Мек под за детски стаи (60+ снимки): къде да купите най -добрите подови настилки и да сравните опциите с плочки и пъзели

Модерна и игрална постелка

Модерна удобна постелка за игра

Представяме ви ноу-хау в дизайна на подови настилки за деца: революционно изобретение, екологично чист и удобен мек под за детски стаи. Всеки родител преди всичко се опитва да осигури безопасност и комфорт на бебето си. Децата са големи почитатели на пълзенето по пода. Родителите винаги се притесняват от удари или замръзване. Килим? Но в края на краищата, където е малкият авантюрист, има мръсотия, а непрекъснатото пране на обемисти килими е трудно и неудобно..

Новите технологии идват на помощ на родителите. Едно от последните нововъведения – модулно меко подово покритие за деца.

EVA-пода е идеалният избор за тези, които имат бебе, което пълзи или се учи да ходи

EVA под – идеалният избор за тези, които имат бебе, което пълзи или се учи да ходи

Мекият модулен под, изработен от плочки, които повтарят цветовете на декорацията на стаята, изглежда приятно.

Мекият модулен под изглежда добре, направен от плочки, които повтарят цветовете на декорацията на стаята

Подовете в детските стаи трябва да са топли, абсолютно безопасни, практични и многофункционални. Именно тези условия бяха взети за основа от разработчиците – създателите на революционния материал, устойчиви на износване, издръжливи настилки.

EVAfloor е революционно изобретение, което улеснява живота на родителите на малки деца

EVAfloor е революционно изобретение, което улеснява живота на родителите на малки деца

EVA технология – предефиниране на подови настилки

 • EVA – етилен винил ацетат, микропорест, разпенен полимер, подобен по технически характеристики на каучука.

Такова покритие е устойчиво на всякакви деформации, има хипоалергенни свойства и специална гъвкавост. Подовете на детските стаи, направени по тази технология, бързо набират огромна популярност по целия свят..

ТОП 5 популярни и безопасни постелки за мека игра за деца:

Име Характеристики Дизайн и цена
Пъзел мат, без снимки, Funkids "Мозайка-12" Подложка за пъзели с дебелина 15 мм. Комплект от 6 квадратни плочи в различни цветове, размер 12" (30×30 cm) с вътрешни плочи размер 6" (15×15 см) FunKids "Мозайка-12". Размерът на парчетата (плочи): 30 cm x 30 cm x 1,5 cm Площта на сглобения пъзел: 0,54 кв. М. Състав: EVA пяна (разпенен полиетилен с добавка на етил винил ацетат) Твърдост по Шор: 30-35 единици – най -мекият и най -висококачествен материал, съществуващ при производството на подобни продукти. 590 руб. Вижте в магазина
Disney Cars Puzzle Mat Атрактивна пъзелна подложка Alphabet Cars може да украси детската стая, да даде възможност за практикуване на четене. Удобно е да седите върху него, докато играете на пода – продуктът е мек и предпазва от студа. А любимите ви анимационни герои със сигурност ще зарадват детето и ще привлекат вниманието му.. 1193 рубли. Вижте в магазина
Пъзел мат, 6 плочки Funkids "Прост-12-10" FunKids "Прост-12-10" за тези, които искат да спестят от цената, но получават същата подложка за пъзели с отлично качество като своята 15 мм колега "Прост-12". Тази постелка има дебелина 10 мм – този факт позволява на производителя да намали цената на този артикул. FunKids "Прост-12-10" – развивайте се с комфорт! Наистина е пристрастяващо. Мек и приятен на допир, без мирис материал, който бебето ви наистина ще хареса и ще бъде чудесен подарък и забавление за него. Размер на парчетата (плочи): 30 cm x 30 cm x 1 cm Площ на сглобения пъзел: 0,54 кв. М. Състав: EVA пяна (разпенен полиетилен с добавка на етил винил ацетат) Твърдост по Шор: 30-35 единици – най -мекият и най -висококачествен материал, съществуващ при производството на подобни продукти. 400 RUR. Вижте в магазина
Пъзел мат Soyuzmultfilm с колички играчки Играем заедно, 10 сегмента Пъзел мат Soyuzmultfilm с колички играчки Играем заедно, 10 сегмента, D18594T-CRT (12). Килим пъзел "Коли играчки" поредица "Союзмултфилм" от популярна марка "Играят заедно" е забавна мозайка за деца на възраст от 3 години. Този модел има много мека основа, благодарение на която сглобяването на мозаечния килим и по -нататъшната игра върху него ще бъдат невероятно приятни и интересни за детето. Този комплект включва елементи от различни превозни средства, които трябва да намерят правилното място на пъзела. Играта ще завладее детето за дълго време, ще даде много положителни емоции и, наред с други неща, ще помогне за развитието на логическото мислене и подобряване на фините двигателни умения. 420 рубли. Вижте в магазина
Килим пъзел "Меки пъзели" Учещи букви, 36 предмета Килим пъзел "Меки пъзели" Играта ще позволи на детето да научи буквите. Съдържание на опаковката: пъзели с 36 букви. Сглобен размер на пъзела: 54×54 см. Размер на един пъзел: 9×9 см. Материал: EVA (етилен винил ацетат). 203 рубли. Вижте в магазина

17

От разнообразие от цветове на подови настилки от винилацетатна пяна можете да изберете най-неутралните, подобни на дърво и т.н.

