Син цвят в интериора – Цвят на небето и морето (215+ снимки) Изключителен дизайн

Сини цветове на небето и морето

Сини цветове на небето и морето

Комбинацията от синьо в интериора с други нюанси или предмети е въплъщение на спокойствие и спокойствие. В чист вид синьото не се среща често в съвременните и остарели интериори; не е сред популярните нюанси. Много хора го смятат за тъмно и мрачно, затова предпочитат неутрални или топли тонове. В края на краищата много зависи от цвета, избран за интериора – емоционалното състояние, душевното равновесие, настроението на човек..

Характеристики синьо

Синьото се счита за сянка на релаксация, насища интериора със свежест, лекота и му придава дълбочина.. Намирайки се в такава стая, човек се освобождава от тревогите и негативните мисли, които го притискат. Интериорът обгръща със своята прохлада и спокойствие.

Не се срещат често в съвременния и остарял интериор

Не се срещат често в съвременния и остарял интериор

Синият нюанс може да се използва във всяка стая. Най -популярното място за него остава Бани и преместени бани. Защото именно той е свързан с вода, морски бриз, а банята е най -подходящото помещение за въплъщение на подобни асоциации..

Този цвят се счита за сянка на релаксация.

Този цвят се счита за сянка на релаксация.

Всъщност той е подходящ за на децата стаи. Например същата морска тема може лесно да се приложи в интериора за деца. Цветът също ще изглежда хармонично кухня, ако за нея е избран средиземноморският стил, класически или Прованс.

Не по -малко подходящи места за декориране с цвят – спалня или хол. Той ще се впише в офиса, трапезарията и всяка друга стая. Той е в състояние да надари пространството с дълбочина, да го направи визуално по -голямо и по -просторно, въпреки факта, че сянката принадлежи към групата тъмни цветове.. Но този ефект може да бъде постигнат при условие на дозираното използване на цвят в интериора и умелото му поставяне..

Може да се използва във всяка стая

Може да се използва във всяка стая

Излишъкът в интериора ще има отрицателно въздействие върху човешката психика, ще причини униние и апатия..

Перфектни комбинации

Палитрата от синьо е доста широка, разнообразна и богата. Ако този нюанс е избран като основен тон за стените, тогава си струва да се даде предпочитание на меки и пастелни цветове, например небесно синьо, бледо метличина синьо, прашно синьо, провансалско синьо, смеси с лилаво, лавандула, виолетово и като..

Палитрата от синьо е доста широка, разнообразна и богата

Палитрата от синьо е доста широка, разнообразна и богата

По -ярки нюанси могат да бъдат избрани за детайли и акценти. Например:

 • Пруско синьо;
 • син прах;
 • ослепително синьо;
 • електротехник;
 • цвят на Карибите;
 • кралско и подводно синьо.

Ще изглежда перфектно на:

 • снимки;
 • фотьойли;
 • диван възглавници;
 • подлакътници;
 • пелерини.

Можете да изберете по -ярки нюанси за различни детайли.

Можете да изберете по -ярки нюанси за различни детайли.

Добре върви с:

 • бяло – тази двойна комбинация е характерна за средиземноморския стил;
 • бежово – може да включва мляко, пясък, слонова кост, жълто, такива комбинации се срещат в стила на Прованс;
 • кафяво – с него интериорът придобива стабилност и изглежда естествено, тази комбинация е характерна за класическия стил. За да неутрализирате студения нюанс, нанесете топли тонове кафе с мляко, канела.

Поддържайте тонален баланс

Поддържайте тонален баланс

Когато комбинирате цветове в интериора, е важно да поддържате баланс на тона.. Интериорът не трябва да се оказва твърде студен, затова се комбинира с топла светлина. Тя може да бъде създадена не задължително от топли цветове, но и чрез техники с осветление. За това в интериора се използват подови лампи., тела по периметъра на стените, големи централни полилеи.

Популярен сиво-син тандем

Поради сходството на цветовата гама, интериорът в такива нюанси се възприема много лесно, удобно е да бъде в него, атмосферата е приятно релаксираща, но в същото време е тържествена и дори изискана. Ето защо е най -добре да използвате такъв тандем в трапезарията, хола или в офиса..

Интериорът в такива нюанси се възприема много лесно.

Интериорът в такива нюанси се възприема много лесно.

Ако изберете светли цветове за стаята, тогава атмосферата ще ви помогне да си починете, да се отпуснете и да натрупате сила. Тази комбинация е идеална и за спалнята..

