тогава не трябва да избирате тъмна плочка за пода..

Има широка гама от цветове

Има широка гама от цветове

СъветиИзберете заглушени тонове с шарки и неравна текстура. Тази опция се вписва добре в интериора, изглежда хармонично, не изглежда скучно.

Но бъдете внимателни, когато избирате студена палитра – тя може визуално да отчужди предмети и мебели. Светлината – напротив, е в състояние да ги сближи.

Моделирани и монотонни плочки – кое е по -добре?

Снимки, шарки или картини не могат да се нанасят върху подовите плочки и те са неподходящи в такава уединена стая. Етнически или флорален модел, орнамент, проста геометрия, направен в многоцветни тонове, ще изглежда достойно и естетически в коридора. Ако стаята е голяма, можете да я украсите с малък модел, това ще й добави уют. Декорът на подовите плочки може да бъде балансиран с ярки цветове, като се комбинира с плътен цвят.

Красива комбинация от цветове

Красива комбинация от цветове

Вариации на текстурата

Любителите на необикновени решения могат да поръчат подови плочки с релефен модел. Но ще бъде много неудобно да се движите по него, особено боси. Следователно тази възможност често се пренебрегва от хората.. Асортиментът от подови плочки е толкова разнообразен, че необходимостта да се поръча релеф отпада сама:

 • Гланцово. Рядко се използва в малки помещения, въпреки факта, че визуално разширява пространството поради огледалния образ на обекти. Драскотини и стружки се виждат веднага върху гланца.
 • Мат. Нехлъзгащи се, замърсявания и драскотини не се виждат толкова ясно по повърхността му. По -добре предава светлинен поток поради ниската отразяваща способност.
 • Структурно. Това е по -евтина алтернатива на плочки с естествена естествена текстура. Структурните подови плочки имитират естествени камък и дърво.
 • Сатен. Плочка с микрорелеф от предната страна. На такава повърхност светлинните потоци блестят по -меко, подчертавайки декора.

Опция за текстура

Опция за текстура

Най -добрият избор са подови плочки от мат или сатен. Изглежда по -изгодно на фона на други сортове.

Форми и размери

Възможностите на подовите плочки са потенциално ограничени. Например, безшевно покритие няма да се получи от него. Независимо от това, с негова помощ може да се направи разнообразие в интериора.

За големи коридори и коридори купувайте големи блокове – това ще подчертае мащаба на стаята. Медиумите ще изглеждат добре в малки до средни стаи.. Мозаечните блокове се считат за декоративна техника и се използват рядко..

Има различни форми и размери

Има различни форми и размери

Алтернатива на традиционния квадрат и правоъгълник може да бъде:

 • с форма на ромб;
 • шестоъгълна;
 • кръгъл;
 • трапецовидни подови плочки.

За да създадете визуални ефекти в една стая, няколко вида се комбинират наведнъж.

Полагане или как да поставите подови плочки със собствените си ръце?

В коридора може да се организира и интересна облицовка, защото има няколко начина за това:

 • Права линия – най -простата, където блоковете са подредени в редове.
 • Диагонално – затруднява се от факта, че изисква допълнителни стъпки от капитана при оформянето на подходящ продукт.
 • Тухла – наподобява полагането на стени от тухла блокове.
 • Паркет – използва се при полагане на конструктивни елементи, имитиращи дърво.
 • Модулна – комбинация от плочки с различни размери и форми.
 • Килим – комбинация от плочки с различни декоративни шарки или шарки.

Рустик стил

Рустик стил

Всички видове стилизиране, с изключение на прави, не са лесни. Те могат да бъдат изпълнени правилно, при условие че майката има опит и познания за правилата за работа с материала..

Стилни решения за интериор

Има много възможности за дизайн на подови плочки. Но що се отнася до определен стил, всичко се свежда до няколко, но доста печеливши варианта..

Класически

С помощта на подови плочки класическият стил може да бъде реализиран в най -луксозната интерпретация, особено ако пространството го позволява.. В класически стил, блясъкът на пода ще бъде подходящ. Комбинация от гланц с порцеланови каменни изделия с класически модел или повърхност, напомняща мрамор, ще изглежда добре. Можете да направите дизайна по -модерен и модерен с помощта на няколко декоративни елемента на фона на светли нюанси..

Класически стил

Класически стил

Основното е, че те са съгласни в цветовата комбинация..

