Фурна с микровълнова функция: технологична конвергенция

Фурна с микровълнова функция. Фурната с микровълнова функция е проектирана да комбинира две достатъчно големи устройства и тяхната комбинация дава значителна икономия на кухненско пространство

Фурната с микровълнова функция е проектирана да комбинира две достатъчно големи устройства и тяхната комбинация дава значителна икономия на кухненско пространство

Фурната с микровълнова функция е многофункционален уред, който съчетава функциите на конвенционална фурна и микровълнова фурна. В условия на голям брой домакински уреди (кухненски машини), кафемашини, тостери, миксери и т.н.) такова решение е напълно оправдано – позволява ви да го поставите кухня (особено ако е със скромен размер) на работни повърхности (в зоната за директен достъп) възможно най -много домакински уреди.

Фурна с микровълнова функция. Вградените фурни могат да бъдат избрани във всеки стил - от ултрамодерни до взискателни селски технологии

Вградените фурни могат да бъдат избрани във всеки стил – от ултрамодерни до взискателни селски технологии (вижте # 7 в нашия рейтинг по -долу)

Вярно е, че ако вземем сегмента от фурни, такава симбиоза все още не е получила достатъчно разпространение-само около 5-7% от общото предлагане, което се обяснява преди всичко с факта, че вградената фурна с микровълновата функция е доста скъпа покупка (въпреки че, ако ги купите отделно, разходите ще бъдат приблизително еднакви). Друг момент, който възпира купувачите, е компактността на модела, повечето микровълнови фурни имат височина 45 см (докато конвенционалната фурна е 60 см), така че полезният им обем е по -малък, обикновено има само две нива на готвене.

Фурна с микровълнова функция. Печени праскови със сметана, на фурна на скара

Печени праскови със сметана, на скара във фурната

И още един, доста спорен момент. Съвременните микровълнови фурни предлагат голямо разнообразие от функции, за да улеснят готвенето. Колко са търсени, е отделен въпрос, тъй като по -голямата част използват микровълнова печка за бързо и ефективно загряване на храната. Микровълновата фурна във фурната се справя добре с тази функция, но има много малко други функции, характерни за микровълновите фурни..

Фурна с микровълнова функция. Широката функционалност на микровълновите фурни също предлага интензивен режим на печене

Широката функционалност на микровълновите фурни също предлага интензивен режим на печене

Вградена фурна с микровълнова функция: съвети за купувача

Определящата разлика между конвенционалната фурна и фурната с микровълнова печка е вграденият магнетрон, който генерира микровълново излъчване. За разлика от традиционното отопление, микровълновите фурни загряват водните молекули в храната, така че микровълните са много ефективни при нагряване на храна. В допълнение, използването на микровълнови вълни позволява по -бързо размразяване на храната..

И така, на какво трябва първо да обърнете внимание, когато планирате да закупите фурна с микровълнова функция:

  • размери – както бе споменато по -горе, като цяло този тип технология е по -малка от традиционните фурни. Фурната е мощен източник на топлинна радиация, следователно, мебели при нагряване адхезивният слой може да започне да се разваля или пластмасовото покритие да се отлепи. Трябва да се помни, че вграден – това не означава, че фурната трябва да приляга много плътно, поне между стените на фурната и мебелите трябва да има празнина от 5 мм

Фурна с микровълнова функция. Размерите на микровълновата фурна също определят максималните размери на съда. Помислете за това, ако харесвате цяла печена пуйка.

Размерите на микровълновата фурна също определят максималните размери на съда. Помислете за това, ако харесвате цяла печена пуйка.

Фурна с микровълнова функция. Апетитно пуешко руло с доматен сос

Апетитно пуешко руло с доматен сос

Съвети! Когато избирате място за инсталиране на фурната, трябва да предвидите възможност за свързване на отделен, мощен (най -малко 5 kW) електрически кабел към това място. Някои модели осигуряват директна връзка с мрежата, заобикаляйки гнездата – колкото по -малко контакти, толкова по -надеждна е връзката. И задължително – заземяване!

  • мощност – колкото повече, толкова по -естествено храната ще се готви по -бързо. Но не само мощността е важна, а и възможността за нейното регулиране, точността на задаване на температурния режим, стъпката на задаване на температурата

Фурна с микровълнова функция. Различните рецепти за зеленчукови яхнии позволяват да се приготвят както във фурната, така и в микровълновата.

