Покривало на леглото в спалнята: Модерен дизайн (+170 снимки). Красиви и стилни нови артикули

Покривало на леглото в спалнята

Последният щрих на всеки интериор ще бъде покривало в спалнята. Целта на текстила за легло е да създаде усещане за топлина, уют и артистична завършеност в стаята. Това е спалнята, която най -вече трябва да е благоприятна за почивка и релаксация, така че трябва да изберете правилно одеяло, ясно разбирайки крайната цел на задачата. Повече подробности за всичко по -нататък в статията..

Материални характеристики

Висококачествените ушити покривала са красиви и издръжливи. Те не губят своята привлекателност и форма дори след много години постоянна употреба. Готовите комплекти и отделни одеяла от известни марки винаги имат ясна насоченост, което гарантира на всяка спалня уникална атмосфера.

Отделно одеяло за стила на спалнята

Отделно одеяло за стила на спалнята

Правилно покрит легло свидетелства за вкуса на собствениците на къщата, подчертава тяхната индивидуалност и социален статус. Поради тази причина декорирането на пространство с помощта на тъкани трябва да се подхожда внимателно, като се проучи внимателно обзавеждането, поставено в стаята. Важно е да се съсредоточите не само върху мебелния комплект, но и върху завесите, декориращи прозорците, преобладаващата цветова схема на стените и пода, дизайна на зоната на тавана.

Класическо покривало в спалнята

Класическо покривало в спалнята

Всичко в добро състояние спалня трябва да са в хармония помежду си, да допълват изображението, измислено от дизайнера. Текстилът за легло се използва смело като акцент в интериорния декор.

Допълнете интериора на спалнята си със стилно одеяло

Допълнете интериора на спалнята си със стилно одеяло

Критерии по избор

Покривало за спалнята е покупка за повече от един ден. Той ще служи с години, така че евтините синтетични модели с неравномерни шевове и нишки, стърчащи във всички посоки, трябва незабавно да бъдат изоставени..

Качествено одеяло за всички членове на семейството

Качествено одеяло за всички членове на семейството

Основните моменти, на които трябва да се ръководите при покупката:

 • размера и формата на леглото и матрака;
 • дизайнът на леглото, стилът, в който е направен;
 • материал за легло (метал, желязо, ПДЧ, естествено дърво);
 • състава на покривката;
 • цвят и орнамент на продукта;
 • текстура и текстура на тъканта;
 • стил на декорация на стаята.

Размерът и съставът на покривките са от значение

Размерът и съставът на покривките са от значение

Преди да пазарувате, трябва сами да решите кой вариант за почистване ви подхожда. Така че някои одеяла се перат перфектно от перални машини, докато други трябва да се обработват при химическо чистене..

Хармонично одеяло в интериора на спалнята

Хармонично одеяло в интериора на спалнята

Семействата с малки деца или домашни любимци трябва да избягват светлите цветове и прекомерния текстил, поне докато децата пораснат и кучетата и котките започнат да показват признаци на добро родителство. Идеален за голямо младо семейство ще бъде такова покривало, което се измива лесно, няма мъниста и кристали от външната страна. Не трябва да се шие от коприна или гоблен, а от вискоза, сатен, памук или комбинации от тях..

Практично одеяло за младо семейство

Практично одеяло за младо семейство

Свойства на наистина висококачествено нещо:

 • не натрупва статично електричество;
 • приятен на допир;
 • няма неприятни миризми;
 • не губи цвят и не се “свива” след измиване.

Меко покривало за легло във вашия дом

Меко покривало за легло във вашия дом

Цвят и шарки на текстил за спалня

В близкото минало повечето домакини, когато купуваха текстил за легло, гледаха изключително цвета на завесите на прозорците. Днес обаче много дизайнери признават, че завесите и завесите не са единствените критерии за подбор при закупуване на покривала. Използването на една и съща тъкан изобщо не е необходимо, защото дори материали с различни цветове и шарки могат да бъдат в перфектна хармония.

Прекрасно покривало за спалнята

Прекрасно покривало за спалнята

Добрият продукт частично дублира цвета, текстурата и шарките на някои предмети, разположени в стаята: модулни картини, килими на пода, завеси за прозорци, декоративни възглавници, покривала на нощни пуфи. Тя може да бъде подобна на стените на палитрата или ясно да контрастира с нюансите на повърхностите..

Контрастно покривало в интериора на спалнята

Контрастно покривало в интериора на спалнята

При избора на цветова схема е важно да се придържате към следното правило: студените тонове трябва да се комбинират със студени и неутрални тонове, а топлите с топли или неутрални тонове. Смесването на нюанси на синьо с кафяви, например, е признак на лош вкус.

