Селска мивка с нагрята вода: как лесно и евтино да утешите почивката си

Отопляема мивка е чудесен вариант за всеки летен жител

Отопляема мивка е чудесен вариант за всеки летен жител

Жител на града, който се радва на всички блага на цивилизацията, е свикнал с уюта, така че дори отиването до селската къща може да бъде истинско предизвикателство, ако в къщата няма достатъчно вода. За да разрешите този проблем, най -препоръчително е да закупите умивалник, оборудван с функция за загряване на вода, а инсталирането му може да се извърши на всяко място. Въпреки ободряващия ефект от измиването на лицето със студена вода, не всеки ще хареса тази церемония, особено ако навън не е горещо. Поради тази причина си струва да обърнете внимание на селска мивка с опция за отопление, която ще ви позволи да получите вода с всякаква температура..

Moidodyr с пластмасов резервоар за вода

Moidodyr с пластмасов резервоар за вода

Електрически нагревател с голям обем за селски умивалник

Електрически нагревател с голям обем за селски умивалник

Ако вземете тръбата от мивката в канализационната яма, нагревателят може да бъде поставен в шкаф

Ако вземете тръбата от мивката в канализационната яма, нагревателят може да бъде поставен в шкаф

Проточният бойлер е чудесен вариант за рядка употреба

Проточният бойлер е чудесен вариант за рядка употреба

Характеристики на дизайна на умивалника

Основната му характеристика е бойлер. Останалите детайли са същите като в обикновена мивка. Принципът на работа е същият като при традиционния котел. Основният момент на работа е, че този умивалник трябва да се пълни независимо и постоянно да следи индикатора за нивото на течността. По -скъпите модели са оборудвани със специални сензори, които ви позволяват независимо да регулирате температурния режим..

13

Важно е да знаете! Цената на такива елементи е доста достъпна и не са необходими канализационни тръби и водопроводна система за монтаж..

Красив резбован шкаф, направен специално за умивалник с бойлер

Красив резбован шкаф, направен специално за умивалник с бойлер

Разновидности селски умивални

Умивалниците са разделени на няколко основни типа:

 • шарнирна конструкция или единица върху стелаж;
 • умивалник със или без шкаф;
 • строителство за лятна резиденция с отопление на вода;
 • домашна версия от скрап материали.

Умивалник „направи си сам“ от скрап материали. Като го монтирате до стената, можете да инсталирате резервоар отгоре за нагряване на вода

Умивалник „направи си сам“ от скрап материали. Като го поставите до стената, можете да инсталирате резервоар отгоре за нагряване на вода

Най -често срещаната опция за дизайн на пластмаса обаче поцинкован материал или продукт от неръждаема стомана ще бъдат по -надеждни. В края на краищата тези материали имат оптимални ергономични свойства и са сравнително лесни за поддръжка, не се страхуват от механични повреди, са издръжливи и привлекателни на външен вид. Когато избирате селска мивка, оборудвана с отопление, трябва да обърнете внимание не само на материала, от който е направена конструкцията, но и на индикатора за обема на резервоара.

Съхранителен бойлер с регулируема температура

Нагревател за съхранение на вода с температура

Много съвременни модели имат регулатор, който фиксира температурата на нагрятата вода. Такива конструкции лесно се изключват, когато няма нужда от тяхната работа, ако е необходимо. Традиционният умивалник е представен от тоалетна с мивка. На височина цялата конструкция е не повече от 180 см, в горната част има съд с вода. Вътре в самия резервоар има тръбен електрически нагревател, който е свързан към електрическата мрежа с помощта на кабел.

Цветен асортимент селски умивалници с бойлер

Цветен асортимент селски умивалници с бойлер

Съвременните модели са подобрени: в долната част те имат специален контейнер, в който се събират отпадъчни води (в противен случай течността се източва до земята). Ако искате да постигнете максимални показатели за комфорт, струва си допълнително да инсталирате канализационна тръба към ямата. Можете да изберете селска мивка с нагрята вода в строителния хипермаркет Leroy Merlin от различни опции и да направите своя избор възможно най -компетентно. Отчитането на дизайнерските характеристики на модела ще ви позволи да постигнете отличен резултат и ще ви осигури максимален комфорт във вашата лятна вила.

