MOSSEBO – Другата страна на скалата

Обратна връзка от партньорите на MOSSEBO или как империята на мебелите и дизайна направи милионите си в този бизнес?

Няколко партньори на MOSSEBO взеха участие в това интервю и дадоха обратна връзка за работата под марката Mossebo.

Мосебо Студио, Москва

Има проблем, за който се говори на пазара, казва Дария – казват, 90% от компаниите, чийто клон може отворен по лиценз не отговарят на това, което казват за себе си. Много по -глобален проблем обаче е, че хората, които искат да започнат бизнес, не разбират, че това не е работа и няма да има заплата..

Мосебо студио, град Астана

Трябва да поемете пълна отговорност за действията си, ако искате бизнес. Извинения за слабите. За съжаление за сегашното поколение предприемачи, това не винаги е очевидно – казва Юри. 

Много хора отиват на пазара, за да си купят чужда марка, без да се опитват да правят бизнес сами. Те не останаха в опит да се отворят сами – оттук и романтичното идеализирано възприятие за бизнеса на някой друг..

Студио Mossebo, Хабаровск

В половината от случаите такива хора не разбират, че работата под голяма марка означава ясни инструкции.. 

„Такива хора купуват марки на чужд бизнес, не са достатъчно съзнателни, започват да създават, не разбират какво. И тогава се оплакват, че реалността не отговаря на очакванията, а клиентите на такива бизнесмени страдат “.

Ние наричаме такива бизнесмени: “Димка крещи” “AAAA Нищо не работи !!!” (или на шега – Оксана, пак ли си?). На първо място клиентите им страдат от такъв „Димок с Оксана“. Но всяка бизнес империя започва с тях, от бургери до интериорен дизайн. Ние не правим изключение.

Мосебо Студио, Москва

Основната причина за успеха в бизнеса е желанието да се поемат всички рискове и отговорност като цяло, казва Даяна. 

Винаги ще има такива сред клиенти и партньори, които сами са счупили дървата и, тъй като са неподготвени да поемат пълна отговорност за действията си, се стремят да открият виновните. Това до голяма степен все още е нашият манталитет (наследството от съветската епоха). 

Мосебо Студио, Москва

Според Ирина липсата на подходящо бизнес образование е основният проблем за повечето индивидуални предприемачи в Русия.. 

За повече от година повече от 9 хиляди (!) Индивидуални предприемачи са затворени (и това не взема предвид LLC) и това е така, защото вместо да прилагат специфични знания и доказани технологии, хората разчитат на романтични идеи и на любимия на всеки „може би късмет“ . Ние наричаме това “провинциално мислене”. 

Този подход е подобен на шаманизма. Той жертва пари, търка амулета и, гледайки към небето, разказва на боговете за уж тежкия си живот, нареждайки жътвата. Този подход не работи. И колкото по -дълбоко седи такъв мироглед, толкова по -лошо. И именно с това мислене никога няма да направите печеливш федерален или международен проект. Таван – няколко точки.

Мосебо Студио, Саратов

Типични представители на 90 -те, провинциални власти, от които никой не се нуждае, които живеят в собствената си черупка и смятат, че целият свят се върти около тях. Познавам лично такива хора, казва Игор.

Те имат джобните медии на своя съпруг / брат / сватовника и вместо да работят сами, те се опитват да подложат всички според „тези правила“. Те смятат, че като премахнат другите, клиентите сами ще отидат при тях. Но няма недостиг за дълго време. 

И не тези, които държат фабрики и параходи, печелят пари, а тези, които знаят как да накарат клиента да го хареса и да се зарадва. Жалко само за бедните колеги журналисти, които, работещи в такива регионални медии, са принудени да вървят срещу журналистическата етика. Собственикът все още е „там“ с мозъка си и го кара да пише по поръчка, като непрекъснато натиска своите протежета.

Мосебо студио, град Минск

Провинцията е в главата. И колкото по -дълбока е провинцията, толкова повече хора не се интересуват от стандартите и културата на правене на бизнес. Например нарушаването на условията на договор с партньори и клиенти за такива е абсолютно нормално нещо. Хубаво е, че тези дни свършиха. Остават няколко мамута, но отдавна на всички е ясно, че те са безполезни.. 

„Днес способността и желанието да се поставят правила, стандарти и услуги над непосредствените печалби е от значение.“

Мосебо Студио, Волгоград

Представете си картина, на която хората, започвайки бизнес, първоначално разбират, че обслужването и стандартите са неразделна част от бизнеса. Колко по -малко “Крещи Дмитриев” с талисман в ръце? Много по.

Мосебо Студио, Москва

Олга: „Спим и виждаме къде гледната точка ще бъде норма сред начинаещите предприемачи, че клиентът трябва да бъде обичан веднага, а не по -късно – когато печелите пари. Не можете да спечелите всички пари. Особено с такава парадигма “

Клиентът днес е разглезен по добър начин, той видя какво е висококачествена услуга и иска точно този подход към себе си, независимо от мястото, където живее..

Мосебо Студио, Санкт Петербург

Няма нищо лошо в провинциалните възгледи, те стават погрешни, когато ги прехвърлите в бизнеса, казва Дейвид, а днес този подход е обречен на бавната и ужасна смърт на вашия бизнес.. 

Планът се определя от федерални и международни проекти, които имат силен маркетинг, много абонати и това е причината те да поставят модни стандарти.. 

Същият Instagram се гледа от всички и независимо от геолокацията, клиентът започва да мечтае за самото ниво, което вижда. Но провинциалистите не могат да го дадат, защото дори не знаят какво да мислят за това. Клиентът, след като видя нивото, просто не е готов за нищо по -малко. И това е основната причина за бавната смърт на провинциалния бизнес. Финансовите възможности на големите марки нямат нищо общо с това..

Мосебо студио, град Баку

„Все още има хора, които вярват, че:„ Няма да обслужвам клиента, защото имам почивен ден. “ Това е мисленето, което превръща бизнеса в измама. В самозаблуда. “

Те смятат, че по някаква причина клиентът трябва тихо да даде парите и да не иска нищо в замяна, усмихвайки се примирено. За съжаление, хората с тази перспектива бяха сред партньорите на всички големи мрежи. И идва момент, когато за такива хора всичко води до „развод с клиента“ и те са изхвърлени настрани от собствената си глупост.

Мосебо Студио, Москва

Най -трудното е да имаш глава на раменете си. Искам да кажа под това способността да мислите конструктивно и да създавате положителен бизнес сценарий за себе си. Във време, когато има криза след криза, нашият бизнес се разраства по някаква причина, смята Янина.

Не знаем точно защо. Не мисля, че това се дължи на популярните ни социални проекти. мрежи и статут на лидер в индустрията. Компаниите 10 пъти по -малки от нас също се справят добре. Може би този пазар не е обект на колебания толкова, колкото развитието. Нещо повече, ние като международен проект се развихме точно в процеса на тези кризи.. 

Не мисля, че MOSSEBO щеше да се превърне в международен бизнес и нямаше да има хиляди интериорни дизайни в портфолиото, ако не бяхме готови. Основното нещо е да не си вземате негативни нагласи в главата и да продължите напред. Вие сами трябва да изградите по -добро бъдеще. Няма да дойде от само себе си.

Thanks! You've already liked this