Витражно фолио върху стъкло – Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете?

Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете?

В днешно време витражите са популярни в интериорната декорация. Най -достъпният метод за проява на творчество е специален витраж на стъкло. Първо трябва да проучите всички детайли, да помислите над концепцията за декор на прозорци. По същество, избор и приложение по -подробно по -късно в статията.

Съдържанието на тази статия:

Декорация на апартаменти

Класическият витраж има сложна структура, която е запоена по специална технология. Лепените многоцветни елементи се събират заедно картини или конкретен модел. Въпреки престижа, технологията е скъпа. Тя също изглежда неуместна в малки апартаменти. За това е по -изгодно да се използват специални материали..

Алтернатива на витража е филмовият материал

Алтернатива на витража е филмовият материал

Висококачествените полимери, правилно залепени към стъклената повърхност, ще изглеждат уважавани и необичайни. В сравнение с класическите витражи, те са по-изгодни и практични. В малки пространства декорът помага да се допълни завеси на прозорците маркирайте ключови точки. В просторни крайградски сгради такава уникална, ефектна декорация може да се използва за панорамни прозорци, стъклени прегради, цели стени са създадени от нея. Такъв сложен декор е в състояние да промени околното пространство..

В днешно време са разработени много варианти на платното:

 • Атермален материал. Предпазва от инфрачервени лъчи.
 • Витражен слой. Използва се в орнаменти върху стъклената повърхност на прозореца.
 • Защитен самозалепващ филм. Може да се използва за създаване на витражи, защита на различни части от механични повреди, пукнатини.
 • С адхезивен слой с шарка.
 • Статичното покритие, което обикновено се продава на ролки с ширина 90 см, няма лепилна основа, се фиксира към повърхността чрез статично сцепление.

Изглежда почтен, необичаен

Изглежда почтен, необичаен

Различното качество и свойства на филмовия витраж гарантира неговото приложение в много идеи. Подобрява външния вид, удължава експлоатационния живот на прозорците.

Състав, класификация на продуктите

Филмовият витраж се състои от декоративен горен, долен слой хартия.

За производството на първия слой се използва винил, полиестер или друг полимер с отпечатан модел или шарка. Вторият слой е подплатен слой, осигурява адхезия към стъкло без използване на специално оборудване, лепила, инструменти.

Това опростява технологията на използване на материала, прави го удобен.

Състои се от декоративен горен, долен хартиен слой

Състои се от декоративен горен, долен хартиен слой

Цената на декоративен елемент също ще зависи от качеството. Има елитни самозалепващи се модели на европейски производители, по-евтини аналози на местно, китайско производство. Като се вземе предвид фактът, че витражът с шарка може бързо да се отегчи и инсталирането му се извършва бързо, не е необходимо да плащате много пари за него.. По -добре е да сменяте корицата по -често, като я избирате според сезона, за нови тапети. Вярно, скъпите материали издържат по -дълго, те са представени в различни опции за покритие..

Декоративният материал има много предимства:

 • Достъпна операция.
 • Ниски разходи.
 • Лесна подмяна.

Има много предимства пред другите материали

Има много предимства пред другите материали

Неговите уникални характеристики и свойства позволяват да се използва по предназначение, във въплъщение на различни дизайнерски идеи за външна, вътрешна декорация на къщата.

Има различни приложения. Може лесно да се залепи за:

Витражните филми също се използват успешно в рекламата..

Красива декорация за гардероба

Красива декорация за гардероба

Тя може да бъде разделена според следните критерии. По имоти:

 • Прозрачен, непрозрачен. Първият вариант често имитира гофрираната повърхност на матирано стъкло, има леко забележим модел и визуално е подобен на замръзване. Непрозрачните филми имат различни цветови комбинации, включително някои подобни на оригиналните витражи с оловни дистанционери. Потребителите предпочитат да украсяват повърхности с изображения на растения, животни, репродукции картини. Използвайки съвременни технологии, върху материала могат да се приложат снимки на близки и роднини. Броят на решенията е разнообразен, ограничен само от въображението.
 • Триизмерна, текстурирана, матова. Покритията се отличават с изработване на текстура, качество на нанесения модел, орнаменти. Триизмерните продукти често се правят по поръчка, а текстурираните често имат един нюанс, неравна повърхност.

Уютна всекидневна

Уютна всекидневна

Той е разделен на групи според начина на приложение:

 • Повърхности с готово изображение върху цялата стъклена плоча, закупени готови за параметрите на обработеното стъкло.
 • Матричните заготовки се използват за изрязване на отделни части, които съставляват орнамент или изображение, създадено от апликация. Има поли, монохромни.