Различните рецепти за зеленчукови яхнии позволяват да се приготвят както във фурната, така и в микровълновата.

  • брой режими – т.е. възможност за използване и комбиниране на различни видове нагреватели за готвене

Фурна с микровълнова функция. Някои фурни също имат специален режим за приготвяне на пуканки.

Някои фурни също имат специален режим за приготвяне на пуканки.

Фурна с микровълнова функция. Свински плешки на скара в японски стил. Когато готвите месо в микровълнова, дайте предпочитание на месо с високо съдържание на мазнини - по този начин няма да получите пресушено и жилаво ястие.

Свински плешки на скара в японски стил. Когато готвите месо в микровълнова, дайте предпочитание на месо с високо съдържание на мазнини – по този начин няма да получите пресушено и жилаво ястие.

  • тип почистване – най -често срещаните са три вида. Първият е ръчен, където всичко трябва да се прави с гъба и препарати. Вторият е пиролитичен, при който температурата във фурната се изпомпва до 500 градуса, в резултат на което остатъците от мазнини и храна изгарят (изпаряват се), остава само да избършете пепелта. Третият е каталитичен, при който специални плочи натрупват мазнини, а почистването на фурната се състои в смяна на плочите

Фурна с микровълнова функция. Филе от сьомга на скара с пикантен сос

Филе от сьомга на скара с пикантен сос

Фурна с микровълнова функция. Производителите на фурни обикновено имат цяла линия кухненски уреди в същия дизайн.

Производителите на фурни обикновено имат цяла линия кухненски уреди в същия дизайн.

  • конвекция – вентилаторите циркулират горещ въздух във фурната. Произвежда хрупкави печени изделия

Съвети! Когато купувате фурна с микровълнова печка, не забравяйте да закупите специален контейнер (керамичен или стъклен), който е съвместим както с режимите на фурна, така и с микровълнова. Важно е в режим микровълнова да няма вътре тави, метални поставки и чинии..

Фурна с микровълнова функция. Сензорният панел без механични части за управление се почиства най -лесно

Сензорният панел без механични части за управление се почиства най -лесно

Фурна с микровълнова функция. Вградените уреди изглеждат най-добре в модерна минималистична кухня. Също така, точно тя е най -лесната за поддържане в перфектна чистота ежедневно.

Вградените уреди изглеждат най-добре в модерна минималистична кухня. Също така, точно тя е най -лесната за поддържане в перфектна чистота ежедневно.

За повече информация как да изберете фурна, вижте видеото:

Фурна с микровълнова функция: рейтинг на най -добрите модели

След оценка на функционалността, разходите, отзивите на потребителите и продажбите, ние съставихме собствена оценка на най-добрите модели вградени фурни с микровълнова функция.

# 1. Samsung FQ-159 STR

Фурна с микровълнова функция

Една от най -достъпните електрически фурни с микровълнова функция в нашата класация, опция за малко семейство и за малък кухненски бокс. 42 литра използваем обем, 5 източника на отопление (мощност на микровълнова печка 900 W, две решетки – долен кварцов 1000 W, горен нагревателен елемент – 2500 W, два конвекционни нагревателя отстрани на 1500 W), 12 програми за готвене (предимно микровълнова, но има е и няколко смесени). Вътрешното покритие е типична биокерамика на Samsung, която лесно се почиства с пара – просто поставете контейнер с вода за половин час, включете съответната функция и камерата е чиста, просто трябва да я избършете със салфетка. Превключватели – въртящи се, вградени, осветяване на камерата.

Отзиви

Валери:

“По отношение на сглобяването и качеството на работа, тя не отстъпва на” германците “, но е много изгодна цена.”

Юлка:

„Компактен, нисък, но просторен. Не е нужно да загрявате плочите една по една, както в обикновената микровълнова фурна, можете да поставите няколко наведнъж. “

Павел:

„Тавите за печене са твърде малки, стъклена чаша сякаш не се затопля, но в долната част има място, където е по -добре да не протягате ръце. Електрическата крушка е доста слаба, много трудно се вижда зад стъклото. “

Фурна с микровълнова функция. Печени на фурна ябълки с балсамов оцет, пълнени с плодове и ядки

Печени на фурна ябълки с балсамов оцет, пълнени с плодове и ядки

No2. BOSCH HMG636NS1

Фурна с микровълнова функция

Друг лидер в нашия рейтинг е Bosch, те имат много атрактивни модели, въпреки че не могат да бъдат отнесени към бюджетния сегмент. Изборът падна върху тази просторна фурна – 67 литра. Специална 3D система за разпределение на въздуха осигурява равномерно нагряване на целия вътрешен обем. Управление – докосване плюс три текстови TFT дисплея. 9 вида нагряване плюс функцията „Шабат“, която ви позволява да държите ястието горещо (топло) до 3 дни. LED лампите се използват за вътрешно осветление.

