Тухлена стена в интериора – ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Тухлена стена в интериора ви позволява да добавите жар към дизайна на къщата по достъпен начин. Открояването на стена с тухлена зидария ви позволява да създавате необичаен, стилен и елегантен интериор. Тухла дава възможност да се победи пространството по най -ефективния и оригинален начин. Повече подробности по -късно в статията.

История и съвременност

Тухлената зидария в интериорния дизайн придоби популярност благодарение на тавански помещения. Първоначално помещенията на бившата фабрика бяха предоставени на бедни наематели, които не можеха да инвестират в цялостен ремонт с мазилка и боядисване.

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Така на мода са влезли сурови стени, което може да се види на стари снимки. Студенти и млади семейства не само живееха в такива помещения, но и организираха шумни партита с участието на гости от различни социални среди..

Тази нова дизайнерска посока се асоциира с бохемството, индустрията и свободата, което дойде на вкуса на жителите на града.. Сега декорацията на тухлени стени отново е много популярна и може да се използва в комбинация с различни стилове.

Можете също така да постигнете появата на имитация на тухлена зидария, като използвате 3D тапети от picwalls.ru

Снежнобяла тухлена зидария

Снежнобяла тухлена зидария

Предимства и недостатъци

Всеки завършек има своите силни и слаби страни. Нека ги опознаем, преди да се заемем с реализирането на нашите идеи..

Предимства: наличност и простота

Безспорните предимства на използването на тухли в интериора включват:

 • Финансова достъпност.
 • Сигурност.
 • Естественост.
 • Добри характеристики на материала (звукоизолация, топлоизолация, устойчивост на влага).
 • Лекотата на довършване. Процесът на декориране с тухли ви позволява да се справите със задачата дори без специални умения и сложни инструменти.
 • Можете да използвате този подход при подреждането на почти всяка стая..
 • Тухлена стена може да изпълнява не само декоративна, но и практична функция – да служи като разделител между помещенията.
 • Възможност за използване на прикачени файлове – рафтовете, осветление, телевизия и т.н..
 • Допълнителна повърхностна обработка не е необходима.
 • Възможност за маскиране на дефекти на стената.
 • Оригиналност.
 • Издръжливост.
 • Текстура.
 • Добра съвместимост с естествени цветове и естествени материали.
 • Декоративно довършване.

Допълнителна обработка на стени не се изисква

Допълнителна обработка на стени не се изисква

Недостатъци: основното е да спрете навреме

Този вид покритие има много предимства. Но какви са минусите?

Недостатъците на тухлена стена във вътрешността на къщата включват:

 • Суровата тухла с естествен цвят се нуждае от качествено осветление. Като алтернатива можете да използвате бяла тухла или да нанесете оцветяване.
 • Неравномерната текстурирана повърхност се почиства трудно.
 • Твърде много тухли в интериорния дизайн на къща могат да създадат ефект на разхвърляна и студена стая, в която липсва комфорт..

Неравномерните повърхности се поддържат по -трудно

Неравномерните повърхности се поддържат по -трудно

Тухлената стена трябва да бъде оригинален акцент и да не заема всички стени.

Истинска зидария или имитация: какво да изберем?

В допълнение към използването на истинска тухла, може да се приложи нейната имитация, тапети с подходящи цветове или плочки с подходяща стилизация..

Истинска тухлена стена

Изпълнено от секс преди таван зидарията в този случай не се подлага на допълнително измазване или скриване под листовете гипсокартон. За просторна стая с високи тавани една от стените на стаята може да бъде оставена без допълнително покритие.

Истинска тухла

Истинска тухла

Но обработката трябва да присъства:

 • Зидарията се почиства от прах и остатъци от хоросан.
 • Мия.
 • Смелете.
 • Фугите се търкат с шпакловка или фугираща смес.
 • Възможност за лакиране или боядисване.

Украсяваме всекидневната по ваш вкус

Украсяваме всекидневната по ваш вкус

Тапет с печат

Най -лесният и финансово неусложнен начин за регистрация е тапет със съответния модел. Ефектът от зидарията може да се създаде не в цялата стена, а да се използват само определени зони, например ниши или фрагменти от стени. Тапетирането може да се комбинира с други декоративни материали:

 • декоративна замазка;
 • естествен дърво;
 • с плочки.

Тапет с шарка

Тапет с шарка

Трябва да се обърне внимание на избора на цветове и тежестта на текстурата. Най-добрият ефект се създава от висококачествен декоративен материал. Отделно трябва да се отбележи текстуриран тапет за боядисване. Можете дори сами да им дадете желания нюанс..

Висококачественият тапет, имитиращ тухла, може да се използва на места, които са неудобни за декорация с други материали:

 • тесни ниши;
 • върху скосени повърхности;
 • върху неравни повърхности и др..

