Декорация на стени с фотографии: ярки моменти от живота в интериора

Ярки многоцветни семейни снимки на стената в трапезарията

Ярки многоцветни семейни снимки на стената в трапезарията

Първата снимка е направена през 1822 г. от французина Nielts. Можем да кажем, че ерата на интериорната декорация с фотографии започва с него. Малки и големи, квадратни и правоъгълни, в композиция и на отделни фрагменти, картини от нашия живот носят топли спомени и специална, уютна атмосфера в къщата.

Черно -бели и цветни снимки на стената в хола

Черно -бели и цветни снимки на стената в хола

Оригинални стойки за снимки - панталони тремпели

Оригинални стойки за снимки – панталони тремпели

Всичко гениално е просто

Няма значение дали не знаете или не можете да решите как да ги поставите на стената. Ще ви разкажем и научим как да украсите стена с фотографии.

Първото и най -просто нещо е да поставите снимката в рамка и да я закачите на стената. Но нашата задача е да завършим с оригинален декор, който органично се вписва в интериора на стаята. Какво имаме? Снимки, рамки и стена. Какво ни трябва? Идеи за разположение. Да започваме.

Снимката може да бъде увеличена или намалена. С новите технологии фотографията може лесно да се трансформира в ярък, оригинален плакат. Ако искате да съставите композиция – изберете снимка по размер. Закачете снимките на случаен принцип, симетрично или строго успоредно една на друга. Закачете една, но голяма снимка или няколко със същия размер подред.

Съвети! Направете предварителен чертеж на желаната от вас фото композиция на хартия. Това ще ви улесни при вземането на решение за комбинацията от картини на стената..

Симетрично разположени картини на стената

Симетрично разположени картини на стената

Когато декорирате стена - защо да не излезете извън кутията?

Когато декорирате стена – защо не отидете отвъд?

Снимките в рамка не е необходимо да се окачват на стената - те могат да бъдат поставени на пода

Снимките в рамка не е необходимо да се окачват на стената – те могат да бъдат поставени на пода

Снимката може да бъде окачена на стената или да я поставите на рафт

Снимката може да бъде окачена на стената или да я поставите на рафт

Вместо четвъртата снимка, първата буква от името на вашето дете

Вместо четвъртата снимка – първата буква от името на вашето дете

Къде и как да публикувате снимки

Ако вече има нещо от декора на стената, поиграйте с нея със снимки. Например часовник. Вземете кадрите в следната последователност: големи за 12, 3, 6 и 9 часа, малки за останалите числа или обратно, и ги окачете денонощно.

Огледалото също е чудесна тема за рамкиране на снимки..

Кое време на годината харесваш? С помощта на снимки можете да съставите картина на пролетта или есента. Изберете снимките, на които е направен любимият ви сезон, комбинирайте ги с общ план. Размерът на стенния панел зависи само от вашите желания.

Фотографията е история, събитие, емоция. Имате ли дете и сте уловили моментите му на растеж? Глоба. Ние ще съставим от снимката панелна стълба на стената, в която всяка стъпка е година от живота на вашето бебе. Тук той направи първите си стъпки, а на тази, която е по -висока, отиде на училище.

Много често сватбени снимки се поставят на стената. Изведнъж все още имате сватбени снимки на вашите баба и дядо, майка и татко. Добавете към тях вашите сватбени снимки и ще получите историческа фото хроника на вашето семейство с най -щастливите моменти..

Съвети! Отделете време, изберете сцени, които съответстват на стаята, където ще бъдат окачени снимките, и тогава всяка стая ще блести с нови цветове, а свършената работа ще ви даде добро настроение в продължение на много години.

Можете да “изтъчете” цял килим от снимки, ако запълните цялата стена с тях..

Романтична идея за спалня - сърце, изложено от рамки

Романтична идея за спалня – сърце, изложено от рамки

Рамките за снимки са окачени на тавана - красиви и необичайни

Рамките за снимки са окачени на тавана – красиви и необичайни

Цялата стена е покрита със снимки на вашето дете.

Цялата стена е покрита със снимки на вашето дете.

Снимки, прикрепени към опънато въже с фиби

Снимки, прикрепени към опънато въже с фиби

Вместо тапет - цялата стена е на снимки

Вместо тапет – цялата стена е на снимки

Фоторамки за стена

Много важен момент при декорирането на стени с фотографии са рамките. С тях вашата фантазия ще се разшири до универсални размери..