Отзиви

Анфиса:

„Прекрасна печка, първото нещо – загрява бързо, буквално за няколко минути. Пече се добре, равномерно, слагате лист за печене с пайове – всичко се пече еднакво, няма изгорели. “

Стас:

„На вратата има 3 чаши, така че можете спокойно да докоснете вратите – те са леко топли. Е, много силен сигнал за края на работата. “

Фурна с микровълнова функция. Laddu - индийски сладкиши, приготвени от брашно от нахут, които са много прости и бързи за печене във фурната

Laddu – индийски сладкиши, приготвени от брашно от нахут, които са много прости и бързи за печене във фурната

No3. Siemens CM 636GBS1

Фурна с микровълнова функция

Това, с което са известни немските домакински уреди, е надеждно, висококачествено, лесно за работа, без надути излишъци, макар и не евтино. Мощен – 3,65 kW, което ви позволява да достигнете вътрешни температури до 300C, микровълнова – 1000 W, докато енергийната ефективност е клас A +. Отбелязваме също, че освен обичайните функции, подгряването на плочите, 4D функцията на нагряване и възможността за поддържане на ястието горещо за дълго време след края на готвенето. В същото време вътрешната камера (45 л) е много стегната, топлината практически не изтича..

Отзиви

Игор:

„Отлично сглобяване, всичко е много високо качество, оцеля на два кръстовища – без проблеми. 13 програми за готвене, сензорен контрол, лесен за четене екран. “

Олеся:

„Изглежда красиво, отпечатъците на черен фон са почти невидими, дръжката е вдлъбната, така че е много лесно да се избърше. Достатъчно шумно “

Фурна с микровълнова функция. Лек газиран шоколадов пудинг

Лек газиран шоколадов пудинг

№4. Гюнтер&Hauer EOK 4504 S

Фурна с микровълнова функция

Електрическата фурна с немски корени и корейски монтаж привлича преди всичко по два начина. Първо, той е много компактен, или по -скоро тесен, на височина – само 46 см височина. Тази височина е достатъчна за печене на голямо пиле или гъска със среден размер, но цялата пуйка няма да се побере (обаче, пържените пуйки са непопулярни при нас). На второ място – многофункционалност, тъй като в допълнение към функциите на фурната и микровълновата печка, тя се справя и със задълженията на двоен котел, което ви позволява да приготвяте храна на пара, запазвайки повечето витамини и хранителни вещества, като същевременно бързо затопляте, от момента на включване за стабилно генериране на пара, отнема само една минута … Лесна работа-сензорни бутони, голям информативен LCD дисплей, 40 предварително програмирани рецепти. Плюс – функции на ферментация и размразяване.

Отзиви

Юлия Федоровна:

„Много практичен, компактен, замества парахода, тесен, но достатъчно място. Вратите са топли, но не са горещи, няма да се изгорите. “

Босилек:

„Когато конвекцията работи, тя е много шумна. LCD дисплеят свети на слънце, нищо не се вижда под ъгъл. Качеството на изработката е добро, вратата приляга плътно. “

Фурна с микровълнова функция. Прости закуски, направени точно в чашата за 1-3 минути: боровинков мъфин с трохи, канелена кифла, френски тост в халба

Прости закуски, направени направо в чашата за 1-3 минути: мъфин с боровинки с трохи, канелена кифла, френски тост в халба

№ 5. Electrolux EOK 86030 X

Фурна с микровълнова функция

Свръх тесният модел на микровълновата фурна с височина само 39 см обаче и обем от само 31 литра. Мощен – 3600 W, микровълнова мощност – 1000 W (10 предварително зададени нива). С бутоните за докосване, с помощта на програмиста, можете да зададете всички необходими данни: температура на нагряване, начален час, продължителност на работа, плюс 12 програми за готвене в паметта. Вратата има цели 4 стъкла, тук добавяме принудителна вентилация и в резултат на това напълно студена врата.