Що се отнася до шарки и рисунки, в малка стая огромните рози или лилии ще изглеждат неподходящи, тъй като на фона на големи изображения стаята визуално ще намалее. Прекомерното насищане с различни орнаменти също е забранено..

Акцент върху завивката

Акцент върху завивката

В идеалната спалня няма досадни комбинации от много шарки, когато стените са украсени с квадрати и ромби, килимът на пода е направен в етнически стил, завесите на прозорците са на райета, а покривалото е като цвете легло. Дори ако всички тези неща са направени в подобни цветове, атмосферата на пространството ще бъде разрушена и напълно лишена от концепцията за комфорт..

Изберете едноцветно одеяло за всички случаи

Изберете едноцветно одеяло за всички случаи

Предназначение на продукта

Покривалото в спалнята има няколко приложения:

 • украсяват стаята, подчертават нейната особеност;
 • дават топлина, затопляне в студени вечери;
 • предпазвайте леглото от любопитни очи и прах.

Подчертайте особеността на стаята - с одеяло

Подчертайте особеността на стаята – с одеяло

Няма как да не се съгласим, че легло без одеяло изглежда неподредено, дори и да е направено със скъпо и висококачествено спално бельо. Покривалото, като част от декора, в идеалния случай трябва да се впише в съществуващия интериор, подчертавайки неговата оригиналност.

Покривалото трябва ясно да се слее с интериора

Покривалото трябва ясно да се слее с интериора

Одеялото ще помогне за подобряване на предимствата на леглото и ще скрие недостатъците му. С негова помощ издълбаните крака на мебелите се подчертават или се скриват чипове и други дефекти, които се случват. Правилният продукт ще внесе усещане за комфорт и спокойствие в спалнята.

Моделни покривки за стила на леглото

Моделни покривки за стила на леглото

Без такъв атрибут стаята ще загуби по всички въпроси: нито архитектурни и художествени техники, нито дизайнерска декорация, нито стилни масивни мебели няма да я спасят. Покриването на леглото е задължителен завършващ щрих, без който цялостната композиция губи целия си чар..

Покривало - завършващ щрих в спалнята

Покривало – завършващ щрих в спалнята

Характеристики на популярните стилове на дизайн

Изборът на одеяло за спалнята трябва да се направи, като се вземе предвид стилът, в който е декорирана цялата стая. По -често пространствата за нощен живот следват един от следните стилове:

 • Прованс;
 • класически;
 • етнически;
 • романтичен;
 • еко;
 • минимализъм.

Изберете одеяло според стила на стаята

Изберете одеяло според стила на стаята

Изборът на дизайнерски елементи, подходящи за всеки стил, започва с подбора на довършителни материали за декориране на стени, тавани, подове и завършва със закупуването на подходящо покривало за легло. В резултат на това собственикът на перфектно обзаведена спалня ще получи отлично място за почивка. Важна роля в това се отдава на текстилния интериор..

Необходимо е да избирате покривало внимателно, внимателно, без да бързате. По този въпрос не трябва да бързате или да преследвате следващото „скърцане на модата“.

Отличителни черти на популярните стилове в дизайна и декорацията:

1 Прованс е представен от пастелни нюанси на буржоазна Франция. Стилът се характеризира с малък модел тъкан (полка, цвете). Предпоставка е липсата на видими контрастни петна. Прекрасно каре в стил Прованс

Прекрасно каре в стил Прованс

2 Класиците обичат лилаво, бродирано със злато, блясъка на благородните метали и правилните линии, но не толерира претенциозността и закачливите бижута. Класическо покривало със златен конец

Класическо покривало със златен конец

3Ethno – национален аромат в цялата му оригиналност: за африкански мотиви е подходящо одеяло на тема „савана“, а за руския интериор – традиционни шарки и кръстосани шевове от предната страна. Покривало в етно стил

Покривало в етно стил

4 Романтичен стил – деликатни нюанси на розово, прасковено, синьо, както и невероятно количество гънки и волани. Деликатно одеяло с волани

Деликатно одеяло с волани

5За покривала в еко-стил трябва да се избират от естествени материи: памук, лен. Цветовете и шарките на продуктите са близки до тези, които се срещат в природата. Одеяло в еко стил

Одеяло в еко стил

6 Минималистичното покривало има прости геометрични форми, изработени от евтини, но естествени материали. Неговите нюанси са светло естествени, черно -бели. Бяло одеяло в стила на минимализма

Бяло одеяло в стила на минимализма

Покривни модели

Всяко легло се нуждае от собствено, подходящо покривало. В допълнение към изброените отличителни свойства, спалното бельо трябва да е подходящо за помещението според характеристиките на модела..

