Как да направите рози от хартия със собствените си ръце: Стъпка по стъпка инструкции за начинаещи (+190 снимки)

Как да направите рози от хартия със собствените си ръце

Несъмнено розата е най -красивото цвете в света, с което повечето хора на нашата планета са съгласни. Обичайно е да се дава това цвете на различни тържества и за да се подчертае просто романтична връзка. Розата е символ на любов и романтика. Повече подробности по -късно в статията.

Оригинални занаяти

Как да направите рози от хартия със собствените си ръце: инструкции стъпка по стъпка за начинаещи (+190 снимки)

Хартиеният изглежда не по -малко привлекателен от живия. Напоследък стана много популярно да се дават ръчно изработени занаяти. Така подчертаваме важността на човек и любовта към него..

Ще ви бъде интересно: ОТНОСНОZOR: Направи си сам занаяти от лист хартия (7 инструкции стъпка по стъпка) 130+ снимки: започваме с най-простите. Колекция от най -добрите майсторски класове!

Красиво и го направи сам

Красиво и го направи сам

Има много начини да направите красива роза. Избрахме най -добрите от тях и сме готови да споделим тайната си с вас..

Преди да продължим с поетапно ръководство за това как да направим уникална хартиена роза със собствените си ръце, решихме да ви кажем какво можете да украсите с вашия занаят. Отговорът на въпроса не изисква много въображение и креативност. Но не се притеснявайте, ние ще ви покажем верния и най -важното оригинален отговор..

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да направите цветя от велпапе със собствените си ръце? 125 снимки и 5 прости майсторски класа

Занаяти, които ще променят интериора уникално

Занаяти, които ще променят интериора

Така че всъщност има много оригинални решения и ето най -добрите:

Подарък за цветя

Както знаете, преди да подарите подарък на човек, обичайно е да го опаковате в опаковъчна хартия. Тя обаче стана толкова банална и обикновена процедура, че никой не обръща внимание на опаковката, колкото и красива и привлекателна да е тя..

Ще ви бъде интересно: ОПРЕГЛЕД: Как да направите цветя от велпапе с бонбони със собствените си ръце? Майсторски клас +75 Снимки на луксозни букети

Украсете подарък със собствените си ръце

Украсете подарък със собствените си ръце

Сега си представете, ако украсявате с домашни рози. Няма да има граница за възхищението на другите. Подаръкът може да бъде украсен с една голяма домашна роза или няколко малки.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да направите рози от хартия със собствените си ръце: Стъпка по стъпка инструкции за начинаещи (190+ снимки)

Подарък за декорация „направи си сам“

Подарък за декорация „направи си сам“

Цвете за любим човек

Много необичайно решение, вместо живо, дайте красив занаят. Можете обаче да направите още по -оригинално. Ако поставите вътре във всеки шоколадов бонбон под формата на сърце, това ще бъде шедьовър.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да си направите обемни хартиени занаяти „Направи си сам“? 6 стъпка по стъпка работилници за вашия декор

За любим човек

Роза за любим човек

Украсете масата с оригинални цветя от хартиени салфетки. Това ще бъде истинска изненада за гостите, а празничната трапеза ще бъде по -богата и красива. Може да се постави до чинии заедно с обикновени салфетки.

Поздравителна картичка с цветя

Има много различни пощенски картички. Единственият проблем е, че те следват шаблон за масови продажби. Ако украсите такава обикновена пощенска картичка с хартиена, тя ще изглежда перфектно по различен начин..

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да направите цвете от панделка със собствените си ръце (90+ снимки): Прости майсторски класове за създаване на красива пъпка

Украсяваме пощенска картичка за подарък

Украсяваме пощенска картичка за подарък

Каква сватба без цветя

Всеки празник е свързан с цветя и още повече сватбена церемония. Хартията може да се използва за украса не само на празнична маса, но и на банкетна зала. Струва си обаче да се има предвид, че за тези цели огромните рози са по -подходящи, което ще изглежда особено полезно..

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Цветя за настроение

Цветя за настроение

Цветя в къщата

Когато в къщата има цветя, атмосферата на комфорт се увеличава значително. Проблемът с живите е, че изсъхват много бързо и бих искал да стоят много по -дълго от обикновено. Това е хартиена роза. Такъв занаят ще изглежда полезно в кухнята, в спалнята и във всяка друга стая..

Украсяваме залата с големи продукти

Украсяваме залата с големи продукти

Има много оригинални идеи. Може би можете да измислите по -креативни начини за декориране на подаръци и интериори, които ще спечелят популярност сред дизайнерите..

Е, време е да ви науча как да правите рози с уникална красота. За да направим това, избрахме няколко от най -простите и най -популярните методи. Няма да ви измъчваме, пристъпваме към прегледа.

Огромни занаяти

Огромни занаяти

Саксия с рози

Можете да украсите всяка стая с такъв занаят. Също така такъв уникален саксия може да бъде подарен на близките.