Отзиви

Олга:

“Много стилно, красиво. Сложиха го в кухнята, има още много място за шкафа долу. Прост контрол, интуитивен, просто прочетете инструкциите. “

Валерия Сергеевна:

„Размразява се неравномерно, все още е студено в средата, а ръбовете са заварени. След изключване охлаждащият вентилатор може да работи още 20 минути, доста силно. “

Фурна с микровълнова функция. Бързо препечени крутони с вкус на пшеничен хляб с билки, намазани с чесън

Бързо препечени крутони с вкус на пшеничен хляб с билки, намазани с чесън

№6. Electrolux EOB 98751 AX

Фурна с микровълнова функция

Още една многофункционална електрическа фурна с функции грил, микровълнова печка и пара. Важно предимство е големият обем, 73 литра, докато разработчиците, като минимизират топлинните загуби, успяха да получат висок клас на консумация на енергия – A +. Изцяло докосване, 11 автоматични програми за готвене, всяка от които може да се регулира ръчно, плюс – програмата автоматично прави промени в зависимост от теглото на печените продукти. Сондата за температура, измерваща температурата вътре в приготвяната храна, може сама да изключи шкафа, така че храната да не изгори.

Отзиви

Ина:

„Лично аз бях доволен от две точки. Когато отворите вратата, автоматично светват две мощни халогенни крушки. И второто – вентилаторът спира да работи, така че поток от горещ въздух не се насочва към лицето. “

Олга:

“Твърденото самопочистване с пара всъщност не е много ефективно.”

Фурна с микровълнова функция. Пилешки кебап със зеленчуци, които могат да се пекат на фурна във фурната

Пилешки кебап със зеленчуци, които могат да се пекат на фурна във фурната

No7. Smeg SC 745 MPO

Фурна с микровълнова функция

На първо място – дизайн, стилизиран за началото на века, където са обмислени всички детайли: необичайна форма на стъкло, копчета под формата на агнета и дори дръжки – истински месинг. Три вида цветове – антрацит, кремав и отлежало сребро. И дори LED дисплеят изглежда доста органичен. Интересна особеност на Showroom е един вид запознаване с възможностите на фурната. И още една важна характеристика, много, много рядко се среща вградена фурна с микровълнова функция, която има въртяща се (въртяща се) маса, както в конвенционалната микровълнова печка.

Отзиви

Людмила:

„Много добре се вписва в нашата кухня класически стил, изглежда просто невероятно. Мощна микровълнова печка – 1000 W. “

Федорович:

„На първо място, въпреки големите си външни размери, той е много малък – само 34 литра. Подсветка – лампа с нажежаема жичка, очевидно, също работи “полуантична”. Малко програми. “

Фурна с микровълнова функция. Равномерно изпечено филе с хрупкава коричка

Равномерно изпечено филе с хрупкава коричка

No8. Miele H6600BM

Фурна с микровълнова функция

Вградени фурни с първокласна микровълнова функция с обем от 43 литра, 15 предварително зададени режима на готвене (включително дори специален за приготвяне на пуканки) и възможност за независимо програмиране на още 20 рецепти (температура, начало и край на готвене, комбинация с различна топлина). Изцяло докосване и добре обмислена система за сигурност (студен фронт, безопасно изключване, заключване при стартиране). Когато фурната се затопли, звуков сигнал се чува, когато се достигне стабилна необходима температура.

Отзиви

Карин:

„Стилен дизайн, 5 цветови варианта, от брилянтни-бял преди черен обсидиан. Тя готви невероятно, удобно е да персонализирате за себе си. “

Петрович:

“Цена. Не е съвсем ясно защо с доста стандартен набор от функции – толкова висока цена. “

Фурна с микровълнова функция. Още една закуска за няколко минути в микровълновата: яйце, изпечено със сирене в чаша

Още една закуска за няколко минути в микровълновата: яйце, изпечено със сирене в чаша

Фурна с микровълнова функция. Множеството режими на комбинираната фурна с микровълнова фурна позволяват в идеалния случай да се приготвят всички най -чести ястия на масата на модерно семейство

Множеството режими на комбинираната фурна с микровълнова фурна позволяват в идеалния случай да се приготвят всички най -чести ястия на масата на модерно семейство

Thanks! You've already liked this