Одеяло, съчетано под леглото, ще направи интериора хармоничен

Одеяло, съчетано под леглото, ще направи интериора хармоничен

Текстилът за легла може да бъде стандартен плат с внимателно обработени ръбове, може да има декоративни волани и други елементи отвън, може просто да се постави върху матрака като покривало. Все по-голям брой купувачи предпочитат готови комплекти, където в допълнение към основната част има декоративни елементи за калъфки за възглавници.

Готов комплект за легло в спалнята

Готов комплект за легло в спалнята

Ако леглото е с нестандартни размери, например кръгло или много голямо, има смисъл да поръчате в ателие за шиене. Друго предимство на шиенето по скица е възможността да се направи голям брой калъфи за ролки с различни размери, да се шият пелерини на тахти.

Персонализирано одеяло за кръгло легло

Персонализирано одеяло за кръгло легло

Готовото спално бельо от реномирани шивашки асоциации е внимателно обмислено от експерти и е продукт на работата на квалифицирани дизайнери и шивачи. Така например никой няма да предложи използването на жакардова тъкан за изработка на покривки в стила на минимализма или памук за класическа спалня..

Перфектна цветова комбинация в целия интериор

Перфектна цветова комбинация в целия интериор

Висококачественият текстил има специфична художествена идея, обмислена до най-малките детайли. Предвид широката гама от модели, тези, които нямат време да намерят добра шивачка, могат да бъдат посъветвани да изберат одеяло от вече наличната на пазара гама..

Изберете одеяло от наличния асортимент

Изберете одеяло от наличния асортимент

Продукти за детската спалня

За детска спалня покривките са избрани практични, от тъкани, които не предизвикват алергични реакции, нямат чужди миризми. Продуктът трябва да бъде добре и плътно ушит, да има сертификат за качество.

Изберете сертифицирани продукти

Изберете сертифицирани продукти

Цветът на тъканта на покривалото е достатъчно важен. Прекалено ярките цветове трябва да се изхвърлят. Такъв текстил в леглото ще развълнува детската психика, а в спалнята бебето няма нужда да играе и да се забавлява, а да спи спокойно и да набира сили.

Спокойни нюанси с ярки петна

Спокойни нюанси с ярки петна

Купуването на покривало за бебешко легло е отговорен бизнес. Тук трябва да се съсредоточите не само върху общите критерии, но и върху пола на детето. За момичетата няма да е много подходящо да украсяват легло във военна тематика, а момчетата не трябва да оправят леглото с цветен килим..

Ярък каре за стаята на момичето

Ярък каре за стаята на момичето

За деца на по -малка предучилищна възраст не трябва да купувате твърде тежки покривки, както и модели с дантелени шарки, бродирани с мъниста. Колкото по -просто е одеялото, толкова по -безопасно е: краката на бебето няма да се заплитат в него по време на сън, детето няма да се задави с копче, като иска да го вкуси.

Леко одеяло за момче от естествени материи

Леко одеяло за момче от естествени материи

По -големите деца, които разбират какво може и какво не може да се направи, могат да закупят модели покривки като при възрастни, но строго според размера на леглото. Текстилът за легло не трябва да виси надолу към пода; той трябва да има граница, плътно зашита по краищата. Моделите за деца се нуждаят от често пране, така че трябва да купувате такива, които могат да бъдат подредени у дома..

Ярко детско одеяло, което да пасне на леглото

Ярко детско одеяло, което да пасне на леглото

Характеристики на грижи и съхранение

Издръжливите, стилни и висококачествени покривки не са евтина покупка, така че всеки собственик иска закупеният артикул да го зарадва с девствения си вид възможно най-дълго. Правилната грижа за него, спазването на препоръките на производителя по въпросите на измиване, съхранение на продукти в подходящи условия ще спомогне за удължаване на срока на експлоатация на покупката..

Ако одеялото не може да се пере на тридесет градуса, тогава това правило трябва да се спазва, ако не може да се глади, тогава вместо ютия, гънките върху одеялото трябва да бъдат третирани с пара.

Правилната грижа ще увеличи живота на покривалото

Правилната грижа ще увеличи живота на покривалото

За да не се притеснявате за неудобството от операцията по -късно, трябва предварително да решите сами коя грижа е най -предпочитана. За хората, живеещи в големи градове или добре оборудвани населени места, ще бъде по-практично да занесат продукта на химическо чистене, а за тези, които живеят в провинциите, има смисъл да избират модели, които не се нуждаят от прекалено грижовни грижи и нежно почистване ..

Внимателно третирайте тъканта на карето

Внимателно третирайте тъканта на карето

Сменните комплекти спално бельо се съхраняват в сух килер или скрин, далеч от влага и пряка слънчева светлина.

ВИДЕО: Избор на най -красивото покривало

Thanks! You've already liked this