Направи си сам масичка за кафе: инструкции стъпка по стъпка и 50 вдъхновяващи дизайнерски идеи

Направи си сам масичка за кафе в стил таванско помещение

Направи си сам масичка за кафе в стил таванско помещение

Обичате ли дизайнерски артикули, но въздишате разочаровано, гледайки етикетите с цени, които ги украсяват в магазините? Опитайте се сами да станете дизайнер. Смятате ли, че това е трудно? Нищо подобно! Следвайки инструкциите, можете лесно да създадете със собствените си ръце оригинална мебел от скрап материали. И ние предлагаме да започнете с масичка за кафе – толкова проста, но много важна мебел. Повярвайте ми, на такава маса с удоволствие ще дадете чай на гостите си, които ще се възхищават на уменията ви. Освен това, създавайки масичка за кафе със собствените си ръце, буквално изпълвате дома си с топлина и влагате парче от душата си в него. Така че определено си струва да опитате.

Оригинална масичка за кафе от стар куфар

Оригинална масичка за кафе от стар куфар

Малка масичка за кафе, изработена от дъски

Малка масичка за кафе, изработена от дъски

Направете си масичка за кафе на колела

Направи си сам масичка за кафе на колела

Дори стара батерия може да се използва за направата на малка масичка за кафе.

Дори стара батерия може да се използва за направата на малка масичка за кафе.

Направи си сам масичка за кафе в морски стил

Направи си сам масичка за кафе в морски стил

Направи си сам масичка за кафе в морски стил

Идея в стил “романтичен”. През цялата година, отпивайки любимото си питие на тази маса, ще запомните топлото море, нежното сърфиране и осветената от луната пътека. “Морската” маса е нежност, изтънченост и оригиналност в самото сърце на вашия дом.

Как да направя?

1. Вземете стара дограма и я почистете от прах и мръсотия. Ако старото стъкло е напукано, поставете ново, след това се отървете от стария слой боя и шлайфайте повърхността. След това премахнете металните ъгли, които допълнително фиксират частите на рамката.

2. Покрийте рамката с бял емайл или акрилна боя. Ако сте избрали акрилна боя, след изсъхване я шлифовайте с шкурка, така че дървото да се появи – това ще направи масата да изглежда състарена, което ще й придаде специален изискан вид. Можете също да използвате два цвята, като изберете бяла и синя скала. Първо боядисайте рамката със синя боя, а след като първият слой изсъхне, я покрийте с бяла. Когато вторият слой изсъхне, разтрийте го с шкурка – тогава синьото ще излезе изпод бялата боя.

3. Правим крака за масата. За да направите това, вземете дръжка и я нарежете на 4 равни части (всяка около 34 см), след което преминете върху тях с шкурка, за да премахнете всички грапавини.

4. След това трябва да изрежете парчетата мебелна дъска или дъски със същата ширина като рамката и с дължина около 8 см, след което трябва да обработите основите на краката с шкурка.

Процес на изработка на масичка за кафе

Процес на изработка на масичка за кафе

5. Сега всяко парче трябва да се пробие на 4 места. Предварително маркирайте и след това пробийте отвор за закрепване на краката, както и още един – на всяко удобно място – за по -сигурно закрепване на краката.

6. След това, като използвате дълъг самонарезен винт, трябва да прикрепите всеки крак към основата.

7. След това трябва да прикрепите краката към рамката с помощта на самонарезни винтове. Рамката на прозореца е един вид “кутия”, в която ще трябва да поставите всички морски дарове, донесени от празника – предната част на рамката, която стои на крака, ще бъде обърната към пода, надолу.

Изработка на масичка за крака на крака

Изработка на масичка за крака на крака

8. Сега ще ви трябва грубо тънко въже, за да сплетете всеки крак. Фиксирайте въжето с пистолет за лепило.

9. Сега трябва да измиете и обезмаслете стъклото от двете страни. След това – вземете и поставете „морски дарове“ върху стъклото. Подредете ги така, че да изглеждат така, сякаш са небрежно разпръснати и в същото време текат от единия ъгъл на масата към друг – и броят им постепенно трябва да изчезне. Сега трябва да прикрепите всеки елемент с двукомпонентно прозрачно лепило. В този случай морските елементи не трябва да стърчат над ръбовете на плоската „кутия“.

10. Ще трябва да поръчате стъкло от стъкларска работилница, чиято дебелина ще бъде 4 мм. Размерът на стъклото трябва да бъде такъв, че да лежи върху рамката, може да покрие “кутията”. В този случай от всяка страна 1,5-2 см от рамката трябва да бъдат отворени. В работилницата трябва да поискате ръбовете на стъклото да бъдат обработени и да се пробият отвори с диаметър 4 мм. Стъклото трябва да се избърше и да се покрие с маса. Изрежете дистанционни елементи от кожа или тънка гума, които ще бъдат под шайбите. Фиксирайте стъклото с помощта на самонарезни винтове. Те трябва да се завинтват внимателно, така че стъклото да не се напука..

