Декупаж на чайната (85+ снимки): лесни за изпълнение майсторски класове и съвети от майсторки

Декупажът на чайната къща стана много модерен през последните години.

Декупажът на чайната къща е модна тенденция

Желанието да преобразите дома си, създавайки уютно пространство, възниква при всяка домакиня. Декорацията за кухнята, като правило, се превръща в нещата, необходими за домакинството: кърпи, държачи и различни прибори. Но какво ще стане, ако отидете малко по -далеч и направите напълно уникален ръчно изработен предмет??

Такова невероятно творение може да се превърне в чайна, която не се среща във всяка кухня. Необичайното място за съхранение на торбички чай неизменно привлича вниманието на гостите и предизвиква възхищение на празничната трапеза. Техниката декупаж ще помогне да се придаде на аксесоара подходящ вид. Нека разгледаме най -интересните идеи заедно с вас!

Леките ожулвания ще направят вашия занаят по -интересен.

Малките ожулвания ще направят занаята още по -оригинален.

Техника на декупаж
 • Декупаж Това е френската дума за рязане. Техниката се основава на декориране на различни предмети и се състои в прикрепване на модел към повърхността. Обикновено се изрязва орнамент или картина и се нанася върху обекта, който ще бъде украсен, покривайки рисунката с лак за издръжливост..

Поради своята простота, техниката става все по -популярна сред тези, които обичат ръкоделието и обичат хоби, свързано с творчеството. Декупажът се използва както върху мебели, така и върху най -малките аксесоари. Декорирането на кухненски прибори отдавна се използва в различни страни и всяка година печели все повече почитатели..

четиринадесет

В допълнение към очевидното предимство под формата на създаване на уникални предмети, има и скрити възможности на тази техника за декорация..

На бележка! Например, декупажът често се използва за възстановяване на стари мебели или по -малки аксесоари..

Декупажът на чаена къща е възможност да направите необичайна и полезна кухненска мебел буквално от нищото. Както и възможността за прилагане на ярки идеи с помощта на наличните инструменти под ръка, за показване на дизайнерски умения и просто за прекарване на време в извършване на необичайна дейност с помощта на декупаж.

В същото време не се изискват специални умения или големи разходи за материали, тъй като дори стари списания, обикновени салфетки и други забравени неща могат да бъдат използвани в работата.!

Техника на различни материали

Ако почти всеки елемент може да се използва като части, използвани за украса на къща, тогава какво ще кажете за самата къща? Това изисква ли специална рамка? По правило работната повърхност обикновено е дърво, картон или керамика..

Красива комбинация от клонки от лавандула и розова дантелена панделка по контура

Красива комбинация от клонки от лавандула и розова дантелена панделка по контура

Прекрасна чайна къща за две колони торбички чай

Ефектна чайна за две колони торбички чай

Факт! Дървото се счита за най -добрият материал за декупаж.. 

 • Дървото е доста издръжливо, върви добре с различни бои и лакове, издръжливо е и е екологично. Следователно винаги има място в кухнята за такъв продукт. Работата с дърво започва с шлайфане на повърхността. След това може да се грундира и декорира.

 • Картонът е най -достъпният материал. Ако във всяка къща няма дървена къща, тогава със сигурност никой няма да има затруднения с картона. Въпреки това, той е по -капризен в работата, тъй като лесно се набръчква, губи формата си в контакт с боята и не е толкова издръжлив като дървото. Следователно, той изисква допълнително укрепване под формата на слой от гипсова смес. В противен случай техниката за създаване на орнаменти е подобна на дограма..

Къща за чай от картон

Къща за чай от картон

 • Декупажната керамика не се използва много често, особено при създаването на чайна. В случай на този материал няма да е възможно да се използват само наличните инструменти в къщата. Ако все още има керамична къща, тогава основната й характеристика е много гладка повърхност. Когато прилагате изрязвания, трябва да се уверите, че детайлите не се изплъзват.

Съвет! Начинаещите се насърчават да се пробват в наличните материали. Ако за първи път нещо не се получи, няма да е жалко да го изхвърлите и да опитате отново..

четиринадесет

Къща от дърво

Преди да започнете работа, трябва да вземете решение за идея: можете да направите обикновена къща или да опитате да създадете хижа на пилешки бутчета. Това решение ще бъде по -интересно и необичайно. Можете също така да направите селска мелница, като я украсите с житни класове или да създадете ориенталски стил. Като цяло сюжетът ще зависи от онези орнаменти, които могат да бъдат намерени за приложение. За чаена къща от дърво ще ви трябва:

 • подготовка на дървена кутия;

Дървена кутия заготовка

Дървена кутия заготовка

Дървени заготовки могат да бъдат закупени готови или направени сами

Дървени заготовки могат да бъдат закупени готови или направени сами

 • акрилни бои (бели и цветни);
 • четка или валяк;
 • лак;
 • цветни салфетки със снимки;
 • PVA лепило;
 • релефна акрилна паста;
 • акрилни контурни бои.