Перфектна имитация

Перфектна имитация

СъветиДадено е широко поле за реализиране на идеи тапет, комбиниране на фон, подобен на тухла, с друг печат, например графити.

Облицовъчна тухла

Облицовъчните материали в момента са представени много широко. Той е по -лек и по -тънък от стандартната тухла, заема по -малко свободен обем и е лек. Това обстоятелство дава възможност да се използва този облицовъчен материал за довършване на тънки стени и в случаите, когато е важно икономично да се управлява свободното пространство..

Материалът може да бъде:

 • изкуствено състарен;
 • матов;
 • остъклен.

Облицовъчните материали са много популярни

Облицовъчните материали са много популярни

Тухлени плочки

Тухленият фурнир е дори по -тънък от облицовъчната тухла. Плочки може да бъде от два основни типа:

 • клинкер;
 • керамични.

Преди полагане повърхността на стената трябва да бъде предварително изравнена.

Елемент на интериорния дизайн

Елемент на интериорния дизайн

Самостоятелно производство на материал за облицовка

В допълнение към изброените опции, имитация на тухли може да се направи независимо. Това изисква форми, лак и тухлена мазилка. Тази опция може да се използва, ако трябва да създадете необичаен дизайн, използвайки тухли с нестандартен формат.

Визуални ефекти: как да повлияем на възприемането на пространството?

Традиционната стена от червена тухла не е единственият вариант. Структурата на материала и сбитостта на формата на отделни елементи ви позволява да повлияете на възприемането на пространството. Как да го направим?

Бяла стена

Тази опция се използва толкова често, че изисква отделно споменаване. Текстурата в комбинация с бял цвят създава добър фон за поставяне на ярки аксесоари..

Бяла стена в кухнята

Бяла стена в кухнята

Универсалността на сянката ви позволява да я използвате във всяка от стаите като основен дизайн или да подчертаете отделни зони. В бяло е допустимо дори да украсите всички стени в стаята..

И в същото време стаята няма да изглежда мрачна и мазе. Напротив, светъл нюанс “добавя” свободно пространство, което прави стаята визуално по -голяма. Най -често тази техника се използва при проектирането спални и кухни.

Изглежда във всяка стая

Изглежда във всяка стая

Боядисан в бяло за модерен и динамичен вид.

Ще ви бъде интересно:

PVC панели за стени: 235+ (Снимка) за вашия интериор (за кухня, баня, коридор)

Декоративна мазилка “Кора бръмбар”: Технология на декорация на стени за къщата (160+ снимки)

Бели плочки – Създайте ефективен дизайн. 300+ (Снимка) Интериорни довършителни работи

Дървен интериор: 200+ (Снимка) Готови естествени дизайни за вашия комфорт

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Боя или варосание?

Интересен стар избелващ ефект може да се създаде с помощта на боя. Тази техника ви позволява да придадете на стената стареещ ефект, характерен за дългия експлоатационен живот.. Може да се наложи да създадете стилен интериор Прованс.

Бюджетен вариант - боя

Бюджетен вариант – боя

Можете дори да въплътите тази техника сами. За да направите това, добавете малко вода към боята. Трябва да е 3 пъти по -малко.

Нанасянето на състава трябва да се извършва с метещи движения с широка четка.. След първия слой се запазва времето и се прилага вторият. Чрез промяна на пропорцията вода и боя е възможно да се създадат различни ефекти: от полупрозрачно покритие до редуване на силно оцветени зони с ярки тухли.

Ще се впише във всеки дизайн

Ще се впише във всеки дизайн

Сива стена: какво я прави привлекателна?

Светлина-Сив сянката е изключително привлекателна и декоративна. Можете да постигнете топъл тон, като смесите няколко цвята. Този дизайн няма да бъде забележим, но в същото време ще създаде елегантен акцент, който може да служи като добър фон за декор на стени, рафтове за книги, картини и живи растения..

Сивото не винаги е скучно

Сивото не винаги е скучно

Dark Brick: Vintage Effect

Естественият червеникав оттенък на тухла в някои интериори може да не изглежда достатъчно наситен.. За да потъмнят съществуващия цвят, дизайнерите препоръчват използването на байц за дърво, който се използва за покриване на дървени повърхности..

Работата по придаване на тухли на тъмен цвят е трудоемка, тъй като всяка от тях ще трябва да се обработва с четка отделно. За да се подчертае възрастта на такава стена, не е необходимо да се боядисват няколко отделно разположени тухли. Това ще създаде необходимия контраст и ефект от реконструкцията, извършена със смяната на няколко тухли..

Тъмни тонове в дизайна

Тъмни тонове в дизайна

Графити – духът на бунта

Тухлената зидария в стаята на тийнейджър позволява на по -голямо дете да покаже своята индивидуалност. Тухлата върви добре не само с плакати, но и с графити.