11. Вземете грубо дебело въже и в единия му край направете примка, която ще бъде равна на половината от дължината на масата. С помощта на пистолет за лепило залепете двойно сгънатия низ от центъра на дългата страна на масата до ръба. Самата примка (около 12-15 см) не е необходимо да се залепва – тя трябва да бъде свободна, за да можете по -късно да завържете възел. Обикаляйки периметъра на стъклото и обикаляйки всичките му ъгли, продължете да залепвате към него дългия край на въжето. Когато стигнете до контура, трябва да прокарате края на въжето през него, така че да имате възел. Сега, разтягайки въжето в обратна посока (двойно), трябва да го залепите.

Последните етапи на изработка на масичка за кафе

Последните етапи на изработка на масичка за кафе

12. Украсете външния ъгъл на масата – от страната, където се намират най -много морски елементи. Продължете композицията, като поставите допълнителни детайли, сякаш те „изтичат“ от крака на масата директно под стъклото на плота.

Готов! Насладете се на вашето творение и донесете радост на гостите си!

Маса за куфари за любителите на пътуванията

Класически интериор на хола с масичка за кафе от куфар

Класически интериор на хола с масичка за кафе от куфар

Много оригинално решение за стар любим куфар, който е виждал други земи с вас и който не искате да изхвърлите заради спомените.

Как да направя?

Първо отидете в магазина, където ще трябва да закупите крака за мебели (дърво или метал). Ако искате да направите подвижна маса, тогава трябва да вземете колела. Ще ви трябват също шперплат, винтове и отвертка..

Дори малък куфар с крака ще направи оригинална масичка за кафе.

Дори малък куфар с крака ще направи оригинална масичка за кафе.

Сега правим маркировки в долната част на куфара за бъдещи крака и пробиваме дупки. Тъй като краката не могат да бъдат прикрепени към тъканта, ние поставяме шперплат вътре в куфара, правим маркировки върху него през отворите и също го пробиваме. Сега прикрепяме стойката към дъното на куфара и прикрепяме краката. С помощта на горещо лепило залепете филца вътре в куфара.

За да придадете на масата оригинален външен вид, напомнящ за далечни пътувания, можете да я украсите със стикери, направени под формата на печати, или да украсите по ваша преценка.

Това е всичко – необичайната масичка за кафе е готова! Между другото, има много възможности за превръщане на куфари в маси: като изберете крака по ваш вкус, можете да направите маса в ретро или класически стил. Изобщо не е нужно да прикрепяте краката, ако имате масивен куфар – той ще изглежда наистина невероятно: такава маса ще внесе в интериора усещане за приключения и приключения, духа на пътуване и непознати далечни страни.

Дървена маса за любителите на природата

Тази маса ще се впише хармонично в интериора на лятна вила или селска къща – топла и естествена, винаги ще вдъхновява настроението на уикенд, в който всичко е наситено със спокойствие, пеене на птици и аромати на природата. Направата на такава прекрасна маса също е доста проста..

Взимаме дървени греди (в този случай бреза) със същата височина и ширина, общо 32 броя. Също така трябва да вземете основа за масата, крака (4 броя), шпакловка, съответстваща на дървото, отвертка и лепило, предназначени за дървени повърхности.

Дървена масичка за кафе на колела

Дървена масичка за кафе на колела

Процесът на изработка на масичка за кафе от трупи

Процесът на изработка на масичка за кафе от трупи

Първо трябва да съберете основата за масата, след това да залепите дървени греди по периметъра и да зашиете средата с картон. След това завинтваме краката до дъното. След това лепим тънки дървени матрици към вътрешната повърхност – благодарение на това ще изглежда, че масата е изцяло дървена. Сега вземаме шпакловката и внимателно запълваме всички кухини, след което я търкаме, докато се създаде абсолютно равна повърхност. Вола! Сега вие сте собственик на необикновена маса, която ще се превърне в връхната точка на вашия интериор.

Ако идеята ви харесва, можете да създадете други таблици според тази схема, като използвате например клони вместо ленти. За да създадете такава маса, трябва да вземете кутия от шперплат, боядисана с черна боя, чийто размер е 40x40x60 cm (или всеки друг размер по ваша преценка).

За залепване на рамката вземаме клоните, от които първо отстраняваме хлабавата кора (правим това с шкурка). Какъв е редът на залепване: първо залепваме клоните от дългата страна на масата, след което избираме дървени матрици и като мозайка ги поставяме по краищата. Матриците трябва да са с дебелина около 1 см и могат да се режат с паркет или циркуляр. И накрая – инсталирайте стъклото, което ще бъде плота на масата. Ако желаете, чрез завинтване на опорите на колелата към масата, тя може да бъде мобилна.