Дълбоко тъмният блус и светлосивите създават определен контраст, който няма да е блестящ. Ето защо комбинацията винаги ще изглежда хармонично и приятно..

Самото сиво е неутрално, така че можете да го изберете като фон, допълвайки го с богати или ярко сини акценти във формата дивани, фотьойли, възглавници, килими, подови лампи и други аксесоари в интериора. Основното нещо е да не се прекалява с такива детайли, за да не се слеят в едно нехармонично място..

Интензивният тъмен блус и светлосивите създават определен контраст

Интензивният тъмен блус и светлосивите създават определен контраст

За да балансирате строгия сиво-син интериор и да омекотите цветовата комбинация, можете да изберете тапет или завеси с флорален орнамент.

Синьо-кафяви комбинации

Кафявият оттенък в интериора се свързва с тоновете на естественото дърво. Цветовете на естествените материали са идеално съчетани с повечето нюанси. Ще изглежда хармонично:

 • тъмен дъб;
 • гайка;
 • Череша;
 • кестен;
 • махагон.

Всички те ще внесат в интериора благородството, сдържаността и лукса, присъщи на класическия стил..

Топлият кафяв цвят ще намали интензивността, леко ще смекчи студа му. Но най -добре е да използвате комбинации от такива нюанси в просторни стаи. В такава стая можете да направите избор в полза на абсолютно всеки нюанс, дори и най -наситения..

Естествените цветове съвпадат перфектно с повечето нюанси на синьото

Естествените цветове съвпадат перфектно с повечето нюанси на синьото

Два тъмни тона могат просто да превърнат малка стая в твърде мрачна. Приглушените нюанси и пастелните цветове ще помогнат да се избегне мрачността на ситуацията в малка стая..

Тази комбинация от цветове е естествена. Така че морето и планините, земята и цветята, небето и дърветата могат да се комбинират. Следователно всеки интериор ще създаде това усещане за единство с природата..

Кафявият оттенък в интериора се свързва с тоновете на естественото дърво

Кафявият оттенък в интериора се свързва с тоновете на естественото дърво

Най -често нежните нюанси на синьото се избират като основен тон на стаята, например за декориране на стени, а кафявите нюанси го допълват.. Можете също да приложите обратната техника, като изберете кафяво като основен цвят..

И в двата случая ще бъде създаден положителен ефект с ярки акценти, зареждащ с положителна енергия..

Комбинация от синьо и зелено

Не случайно тези два подобни и сродни цвята са разположени един до друг на палитрата.. Ненапразно те се наричат ​​аналози, защото и двете носят мир и спокойствие, но в комбинация не са контрастни. Въпреки това искам да отбележа, че не толкова отдавна този тандем започна да печели популярност..

Не е за нищо, че тези цветове са разположени на палитрата един до друг.

Не е за нищо, че тези цветове са разположени на палитрата един до друг.

Няколко години по -рано подобни комбинации малко изплашиха както дизайнерите, така и собствениците на интериора. Освен това такива комбинации дори не са били използвани в облеклото. Сега хората са пълни с решителност и смелост, те са готови да отидат на всякакви експерименти в комбинацията от цветове, нюанси, текстури, предмети и други детайли..

Комбинацията от тези нюанси прави стаята жива, хармонична и й придава дълбочина. Този светъл или заглушен тандем ще изглежда добре в детска стая, еднакво подходящ за момичета и момчета..

Тези цветове носят мир и спокойствие.

Тези цветове носят мир и спокойствие.

По -сдържаните и неутрални цветове зелено и синьо ще имат положителен ефект върху емоционалното състояние на човека. Затова те могат да се използват в хола, трапезарията или други помещения, които предизвикват асоциации с природата..

Декорираната кухня ще потисне не само апетита на човек, но и желанието да яде сладкиши. Само зелените нюанси могат да внесат хармония в тази стая.. Тандем със зелено в спалнята ще ви помогне да се отпуснете по -бързо, да се успокоите и незабавно да заспите.

Комбинацията от тези нюанси в интериора прави стаята жива, хармонична и й придава дълбочина.

Комбинацията от тези нюанси в интериора прави стаята жива, хармонична и й придава дълбочина.

Комбиниране на сини тонове с жълто или оранжево

Вече споменах, че студенината на финала трябва да бъде омекотена с топли нюанси. Следователно жълтото и оранжевото ще бъдат много полезни тук. Те перфектно ще разреждат студения интериор..