От разнообразие от цветове на винилацетатни настилки можете да изберете най-неутралните, подобни на дърво и т.н..

Важно! Подовите настилки от EVA в съвременните европейски предучилищни заведения се инсталират по -често от дървени или порцеланови плочки.

Не е изненадващо! Всъщност, в случай на случайно падане на такъв под, бебето просто няма шанс да получи различни наранявания. Но мекият EVA под не само получи заслуженото признание за това..

Мек под за детски стаи. Обикновен мек винилацетатен под с почти невидими фуги

Обикновен мек винилацетатен под с почти невидими фуги

 • Сигурност. Меката корица за детската стая, изработена по EVA технология, има всички необходими сертификати, потвърждаващи нейната абсолютна безвредност за хората. Този под е без мирис, екологичен и много приятен на допир..
 • Мобилност. EVA капакът се състои от отделни модули, които са лесни за сглобяване и разглобяване. При желание мекият под може да се премести на друго място и дори да се вземе с вас на пътуване.

Плочките от EVA в спалнята на родителите също са полезни

Плочките от EVA са полезни и в спалнята на родителите

Този материал не се страхува от вода

Този материал не се страхува от вода

 • Комфорт. Модулното покритие има добра топлоизолация, подобна на тази на „топъл под“. Съвременната подова конструкция заглушава всички шумове и перфектно амортизира паданията, което е много важно за малките деца.
 • Износоустойчивост. Мекият EVA под понася добре влагата, излагането на домакински химикали. Лесно се почиства, не избледнява, устойчив е на високи / ниски температури и издържа на всякакви тестове с пластилин и бои. На такова покритие няма да видите следи от крака, остри нокти на котки или кучета..
 • Хипоалергенен. EVA слоят не натрупва статично напрежение дори след продължително ходене по него. Следователно такова покритие изобщо не привлича прах – този перфектен материал ще предпази децата от появата на различни алергени..

Подредени меки подове като спортна постелка в студентска стая

Подредени меки подове като спортна постелка в студентска стая

осемнадесет

Цветен свят на детството за вашето дете!

Сега младите изследователи ще имат какво да правят на пода. Мекият под за детски стаи за игра се произвежда под формата на цветни, ярки пъзели, различни по цвят и текстура. Това са букви, цифри, пеперуди, интересни животни, забавни фигури, листа, приказни герои, пейзажи от природата. Те могат да се използват за съставяне на оригинални рисунки и композиции..

Внимание! Изберете под на пъзела според възрастта на вашето бебе. EVA слоят може да има малки детайли, които млад изследовател определено ще опита.

Бравите по краищата на плочките са достатъчно твърди, за да направят и играчки: големи кубчета, вигвам и къщи

Бравите на керемидените плочки са достатъчно твърди, за да направят големи кубчета, вигвами и къщи

Има много различни оцветявания за тези пъзели.

Килимите за пъзели са представени в огромна гама от цветове

Предприемчивите родители от меки модули събират уютни къщички за трохите си, интересни големи кубчета, дори детски площадки и кутии за играчки.

На бележка! За по -големи деца производителите предлагат пъзели, правила за движение, карта на света. Ако желаете, можете да променяте модела на пода EVA всеки ден и да създавате нови вълнуващи дейности за деца, които ще развият мисленето, паметта, логиката, фините двигателни умения и физическата активност..

Моделът на инкрустирания под от евапласт може да бъде много различен, изборът се прави според възрастта на детето

Моделът на инкрустирания под от EVA слой може да бъде много различен, изборът се прави, като се вземе предвид възрастта на детето

Подови плочки от EVA, които повтарят ярките цветове на детската стая

Подови плочки от EVA, които отекват ярките цветове на детската стая

Дизайнерите не са забравили и за учениците. За зрели деца има отделни колекции от всякакви цветове. Подложката за пъзели за детска стая ще се впише идеално във всеки стил и дизайн на стаята. Едноцветният EVA под перфектно маскира ставите си, а благодарение на своите качества, мекият под може да се използва във всяка стая на къщата или апартамента.