Какво да направите, когато детето порасне и рисунката вече няма да е от значение за него? Ако е необходимо, чертежът, ако заема малка площ, може да бъде изтрит. Друг вариант е да пребоядисате цялата стена..

Осветяване с графити

Осветяване с графити

Комбинираме несъответстващото

Тухлена стена е оригинална, ефектна и модерна. Но как да изберем останалата част от дизайна възможно най -органично?

Дизайнерите съветват:

 • Много често такава стена съчетава няколко нюанса. В такъв случай мебели по -добре е да изберете, като вземете за основа най -тъмния и светъл цвят.
 • Тежестта на дизайна може да бъде оживена от ярък килим или закачливи акценти, например пъстри възглавници На диван.
 • Тухленото червено върви добре с оранжево, жълто, син. Тази комбинация е особено ефективна в ориенталски орнаменти..

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Тухла във вътрешността на хола: създаване на изключителни ефекти

Регистрация хол с помощта на тухлена зидария, тя ви позволява да надарите стаята с модни функции. Оригиналността на това покритие ви позволява да направите стената основен декоративен елемент..

Колкото по-голямо е пространството в хола, толкова по-органична и ефектна ще изглежда стената, украсена с тухли. Комбинация с лек таван и дървени греди на тавана ще му придаде стил..

Ние органично се вписваме в интериора

Ние органично се вписваме в интериора

Духът на древността се подчертава от тухлената декорация на пространството близо до камината, стените между отворите на прозорците и дори централната стена. В допълнение към стените, в преградите могат да се използват тухли, камини, и т.н..

Тъмната тухла в интериора трябва да бъде балансирана със светли нюанси. Това може да стане с мебели, текстил, аксесоари..

Тъмната тухла трябва да се разрежда със светли мебели.

Тъмната тухла трябва да се разрежда със светли мебели.

СъветиНаличието на камина в хола може да бъде победено чрез подчертаване на подходящия дизайн на част от стената в близост до нея.

Тухла в интериора на кухнята: разнообразие от опции

Безопасността и издръжливостта на тухлата позволява тя да се използва в интериорния дизайн на много стаи.. В кухнята може да се използва в дозировка, което ви позволява да създавате акцент там, където е необходимо..

Кухненска престилка

Тази област на стената редовно е изложена на пара, сажди и мазнини.. Престилка заема място между работните повърхности и стенните шкафове.

Нестандартни решения

Нестандартни решения

За да улеснят процеса на почистване, дизайнерите предлагат тухлената зидария да бъде допълнена с външна декорация със стъклен лист.. Тази техника ще ви позволи да запазите декоративността и да защитите повърхностите..

Една от стените

Декорирането на една от стените с тухла ще изглежда най -впечатляващо в интериор с преобладаване на топли светли нюанси:

 • млечно бяло;
 • светло сиво;
 • карамел;
 • бледо розово;
 • нюанс на какао.

Акцентирайки върху една от стените

Акцентирайки върху една от стените

Част от стената

Изборът на фрагмент от стена изглежда не по -малко впечатляващ. Най -често този дизайн се използва за трапезарията.. В малки помещения тази техника ще ви позволи да разграничите зоните..

Ниша

Естествена или декоративна тухлена ниша ще помогне да се подчертае историческата ориентация на дизайна, стилизация за селски дизайн, стил Прованс и т.н. Ако в близост до печката се образува ниша, това ще добави ретро щрих към декора..

Вариант в кухнята

Вариант в кухнята

СъветиВ допълнение към изброените опции, колона в стая, преграда, място в близост бар брояч и т.н..

Тухла във вътрешността на спалнята

Тухла в декорация спални може да се използва за подчертаване на характера на финала. Най -често в спалнята, една стена или зона близо до главата на леглото се отличава с тухли..

СъветиЗа да се придаде изтънченост, присъща на Прованс или да се надари стаята с черти на романтизъм, може да се използва боядисване на тухлената зидария със светла боя.

Ние реализираме идеи

Ние реализираме идеи

Стилове: избор на опция за дизайн

Тухлата е универсална като довършителен материал. Използването му е най -оправдано при декориране на апартамент в следните стилове: таванско помещение, страна, Прованс и пр. Такъв дизайн на вертикални повърхности е грандиозен и актуален.

Таванско помещение

Жилищата, организирани на територията на бивши индустриални помещения, работилници или фабрики, се характеризират с голяма площ и високи тавани. Тези предимства ви позволяват да въплътите такива дизайнерски техники, които не винаги са приемливи в малки апартаменти.. Сред тях са дървени таванни греди, колони, тухлена декорация.