СъветиСинята палитра също е разделена на топли и студени цветове. Тези, които ще бъдат в категорията топло, трябва да се комбинират с топли нюанси на жълто или оранжево. Обратно, студеното се смесва по -добре с неутрални жълти и портокали..

Жълтото ще разреди перфектно студения интериор

Жълтото ще разреди перфектно студения интериор

Трябва ясно да разберем, че синьото и жълтото не винаги са блестяща комбинация от два наситени нюанса. Това може да бъде дискретен интериор с комбинация от пясъчно и тъмно синьо.

Комбинацията от нощното небе и оранжевото е комбинация от два противоположни цвята – топъл и студен, които в тандем дават огромен тласък на енергия.

Такива комбинации са подходящи за използване в стил Арт Нуво, насищайки с ярки детайли, които подчертават модерността. Тези ярки комбинации са подходящи за детска стая, особено за момчета, и за всички възрасти – от малко дете до тийнейджър..

Синьото е най -добре комбинирано с топли нюанси на жълто или оранжево.

Синьото е най -добре комбинирано с топли нюанси на жълто или оранжево.

Синьо-син тандем в интериора

Чрез комбиниране на подобни цветове като циан и синьо, пространството се разширява. В този случай трябва да изберете коренно различни цветове на стени и мебели. Например, можете да направите стените тъмно сини и мебели ярко синьо или дори тюркоазено.

Най -често комбинация само от два цвята не е достатъчна, затова те се разреждат поне с бяло или черно.. Към тях можете да добавите кафяво, бежово, млечно, които идеално се комбинират отделно с всеки от тях..

Комбинацията от тези цветове разширява пространството.

Комбинацията от тези цветове разширява пространството.

Дизайнът изглежда много по -ярък, допълнен от ярки акценти:

 • в хола е достатъчно да поставите няколко ярки възглавници от жълто, оранжево, червено или розово;
 • в спалнята можете да поставите няколко подови лампи, вази или букети с подобни ярки цветове;
 • в кухнята, това могат да бъдат различни чайници, мултикукър, тостери, чинии, дъски за рязане и много други аксесоари за ярки акценти.

Тези цветове се разреждат поне с бяло или черно.

Тези цветове се разреждат поне с бяло или черно.

СъветиМожете да играете с контраст, за да добавите изразителност. Но и тук не можете без подкрепата на белите.

Всичко в синьо

Нека разгледаме по -отблизо опциите за дизайн. Това наистина ли е добър вариант?

Кухня

Изборът на цвета на нощното небе за кухнята не е най -стандартното решение. Хората се опитват да не експериментират с ярки цветове в тази стая, предпочитайки по -практични нюанси. Недостатък за кухнята е потискането на апетита.

Кухненски интериор в сини тонове

Кухненски интериор в сини тонове

В допълнение, студенината на сянката ще бъде подходяща през летния сезон в кухнята. Но през зимните вечери в такава кухня ще липсва комфорт.. Но има няколко трика, които помагат да се впишат успешно в кухнята:

 • Можете да използвате сянката като акцент, за да оживите и премахнете излишната студенина. За да направите това, можете да си купите сини покривки, маса, столове, декоративни елементи.
 • По -добре е да го използвате като декорация само на една стена. Освен това трябва да изберете такъв, който не служи като фон за храна, правейки го по -малко апетитен. В допълнение, цялата сцена може визуално да разшири границите на пространството и да направи стаята по -просторна..

Изборът на цвета на нощното небе за кухнята не е най -стандартното решение.

Изборът на цвета на нощното небе за кухнята не е най -стандартното решение.

 • Може да се закупи кухненски комплект за кухня, където сините придружаващи цветове участват в декорацията. Трябва да се внимава при избора на мебели с лъскави фасади, защото те засилват усещането за студ. За класически стил са подходящи тъмни дълбоки нюанси, а за модерни – всякакви други, дори ярки..
 • Син престилка изглежда много оригинално, но не добавя привлекателност към храната. Части от топли цветове, разположени наблизо, например жълти, оранжеви, червени, кафяви аксесоари, могат да премахнат този недостатък..

Трябва да се внимава при избора на мебели с лъскави фасади.

Трябва да се внимава при избора на мебели с лъскави фасади.