Уникална тенджера за настроение

Уникална тенджера за настроение

Необходими материали:

 • няколко листа А4;
 • зелени и розови бои, за предпочитане акварели;
 • термопистолет или лепило;
 • ножици;
 • обикновен среден пот;
 • опаковка по ваш избор.

Ръчно изработени цветя

Ръчно изработени цветя

 • Разреждаме розова акварелна боя с вода (1: 4) и боядисваме един лист в този цвят от двете страни.
 • Боядисаният мокър лист трябва да се намачка малко, да се изправи, като след това се остави да изсъхне на масата. След изсушаване повърхността на листа ще бъде покрита с ивици боя, което ще даде кадифен ефект.
 • Изрежете лента от боядисания лист, който ще има приблизителен размер 15х7 см. Обърнете внимание, че можете сами да определите размера, всичко зависи от какъв размер цветето ви е необходимо. Страната, която трябва да се отреже, трябва да наподобява вълни, разрезът не трябва да е в права линия.
 • Разточете лентата на хлабаво руло, фиксирайте дъното на получената пъпка с горещо лепило.
 • Изрежете венчелистчета с различни размери от боядисана хартия, лепете последователно до върха на ролката.
 • Добавете венчелистчета, докато се образува пълна пъпка с желания размер.
 • Остава само да увиете малко венчелистчета с ножица, пъпката е готова.
 • Оцветете друг лист А4 в зеленикаво, изрежете няколко листа от него.
 • Закрепете две зелени листа в основата на пъпката с лепило.
 • Залепете саксията с опаковъчна хартия и поставете вашата шикозна пъпка вътре в нея. За да предотвратите падането му в тенджерата, можете да използвате обикновен пластмасов капак..

Инструкции стъпка по стъпка с саксия

Инструкции стъпка по стъпка с саксия

Майсторски клас стъпка по стъпка: Vintage Rose

Уникален букет ще добави жар към всеки интериор на дома, подходящ за фотосесия.

Интересен ретро стил

Интересен ретро стил

И така, на първо място се нуждаем от:

 • мека хартия, можете да използвате вестникарска хартия;
 • панделка 1,5х10 см;
 • термопистолет или лепило;
 • тел.

Приготвяме се да започнем:

1 Изрежете венчелистчетата в различни размери (2 до 10 cm). За всяка пъпка са ви необходими не повече от 6 венчелистчета. Имайте предвид обаче, че колкото повече има, толкова по -привлекателен ще изглежда, така че не бъдете мързеливи. Роза, която се прави лесно

Роза, която се прави лесно

2 Направете леко къдрене на венчелистчетата за естествен вид. Сгъваме листа

Сгъваме листа

3 Изрежете друг лист и го навийте на тръба – това ще бъде сърцевината на нашата пъпка. В единия край на този лист прикрепете с горещо лепило телено стъбло, предварително залепено със зелена хартия. Рязане много до желаната дължина

Рязане много до желаната дължина

4 Сега става въпрос за малки неща – последователно прикрепете изрязаните листа с горещо лепило към централната част на пъпката, като започнете с малки и завършите с големи.. Прикрепяме се към телта, като същевременно оформяме стъблото

Прикрепяме се към телта, като същевременно оформяме стъблото

5 Когато пъпката е напълно оформена, трябва да покриете долния ръб на линията за залепване. За да направите това, достатъчно е да завържете основата с малка панделка.. Лепим листата един след друг

Лепим листата един след друг

От цигара или жмакана

Ще отнеме малко повече време и енергия, за да направите този шедьовър, но не се колебайте, тези усилия ще се изплатят с лихва. Така че, ще ви трябва:

 • 8 листа жмакана или цигарена хартия;
 • тел;
 • мъниста върху тел или готови тичинки;
 • ножици;
 • горещо стопяване.

Опции за яркост за занаяти

Опции за яркост за занаяти

Инструкция стъпка по стъпка:

 • Сгънете 8 листа жмаканка или салфетка, изрежете кръгли венчелистчета в 5 различни размера. В резултат на това трябва да имате 40 отделни парчета хартия..
 • В следващата стъпка ще трябва да определите центъра на изрязаните кръгове. За да направите това, ги сгънете на четири. Пробийте малка дупка в средата.
 • Поставете мънисто върху тънка тел, най -малката от изрязаните кръгове.
 • Намачкайте леко около мънистата, нанижете останалите венчелистчета едно по едно, като прокарате жицата през централния отвор на кръговете.
 • Телта може да бъде залепена със зелена хартия.

Красив букет стъпка по стъпка

Красив букет стъпка по стъпка

От филтърна хартия за кафе

Много необичаен и много интересен занаятчийски вариант, който може да се направи у дома. За да започнете, уверете се, че имате следните материали:

 • бои;
 • филтри за кафе;
 • скоч, за предпочитане флористичен;
 • тел.