Лофт стил

Лофт стил

Таванското помещение ви позволява да оставите отворен кабела за електрическо окабеляване, отоплителните тръби и други елементи, които подчертават техническото оборудване на къщата. Тухлите също са подходящ фон за поставяне на видео и аудио оборудване..

Страна

Стил, който използва естествени материали и естественост в дизайна, върви добре с подреждането на селски къщи. Уютът на простотата на интериора с камини и естествени материали се подчертава от тухлена вана, комбинирана с дърво. Този дизайн е свързан с релаксация и отдих на открито..

Кънтри стил

Кънтри стил

Готически

Тази тенденция датира от Средновековието. Готическият стил използва тухла в декорацията, комбинирана с мебели и аксесоари от ковано желязо..

Минимализъм

Червените тухлени, кафяви, бели и сиви цветове трябва да вървят добре с цялостния дизайн – таван, под и мебели.

Когато нищо не е излишно

Когато нищо не е излишно

Гранж

Смесването на няколко стила и дизайнерски посоки ви позволява да въведете най -странните елементи в интериора.. Стилът, постигнат в този случай, може да се превърне в отличителна черта на вашия дом и подчерта неговото несходство с домовете на приятели и познати..

Екостили

Единството с природата, използването на дърво, камък и естествени тъкани в декорацията ви позволява да създадете много уютен дом. Тухлата, с подчертаната екологичност, може да се превърне в един от компонентите на такъв интериор..

Ние създаваме уютно настаняване

Ние създаваме уютно настаняване

Висока технология

Далеч от думата „устойчивост“, урбанистична висока технология може да се комбинира и с тухлена зидария. Най -често за него се използва имитация под формата на плочка..

Класически английски интериор

Подчертава тежестта на дизайна и коректността Английски класиката може да се комбинира с тухлени елементи. Нотка на аристокрация и стил, присъщи на средновековните замъци на английското благородство, може да се подчертае чрез използването на тухлена декорация.

Освежаващ с лек диван

Освежаващ с лек диван

Използване на тухли: съвети и трикове

Как да запазите зидарията и да избегнете потъмняване и дефекти?

Истинската тухла е красива сама по себе си, има подчертана текстура и характерен нюанс. Как да го запазите, без да губите качествени характеристики и цвят? За това интериорните дизайнери съветват да се използват специални защитни съединения..

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята Тухлена стена в интериора - ефективен начин да преобразите дома си (260+ снимки). Комбинация в хола, в кухнята, в спалнята

В случай на липса на светлина, която възниква например в коридора, стената може да бъде лакирана с лек лъскав ефект. Това ще постигне запазване на цвета..

В слънчеви помещения е възможно да се нанесе матов лак. Такава защита ще бъде напълно невидима, но в същото време е доста надеждна..

В индустриален интериор

В индустриален интериор

Старата тухла е добра или лоша?

Старата тухлена стена изглежда историческа, привлекателна със своята груба красота. Но за интериора първо трябва да се подреди.. За тази цел се използва обработка с четки. Може да се наложи да избършете замърсяванията със смес от оцет и вода.

СъветиПреди да използвате агресивни почистващи препарати, проверете състоянието на тухлата. Разпадаща се повърхност не може да се третира по този начин.

С ефекта на стара тухла

С ефекта на стара тухла

Висока влажност: как да я преодолеем?

В помещения, където често има висока влажност, като баня, защитата на тухлена зидария е на първо място.. За да направите това, натрошените шевове се задълбочават с няколко сантиметра и след това се възстановяват с ново решение. Следващата стъпка е запечатването, за да се предпази от мухъл..

Защита на тухлена зидария

Защита на тухлена зидария

Работете с бъгове

Използвайки такъв прост и в същото време доста сложен материал, е необходимо да се вземат предвид някои от характеристиките на тухла:

 • След като стената е боядисана, е много трудно да се премахне боята, ако е необходимо. Това се дължи на порьозността на структурата и доброто усвояване.
 • Не е препоръчително напълно да подчертаете дълга стена с тухла. В този случай тя трябва да бъде „счупена“ с мебели., огледала или с помощта на декор. Така че ще бъде по -добре възприемано визуално..
 • Огледалата, отразяващи тухлена стена, ще помогнат за обединяването на пространството на стаята в единен ансамбъл.
 • Картините изглеждат много хубаво върху тухлени стени. Колкото повече има, толкова повече внимание привлича самата стена..
 • Отворените рафтове на шарнири, окачени на такава стена, добавят уют. Техният цвят и материал са избрани, като се вземе предвид стила на стаята..

Ярък акцент

Ярък акцент

ВИДЕО: Как можете да използвате тухла на стената?

изводи

Неизмазаната тухлена стена има привлекателна енергия и изглежда като историческа стойност. Известна мрачност и характер на създадения интериор могат да се проявят, ако зидарията е автентична.

Thanks! You've already liked this