 • В просторна кухня можете да си позволите да използвате повече синьо, но в съотношение 1: 1 или 1: 2 с бели, бежови или други светли нюанси. Завършеният интериор придобива етнически или скандинавски мотиви с такава комбинация..
 • Можете да разредете студеното синьо с естествено дърво, което ще направи кухнята по -благородна. Можете да поставите дърво във всяка от многото опции: паркет етаж, кухненски мебели, плотове, дървени маси, столове, прозорци, рамки за картини или снимки.

Синьото е благороден цвят

Синьото е благороден цвят

СъветиТой върви добре с топли метали като бронз, месинг или мед в детайли. Тази комбинирана техника може да се използва в таванско помещение, класика, арт деко и други етнически интериори..

В хола

Можете успешно да се впишете в различни, дори най -неочаквани стилове, а също така да направите основата на дизайна. Но по някаква причина рядко се използва в жилищни помещения. Чрез умело комбиниране на завършвания, детайли и аксесоари в хола, синьото може да помогне за създаването на релаксираща и спокойна атмосфера на дружелюбие..

Умереността е важна при декорирането на стая. Излишъкът ще раздразни нервната система..

Можете успешно да се впишете в различни, дори и най -неочаквани, интериорни стилове

Можете успешно да се впишете в различни, дори и най -неочаквани, интериорни стилове

За да украсите хола, можете да изберете абсолютно всеки стил:

Морски стил в бели и сини тонове – предполага допълнително използване на червени и черни тонове за оживление. Ако основните цветове са еднакви, но стилът не е морски, тогава те могат да се комбинират със зелени, жълти, оранжеви аксесоари..

Морски стил в хола

Морски стил в хола

 • Италиански стил – това са същите цветови комбинации, но допълнени от розови и лимонови нюанси.
 • Съвременният деним стил се основава на използването на интересни текстури за тапицерия като деним и текстилни тапети.

Деним стил

Деним стил

 • Кънтри стил е използването на нюанси на жълто и метличина в артикули и аксесоари срещу сини стени.
 • Поп арт включва използването на ярки и блестящи нюанси на блус и блус..
 • Висока технология – стил с използването на естествени цветове, така че металикът е по -близо до него. Така че трябва да изберете смес от синьо и сиво..
 • Арабски, източен и марокански интериор са концентрация на огромно количество малки детайли от синьо.
 • Класически – в този стил си струва да се подчертае едно нещо в тъмно синьо: стени, подове, тавани, мека мебел. Наложително е да изберете аксесоари, които да съответстват на тона: завеси, пелерини, вази, фигурки, цветя.

Хай -тек - стил с естествени цветове

Хай -тек – стил с естествени цветове

Висококачественият интериор на хола, в който синьото не предизвиква апатия, раздразнение и осигурява разширяване на пространството, изисква значителни разходи. Тъй като тази стая ще се нуждае от многостепенно осветление.

В спалнята

Кой каза, че синьото по стените на спалня е мрачно? Дълбок нюанс по стените и дори тавана изглежда сдържан, аристократичен и стилен. Но все пак дизайнерите съветват да изберете по -спокойни тонове, така че спалнята да може да се отърве от тревожните мисли и да си почине добре..

Наситено синьо по стените и дори тавана изглежда дискретно

Наситено синьо по стените и дори тавана изглежда дискретно

Декорирането на спалнята с този цвят трябва да се извършва внимателно и умерено. Най -добре е да изберете някоя част от стаята за декорация. Можете да боядисвате стените или част от тях, таван – само едно.

Другата част от стаята трябва да създава или мек контраст, или да насища с топлина. По -добре е да изберете кафяви подове за спалнята. Това може да бъде тъмен или светъл паркет, ламиниран паркет, балатум.

Трябва да украсите спалнята с този цвят с повишено внимание и умереност.

Трябва да украсите спалнята с този цвят с повишено внимание и умереност.

Като тапет можете да изберете видове с орнамент, вертикални ивици, които повдигат тавана, или хоризонтални ивици, които разширяват пространството.

Освен това спалнята използва бяло, слонова кост, бежово, млечно, всички нюанси на кафяво. Можете да комбинирате синьото в спалнята с други цветове в следните стилове:

 • минимализъм – достатъчно богати стени и снежнобяло спално бельо, огледала и дървени мебели, за да създадат усещане за потапяне на морското дъно;
 • Скандинавски стил – трябва да вземете две основни (бяло и синьо), да се разреждате с тях почти еднакво, да добавите ефирност и малко ярки акценти;

Комбинирайте синьото в спалнята с други цветове

Комбинирайте синьото в спалнята с други цветове

 • Прованс – бледосини нюанси с добавка на бежово, пясък, мляко, слонова кост и много сладки аксесоари, необичайни бели мебели в идеалния случай ще предадат този стил;
 • класика – тежки завеси, масивни мебели, декорация – и всичко това от естествени материали в комбинация със синьо ще предаде лукса и сдържаността на класиката.

