Срещаме Годината на кучето: как да украсим къщата стилно и хармонично за Нова година 2019?

2018 г. отбелязва годината на Жълтото земно куче

Според източния календар 2018 г. е годината на Жълтото земно куче

Новогодишното настроение зависи изцяло от декорирането на къщата в навечерието на празниците. Изборът на различни аксесоари става все по -впечатляващ всяка година; ако желаете и имате подходящите възможности, изобщо не е трудно да създадете истинска коледна картичка от дома си. Някои декорации могат да бъдат направени със собствените ви ръце, ако искате да прекарате приятна вечер в ръкоделието и да заредите духа на предстоящия празник!

Красив празничен декор от скрап материали

Творчески празничен декор от скрап материали

Тенденции за 2018 г.

Годината на Жълтото земно куче е мъдрост и лоялност, спокойствие и благоразумие. Семейните ценности и комфортът в къщата са особено близки до това животно, поради което прекомерното разнообразие и претенциозността ще останат за още една година. И в Годината на кучето се препоръчва да се съсредоточите върху естествените тонове и естествените материали..

Съвет! За декорация на дома са подходящи иглолистни клони, глинени вази, живи растения и сухи цветя, естествени тъкани и пухкави килими..

Коледни играчки от плат под формата на кучета

Коледни играчки от плат под формата на кучета

Оригинално дърво от клони

Оригинално дърво от клони

 • Цветовата схема се основава на жълто, така че всички негови производни нюанси са подходящи за интериорна декорация по празници: оранжево, кафяво, бежово, златисто и кехлибарено..

Към жълтото в основата могат да се добавят и по -сложни цветове като горчица, дървесина, шафран и теракота. Такава топла палитра може и трябва леко да се разрежда с други цветове, например зелено или червено. Но най -добре е да използвате само заглушени нюанси, така че да не се припокриват с основния цвят..

Декоративна декорация на камина

Декоративна декорация на камина

Истинското решение за декориране на празнична атмосфера ще бъде въплъщение на приказна гора с иглолистни клони, дървета и животни. Ако вашият дом няма камина, той може да бъде направен от различни материали, като гипсокартон, стиропор, шперплат и дори картонени кутии. Той перфектно ще допълни декорацията на стаята, в която е инсталирано дървото, и ще създаде топла атмосфера..

коледна елха

Според традицията основната украса в къщата е коледното дърво; никой празник не може без него. Няма значение кой вариант ще изберете, поставяйки естествен бор или изкуствен смърч – в Годината на кучето не бива да трупате излишно играчки.

Сдържаността и естествеността ще ви помогнат да се придържате към основния стил. Когато обличате красавица, изберете един от четирите начина:

 • Хаотичното подреждане не ограничава въображението, всички празни пространства са запълнени, но трябва да се уверите, че няма претоварване.

Хармонична комбинация от коледно дърво и интериор на хола

Хармонична комбинация от коледно дърво и интериор на хола

Трябва да има по -малко лукс в новогодишния декор в Годината на кучето.

В новогодишния декор в Годината на кучето трябва да има минимум лукс

 • Отгоре надолу, като се започне от короната, калай и дъжд се окачват, след което се разпределят равномерно отстрани.
 • Спиралното движение създава европейски стил: малки играчки са разположени отгоре, а по -големите топки могат да бъдат окачени по -близо до дъното..
 • Декорът в кръг включва затварянето на всяко ниво на играчките в пръстен. Използвайте различни размери бижута в един ред за естествен вид.

четиринадесет

Съвет! В годината на кучето играчките „направи си сам“ ще се превърнат в истински играчки. Всички налични средства – плат, хартия, дърво и дори храна – са подходящи като изходен материал. Кое куче ще откаже лакомства?

Можете да добавите кости към популярни сладкиши под формата на играчки – такова дърво ще се помни дълго. Основното нещо е да държите кучето си далеч от стръвта, за да запазите цялата структура непокътната..

