Направи си сам декоративна мелница за градината: инструкции стъпка по стъпка, фото рисунки и майсторски класове

Безкраен и привлекателен елемент на ландшафтен дизайн

Оригинален творчески елемент на ландшафтен дизайн

Не много хора имат свободно място в сайта, но ако има, трябва да се погрижите за функционалното му използване. В същото време не е необходимо да харчите много пари, можете доста успешно да създадете декор със собствените си ръце. Един от оригиналните варианти е декоративна мелница.

15

Необходимост или каприз?

Намаленото копие на мелницата ще предизвика приятни асоциации. Можете да му придадете определена функционалност, например да направите цветна леха в дизайна. Този декор е оригинален, освен това не е толкова трудно да го създадете..

В допълнение, той може успешно да скрие дефекти в зоната – например неравности, изпъкнали елементи на комуникациите, като клапани, люкове.

На бележка! Може да се направи по -голям по размер, в този случай дори ще бъде възможно да се прикрие селската тоалетна. След като го направи по -дебел и се отдалечи от стандартните пропорции, наистина е възможно да поставите малка беседка вътре.

Миниатюрна структура има много полезни функции за летен жител

Миниатюрна структура има много полезни функции за летен жител

Голяма сграда може да служи като място за съхранение на инвентара

Голяма сграда може да служи като място за съхранение на инвентара

Съвет! Друг вариант за използване на минималното вътрешно пространство на декоративна мелница е да се подреди място за съхранение на инвентара.

Водна мелница изглежда страхотно на сайта. Разбира се, за подреждането му е необходима по -голяма площ. След като инсталирате такава структура в зона за отдих, можете да се насладите на гледката й и да получите естетическо удоволствие. На сайта има много начини за оригинално използване на мелницата, но ще разгледаме изключително декоративна опция..

Водна мелница „направи си сам“

Водна мелница „направи си сам“

Съвети преди започване на работа

 1. Преди да продължите със строителството, трябва да вземете предвид правилата. Първата стъпка е да изберете място. Тя трябва да бъде ясно видима и в хармония с околната среда. Тоест, не е много логично да поставяте мелницата точно под къщата, но в далечината, за да можете да я наблюдавате, е това, от което се нуждаете.
 2. Вторият момент: ще направим мелница от дърво. Няма да има проблеми със съвместимостта на този естествен материал с други елементи на ландшафтен дизайн..

Дървен стил на декорация на местната територия

Дървен стил на декорация на местната територия

Съвет! Ако няма идеи къде точно да поставите мелницата, в дизайна на сайта можете да използвате такава посока като пейзаж. Той предвижда независимо поставяне на декоративни елементи на сайта, на определено разстояние. Между тях може изобщо да не са свързани..

Красива сграда в центъра на градината

Красива сграда в центъра на градината

 • Стилът на мелницата на сайта е най -добрият възможен начин да се подчертае набиращият популярност кънтри стил. Конструкцията може да бъде инсталирана близо до беседката, ако е направена под формата на стилизирана хижа.
 • Ако в дизайна на сайта е видим ориенталски стил, тогава просто не можете без водна мелница. Тя може да бъде хармонично разположена в близост до магазин или пагода. Не трябва да го монтирате в далечния ъгъл на градината, тъй като той със сигурност ще се превърне в централната част на декора на мястото и трябва да украсява, а не да бъде скрит..
 • Също така трябва да бъдете много внимателни при избора на място, ако се планират подвижни остриета. Това е възможно дори за декоративната мелница, която планираме да създадем. Тоест не е необходимо да се поставя твърде близо до дървета и всякакви сгради..

15

Необходими инструменти и материали

Можете да изберете всеки материал, но най -удобно е да направите мелница от дърво. Въпреки че занаятчиите предлагат опции от други материали:

 1. Шперплат, устойчив на влага.
 2. Пластмаса.
 3. Метални.

Структурата на мелницата зависи от нейното предназначение.

Структурата на мелницата зависи от нейното предназначение.

Тъй като планираме класическа дървена мелница, ще ни трябват дървени греди, дъски, шперплат, покривен филц и полиетилен от материали. Ако се планира достатъчно масивна конструкция с височина 1 метър, ще е необходим цимент за подреждане на лека основа. Имате нужда и от хардуер за закрепване, декоративни елементи, боя и лак..

Що се отнася до инструментите, тогава по принцип можете да се справите с ножовка за дърво, чук и пирони. Но ако фермата има самолет, бормашина, мелница – процесът ще бъде много по -прост..

Малка структура, която действа като градинска декорация

Малка структура, която действа като градинска декорация

Подготовка на сайта

След като сте избрали удобно място, трябва да го подготвите. Същността на процеса:

 1. Премахнете излишната растителност.
 2. Изравнете подложката.
 3. Ако е необходимо, излейте основа с малка дебелина.