Производството на витражи се опростява с помощта на шаблони, които могат да бъдат изтеглени от интернет.

Има покрития, които могат да се нанасят върху мокра повърхност. Филмът предварително се навлажнява с вода. Първо, горният ръб на детайла се нанася върху повърхността, постепенно се спуска надолу, платното се монтира.

Филмът е оригинален декоративен елемент

Филмът е оригинален декоративен елемент

Има и материали с адхезивен слой. За да ги залепите, свалете защитния капак от хартията, нанесете го върху стъклото. След това горната част се заглажда със суха кърпа, премахвайки остатъците от лепило, различни дефекти.

Самозалепващ се витраж

Декоративно фолио, което симулира истински витражи, може да се използва на различни места, като се използват различни методи. В допълнение към довършването на трапезарията, кухня, използват се имитации на витражи:

 • Декорация на лоджии, балкони. Пространството става по -цветно и стилно. В стаята прониква достатъчно количество светлина, а видимостта от улицата става минимална.
 • Допълвайки дизайна на банята или баня стаи с малки прозорци.

Производството е опростено с помощта на шаблони

Производството е опростено с помощта на шаблони

 • Лепене на прозорци на апартаменти с ¾ или 2/3 от платното. Методът е предназначен за апартаменти, разположени на приземните етажи. Технологията се използва в частния сектор, за да се скрие от любопитни очи, без използването на тежък текстил.
 • Декорация на интериор, входна врата от закалено стъкло.
 • Имитация на сложни шарки, витражи върху прозрачни повърхности (панорамни прозорци, акрилни стъклени стени, прозрачни врати или стъклени елементи на оранжерия).

Декорът ще изглежда изящно в селски вили, когато в къщата са инсталирани прозрачни прегради и прозорци с двоен стъклопакет..

Модели от витражи върху прозрачни повърхности

Модели от витражи върху прозрачни повърхности

В допълнение към прозорците, покритията от витражи могат да бъдат залепени върху втвърдени стъклена чаша, акрил, дърво, ПДЧ, огледала, плочки. Избирайки цветова схема, можете да постигнете усещане за прохлада. Това се получава с помощта на сини, зелени нюанси. Можете също така да добавите уют в стаята, като кандидатствате жълто цветове. Такъв прием ще бъде оправдан, когато хората, минаващи по улицата, могат да разгледат вътрешното пространство на апартамента..

Прозрачен

Прозрачният материал не е предназначен за декорация. Той има защитна функция, има матова повърхност без лъскав блясък. Ширината на острието е 90 см, продава се на ролки от 15 ходови метра.

Такива самозалепващи се повърхности се използват за защита на гладки продукти, материали от механични повреди, драскотини по време на транспортиране, съхранение. Те се прилагат към различни дизайни.

Декорация за баня

Декорация за баня

Прозрачното покритие не създава орнаменти, шарки по стъклото, прави изображението по -мътно. Отразяващите качества се губят при обработка на огледало.

Положителните свойства на материала включват:
 • оптична прозрачност;
 • светлоустойчивост;
 • антивандална защита;
 • предотвратяване на натрошаване на фрагменти;
 • лесен монтаж;
 • демонтаж.

Мат

Основният вариант на матовите покрития е да предпазват интериора на апартамента от слънчева светлина, външен вид, намалявайки ефекта на ултравиолетовото лъчение върху кожата. Освен ниската цена, матовият филм има и други предимства:

 • възможността за актуализиране, декориране на дизайна;
 • визуална, непрозрачност на светлината;
 • повишена плътност на стъклената повърхност, защита срещу малки драскотини;
 • непретенциозна грижа;
 • отлично представяне по време на работа.

Такъв прозорец може да актуализира всеки скучен интериор.

Такъв прозорец може да актуализира всеки скучен интериор.

Матовите чаши са популярни от дълго време. Най -известният метод е пясъкоструенето..

При повишено налягане лъскавата мрежа се излага на струи фин пясък, за да образува драскотини. Но такива лечения са скъпи, така че матовите филми са станали решението. Те са лесни за използване и могат да бъдат залепени за стъкло за 30 минути.

Количеството пропускана светлина зависи от дебелината на покритието. Колкото по -дебел е, толкова по -ниска е пропускливостта, толкова по -неясни са контурите на изображението. Някои покрития са отразяващи и не пропускат инфрачервени лъчи. В продажба има и антивандални филми с многостепенна структура. Полимерният състав на такива покрития осигурява вискозитет.

Количеството пропускана светлина зависи от дебелината на покритието

Количеството пропускана светлина зависи от дебелината на покритието

Отпечатан филм

Много хора избират това решение, което се продава готово. Необходимо е само да се залепи върху подготвената повърхност..