Съвет! Не изхвърляйте смърчови или борови клони, те могат да се превърнат в незаменима украса в къщата. Освен това, за разлика от изкуствените, истинското дърво има уникален аромат, без който новогодишната ваканция е невъзможна..

Таван, врати и стълби

Когато декорирате стая, таванът често се забравя, но е идеален за изпълнение на необичайни идеи. Специалните светодиодни ленти ще помогнат за създаването на многоцветно осветление и цветно ще се хармонизират с гирляндите на коледното дърво. Освен това можете да използвате обикновен дъжд с играчки, прикрепени към въдицата. За най -решителните собственици на жилища има специална акрилна боя, която лесно може да се измие с разтвор..

Съвет! С помощта на шаблон ще бъде лесно да нарисувате тавана, а резултатът ще се хареса както на възрастни, така и на деца..

Декоративни лампи над масата за хранене

Декоративни лампи над масата за хранене

Гирлянд от портокал и канела ще изпълни дома ви с приятен аромат

Гирлянд от портокали и канела ще изпълни къщата с приятен аромат

 1. Вратите обикновено са украсени с различни тензухи или венци. Този метод, макар и съвсем обикновен, може да се използва доста добре, като добавите нотка на собствен стил. В края на краищата всички декорации трябва да бъдат направени в една и съща цветова схема и поддържани в същия стил..
 2. Можете да направите пухкави снежинки от тензух или да окачите сатенени панделки..
 3. Картите на късмета ще бъдат интересно решение за входната врата, особено ако се очакват гости..

Идея! Ако къщата има стълбище, тогава използвайте нейния потенциал, като го направите, в допълнение към дървото, основната фигура. Не забравяйте да оставите място за безопасно преминаване, можете да украсите парапета с гирлянди, топки и панделки с лъкове.

Не пренебрегвайте стъпките: върху тях можете да поставите кутии с подаръци или запалени свещи. Елегантното стълбище ще създаде тържествен вид и ще бъде отлична декорация за дома.

четиринадесет

Съвет! Гирляндите са универсална украса за всички празници. Те са лесни за изработка от всеки материал – хартия, бонбони, плат или пластмасови чаши. Те се вписват перфектно във всяко място в къщата.

Красива декоративна гирлянда от хартия

Красива декоративна гирлянда от хартия

Направи си сам украса с гирлянда

Направи си сам украса с гирлянда

Прозорец

През последните години сланата рядко ни радва на новогодишните празници, което означава, че ще трябва да украсите прозорците сами. В допълнение към обичайния метод за изрязване на снежинки от хартия и използване на различни бои, има и по -необичайни опции за декориране на прозорец. Използвайки обикновена паста за зъби, можете да създадете истински шедьовър върху стъкло.!

Декор за прозорци със стикери

Декор за прозорци със стикери

Красиво проектиран прозорец ще създаде специална атмосфера във вашата стая

Красиво декориран прозорец ще създаде специална атмосфера в стаята

За да направите това, имате нужда от шаблон под формата на всякакви фигури, които можете да намерите в интернет, стара четка за зъби, вода, съдове, ножици и хартия..

 1. Необходимо е шаблонът да се намокри и да се залепи към прозореца, като се избърсва излишната вода.
 2. Разредете пастата с вода до консистенция на заквасена сметана и напръскайте шаблона с четка.
 3. След като шаблонът е напълно покрит с паста за зъби, той може да бъде премахнат, изображението е готово.

Можете да украсите прозореца със шаблони и паста за зъби.

Можете да украсите прозореца със шаблони и паста за зъби.

 • Композициите от свещи и смърчови клони изглеждат не по -малко интересни. За да инсталирате свещите, ще ви трябват хартиени чаши без шарка, които можете да нарисувате по ваша преценка; запълнете свободното пространство със смачкана хартия и украсете горната част с изкуствен мъх.
 • Можете да направите венец от клони на ела и да го окачите над свещите с червена панделка. Като допълнителна декорация можете да използвате всякакви материали: конуси, играчки или гирлянди.