Верига магазини на едро и дребно с голям асортимент от стоки за летни вили

Верига магазини на едро и дребно с голям асортимент от стоки за летни вили

Предимства на мивки с опция за топла вода

Използването на такива структури е придружено от редица предимства, които трябва да се вземат предвид:

 • възможността за получаване на топла вода дори през хладния сезон;
 • оперативна функция за нагряване на течността;
 • достъпна цена на продукта;
 • възможността за монтаж на закрито и в двора на обекта;
 • малки размери, осигуряващи компактност;
 • надеждна система за сигурност, при която нагревателният елемент няма да се включи спонтанно.

Направи си сам поцинкован шкаф с мивка и място за бойлер

Направи си сам поцинкован шкаф с мивка и място за бойлер

Домашен резервоар за отопление на вода

Домашен резервоар за отопление на вода

Един от простите начини да направите резервоар за отопление на вода със собствените си ръце е да монтирате нагревателен елемент в него

Един от простите начини да направите резервоар за отопление на вода със собствените си ръце е да монтирате в него нагревателен елемент (тръбен електрически нагревател)

Ако решите да закупите селска мивка с нагрята вода, можете да разчитате на използването на висококачествен, издръжлив и надежден дизайн..

Недостатъци на използването на този дизайн

Ако е решено да се закупи подобно устройство за лятна резиденция, трябва да обърнете внимание на някои от недостатъците, свързани с експлоатацията му:

 • при липса на електрическо захранване устройството не работи (в страната тази опция е малко вероятна);
 • необходимостта от постоянно отстраняване на кофи с вода. Проблемът може да бъде решен чрез свързване на конструкцията към дренажната тръба.

Мобилна мивка Захранва се с крака, натискайки надолу хидропомпата

Подвижната мивка се управлява с крака – чрез натискане на хидравличната помпа

Обикновена мивка на улицата може да бъде оставена на мястото като декор

Обикновена мивка за улици може да бъде оставена на сайта като декор

Време е да смените стария умивалник на открито с по -практичен вариант с нагрята вода.

Време е да замените стария умивалник на открито с по -практичен вариант с нагрята вода.

Както можете да видите, недостатъците на използването на такъв умивалник са незначителни, така че работата му ще бъде приятна и не е трудна..

Как да изберем правилния отопляем умивалник

Преди да купите висококачествен и надежден продукт, трябва внимателно да прецените основните позиции. На първо място се взема предвид качеството на материалите, които ще използвате..

 • Ако е пластмасов или метален елемент, те могат да се огънат под налягане..
 • Ако се предпочитат шкафовете от ПДЧ, те трябва да бъдат ламинирани.
 • Мивката може да бъде направена от пластмаса, но е по -добре да се даде предпочитание на неръждаема стомана.

13

 • Струва си да се вземе предвид показателят за обема на продукта. Ако умивалникът е закупен за цялото семейство, е необходимо да изберете резервоар от 20-30 литра. Въпреки това, за един летен жител 10 литра ще бъдат напълно достатъчни.
 • След закупуване трябва внимателно да проучите отоплението. Тя трябва да бъде здраво, сигурно фиксирана.

Бойлери с различни размери от един производител

Бойлери с различни размери от един производител

Ако искате да изберете надежден селски умивалник с нагрята вода с шкаф, трябва да обърнете внимание на моделите “Country”, “Success” и някои други опции.

Характеристики на избора на продукт

Висящи умивалници

Те са представени от малки структурни елементи, които могат да бъдат поставени във всяка стая. Основната характеристика на такива дизайни е компактността. Препоръчително е да ги използвате в ситуация, в която има нужда от максимално спестяване на място. За фиксиране е препоръчително да използвате специални скоби, а също така можете да закупите надеждни анкерни болтове, тъй като теглото на резервоара, който е напълнен с вода, ще бъде значително. В тази версия може да се предложи и селска мивка без нагряване на вода..