Използваме филтри за кафе

Използваме филтри за кафе

Инструкция стъпка по стъпка:

 • За да получите пълноценна роза, трябва да използвате поне 3 филтъра за един. Сгъваме всеки от тях наполовина..
 • За центъра на пъпката използвайте филтър, сгънат четири пъти.
 • Формата на централния филтър трябва да наподобява конус, след което е необходимо да увиете останалите филтри около него, без да ги натискате.
 • Основата е фиксирана с лента.
 • Надуйте леко всички венчелистчета, като им придадете желаната извивка.
 • Разредете розови или червени бои с вода, потопете само върховете в нея. Така върховете на венчелистчетата ще придобият наситен цвят, а хартията ще поеме оцветената вода..
 • Оставете венчелистчетата да изсъхнат.
 • Фиксирайте готовата пъпка върху тел, предварително обвита с флуоресцентна лента.

Филтрите за кафе абсорбират добре влагата

Филтрите за кафе абсорбират добре влагата

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Квилингът е изкуството на търкаляне на хартия. Майсторски класове за начинаещи Стъпка по стъпка (165+ снимки)

Майсторски клас стъпка по стъпка: Спирални рози

Тази опция е подходяща за малки декоративни композиции, например пощенски картички, подаръци. Също така е много лесно да направите спираловидни спирали, не изисква никакви специални умения..

Завиваме го със спирала, придавайки форма

Завиваме го със спирала, придавайки форма

Необходими материали
 • цветна хартия 10х10;
 • горещо лепило;
 • обикновена двустранна лента, можете да рисувате.

Изберете силата на звука

Изберете силата на звука

Инструкция стъпка по стъпка:

 • Начертайте спирала, започвайки от центъра на квадрата. За да намерите центъра на листа, сгънете хартията наполовина..
 • След това спиралата се изрязва по очертаните линии..
 • Спиралата се навива, започвайки от външния ръб. Така централният кръг става основа на пъпката..
 • Към основата е прикрепено телено стъбло.

След това усукваме и закрепваме

След това усукваме и закрепваме

Букет от няколко такива изкуствени цветя перфектно ще украси интериора на къщата, той ще бъде отличен подарък за близки, скъпи хора.

Украсяваме интериора с ярки рози

Украсяваме интериора с ярки рози

Майсторски клас стъпка по стъпка: От акварелна хартия

Трябва да се отбележи, че акварелът е много по -скъп от жмакана или лъскав, но именно от него се получават много красиви продукти, които блестят на светлина в различни нюанси..

Стъпка по стъпка ставаме така

Стъпка по стъпка ставаме така

Инструкция стъпка по стъпка:

 • разстелете листа върху масата, боядисайте го в червено;
 • нарязвайте листа на отделни ленти с ширина 8, 6 и 3 см;
 • след това изрежете лентите на квадрати, определете центъра в тях;
 • сгънете квадратчетата един върху друг, сгънете ги наполовина, изрежете ъглите с ножица, придавайки на венчелистчетата закръглена форма;
 • отделете всички заготовки, навийте от всеки цилиндър;
 • направете тези манипулации с останалите листове.
 • Разширете един цилиндър, нанесете лепило върху основата. Навийте цилиндъра, оставете лепилото да стегне. Този детайл ще служи като ядрото на пъпката..
 • Вземете следващия цилиндър, поставете малко лепило върху долните му ъгли, след което увийте венчелистчето около главния цилиндър..
 • Продължете да залепвате венчелистчетата едно по едно, докато се образува пълна розова пъпка..
 • Закрепете към тел, залепете го със зелена хартия.

Цветно и красиво

Цветно и красиво

Обръщаме вашето внимание на факта, че можете лично да изберете размера на занаята. Ако сте си поставили за цел да правите гигантски продукти, в този случай трябва да изберете хартия с подходящ размер, да се захващате за работа.

Друг вариант от акварелна хартия

Друг вариант от акварелна хартия

Умения за работа с тези хартии

Естествено, уменията са от съществено значение за всяка работа, за да се справи добре. Въпреки това, абсолютно всеки може да направи занаят, дори ако никога преди не е правил това. Най -важното е да имате всички необходими материали и голямо желание да изненадате близките си.

Подобряване на уменията ни

Подобряване на уменията ни

Ако правите тази дейност редовно, процесът ще дойде до автоматизъм; ще отнеме до 10 минути от времето ви, за да направите една роза. Така можете да направите великолепен букет за 1 час, да украсите с него интериора на вашия дом или да го подарите на приятели или роднини..

Луксозни букети за роднини

Луксозни букети за роднини

Най -важното е да не се страхувате, да вярвате в себе си. Само при такива условия може да се роди шедьовър от обикновена хартия, под формата на крехко, красиво цвете.

Вкусен топиарий

Вкусен топиарий

Е, ние ви убедихме, че да направите роза е толкова лесно, колкото да обелите круши. Сега можете не само да изненадате близките си с оригинални подаръци, но и да украсите интериора на всяка стая.

ВИДЕО: Правене на подарък със собствените си ръце

ФОТОГАЛЕРИЯ: Най-красивите хартиени рози „направи си сам“

Thanks! You've already liked this