Направи си сам украса на детска стая за рожден ден. Регистрация за рожденици до 7 и от 8 до 15 години + 180 СНИМКИ

Украса за бебешка стая за рожден ден

Всички родители се стремят да изненадат малкото си рожденичко – те избират как да украсят стаята за рождения ден на детето си. Ако си спомняте какво бебето обича най -много, можете да приготвите грандиозна изненада за пристигането му за сравнително кратко време. За да направите това, ще ви трябват няколко помощници и добро настроение. Не забравяйте да вземете предвид възрастта и пола на детето, така че изненадата да е приятна за него. Това, което ще зарадва предучилищна възраст, тийнейджър ще сметне за абсурдно. Повече подробности по -късно в статията.

Стая за рожден ден до 7 години

Децата много обичат изненадите и спят достатъчно здраво, благодарение на това можете да украсите детската стая през нощта. Събуждайки се в нова, празнична атмосфера, детето още от сутринта ще усети празника и вашите грижи.

Подарете на детето си истинска приказка

Подарете на детето си истинска приказка

Ако решите да промените стаята глобално, по -добре я поставете в хола или спалнята си..

Тематичен рожден ден могат да бъдат подредени просто и справедливо бюджетно, ако обкръжението на стаята съвпада с избрания сюжет. Най -вероятно детето има любими комикси, карикатури или игри, чието продължение непрекъснато иска да закупи, именно в този мейнстрийм трябва да изградите пейзажи.

Декорации за тематичен рожден ден

Декорации за тематичен рожден ден

За бебета под 3 години бъдете внимателни, когато използвате бижута, които могат да бъдат вредни за здравето. Да предположим, че пръсване на балон може да изплаши бебето, или то ще се заинтересува от парче от него и случайно ще преглътне.

Използвайте хартиени декорации за плодове

Използвайте хартиени декорации за плодове

Не забравяйте да предупредите родителите на малки гости за темата за рождения ден и детето ви просто ще се зарадва на тоалетите на гостите и подаръците, които са наистина интересни за него..

Стая за рожден ден от 8 до 15 години

Това е възрастта, когато детето вече има сериозен интерес към определена тема, има хоби или любими герои във филми и книги. Струва си да разгледаме отблизо тази част от живота му..

Вземете предвид интересите на вашето дете в дизайна

Вземете предвид интересите на вашето дете в дизайна

За момиче и момче стаята трябва да бъде декорирана по различни начини – малко вероятно е момчето да се зарадва на ситуацията с розови балони.

Вариант за декориране на стая за момче

Вариант за декориране на стая за момче

Разделяне на помещението за парти на зони

Разделете стаята на зони и въз основа на действителното използване на това или онова място украсете всяка зона.

1 зона за игри; Украсете отделна зона за игра

Украсете отделна зона за игра

2 маса със закуски; Изберете закуски, които детето ви харесва

Изберете закуски, които детето ви харесва

3 сладка плодова маса; Красива декорация с шоколадов фонтан

Красива декорация с шоколадов фонтан

4 фотозона. Проектирайте зона за фотосесии в памет на празника

Проектирайте зона за фотосесии в памет на празника

Стенен декор

С помощта на цветна велпапе, панделки и скоч всяка стена може да бъде декорирана във фотозона, а до нея да се постави рафт с фалшиви аксесоари. Обикновената цветна хартия с щампи може да изглежда като фотостена при откриването на филмов фестивал. Снимка на рожденика, използваща Photoshop, може да бъде направена смешна или подобна на филмови герои и да се залепи върху стената.

Украсете всичко в тематичен стил на целия празник

Украсете всичко в тематичен стил на целия празник

Отделете малка площ за поздравления. Поставете голям лист ватман хартия на стената, до нея завържете цветни маркери, с които гостите ще напишат поздравления за рожденика. Децата запазват такива моменти дълго време. След празника можете да залепите най -добрите снимки от тържеството върху тази хартия Whatman.

Опция за дизайн на плакат за поздравления за рожден ден

Опция за дизайн на плакат за поздравления за рожден ден

Вентилаторите или топките от цветна хартия ще станат ярки петна по стената, което ще даде настроение на детето. Многоцветният дъжд може лесно да се превърне в лъкове или да добави игрив блясък към завесите.

Балони и фенове на партито на детето

Балони и фенове на партито на детето

Гардероб за тематичен празник

Измислете специална съблекалня, където гостите, които са слабо подготвени за тематичния празник, могат да изберат необходимите декорации, шапки и дрехи в празничен стил. Да кажем, че малките балерини могат да пробват балетни пачки, а пиратите могат да изберат бандана или превръзка на очите..

Ярки шапки с анимационни герои

Ярки шапки с анимационни герои

Ако темата за рождения ден не е определена, тогава костюмите могат да бъдат организирани в напълно различни разновидности:

 • Перуки клоун;
 • смешни носове с еластични ленти;
 • наметала на магьосници;
 • уши и опашки на различни животни;
 • ефирни поли за принцеси;
 • магически пръчки и джедайски мечове;
 • диадеми за принцеси.