Модерен коридор

Визуалното ръководство на това стилно решение е наравно с практическото, черпейки естетика от него. Тук трябва да се съсредоточите върху удобството и качеството на покритието и върху неговото пълно съответствие с геометрията на коридора или коридора. Матовите плочки в светли цветове изглеждат изгодни. Като алтернатива можете да експериментирате със структурирано.

Модерният стил в тази уединена стая е подходящ за създаване на необикновени стилни опции. Например, черният гланц на фона на бяла фасада е много добра идея в дизайна на коридор..

Модерен стил

Модерен стил

Скандинавски

Бялото трябва да доминира в скандинавския интериорен дизайн. Това означава, че няма нужда да мислите и да се съмнявате дълго време, а смело да го продължите, като го вземете за основа. В допълнение към традиционните квадратни / правоъгълни, можете да експериментирате с блокове с различни форми.. След като изберете текстура с модел, поставете я с тухлена зидария. Плочките, имитиращи естествени текстури, също са подходящи за скандинавски стил.

Скандинавски стил

Скандинавски стил

Таванско помещение

Вдъхновен от индустриалната естетика Таванско помещение – перфектно покритие за изпълнение на различни комбинации. Плочка, която по текстура наподобява естествен камък, дърво или същия бетон, ще изглежда интересно на фона на тухлена фасада. В тази версия ще бъдат подчертани фрагменти от различни форми, които ясно контрастират с други композиционни обекти..

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Лофт стил

Висока технология

Въпреки факта, че стилът висока технология се ангажира с високите технологии, той не избягва наличието на традиционни дизайнерски решения в него. Големи блокове с плочки с дълбока текстура могат да бъдат положени на пода. Матови или такива, които по -меко отразяват светлинния поток.

СъветиЦветове, за високотехнологичен стил, е по-добре да изберете естествени нюанси. Те ще продължат монохромната палитра на интериора, правейки го интересен и завършен. Нещо повече, това е много характерно за високотехнологичния стил..

Хай-тек стил

Хай-тек стил

Комбинирани подове – какво и как се комбинират подовите плочки??

Ако подът на коридора е завършен само с плочки, тогава той ще изглежда малко скучен, особено ако е голям и блоковете са подредени в редове. Можете да го разнообразите, като комбинирате плочки с друго подово покритие.. Тази опция има няколко предимства:

Ако плочките се поставят директно върху прага, тогава подът ще бъде защитен от излишната мръсотия. Зониране се счита за модна тенденция на нашето време. Границата на залата или жилищната площ може да бъде разпределена към разделителните линии на различни покрития.

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Коридорът може да бъде елиминиран от монотонност чрез комбиниране на различни покрития на пода. По-лесно е да се извършват праволинейни преходи, въпреки че не трябва да има особени трудности с къдравите преходи. Зонирането с подиум ще изглежда грандиозно, където зоната, покрита с плочки, ще бъде леко повдигната

.

Черно -бели подове в коридори или коридори

Подовете на коридора, декорирани по този начин, го правят чист и светъл, но ако му липсва функционалност, това ще изглежда като банален протест към дългогодишно клише. Белите подове предоставят уникална възможност за собствениците да покажат ангажимента си към чистотата. Това решение е много необичайно – не всеки може да направи такава стъпка..

Тази комбинация прави коридора чист и светъл.

Тази комбинация прави коридора чист и светъл.

Комбинация от черно -бели зони

Ключовият момент в този дизайн е добра комбинация, ако трябва да стесните или разширите пространството на една стая.. Тъмните зони визуално се стесняват и приближават обектите, светлите зони – увеличават и отдалечават. В малките стаи трябва да има повече светли тонове, в големите – можете да опитате да експериментирате, като добавите още черни зони.

Единственият начин да използвате черно за визуално уголемяване на коридора е да изберете гланц..

Игра със светлина

За да не досажда стаята, се препоръчва да направите един от тоновете фон (водещ) на втория – допълнение.

В черно -бялата версия на дизайна на подовете ще трябва да се постараете много, като положите много усилия и търпение. Белите зони задължително трябва да станат доминиращи, да засилят осветлението.

Необходимо е също така да се има предвид фактът, че всички неточности и мръсотия ще бъдат видими повече на черно, отколкото на бяло..