Окачен бойлер, монтиран на малка мивка

Окачен бойлер, монтиран на малка мивка

Компактни бойлери без шкаф

Този модел е по -усъвършенствана версия на продукта. Предимствата на такива модели включват ергономичност, издръжливост и възможност за използване на открито. Резервоарът за вода може да побере около 15 литра течност. За икономично използване на течността много производители даряват конструкции с магнитен вентил, в който има затягащ механизъм..

Достатъчно е да закрепите такъв бойлер на стената за работа.

Достатъчно е да закрепите такъв бойлер на стената за работа.

Модели с бордюр

Такъв селски умивалник с нагрята вода, чиято цена е много привлекателна, се състои от няколко части – директно шкаф, мивка, бойлер. Някои модели имат допълнителни шкафове или специални чекмеджета, както и устройство за постоянен дренаж на използвана вода. Много конструкции са лесни за сглобяване и разглобяване.

Композиция от умивалник с бойлер с неразделна част

Композиция от умивалник с бойлер с неразделна част

Най -полезните съвети за работа и избор

Преди да се заемете с въпроса за закупуването на този дизайн, трябва да вземете предвид няколко съвета:

 • Изберете оптималния обем на резервоара. Не забравяйте, че в малък контейнер процедурата за нагряване е много по -бърза..
 • Изберете изгоден индикатор за мощност, тъй като продължителността на отоплението зависи от него, както и от консумираната електроенергия.

13

Направете сами отопляем умивалник

Структурната част е представена от четири основни елемента, така че можете да направите своя собствена селска мивка с нагрята вода. Отзивите за тази опция за дизайн са положителни, а процесът на създаването й е завладяващ..

 • Стойката е необходима в ситуация, в която сте решили да създадете селска мивка с нагрята вода без шкаф. В този случай е необходимо да използвате този компонент, за да фиксирате специални нагревателни елементи. Най -препоръчително е стойката да бъде направена от дървен прът с оптимално напречно сечение – това ще даде на продукта оптимални характеристики и ще му даде допълнителна функционалност.

Вместо суета, можете да направите необичайна маса с работна зона

Вместо суета, можете да направите необичайна маса с работна зона

 • Резервоарът за пълнене на вода е елемент, който е фиксиран в горната част на багажника, а обемът се изчислява въз основа на броя на хората в семейството и честотата на използване на мивката. Не забравяйте да вземете предвид тези точки..

Важен детайл при избора на бойлер е необходимия обем

Важен момент при избора на бойлер е необходимия обем

 • Можете да изберете мивка в нов дизайн или да закупите продукт, който вече е бил използван. Можете да използвате абсолютно всеки продукт, който отговаря на размера.

Всяка мивка, която отговаря на вашия вкус, ще бъде подходяща за селска мивка

Всяка мивка, която отговаря на вашия вкус, ще бъде подходяща за селска мивка

 • Тумбата е изработена от абсолютно всеки материал, оборудван със защита срещу влага и други външни влияния.

Готов пластмасов шкаф за селска мивка

Готов пластмасов шкаф за селска мивка

Схема за изграждане на шкаф за селска мивка

Схема за изграждане на шкаф за селска мивка

Селски умивалник с нагрята вода “AQUATEX” ще бъде най -добрият вариант за вашата територия и ще създаде условия за максимален комфорт.

Селска мивка с нагрята вода: характеристики на опцията за отопление на вода

Основният атрибут, около който е сгъната цялата конструкция, е именно бойлерът. Нагревателният елемент е най -подходящ за решаване на този проблем и си струва да изберете модели, в които има термостат, който спира да загрява водата, след като се нагрее до определена температура. Що се отнася до останалите параметри, те се избират единствено по преценка на потребителя. Нагревателният елемент може да бъде закупен от магазин за хардуер. Дизайнът на селска мивка с нагрята вода, моидодир, е популярен и може да бъде закупен в специализиран търговски център.

Селска мивка с отопление на вода: електрически бойлер за летни вили с контрол на температурата

Електрически бойлер за летни вили с контрол на температурата

Thanks! You've already liked this