В съвременните магазини можете да си купите всичко за декупаж

В съвременните магазини можете да си купите всичко за декупаж

Първо трябва да покриете кутията с бяла боя и да я оставите да изсъхне..

Съвет! Ако се използва неспециална заготовка от занаятчийски магазин, преди боядисване преминете по повърхността с шкурка.

Страните на къщата, върху която се извършва декупаж, трябва да бъдат покрити с акрилен лак и изсушени при стайна температура. След това трябва да повторите всички стъпки: боядисвайте и лакирайте отново..

Повърхностно шлайфане

Повърхностно шлайфане

Грунд и акрилен лак

Грунд и акрилен лак

Внимателно изрежете избраните шарки от салфетките с ножица за нокти (използва се само горният слой). Поставете чертежите върху повърхността на къщата и нанесете с четка PVA лепило, разредено с вода до консистенцията на мляко.

Съвет! Излишъкът трябва да се попие със салфетка, като се премахнат всички нередности и мехурчета.

След изсушаване къщата е покрита с акрилен лак. Ако е необходимо, можете да добавите някои детайли с бои или да очертаете контура на чертежа на салфетката.

15

Последният етап от работата по фасадата на къщата е лакиране. Трябва да се нанесат два или три слоя, като се остави всеки да изсъхне. За да създадете керемиден покрив, трябва да нанесете релефна паста и да подчертаете всеки детайл. След това нанесете боята и след изсъхване я покрийте с лак..

15

Съвет! Използвайте трислойни салфетки, за да украсите дома си. Те са отлични по своите характеристики, налични и се различават в огромен брой различни модели.. 

Къща от картон

Ако искате да опитате да създадете къща от нулата, можете да я направите сами от картон. За да направите това, ще ви трябва:

 • картон и ножици;
 • молив с линийка;
 • салфетки със снимки;

Инструменти и материали за декупаж на картонена къща

Инструменти и материали за декупаж на картонена къща

 • акрилни бои;
 • PVA лепило;
 • лак и плътна хартия;
 • черупка от яйца;
 • канап и четка.

Декориране на готовия продукт с лъкове

Декориране на готовия продукт с лъкове

Зимна тема в дизайна на занаятите

Зимна тема в дизайна на занаятите

За да създадете картонена конструкция, ще трябва да изрежете 2 парчета с квадратна форма за основата и покрива и 4 парчета за стените, в едната от които е направен отвор във формата на полукръг за разпределяне на торбички с чай. Всички части са залепени заедно с лепило и хартия.

На бележка! Можете да укрепите конструкциите, като залепите няколко допълнителни правоъгълника към залепващите шевове..

15

Технологията на прехвърляне на модел от салфетка върху повърхността на картон е същата като при декупаж на дървена къща: моделът се изрязва и прехвърля на повърхността, след което се фиксира с лепило. Свободното пространство на фасадата и покрива са украсени с натрошени черупки, които ще придадат на повърхността интересна текстура..

Черупката е покрита с боя и с помощта на гъба се създава впечатление с по -тъмна боя. Отворът за подаване на чай и покривът са украсени с канап, в крайна сметка цялата къща трябва да бъде лакирана.

Декориране на картонена повърхност с изрези

Декориране на картонена повърхност с изрези

Съвет! Добавете повече креативност към украсата на къщата под формата на котка, гледаща през прозореца, или мишка, откраднала зърно от плевня. Използвайте интересни теми в работата си.

Техника Ambiente

Триизмерното изображение е търсено не само в кинематографията. Дизайнерите от цял ​​свят успешно прилагат законите на перспективата в интериорната декорация.

 • Ambiente е техника за „измама на очите“, тоест създаване на композиция, в която има оптична дълбочина. Това е чисто визуална техника, която осигурява триизмерен ефект върху картината. Разбира се, такива изображения изглеждат по -интересни, тъй като изглеждат „живи“.

3D чертежите просто ще трансформират вашия продукт

3D чертежите ще трансформират вашия продукт

Изображението, създадено в околната техника, изглежда просто невероятно

Изображението, създадено в околната техника, изглежда невероятно

Декупажът с помощта на околната техника е достъпен за по-опитни майстори, тъй като създаването на триизмерно изображение е много по-трудно и ще изисква определени усилия и специални материали..

На бележка! В допълнение към стандартния комплект, необходим за обичайния декупаж на дървена къща, допълнително ще ви трябват 3D гел и нож за палитра (можете да го замените с плоска шпатула от комплект за маникюр).

Процесът на създаване следва същата схема, както в предишните майсторски класове. Основната разлика е създаването на триизмерно изображение, за което с помощта на нож за палитра се нанася релефна паста под ръбовете на шаблона. Оказва се, че един чертеж е в различни равнини: центърът е леко отстранен, а ръбовете се движат напред, отвъд повърхността на къщата.

Някои детайли в чертежите, например улична лампа или цветя, се обработват с 3D гел. С помощта на пастата можете да направите не само керемиден покрив, но и да нарисувате тухлена зидария върху къщата, използвайки обикновена клечка за зъби.

Thanks! You've already liked this