СъветиСпоред дизайнерите не трябва да избирате синьо за декориране на стените на просторни стаи. Тази техника е подходяща за визуално разтваряне на стени в малки помещения..

Не избирайте синьо за декориране на стените на просторни стаи.

Не избирайте синьо за декориране на стените на просторни стаи.

В детската стая

Често се използва за украса на детска стая, тъй като помага на детето да се концентрира върху домашните, по време на часове, игри и други неща. Детската стая е място, където можете да въплътите всички дръзки комбинации.. Идеи за декорация на детска стая:

 • Най -често срещаният от тях е комбинация от бяло и синьо за създаване на морска тема..
 • Ако стаята гледа към слънчевата страна, можете да опитате да въплътите в нея комбинация от синьо, лилаво, светло синьо, за да създадете космически стени или тавани..

Често се използва за декориране на детска стая

Често се използва за декориране на детска стая

 • Мечтаните момичета могат да оценят синьото на звездното небе или неутралните облаци..
 • Тийнейджърките ще харесат образите на градските светлини през нощта или залезите в синьо, с които може да се съчетае фототапет.
 • Любимата ви карикатура, приказка, филм или книга може да бъде идея за декориране на детска стая. Тук можете спокойно да комбинирате не само с топли нюанси, като пясък, бежово и кафяво, но и с ярки акценти в червено, оранжево, жълто, зелено.

Чудесен вариант за момчешка стая

Чудесен вариант за момчешка стая

Изборът на основния цвят зависи от характера на детето. Прекалено активни и неспокойни деца, този цвят е перфектен. Но оттеглените и дори апатични деца ще се чувстват неудобно в синя среда..

За поддържане на бизнес среда, например в офис, винаги се използват студени нюанси на избрания цвят. Те помагат да се създаде дискретен, прост, но в същото време скъп и елегантен интериор..

Изборът на основния цвят зависи от естеството на детето.

Изборът на основния цвят зависи от естеството на детето.

Баня

Подходящ за банята може да бъде прекрасен релаксиращ оазис за енергични и емоционални хора. На това място те ще могат да се отпуснат истински и да запазят енергията си..

В тази стая можете да използвате много техники за комбиниране на цветове, като използвате различни нюанси на основния. Техники за декориране на баня:

 • не трябва да избирате твърде тъмни и дълбоки цветове като декорация на стени, особено в големи помещения;

Този цвят може да бъде прекрасен релаксиращ оазис за енергични и емоционални хора.

Този цвят може да бъде прекрасен релаксиращ оазис за енергични и емоционални хора.

 • нюанси на синьо като тюркоаз, морска вълна, тихоокеански цвят ще изглеждат добре в тази стая;
 • естествена комбинация с бяло ще даде водопровод, който в по -голямата си част се произвежда в този цвят;
 • в такава специфична стая като баня, комбинация от синьо и зелено ще дойде по -удобно. Те ще дадат асоциации с морския бриз и ще запазят лятното настроение дори през студената зима. Основното нещо е да изберете топли нюанси на синьото. Ненатрапчива комбинация може да се постигне с мозаечни плочки;

Баня в стила на минимализма

Баня в стила на минимализма

 • стилове като минимализъм с плоски повърхности и прости линии, арт деко или бохемски лукс с тъмни нюанси и лъскави детайли са подходящи за банята, средиземноморският стил предполага много бяло и естествено дърво, както и живописни акценти, актуализирана класика, където основният тъмен се разрежда с по -светъл нюанс.

Аксесоари и мебели

Понякога синьото може да се използва като ярък акцент във всяка стая. Какво точно да подчертаете и как – по ваш вкус.

Завеси

В интериора такива завеси се използват, когато са необходими допълнителни акценти. Аксесоарите от светли нюанси визуално увеличават стаята, правят я по -просторна. Елемент за декориране на прозорци в тъмни цветове ще добави свежест, прохлада и лукс в интериора..