Колкото по -малки, но важни детайли вземете предвид, толкова по -светъл и автентичен ще бъде празникът. Децата най -вероятно ще се радват да сменят тоалетите си или да ги променят през вечерта. Дизайнът на всяка стая ще бъде от полза само ако добавите малко магия към нея и я направите донякъде анимационна.

Запасете се с множество костюми за фотосесия

Запасете се с множество костюми за фотосесия

Украса за детска маса

Опитайте се да го направите безопасно. По време на активни детски игри ястията могат да паднат от масата или кракът да се изкриви. Поставете го възможно най -далеч от зоната за игра. Ако стаята е малка и на парти ще има много деца, поставете масата в друга стая. Децата не прекарват много време на масата..

Тематична маса за бебета със сладкиши

Тематична маса за бебета със сладкиши

Направете отделна детска маса, на която ще има сладкиши, напитки, плодове, ще бъде удобно, ако децата искат да се презаредят и да похапнат по време на играта. Украсете масата с тематични картинки, изложете комикси или страници за оцветяване.

Настройте маса по темата на празника

Настройте маса по темата на празника

Разтегнете гирлянди на тавана над масата, гелообразни балони под тавана. Можете да завържете леки сладкиши към въжетата, орнаменти, които ще плуват над масата. Опитайте се да запазите цветовата схема на масата в съответствие с темата на празника. За това има огромен избор от хартиени чинии, чаши, чаши за вино и коктейлни тръби..

Остарели цветове

Остарели цветове

Ако рожденият ден се провежда под егидата на пиратите, на масата трябва да преобладават червените и черните цветове, но ако детето предпочита еднорози, цветовата схема трябва да е дъга.

Пиратско парти в червени и черни цветове

Пиратско парти в червени и черни цветове

Зона за игра

Тази част ще трябва да разпредели най -голямата площ. По време на празника се организират състезания за деца и най -често те са доста активни. Колкото повече деца присъстват на партито, толкова повече място ще е необходимо за игри. Ако детската стая е малка, подредете тази зона в хола..

Всекидневна за зона за игра за рожден ден

Всекидневна за зона за игра за рожден ден

По -големите деца най -вероятно ще искат да играят на конзола или да организират събирания с настолни игри, да вземат това предвид и да подготвят необходимите столове или маси.

Не оставяйте възрастните без надзор

Не оставяйте възрастните без надзор

Зона за снимки

Това място трябва да отразява цялата същност на темата. Снимките от този ден ще останат като спомен за цялото семейство. До бонбона може да се организира фотозона, където можете да подредите халби с фалшиви мустаци, вежди и очила на пръчки. Леките рамки, които децата могат самостоятелно да повдигат и да снимат в тях, могат да бъдат окачени на стената или прикрепени към топките и те ще се носят във въздуха.

Фотозоната трябва да съответства на темата на празника

Фотозоната трябва да съответства на темата на празника

Гирляндите и фенерите, опънати над тази област, ще придадат на снимките много тържествен вид..

Запомнящите се снимки няма да оставят никого безразличен

Запомнящите се снимки няма да оставят никого безразличен

Тематичен рожден ден

За да могат игрите, поздравленията и подаръците да бъдат подчинени на един стил, е необходимо също така да украсите стаята в определена тема. Сцени за забавни игри в атмосферата на една тема са лесни и интересни за планиране с детето ви.

Обмислете всички опции за празничен декор по теми

Обмислете всички опции за празничен декор по теми

За тематичен рожден ден ще трябва да имате предвид, че цялото пространство трябва да бъде подчинено на един стил и ще трябва да спазвате следните правила:

1 Ще трябва да премахнете или украсите обекти от стаята, които не отговарят на темата. Например, ако имате празник в стила на топка Пепеляшка, тогава плакати на стената с герои от комикси или модерни филми напълно ще развалят гледката. 2 Спазването на цветовата схема ще помогне за създаването на необходимия антураж. Отделете време да украсите стаята наведнъж. Ако например няма покривка с желания тон, изберете бяло и го декорирайте в желаните цветове. 3 Използвайте балони, напомпани с хелий, или фиксирайте обичайните към тавана, в противен случай, разпръснати из стаята, те ще заемат твърде много място. 4 Извадете от стаята предмети, които могат да наранят или да се счупят, също толкова скъпо оборудване или дребни неща, които ви харесват. 5Подгответе прости, но приятни комплименти, които гостите да вземат със себе си за спомен за празника. Бъдете готови за факта, че децата също ще искат да запазят някои елементи от реквизита за себе си – купувайте прости и евтини неща. 6 Изберете тема, която наистина овладявате, и започнете да се подготвяте предварително.

Започнете подготовката за празника предварително

Започнете подготовката за празника предварително

Не забравяйте за основното – безопасността на съдовете и декорациите за деца, изберете безопасни цветове за храна, ако трябва да оцветявате подпори или декорации за маса.