  • Първият е цветът. Тя може да бъде съобразена със стила на интериора или, обратно, да направи контрастен акцент. Жълтите рамки изглеждат органично на зелена стена, белите рамки на червена или черна стена.

Многоцветни - червени, сиви, розови, бежови рамки

Многоцветни – червени, сиви, розови, бежови рамки

Компетентният избор на цвят на рамката също е включен в стиловото решение на стаята. Модерният приема цветове, а страната обича всичко под дърво, имайте това предвид.

Малките снимки, поставени в постелка и след това в рамка, изглеждат ефектно. Тук имате три цветови опции: цветна рамка, цветна подложка или цвят на снимката. Класически черно -бял, антична сепия, цветни пръски в черно и бяло.

  • Второ, размерът. Голяма рамка в стил багет за картина – и имате на стената си изключителна творба, създадена от вашите ръце. Отново комбинациите от големи и малки рамки изглеждат интересни и стилни..

Рамките с различни размери украсяват стълбище

Рамките с различни размери украсяват стълбище

  • Трето, формата. Правоъгълни и квадратни, овални и кръгли рамки могат да бъдат сглобени в един дизайн или да се играят с комбинация от различни форми.

Универсален

Универсална “рамка” – можете да променяте местоположението и броя на снимките дори всеки ден

  • Четвърто, стил. Дървени рамки, в светли или тъмни цветове, за класика, кънтри и прованс. Пластмаса и метал – за високотехнологичен, модерен или всеяден еклектизъм. Ажур в спалнята и стаята на момичето, строг в кабинета и хола.

Рамката и снимката висят отделно една от друга, но съставляват една единствена композиция

Рамката и снимката висят отделно една от друга, но съставляват една единствена композиция

  • Пето, методът на монтаж. Снимката може да бъде окачена на панделки или свързана с декоративен шнур в определен ред. Творчески вариант е да закачите снимката върху щипки за дрехи по тел или въже, опънато по стената.

Рамки с връзки, окачени на щифтове

Рамки с връзки, окачени на щифтове

Не е необходимо да използвате само права стена. Като измисли малко повече от две рамки, премахвайки едната страна от всяка, е лесно да поставите картината в ъгъла на стаята..

Основното е да вложите душата си в публикуването на снимки на стената, да подходите към процеса с любов и много въображение..

Богато снимана стена

Богато снимана стена

Снимки, свързани със същото събитие, като ваканция или сватба, могат да бъдат поставени в една обща рамка

Снимки, свързани със същото събитие, като ваканция или сватба, могат да бъдат поставени в една обща рамка

Рамки за снимки, висящи от вериги

Рамки за снимки, висящи от вериги

И още няколко идеи за снимки

Ако често ходите на море или обичате занаятите, поставете хобитата си в рамката. Купете обикновени, без декор, рамки и залепете черупки върху тях. Вържете преждата около багета или тъчете макраме като подложка. Предимството на този дизайн е неговата изключителност, защото това е ваша работа..

Страхотна идея – снимки върху дърво. Нека това да бъде родословно дърво от вашия вид, нарисувано или направено от декоративни материали, а след това снимки на вашите роднини могат да бъдат поставени на всеки негов клон.

Няма желание да разваляте стената с дупки и пирони, да си купите самозалепващ се винилов филм и да съставите композиция във всякаква форма. Това може да бъде екзотичен водопад, направен от снимки, или три декоративни ивици с различна дължина..

Моля, обърнете внимание, че няма да можете да отлепите снимката от филма без загуба, затова използвайте онези снимки, които нямате в единствено число, или отпечатайте допълнително.

Добавете снимки на хора със снимки на цветя или животни. Изберете ги в зависимост от стаята, в която сте решили да украсите стената с фотографии. Лирическите мотиви са подходящи в спалнята, тържествени или семейни снимки са подходящи за хола..

За снимки на стената можете дори да адаптирате специален рафт. Добавете към него LED осветление и ще имате необичаен арт обект..

Дадохме само малка част от опциите за декорация на стени, използвайки снимки. Може би, започвайки да работите, ще имате своя собствена, оригинална идея. Върви и всичко ще се получи.

Стойки за снимки - от стари палети

Стойки за снимки – от стари палети

Вместо рамки - клипбордове

Вместо рамки – клипбордове

Рамки за снимки, окачени на въжета

Рамки за снимки, окачени на въжета

Оригинална композиция в един кадър

Оригинална композиция в един кадър

Thanks! You've already liked this