Направи си сам масичка за кафе от сеч на дърво

Направи си сам масичка за кафе от сеч на дърво

Холна масичка от трупи е идеална за подарък

Холна масичка от трупи е идеална за подарък

Най -простата версия на масичка за кафе

Най -простата версия на масичка за кафе

Използвайки същата технология, можете да създадете много повече необичайни мебели. Можете да поставите клоните хоризонтално и след това ще получите такава прекрасна маса. Такива мебели изглеждат не само много оригинален, но и невероятно стилен.

Оригинална маса за палети

Идея, която дойде наум на някой наистина блестящ. Изглежда, че можете да измислите палети, които вероятно се намират във всяка лятна вила? И можете да направите много удобен и функционален елемент от интериора от тях..

Палетна масичка за кафе в модерен хол

Палетна масичка за кафе в модерен хол

Маса за кафе, изработена от палети, боядисани в бяло, ще изглежда доста стилно

Маса за кафе, изработена от палети, боядисани в бяло, ще изглежда доста стилно

Опции масичка за кафе от палети

Опции масичка за кафе от палети

Как да направя?

За да започнете, съберете всички инструменти, необходими за вашата идея: самият палет, бормашина, скоби, чук, винтове, издърпване на пирони, лепило, предназначено за дърво, колела, сапун, грунд, отвертка. В допълнение, използвайте четки за боя, четка за пробиване на венчелистчета с четка с абразивна четина, лак и безцветен грунд..

Етапи на изработка на масичка за кафе от палети със собствените си ръце

Етапи на изработка на масичка за кафе от палети със собствените си ръце

На първо място, трябва да вземете бормашина с дюза, предназначена за обработка на дърво, и да почистите повърхността на дъските от мръсотия с нея. Сега внимателно разглобете шлифования палет на парчета. Използвайте голям чук, за да избиете леко ръждясалите пирони и внимателно да ги издърпате с махач за нокти. Залепете счупените парчета дъски с лепило за дърво. На този етап са необходими скоби. Те трябва внимателно да хванат дъските и да изчакат, докато изсъхнат..

Сега частите, подготвени за плота, трябва да бъдат заковани и залепени от задната страна, след това да ги затегнете със скоби и да изчакате, докато изсъхнат.

Палетна масичка за палети „направи си сам“

Палетна масичка за палети „направи си сам“

След това покрийте масата с безцветен грунд и след това лакирайте. След това на гърба на масата маркирайте местата за винтовете за закрепване на колелата. Пробийте дупките за крепежните елементи. Смажете винтовете със сапун, за да ги поставите лесно в дървото. С помощта на храповия ключ можете бързо и удобно да затегнете винтовете с шестостенна глава.

Стилна, компактна и доста функционална маса е готова!

Инструкции за снимки за изработка на масичка за кафе от палети

Инструкции за снимки за изработка на масичка за кафе от палети

Маса с чекмеджета

Друга оригинална идея завладява със своята простота и неочакваност – добре, кой би си помислил да построи маса от чекмеджета? Но дойде и сега вие сами можете да създадете такава необичайна мебел у дома. Със сигурност вие самите ще се зарадвате и вашите гости ще оценят оригиналността на тази идея..

Интересно изглежда и масичка за кафе, изработена от чекмеджета.

Интересно изглежда и масичка за кафе, изработена от чекмеджета.

Как да направя?

Вземете 4 дървени кутии, шкурка, лак на водна основа, валяк и четка, дюбели, 10 мм шперплат лист, PVA лепило, 4 колела и самонарезни винтове.

Процесът на изработка на масичка за кафе от кутии

Процесът на изработка на масичка за кафе от кутии

Първо трябва да ошукате кутиите и да ги лакирате. След това, използвайки бормашина с акцент, направете дупки в краищата на кутиите. Използвайки лепило за дърво, трябва да фиксирате дюбелите в местата за закрепване и да свържете кутиите помежду си с техните краища. Прикрепете колелата към листа от шперплат и след това прикрепете листа към кутиите със самонарезни винтове. Масата е готова!

Такива необикновени неща могат да бъдат създадени от съвсем обикновени материали. Имайки въображение и желание за оригиналност и комфорт в дома си, лесно можете да направите чудеса. Огледайте се: може би старата рамка на прозореца има всички шансове да се превърне в интересен интериорен елемент.?

Или може би огромна дървена макара от индустриален кабел, която може да се превърне в елегантна мебел.?

Маса за маси от дървена макара

Маса за маси от дървена макара

Оригиналната версия на масичката за кафе, изработена от гуми

Оригиналната версия на масичката за кафе, изработена от гуми

Повярвайте ми, около нас има много неща, които могат да се превърнат в нещо наистина уникално и ценно. Просто ги погледнете от малко по -различен ъгъл. &# 128521;

Thanks! You've already liked this