Използва се, когато са необходими допълнителни акценти

Използва се, когато са необходими допълнителни акценти

За да изберете правилните завеси, които съответстват на стила на интериора и настроението на стаята, трябва да използвате следните препоръки:

 • За просторни стаи с големи трябва да се избере богата сянка прозорци. Отворът на прозореца ще бъде подчертан благоприятно, без да се компрометира значението му. Трябва да използвате тази техника в трапезарията или хола..
 • В малки стаи, особено спални и кухни, не трябва да използвате завеси в богати и тъмни цветове. По -добре е да изберете приглушени нюанси и дори близки до сините опции. Такива леки и ефирни завеси няма да се фокусират върху прозореца, потъмняват стаята, но ще могат леко да увеличат границите й.

За просторни стаи трябва да се избере богат нюанс.

За просторни стаи трябва да се избере богат нюанс.

 • Ако светлосините тонове са избрани за декорация на стаята, тогава тъмният тюл на прозореца ще служи като изгоден контраст. Такива завеси ще изглеждат много оригинални и нестандартни с комбинация от светлопрозрачен материал и наситено син оттенък..
 • Завесите не трябва да се съчетават с тапета. Желателно е да има разлика между тях, поне няколко тона. Този мек контраст ще позволи на прозореца да се откроява фино..

Такива завеси ще изглеждат много оригинални.

Такива завеси ще изглеждат много оригинални.

Строг и дискретен дизайн може да бъде разреден със завеси с различни шарки, съответстващи на стила. Можете също така да изберете подобни модели на завеси с други орнаменти в интериора, сякаш създавате пълна картина на стаята.

Ще ви бъде интересно:

150+ снимки на модерен интериор в сиво. Предимства на сивия дизайн

Бежово в интериора: 220 + Снимки на комбинирани комбинации (в хола, спалнята, кухнята)

Декорираме интериора в черно: Завеси / Тапети / Таван (185 + Снимки). Ярък акцент за вашия дизайн

Избор на тапети

Настроението на стаята ще зависи от правилното покритие на стените. Ще зареди ли енергия или ще изпомпа? Може да разшири пространството или да го направи мрачен?

Придава специално настроение на стаята

Придава специално настроение на стаята

За всяка стая към избора на тапет трябва да се подхожда индивидуално. Има обаче общи правила, които ще бъдат полезни за използване.:

За спалнята е по -добре да изберете светли нюанси на синьото, за да постигнете максимална релаксация. Можете да ги комбинирате с бежови, бели, сребърни нюанси. В зависимост от стила са подходящи както обикновени, така и тапети с орнаменти..

Светлите цветове са най -подходящи за спалнята.

Светлите цветове са най -подходящи за спалнята.

За да се подчертае тържествеността на хола, често се използват тъмносини нюанси. Те се комбинират с други ярки и топли цветове като оранжево и жълто. Именно контрастите добавят усещане за лукс. Можете да изберете тапет с готови цветови комбинации, например с бял. Това могат да бъдат флорални орнаменти, геометрични форми, вертикални или хоризонтални ивици. Индиго тапети за всекидневни стават все по -популярни.

За тържествеността на хола често се използват тъмносини нюанси.

За тържествеността на хола често се използват тъмносини нюанси.

Сините тапети в кухнята трябва да бъдат изгладени с топли нюанси на мебели и текстил. По -добре е да изберете светли нюанси на синьото, както и тапети, върху които се използват комбинации със златни, сребърни, сиви или лавандулови цветове. За детска стая можете да изберете фототапет с подходящо изображение в сини тонове. Те няма да претоварят ситуацията, ще направят интериора изпомпващ.

Функция диван

Такава значителна мебел като син диван е много смело решение, ако не касае детска стая. В детските стаи могат да се забележат всякакви неочаквани цветови комбинации, но това не е изненадващо за никого. Но във всекидневната не винаги се среща наперен цвят на мебел..

Синият диван е много смело решение.

Синият диван е много смело решение.

Синият диван пасва идеално на стилове като класика и модерни сортове. Това може да бъде хай-тек, арт деко, а също и прованс. Като тапицерия можете да изберете гладък материал, кадифено изглежда луксозно в комбинация с лакирани подлакътници.

СъветиЗа да не се слее диванът в стаята в плътно синьо петно, а да се откроява благоприятно в интериора, трябва да изберете правилния нюанс, форма, размер и хармонично да се впишете в обстановката.