С помощта на витражно фолио можете да създавате оригинални композиции. Това не е само декоративно, защитно покритие върху стъклена повърхност. Структурата му пропуска лъчи, зависи от вида на оцветяването.

Покритието може да бъде залепено от едната страна или от двете, създавайки различни композиции и увеличавайки здравината на стъклената вложка. Той е непроницаем, може да се използва при висока влажност.

Филмът с шарка е подходящ за залепване на вложки за врати, огледала, стени в душ кабината. Дебелината на слоя е 75 микрона, а прозрачността зависи от цвета, същия индикатор на стъклото.

Всекидневна в модерен стил

Всекидневна в модерен стил

Филмът има оловни ивици с различни нюанси, дебелини, така че изображението става по -трайно и декоративно. Витражният филм няма да претоварва рамката на прозореца, образува по-плоска повърхност.

Прилагането на красиви и необичайни декорации може да направи интериора по -привлекателен..

Производителите предлагат следните дизайни:
 • Естествени мотиви, пейзажи. Това са красиви мотиви на природата, пейзажи във венециански стил, които са подходящи за декориране на врати, прозорци, душ кабини..
 • Геометрични орнаменти. В съвременния интериор геометрията е по -популярна. Геометричните шарки се отразяват в домашния текстил, тапети, плочки и други повърхности. Декорът е подходящ за жилищни помещения и офиси.
 • Витражи с малки елементи. Опциите със снимки от калейдоскоп ще изглеждат ефектно.

Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете? Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете? Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете?

Други мотиви и модели. Стикерите се основават на шаблони, включително снимки. Това подчертава характера и стила на интериора, създава специален климат..

Предимства на покритието

Витражните състави почти нямат разлики във визуалните параметри. Само с внимателен преглед, чрез докосване, можете да определите имитация на рисунка, композиция от стъкло.

Витражните състави почти нямат разлики във визуалните параметри.

Витражните състави почти нямат разлики във визуалните параметри.

Основните предимства на филм с картина включват:
 • Практичност.
 • Голямо разнообразие (можете да изберете покритие от всеки цвят, размер, конфигурация).
 • Издръжливост на покритието с експлоатационен живот до 15 години.
 • Ниска цена, наличност.
 • Лесна употреба, допълнителна поддръжка.
 • Устойчивост на домакински химикали, други агресивни вещества.
 • Устойчив на резки промени в влажността, температурата, не се страхува от солена среда, ултравиолетова радиация, различни замърсители.

Висококачествените продукти не губят първоначалния си цвят за дълго време, запазвайки своята текстура и форма. Те могат лесно да бъдат демонтирани.

Имайте голямо разнообразие

Имайте голямо разнообразие

Ако стъклото се счупи, филмът предотвратява разпръскването на фрагментите. При малки повреди (пукнатини) дефектът няма да бъде забележим. Когато декоративно покритие се нанася върху закалено или акрилно стъкло, стойностите на якостта ще бъдат значителни..

Недостатъците на витражите са по -лошите външни показатели в сравнение с естествените витражи. Също така материалът е запалим, трябва да го предпазите от контакт с горещи предмети

.

Избор за декорация

Широка гама от произведени витражни филми ще улесни закупуването на декора, който отговаря на желанията и изискванията на потребителя. Но понякога е трудно да се намери добър вариант, така че трябва да се придържате към основните правила.

Няма универсални филмови модели, които да са еднакво подходящи за хол, кухня. Декорът е избран за всяка стая. В допълнение към осветлението, размерите, те вземат предвид параметрите на прозорците, височината на таваните.

Издръжливост на покритието с експлоатационен живот до 15 години

Издръжливост на покритието с експлоатационен живот до 15 години

За да изберете правилния строителен материал, трябва да вземете предвид следните критерии:
 • Целта на стаята. За спалня, коридор, кухня можете да използвате различни орнаменти. При избора им няма конкретни изисквания. Вземат се предвид само желанията на собственика.
 • Поставяне на помещенията. Ако прозорците са от южната страна или на шумна улица, е разумно да залепите върху тях витражно фолио с функция за забавяне на слънчевата светлина, поглъщане на шума. Това ще направи вашия дом удобен..
 • Приглушените, меки нюанси често се използват за спалнята, цветни, по -ярки опции се използват в залата..

Всяко изображение е избрано за украса на повърхността. Следователно, в допълнение към цветовата схема, се разработва изображение (абстракция, животни или растения).