Отвореното пространство позволява на лопатките да се въртят свободно

Отвореното пространство позволява на ножовете да се въртят свободно

Създайте основата

За да може мелницата да стои здраво на земята, трябва да се създаде основа за нея. В този случай тя ще бъде направена от трупи, без основа..

Съвет! Можете също така да използвате здрави пръти с напречно сечение 5 x 5. Основните елементи са закрепени заедно.

Следва изграждането на рамката. Има формата на трапец, намалява до покрива 1,5 пъти. Така ще бъде възможно да се постигне пропорционалност и правдоподобност на дизайна. Най -отгоре също трябва да направите рамка – това е опора за покрива.

Стабилната основа ще помогне да се поддържа формата и мястото, предназначени за строителство

Стабилната основа ще помогне да се поддържа формата и мястото, предназначени за строителство

Съвет! За укрепване на конструкцията е необходимо да се направят вертикални и диагонални скоби. За това се използва лента с малко по -малка секция от основната за рамката. Всички дървени елементи постепенно се фиксират с винтове или пирони.

Практичната версия на преносимия дизайн с най -простата основа

Практичната версия на преносимия дизайн с най -простата основа

Обшивка

Сега важната задача е внимателно да обшиете рамката. В този случай трябва да направите малък декоративен прозорец, врата. На този етап се създава покривът, остриетата. Шперплатът се използва в първия етап на облицовка. Върху него има предварително шлифована дъска.

Съвет! Блокът изглежда привлекателен. Тази имитация на зидария от трупи е лесна за инсталиране. Декоративният му ефект е много привлекателен..

Здрава бетонна подложка за крака

Здрава бетонна подложка за крака

Схема за изграждане на градинска мелница

Схема за изграждане на градинска мелница

На този етап можете да боядисвате и лакирате основното тяло, тъй като при закрепване на остриетата това е неудобно.

Покрив на мелницата

Той може да бъде както класически фронтон, така и относително плосък с лек наклон. Задачата на създадения елемент е декоративна, следователно към покривната конструкция трябва да се подхожда с особено внимание. Тя няма специални функционални задачи, освен това отклоняване на водата, тоест трябва да има наклон. Всичко останало е по преценка на собственика.

Съвет! За да се предотврати навлизането на влага в мелницата, е необходимо да се постави пластмасова обвивка или покривен филц под покрива, а вече отгоре – избраният материал.

Останките от битумни плочки перфектно ще предпазят конструкцията от намокряне

Останките от битумни плочки перфектно ще предпазят конструкцията от намокряне

Остриетата са основният елемент

Какво е мелница без острие? Създаването му е отговорен процес, тъй като общият вид на структурата зависи от това. Без него това е просто трапецовидна къща на мястото. В работата можете да използвате:

 1. Дървени летви и шперплат. Този дизайн ще бъде лек и практичен. В този случай шперплатът трябва да се вземе влагоустойчив.
 2. Дървени решетки и плътен плен. Възможен, но не и най -практичният вариант, тъй като под UV лъчите пленът се разпада за 1 сезон.

Класически остриета, изработени от тънка дъска

Класически остриета, изработени от тънка дъска

Теглото и размерът на остриетата са много важни, те не трябва да се прилепват към земята и да са по -тежки от самата “къща”. Нормалното тегло е 2-3 килограма общо. Ако мелницата е по -голяма, те не трябва да тежат повече от 10% от теглото на конструкцията..

Важно! В мястото на закрепване на лопатките е задължително да се предвиди армировка – греди вътре в рамката. Това правило трябва да се спазва независимо от размера на декорацията..

Детска къща за игра под формата на мелница

Детска къща за игра под формата на мелница

Декориране

Последната стъпка е декорирането. За това се използват бои и допълнителни елементи. В малка мелница вратите и прозорците могат да бъдат отгоре, тъй като е трудно да се впишат в конструкцията..

Тъй като ще бъде на открито, важно е да се защити дървото. За да направите това, използвайте:

 • Сушилно масло.
 • Импрегниране от плесени, гъбички и буболечки.
 • По -горе – не забравяйте да покриете с боя или лак на няколко слоя.

Съвет! Можете да рисувате върху тялото и остриетата с многоцветни бои – ще изглежда много оригинално.

13

Изход

Мелницата е отлична декорация за градина и всяка област. Лесно е да се направи от прости материали. Удоволствията от съзерцаването на такъв декор на градински парцел са незаменими!

Вятърна мелница от метал

Вятърна мелница от метал

Thanks! You've already liked this