Обзавеждането трябва да бъде избрано така, че всички предмети да бъдат покрити. Отворени или със стъкло, нещата и предметите, които се намират в тях, почти ще развалят хармонията. Най-добра покупка:

 • килер;
 • скрин;
 • специален обувка шкафчета;
 • нощни шкафчета с чекмеджета.

Това решение е много необичайно.

Това решение е много необичайно.

Парцелите, разположени близо до входа на къщата, са нарисувани в тъмен цвят. Избират се здрави и издръжливи подови настилки, които да съответстват на плочките. Коридор е помещение, където почистването се извършва много по -често от другите помещения, така че подът трябва да може да издържа добре на въздействието на почистващите препарати. Най -подходящият е ламинат, макар и твърде агресивни химикали, се страхува.

СъветиВ помещения, където почистването ще се извършва твърде често с помощта на силни почистващи препарати, подът трябва да бъде направен само от плочки. Просто комбинирайте различни текстури и цветове помежду си.

Интересни ще изглеждат и мозаечните плочки. Можете да добавите чар към коридора, ако използвате подови плочки, наподобяващи естествен камък..

Тъмният цвят се използва за зоната близо до вратата

Тъмният цвят се използва за зоната близо до вратата

Всяка от горните заповеди се обслужва добре в черно и бяло. Тук можете да използвате различни методи за декорация: игра с шарки, рисуване или плътна версия на картината..

Ще ви бъде интересно:

Ръководство за видовете подове (140+ снимки), които можете да направите сами в частна къща

Кухненски плочки на пода: 150+ снимки на тайните на красивия дизайн

Ролята на цвета и текстурата върху цялостния облик на интериора

Плочка – материалът, който най -често се използва за полагане на пода в коридора, кухня, баня и тоалетна. Производителите на плочки, опитвайки се, ежегодно пускат нови форми, текстури, комбинирани опции. Горният слой от блокове е релефен, гладък, грапав. Всичко това прави възможно създаването на различни дизайнерски проекти в апартаменти. Помислете как плочките с различни текстури ще изглеждат на пода в коридора.

Под камъка

Тук можете да използвате блокове с различни форми и текстури. Това е добър избор при декориране на стая в класически или селски стил.. Плочка за камък може да предаде на окото различни видове текстури, имащи характерен модел:

 • базалт;
 • шисти;
 • гранит;
 • кварцит.

А мраморното покритие на пода ще предаде лъскавата, привлекателна текстура на оникс, мрамор и ахат.

Можете да използвате блокове с различни форми и текстури

Можете да използвате блокове с различни форми и текстури

Този материал се продава в различни нюанси от монотонни до нюанси, които включват различни включвания. Някои видове каменни блокове са изработени от порцеланови каменни изделия, което означава, че имат грапава повърхност. За пода в коридора това е много добро качество, така че няма да се счита за плъзгащо се.

Изглежда естествено във входната зона на апартамента. Останалата площ от пода може да бъде подредена по следния начин:

 • контакти;
 • цели орнаменти;
 • панел.

Декоративните бордюри с первази също ще изглеждат добре..

Под гората

Дървото във всеки дизайн, изпълва къщата с естественост, добавя уют и комфорт. В продажба има плочки, имитиращи дърво от различни видове:

 • дъб;
 • Бор;
 • бук;
 • венге.

Всяко дърво има свой собствен уникален модел. Възможно е да добавите елитарност към стаята с тази конкретна плочка, като успешно изберете текстурата и нюансите. Материалът е лесен за грижа, създава безпроблемен ефект при оформяне.

Изпълва къщата с естественост

Изпълва къщата с естественост

Можете да украсите стаята с декоративна рамка, да поставите блокове под формата на рибена кост, плитки (като паркет) или в бягане. С една дума, няма ограничения в дизайна на пода с плочки, подобни на дърво. Тук самият автор има право да избере метода на стилизиране и декорация. Както и вида на шарката върху плочката и цвета.

Огледално

Зрителното отражение увеличава пространството и обектите. Използвайки огледални плочки на пода в коридора, можете да пресъздадете многостранен ефект. Продава се с матови или оцветени ръбове, подобни на благородни метали. Побира се в квадрат или ромб.

За да създадат декоративен ефект, занаятчиите често украсяват няколко зони с плочки с точки в чертежа. Не е зле като декорация, вграденото осветление ще изглежда.