СъветиЦветът на покритието трябва да се комбинира с дизайна, той може да поддържа цялостното настроение или да се превърне в контрастно петно, което ще освежи, подчертае атмосферата. Снимките от интернет могат да помогнат при избора на цвят..

Ниска цена, наличност

Ниска цена, наличност

Придайте на стаята прохлада, лекотата ще се окаже в студени цветове:
 • изумрудено зелено;
 • лилаво;
 • син;
 • син.

За да добавите нотка на комфорт, са предвидени топли нюанси:

Важна роля играе размерът на детайлите, включени в композицията.. Чертеж, направен от малки елементи, визуално ще разшири пространството и обратно. Следователно, за малка стая не трябва да избирате изображения от големи части..

Текстурата на покритието също влияе върху визуалното възприятие. Лъскавата повърхност има ниска отразяваща способност, така че допринася за визуалното разширяване на пространството. Витраж с матирано стъкло ще намали площта на обработеното стъкло.

Лесна употреба, допълнителна поддръжка

Лесна употреба, допълнителна поддръжка

Приложение в дизайна на различни помещения

За да модернизирате дизайна, можете да залепите филмов витраж на определена част. Те се използват за довършване на стъклени входни врати (в магазин или офис), така че посетителят да оцени оригиналността на дизайна отвътре.. Интериорните врати могат да се комбинират със същите филмови витражи или да се залепят различни рисунки, направени в една и съща цветова гама.

Можете да се отървете от излишното осветление с помощта на цветни витражи..

СъветиВ случай на недостатъчна естествена светлина, прозрачно покритие с тъпа повърхност, което ще изглежда необичайно, ще стане..

Устойчивост на домакински химикали, други агресивни вещества

Устойчивост на домакински химикали, други агресивни вещества

Ненатрапчив декор без ярки нюанси и големи рисунки е подходящ за спалнята. Можете да играете тук на градиента на текстура, нюанси, прозрачност. В залата гостите ще бъдат привлечени от прозорци, украсени с големи цветя или ярко изображение. Дублиращите се елементи ще изглеждат ефектно.

Темата за зеленчуци, плодове, продукти е избрана за кухнята. За да добавите светлина в стаята, изберете оранжево, жълто витражно стъкло.

Солидността на кабинета ще бъде дадена от покрития с религиозна тематика, репродукция на картината на художника. Обикновените филми често се залепват в офиси или се добавят реклами..

Устойчивост на резки промени в влажността, температурата

Устойчивост на резки промени в влажността, температурата

Как да залепите филм върху стъкло?

Техниката на залепване на витражен филм е проста, не изисква специални знания и умения. Препоръчително е работата да се извършва при температура над 5 градуса, така че покритието да е здраво залепено към основата на резервоара.

Работата се извършва на определен етап:

 • Платното се изрязва, за да пасне на параметрите на стъклото (с поле от 1-2 сантиметра) с канцеларски нож или ножица. При използване на празни матрици се подготвят отделни части, които съставят сложен модел, изображение.
 • Работната повърхност се обезмаслява със сапунена вода.
 • Около 5-10 см от ръбовете на филма трябва да бъдат отделени от защитния слой, притиснати с гръб към стъклото. За да се предотврати появата на въздушни мехурчета на повърхността, тя се заглажда с фланелена кърпа, а след това с гумен стъргалка. Ако се появят мехурчета, те не могат да бъдат премахнати, тогава пробиваме с най -тънката игла.
 • Ако качеството на сцепление е недостатъчно, използвайте сешоар, за да загреете лепилната повърхност, да изгладите слоя филм.

Техниката на залепване е проста

Техниката на залепване е проста

Премахване на филмовото покритие

Понякога при залепване платното се поставя изкривено, без да покрива необходимата повърхност. Някои нюанси ще помогнат за коригиране на ситуацията:

 • Платното е залепено върху сапунен разтвор.
 • Загрейте със строителен сешоар и след това повдигнете единия край, внимателно го извадете.
 • Използване на разтворител. Памучната вата се навлажнява със състава, едната страна на платното се повдига, под него се капе течност. Постепенно трябва да излети.

Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете? Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете? Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете?

Витражно фолио върху стъкло - Свойства и избор: 145+ (Снимка) Опции (прозрачни, шарени, самозалепващи се). Как да залепите и премахнете?

ВИДЕО: Колкото е възможно по -лесно и просто, лепим витражното фолио

изводи

Не е трудно да се грижите за витражния филм. Избършете повърхностите с парцал, предварително навлажнен със сапунен състав.

Понякога е необходимо да се скрият чипове, повреди с филм. За да направите това, лентата се залепва от двете страни в областта на пукнатината, нанася се филмов материал.

Thanks! You've already liked this