Този материал може частично да замени липсата на спортна постелка

Този материал може частично да замени липсата на спортна постелка

Топъл рошав модулен под върху мека EVA основа

Топъл рошав модулен под на мека EVA основа

Идея! Нека да свържем въображението и да направим мултифункционално пчелно покритие от обикновен мек под. Нуждаем се от обикновен, стандартен комплект килими за пъзели, но по такъв начин, че в него има два пъти повече пъзели, отколкото са необходими за подреждането на стаята.

С помощта на остър нож ще превърнем половината от модулите в оригинална структура от пчелна пита и ще залепим пъзелите с пчелна пита върху обикновените. След инсталирането ще имаме невероятен дизайн и лечебни изсушени растения, морски камъчета, декоративна трева и много други могат да бъдат залепени в получените клетки..

Процесът на инсталиране на мек под в детска стая

EVA-слоят е много лесен за инсталиране и е сглобен като обикновен пъзел. При сглобяването се ръководи от ъглите на всеки модул. Един от ъглите е под формата на стрелка, придържайте се към същата посока за останалите модули. Има два начина за сглобяване на мек пъзел за детски стаи: сух и върху залепваща основа.

осемнадесет

Съвет! Идеалното покритие, върху което може да се постави Evaplast, е шперплат, покрит с фолио, или OSB. По -добре е да се въздържате от използването на ПДЧ – този материал не е екологичен.

Доста лесен за сглобяване модулен под на базата на EVA

Разумно лесен за сглобяване модулен под на базата на EVA

Сух монтаж

Този метод е добър за по -голяма мобилност и възможност за лесна подмяна на един модул. Но сухият монтаж изисква равна повърхност на пода, което гарантира издръжливостта на мекия килим..

 1. Подредете модулите спретнато и ги съединете един към друг.
 2. Разтегнете леко свързаните пъзели.
 3. Прикрепете бордюри по периметъра на мекия килим.

Когато полагате EVA слоя по сух начин, уверете се, че разстоянието от бордюра на килима до стената остава най-малко 2 см. За по-силно фиксиране, двустранната лента може да бъде прикрепена към гърба на пъзелите.

Голяма част от EVA постелки имат свойства против приплъзване.

Голяма част от EVA рогозки са против приплъзване

Мек под за детски стаи. Модулните подове от винилацетат се използват широко в спортни зали, както търговски, така и частни. За това се предлагат цветове и текстури.

Модулните настилки от винилацетат се използват широко в обществени и домашни зали. За това се предлагат цветове и текстури.

Монтаж на мек под върху лепило

Полагането на лепило осигурява по -надеждна издръжливост на мекия под. Най -добре е да използвате полимерни лепила (които се използват за полагане на линолеум). Лепилото се нанася съгласно инструкциите с мек валяк.

 1. Разделете целия под на 4 равни части (за това направете маркировки на половината от всяка стена и ги свържете).
 2. Модулите трябва да бъдат подредени от централната зона на една от четирите части.
 3. По време на монтажа се уверете, че фрагментите на модула преминават над маркировката на 1/2 от свързващия елемент. Така че е необходимо да се направи така, че шиповете на следващите части да се вмъкнат по -точно в жлебовете на вече залепените части и да се получи една монолитна връзка.
 4. След като инсталирате всички модули, разточете мекия под с гумена ролка за по -добро сцепление..
 5. Фиксирайте первазите, след като лепилото изсъхне напълно.

Подложка за пъзели в съответствие с пода

Подложка за пъзели в съответствие с пода

Тайните на грижата за меките подове в детската стая

Грижата за такъв под е много лесна. Не ходете по него с обувки на открито и се уверете, че повърхността на килима на пъзела не е повредена от остри предмети. Трябва да почистите EVA слоя с мека гъба със сапунен разтвор; не можете да използвате химически препарати за измиване. Но не го почиствайте твърде често, 2-3 пъти седмично е достатъчно.

Мек под за детски стаи. Разнообразието от текстури и цветове на подови настилки от винилова пяна е почти неограничено - производителите непрекъснато попълват гамата

Разнообразието от текстури и цветове на пода от винилова пяна е почти неограничено: производителите непрекъснато попълват гамата

Модулният EVA под е отлично изобретение, с помощта на което можете не само да обезопасите стаята на детето, но и да допълвате програмата за неговото развитие.

Модулният EVA под е отлично изобретение, с помощта на което можете не само да обезопасите стаята на детето, но и да допълвате програмата за нейното развитие.

Грижата за този материал е доста лесна.

Грижата за този материал е доста лесна.

Вижте нашия преглед на детски пъзели и меки подове:

Уютен дом!

Thanks! You've already liked this