Украса за детска стая с пиратска тематика

Пиратите са обичани както от момчета, така и от момичета и много искат да пробват костюма на Джак Спароу. Има много сценарии за празник в пиратски стил и декорирането на стая в тази тема не е трудно..

Украса за детско парти с пиратска тематика

Украса за детско парти с пиратска тематика

Ще имаш нужда:

 • черни и червени топки;
 • триъгълни знамена, на опъната нишка;
 • карта на съкровищата на стената;
 • черни и червени покривки и съдове;
 • бисквитки с черна маркировка;
 • бели панделки или плат под тавана под формата на платна;
 • шапки и бандани
 • телескопи, котви и волани за декорация и подпори;
 • хартиени лодки, окачени на топки и висящи над масата.

Приглушеното осветление, стените, покрити със син плат, и зоната за фотосесия под формата на кабина с кръгли илюминатори ще помогнат за създаването на подходящата атмосфера. С помощта на лек волан и драперии във формата на платно ще украсите капитанския мост. Децата с удоволствие ще участват в създаването на целия кораб от столове и други подръчни материали.

Фотозона за най -добрите моменти от празника

Фотозона за най -добрите моменти от празника

Стая на принцесата

Тук основното нещо е да не прекалявате с розовото, ако стаята първоначално е била декорирана в различен цвят. Ако преобладава жълто или синьо, декорирайте в този нюанс, само малко по -светъл от основния..

Замъкът на малката принцеса

Замъкът на малката принцеса

В спалнята са необходими балдахин над леглото, маса за принцесата с необходимите декорации и гардероб..

Създаването на подходяща атмосфера ще помогне:

1 Малки топки на тавана с цветя и снежинки от велпапе на конци – те ще плуват над зоната за игра и празничната маса. 2 Кокетни букети, подредени из стаята. Можете да създавате бутониери от изкуствени цветя в нежни нюанси. 3 Гардероб с разнообразни пухкави поли от мрежа или друг лек материал, рафт с диадеми и други декорации. Приятелите ще оценят количеството инвентар, необходимо за празника. 4Зона с голямо огледало, близо до която можете да организирате фотосесия с малки принцеси. 5 Малки разноцветни корони с гумени ленти за масата. Всеки може да бъде поставен в отделна чиния, а гостът също ще стане красива магическа принцеса точно на празника.

6Ярка светлина, цветни гирлянди и бонбони, висящи върху тях, снежинки и балерини, плаващи във въздуха, ще запълнят пространството.

Ярка и ефирна украса на празника

Ярка и ефирна украса на празника

Тази декорация може лесно да бъде декорирана в стила на малки феи, които учат в специално магическо училище. За да направите това, трябва да добавите магически шапки, пръчки и пелерини към гардероба си..

Не забравяйте за основните атрибути на принцесите

Не забравяйте за основните атрибути на принцесите

Детска стая в стил Дисни

Тази тема е особено близка до деца под 6 години. За да създадете мини Дисниленд, ще ви трябва всичко, свързано с анимацията:

 • Разноцветни топки, пайети, лъкове по стените.
 • Покривка с червен и черен грах ще ви напомня за Мики Маус.
 • Стенен декор под формата на анимационни герои.
 • Костюми или части от реквизит в гардероба.
 • Ярки ястия и тръби за коктейли на масата, салфетки с карикатури.
 • Фотозона, декорирана в различни цветове или дори драпирана с ленти от плат или панделки в дъга.

Дисни герои на партито на вашето дете

Дисни герои на партито на вашето дете

Лесно е да се постигне това и дори да се организира карнавал с костюмите, които всяко дете най -вероятно има. Снимките от празника са най -ярките и забележителни.

Карнавал на детско парти

Карнавал на детско парти

Стилът на игра на мафията

Възрастните ученици най -често избират теми, които включват интелектуални игри. Мафиотската игра е известна игра на карти, около която можете да създавате красиви декорации. За да направите това, ще ви трябва:

 • Украсете маса с лакомства и закуски под формата на рулетка.
 • Декорирайте стени в стил таванско помещение – за това можете да поставите рисунки с тухли или комуникации върху различни участъци от стените.
 • Подгответе фотозона с интериора на полицията в Чикаго. Рамките, окачени на стената с подписа „искам“ и метър височина до нея, ще помогнат за това..
 • Играчките пистолети и картечници ще отразяват напълно комичния характер на случващото се.

Интериорна декорация в стил

Интериорна декорация в стила на “мафия”

Когато декорирате детска стая, не забравяйте, че максималното пространство трябва да остане свободно, тъй като игрите на открито трябва да отделят повече време, отколкото да седят на масата..

Проектирайте игри, които да съответстват на вашата тема на партито

Проектирайте игри, които да съответстват на вашата парти тема

ВИДЕО: Най -ярките идеи за декориране на стая

Thanks! You've already liked this