Красиво антре в светли цветове

Красиво антре в светли цветове

Сив

Сивото в дизайна на пода ще добави студенина, простота, сдържаност в стаята..

СъветиПлътният сив под се препоръчва за тези, които ценят лаконизма и строгостта в интериора. Често този под се разрежда с някакъв орнамент или шарка. Сивите плочки по пода на коридорите изглеждат естествени.

Успешна комбинация от сиво с изумрудено, бяло, зелено, огледални вложки и дървесни текстури. Сивата скала има много нюанси, така че плочките от този цвят могат да се използват като фон. За да създадете класически стил, сивото трябва да се комбинира с малко тъмно.

Сиво - студенина, простота, сдържаност

Сиво – студенина, простота, сдържаност

Бежово

Естественият цвят винаги е актуален при създаването на дизайнерски проекти.. Бежов под в коридора – практичен вариант. Изглежда страхотно в дует с дървени мебели, изработени в класически дизайн или със стени, завършени с дърво, естествен камък, обикновена или текстурирана мазилка.

Формата на плочките в бежови цветове се произвежда под формата на удължен или равностранен правоъгълник. Тя може да бъде едноцветна или да имитира структурата на дървото, така наречените паркетни дъски. Използвайки кафяво, можете да създадете декоративни рамки и шарки в коридора. Методите за полагане използват всякакви:

 • под формата на квадрати;
 • при бягане;
 • по вида на полагане на паркет.

Също така комбинирайте различни форми и размери плочки помежду си.

Естественият цвят винаги е актуален

Естественият цвят винаги е актуален

Кафяво

Този цвят на пода на коридора изглежда неутрален и скъп. За да се подчертае благородството на стените или мебелите, изработени от естествено дърво, могат да се използват кафяви подови плочки. Такъв интериор ще изглежда доста уважаван.. Произвежда се и се предлага на пазара в три версии: дървесни, каменни или напълно едноцветни.

 • По -целесъобразно е да комбинирате монохромно с декоративни детайли – акцентна вложка, модел или бордюр.
 • Кафявото дървесно зърно ще добави топлина, уют и комфорт към интериора.
 • Камъкът ще създаде ефект на масивност, ще добави свежест в стаята.

Изглежда неутрално и скъпо

Изглежда неутрално и скъпо

Няколко практически съвета

Изборът на плочка е необходим не само за красота или цвят, но и за качество. На всяка опаковка производителят залепва пиктограма, в която посочени са технически и експлоатационни характеристики:

 • PEI – показва нивото на издръжливост, измерва се по специална скала, може да има показатели от 1-5 единици.
 • Икона, наподобяваща лабораторна колба, показва, че плочката има добра устойчивост на химически активни вещества..
 • Снежинка – устойчив на замръзване материал.
 • Puka – плочките са предназначени за облицовка на стени.
 • Отпечатък – подови плочки.
 • B – показва, че плочката е произведена чрез натискане. А – чрез екструзионна технология.

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Той също така посочва:

 • клас плочки;
 • цвят, текстура;
 • дебелина, дължина и ширина;
 • тегло на кутията;
 • тегло на една плочка;
 • площ в един пакет;
 • брой блокове в пакет.

Препоръки за подбор

 • За коридора и кухнята е по -добре да закупите груби плочки. Това ще намали нивото на подхлъзване. Но твърде дълбоките депресии ще събират прах и мръсотия. Остъклен, снабден с по -голяма здравина и водоустойчивост.
 • Когато избирате цвят, помислете за цялостния интериор. Порцелановите камъни и светлата керамика са еднакво подходящи за коридора.
 • Черно-белите плочки бързо ще се замърсят и това ще бъде видимо за окото на трета страна веднага.
 • Успешно се комбинират помежду си: бежови, кафяви и сиви плочки.
 • Матовото е по -практично от лъскавото, драскотините по него са почти невидими, което не може да се каже за гланц.
 • Средно големи плочки с повтаряща се текстура или шарка визуално намаляват стаята, но добавят уют към нея.

Красиви, светли цветове

Красиви, светли цветове

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции Плочки на пода в коридора (245+ снимки) - Как да изберем и сложим? Модерни и красиви опции

Не трябва да забравяме за фалшификатите. Не се доверявайте на твърде ниски цени и съмнителни производители. Закупете материала, където лесно можете да получите сертификати, и в случай на дефект, заменете продукта или възстановете пълната цена.

Thanks! You've already liked this