Следните техники ще ви помогнат да направите това ефективно:

Синият диван пасва идеално на стилове като класика и модерни сортове

Синият диван пасва идеално на стилове като класика и модерни сортове

 • две или три други подробности трябва да бъдат съчетани с дивана, не повече. Това могат да бъдат кресла, бордюр, масичка за кафе;
 • пасва идеално на синия диван в интериора голям огледала;
 • лесно е да се премахне прекомерната студенина на сянката на такъв диван с помощта на голям брой ярки възглавници, например бели, оранжеви, жълти, зелени и кафяви;
 • диванът не трябва да се слива в тон със стени или мебели, тъй като той е цветът на акцента. Препоръчително е да изберете неутрални цветове за останалите предмети и стени;
 • не е препоръчително да използвате комбинация от повече от 3 основни цвята в интериора, като 2 от тях трябва да са неутрални, така че дадена мебел да не се загуби на техния фон.

Две или три други подробности трябва да бъдат съчетани с дивана, не повече

Две или три други подробности трябва да бъдат съчетани с дивана, не повече

Не си струва да поставяте дивана близо до прозореца, така че цветът да не избледнее за кратък период от време. В идеалния случай поставете дивана близо до свободна стена.

Таван

Такъв таван за интериора трябва да бъде избран с изключително внимание, за да не претоварва пространството и да не го прави твърде тъмно.. Следните материали се използват като декорация на тавана:

 • Стреч платът е най -популярното и удобно решение, което предлага много различни опции. Гланцова повърхност перфектно ще се асоциира с небесно синьо. Може да се комбинира с различни висящи конструкции, да се вграждат малки светлини и крушки, да се създават светлинни ефекти и да се избира модел, например на пространство.

Опция опънат таван

Опция опънат таван

 • Боя – най -добре е да използвате вещество, разредено с вода или разтворители. По този начин можете да получите желания уникален тон. Но преди боядисването е необходимо да се извърши набор от работи, за да се постигне идеално равна повърхност..
 • Тапетът за тавана е син. В най -добрия случай изберете светли нюанси, за да създадете контраст с наситеното синьо на стените или пода..

Синият таван за интериора трябва да бъде избран с изключително внимание.

Синият таван за интериора трябва да бъде избран с изключително внимание.

Основни правила за използване за декориране на тавани:

 • ако за тавана е избрано тъмно покритие, тогава подът трябва да е светъл;
 • препоръчително е да използвате същата техника по отношение на избора на цвят на стените, за да създадете определен контраст и да придадете лекота;
 • не трябва да има друго преобладаване на синьо в стаята, тъй като таванът е доста значителна част от стаята;
 • компенсира дълбочината на тъмносиния таван бял или бежов, който е желателно да изберете за декорация на стени;
 • светлите нюанси на тавана ще добавят романтика, лекота и въздух в стаята.

Ако таванът е тъмен, тогава подът трябва да е светъл

Ако таванът е тъмен, тогава подът трябва да е светъл

Ролята на килима

Използването на син килим е много обмислено решение, тъй като аксесоар в този цвят е практично нещо. Може да се постави в коридора, хола, кухнята в комбинация с:

 • Сиво;
 • Бял;
 • Кафяво.

Килим като този е умно решение.

Килим като този е умно решение.

Можете да изберете богати или тъмни плътни цветове. Тя ще изглежда хармонично в стаята, където желаният цвят се използва в декорацията.. Килимът изпълнява следните функции в интериора:

 • допълва или украсява със стилен външен вид;
 • дава приятно усещане от допир;
 • има звукоизолационни и топлоизолационни свойства;
 • визуално разделя пространството на работно или функционално зони;
 • ще може перфектно да съответства на избраната настилка и стил.

Можете да изберете богати или тъмни плътни цветове

Можете да изберете богати или тъмни плътни цветове

Сините килими изглеждат хармонично в комбинация с основните бели, жълти, кафяви и бежови цветове, при наличие на аксесоари от подобен нюанс. Ориенталските шарки изглеждат страхотно в избрания цвят. Продуктът ще бъде в хармония с дървени мебели, подходящ е за модерни и класически стилове.

Когато избирате продукт, трябва да обърнете внимание на следните характеристики:

 • не е необходимо продуктите да покриват цялата повърхност на пода. Твърде големите килими всъщност намаляват пространството;
 • трябва да обърнете внимание на осветлението на стаята;
 • не избирайте килим със същия тон като пода.

Сините килими изглеждат хармонично в комбинация с основните бели, жълти, кафяви и бежови цветове.

Сините килими изглеждат хармонично в комбинация с основните бели, жълти, кафяви и бежови цветове.