Съвет! Ако нямате време да създавате сложни модели, можете да закупите готови стикери за прозорци. Те се придържат за секунда, но изглеждат много ярки и качествени. Така че всеки герой може да погледне във вашите прозорци.

Гирлянди за декорация на прозорци

Гирлянди за декорация на прозорци

Новогодишна композиция от хартия на перваза на прозореца

Новогодишна композиция от хартия на перваза на прозореца

Композиции

За да се създаде хармоничен декор, е необходимо да се използват различни композиции, комбиниращи няколко идеи в един ансамбъл:

 1. Ярки светлини. Гирляндите изглеждат страхотно не само като украса за коледното дърво. Подходящи са за прозорци, арки и тавани. Можете да направите новогодишна кутия, като я напълните с празнични аксесоари или подаръци и украсите цялата композиция с преливащи се светлини..

  Осветени декоративни топки

  Осветени декоративни топки

 2. Романтични свещи. За масата те са просто незаменими вечер. Съберете повече свещи заедно с фалшив сняг и борови шишарки, за да изглежда вашата празнична трапезна маса.
 3. Новогодишни аромати. Основният празник на годината не може да бъде представен без миризмата на мандарини, смърчови клонки и канела. Такъв състав е особено актуален, ако дървото е изкуствено. Може да се постави както на празничната трапеза, така и до елхата..
 4. Страхотен сюжет. Създайте „жива“ композиция, която носи определен смисъл. Например, можете да направите декоративни шейни, като ги украсите с гирлянди и тензух..
 5. Коледен венец. Можете да изградите един от символите на Коледа с помощта на елови клони. Конуси, панделка, мъниста и топки се използват като декорация. Изглежда страхотно на врати, прозорци и над камина.

15

Територията на двора

Често декорацията на къщата не надхвърля прага й и всички приказни декорации остават вътре. Но природата вече се е погрижила за създаването на настроение, остава много малко – да добавите ярки цветове към снежното одеяло. Традицията за декориране на двора съществува сред американците в продължение на много десетилетия и все повече се използва в други страни. Така че защо да не вземете назаем добри идеи?

Декориране на пощенска кутия с борови клонки

Декориране на пощенска кутия с борови клонки

Венци с гирлянди ще направят вашата порта неустоима

Венци с гирлянди ще направят портата неустоимо

Създаването на атмосфера на улицата започва с фасадата на къщата и отива във вътрешния двор по стъпалата на прага. Можете да окачите венец с конуси и камбана с червена панделка на входната врата. И украсете фасадата на къщата с гирлянди от смърчови клони или извършете ярко осветление.

На стъпалата можете да поставите саксии с различни фигури от хартия и да разпределите топки с лед върху зоната. Също така е лесно да направите топка с лед: изсипете вода в обикновена топка и добавете боя, след което я изпратете на замръзване. След като ледът е готов, трябва да махнете гумата – и получавате топка лед.

Съвет! Главните герои могат да бъдат и фигури на елени, шейни с Дядо Коледа, снежни човеци. Ако не е възможно да закупите готова инсталация в магазин, всеки може да направи снежен човек в присъствието на сняг, защото кофа с моркови може да се намери във всеки дом.

Красива цветна аранжировка на верандата на частна къща

Красива цветна аранжировка на верандата на частна къща

Коледна украса на двора със сухи клони

Коледна украса на двора със сухи клони

Ако вечнозелените растения растат пред къщата, е напълно възможно да ги украсите по примера на коледно дърво. Дори малки храсти туя могат да минат за ела, ако ги облечете с играчки. За обикновените дървета, останали без листа през зимата, вместо топки са подходящи ярки дрехи от всякакъв плат. Можете просто да увиете стволовете на дърветата с многоцветни разфасовки от плат или стари неща, а външният вид на изтърканите стволове на дървета ще се трансформира..

Съвет! Ако искате нещо специално, можете да си купите фигура на катерещ Дядо Коледа и да я закачите на къщата или оградата си. Ще получите страхотна идея, която ще се хареса на всички без изключение – както на вашите гости, така и на обикновени минувачи..

Thanks! You've already liked this