За тези помещения, където има голямо механично натоварване, продуктите с дълга купчина не са подходящи, но те ще се впишат идеално в спалнята. За дневни е подходящо средно купчина покритие, за кухня или коридор – с късо. Овални или кръгли килими трябва да се поставят в центъра на стаята..

Врати

Интериорните детайли от този цвят са доста редки. Хората са свикнали да монтират бели, кафяви, бежови врати, но не и сини. И напразно, защото въплъщението на някои стилове просто изисква логично заключение под формата на врати с подходящ нюанс.. Следователно такива нестандартни врати би било подходящо да се използват в такива стилове:

 • Романтика на Прованс – препоръчително е да използвате пастелни цветове в комбинация със стъклени вложки, всякакви портали и дори флорални шарки.

Интериорните детайли от този цвят са доста редки.

Интериорните детайли от този цвят са доста рядко явление..

 • Средиземноморският стил предлага комбинация от основния цвят с бели, жълти, кафяви елементи. По-добре е да монтирате такива врати в добре оборудвани летни вили или селски къщи, за да създадете усещане за релаксация на морския бряг..
 • „Дворцовата“ класика с елементи от бароков и ампирен стил е подходящо място за врати от този цвят. Можете да използвате конструкции от тъмна богата гама, например сапфир, кобалт в комбинация с богати декоративни елементи – злато, сребро, патина, витражи.

Класически стил

Класически стил

 • Лофт или хай -тек стил – в този случай вратата ще служи като ярък акцент, допълващ композицията на минимализма. За тези цели можете безопасно да експериментирате с лъскави повърхности..

Подове

Подовете от твърда дървесина или имитация на подобни цветове се превърнаха в неизменна класика за повечето хора. Малко хора се осмеляват да се осмелят да експериментират с най -необичайните цветове. Но когато създавате подходящ дизайн, можете да изберете сини подове..

Вариант за хол с подобен под

Вариант за хол с подобен под

Идеални материали за предаване на този цвят на пода ще бъдат:

 • боядисани дъски – плюсът на такова покритие е, че можете да вземете абсолютно всеки нюанс чрез смесване на бои;
 • килимът е меко, удобно решение, което най -често се използва в детски стаи и спални;
 • плочки – удобен вариант за кухня, баня, тоалетна, коридор;
 • саморазливни подове с лъскав блясък ще изглеждат добре в кухнята.

Опция за тоалетна

Опция за тоалетна

Цветът на пода трябва или да контрастира с тавана, ако са избрани по -тъмни тонове за горната част на стаята, или да създава независим акцент. Някои дизайнери използват интересна техника за преминаване на цвят от стени към под. Създава се усещане за определен наклон и когато се играе със съответните детайли, стаята с просторни стаи изглежда много изгодно.

Легло

За спалня в синьо можете да изберете много подходяща мебел, например легло, с подходящ нюанс. Основното е, че сянката му е избрана правилно, а не потискаща или мрачна. Човек трябва да се събуди в такова легло свеж, отпочинал и позитивен..

СъветиЗа да направите това, е необходимо да създадете контраст срещу стените. Богато легло ще изглежда изгодно на фона на пастелни тонове на тапети – бяло, бежово, мляко, слонова кост, кафяво, сиво.

Уверете се, че сянката е правилна, така че да не е преобладаваща или мрачна.

Уверете се, че сянката е правилна, така че да не е преобладаваща или мрачна.

Можете да използвате техниката за допълване на цвета на стените, тоест като изберете нюанс на леглото, който се различава с няколко тона от цвета на стените. Цветът на пода не трябва да съответства на сянката на леглото; между тях също трябва да се създаде поне минимален контраст..

Таванът, малки детайли като столове, тахти, нощни шкафчета, лампи могат да бъдат съчетани с тона на леглото. Основното нещо е да не прекалявате с детайлите и да не претоварвате стаята със синьо.

Богато легло на фона на пастелни тапети ще изглежда добре.

Богато легло на фона на пастелни тапети ще изглежда добре.

За стила на Прованс можете да изберете просто дървено легло, изцяло боядисано в желания нюанс. Леглото с шикозна табла от синьо кадифе се вписва в класическия стил.

Стилът на Прованс

Стилът на Прованс

За модерни, минималистични, високотехнологични стилове е подходящо легло с прости форми с равен, строг гръб с желания цвят и покривало, съобразено с тона.

 

Thanks! You've already liked this