Барбекю скара за лятна резиденция: преглед на съвременните модели за най -вкусния и комфортен престой

Стилна скара за барбекю, изработена от камък

Стилна каменна скара за барбекю

Пътуването до селската къща включва не само глътка свеж въздух и възможност да се отпуснете след тежката работна седмица или дори да прекарате цяла ваканция. Повечето хора отиват на вилата за пикник, който включва готвене на огън. Много хора предпочитат да запалят открит огън и като истински романтици да го гледат, да пеят песни близо до него и да готвят барбекю на въглищата. Съвременните технологии обаче пристъпиха напред, осигурявайки на любителите комфорта и удобството на скара за барбекю за лятната си вила. Помислете за тънкостите на избора на дизайн и техните основни предимства.

Стилна и масивна скара за барбекю за модерна градина

Стилна масивна скара за барбекю за модерна градина

Стационарно барбекю за летни вили

Стационарно барбекю за летни вили

Модерна беседка за летни вили с вградено барбекю

Модерна селска беседка с вградено барбекю

Предимствата на техниката за готвене пред открит огън са очевидни. Първо, те са свързани с високата скорост на готвене: отнема три пъти по -малко време от готвенето при други условия. Второ, приготвените ястия имат специален аромат и вкус. Трето, съставките за готвене поддържат сочността си, като същевременно губят нездравословна мазнина. Четвърто, огромен плюс се крие в запазването на хранителните вещества на продуктите..

17

Дизайнерски предимства за кебап

В сравнение с традиционните скара за барбекю, тези скари ви позволяват да готвите по -разнообразни ястия. Те имат и други предимства, които ви позволяват да готвите бързо, ефективно и вкусно..

 1. На традиционната скара има възможност за приготвяне на деликатни вкусни ястия – месни продукти, зеленчуци и дори зърнени храни.
 2. Удобната технология за готвене ще ви позволи да не се страхувате, че съставките ще летят до въглищата.
 3. Благодарение на грила е възможно да се приготвят относително големи храни, включително пиле на скара.
 4. Възможно е да се използват различни видове гориво, например газ.

Ако решите да закупите скара за барбекю за лятна резиденция, няма да съжалявате, защото ще получите възможност да прекарате чудесно и в същото време да се насладите на вкусни ястия, докато сте сред природата.

Летни вили в стил Арт Нуво със същата оригинална скара за барбекю

Оригиналната скара за барбекю в страната в стил Арт Нуво

Преносимо барбекю се вписва добре в интериора на лятна лятна вила

Преносимо барбекю се вписва ефективно в интериора на лятна лятна вила

Можете да приготвите всяко ястие с газовата скара за барбекю

Можете да приготвите всяко ястие с газовата скара за барбекю

Характеристики на избора на продукт: какво да търсите

При избора на този структурен елемент трябва да обърнете внимание на няколко критерия:

 • функционалните характеристики предполагат изчисляване на продукта за обикновена скара, пушене или готвене на вкусно барбекю;
 • вид гориво за готвене: традиционно се вземат предвид въглища, дърва за огрев, газ;
 • качеството на готовия продукт по отношение на вкуса. Традиционно летните жители се ръководят от собствен опит и обратна връзка от хора, които вече притежават такива устройства;
 • сезонния фактор на използване, който определя дали е възможно да се използва устройството през цялата година или дали е предназначен изключително за пролетния, летния период. Всесезонните устройства имат малък сенник, който предпазва продуктите от мокри валежи;

Уютна селска веранда в селски стил с газова скара

Уютна селска веранда в селски стил с газова скара

Красива беседка в средиземноморски стил с барбекю

Красива беседка в средиземноморски стил с барбекю

 • характеристики за поддръжка: някои видове конструкции изискват допълнително почистване и поддръжка;
 • материал за направата на скара за барбекю: много потребителски характеристики на крайния продукт зависят от това.

Грил за барбекю за лятна вила с дървени въглища ще бъде идеален вариант, тъй като ще ви позволи да получите вкусни ястия за кратко време..

Скарата за барбекю е незаменимо нещо за лятна резиденция

Скарата за барбекю ви дава възможност да приготвите вкусни ястия за кратко време

Стилен и модерен интериор на малка вила с газова скара

Стилен модерен интериор на малка вила с газова скара

Барбекю скара за лятна резиденция: сортове, опции и възможности

Топлият сезон предполага не само кардинална промяна на гардероба и имиджа, но и пикници сред природата. В топлия сезон искате да прекарате повече дни и вечери със семейството си – и как можете да отидете тук без пищен празник? За организирането на такива събития е подходящ кебап от зеленчуци или месни продукти – това е характерно ястие на всяка маса. Можете да покажете и демонстрирате кулинарното си изкуство във всяка част на вашата градина, просто трябва да решите набор от характеристики, които ще ви позволят да направите интелигентен избор:

 1. Ако сайтът е от отворен тип, преносимите елементи са идеални за него. Много от тях са леки, така че могат да бъдат избрани въз основа на размера на компанията и необходимата площ..
 2. Предимството на стационарните конструкции е, че те са оборудвани с допълнителни отделения, използвани за съхранение на гориво. Те също така ви позволяват да готвите десетки порции едновременно..
 3. Когато използвате скара в беседка или в друго пространство с ограничение, си струва да се даде предпочитание на решетки, които заемат минимум място..

Покупката на скара за барбекю на дървени въглища за лятна резиденция е отлично решение за тези, които искат да прекарат чудесно и обичат вкусно приготвени гурме ястия.

Беседка в стил фюжън с неподвижна скара на дърва

Беседка в стил фюжън с неподвижна скара на дърва

Малка уютна веранда с вградено барбекю

Малка уютна веранда с вградено барбекю

Газовите скара за барбекю са идеалното решение за всяко хранене

Газовите скара за барбекю са идеалното решение за всяко хранене

Тип конструкция

Често инсталациите се монтират на открити площи, така че трябва да се обърне специално внимание при избора на материал за производство:

 • Керамика – екологично чист материал допринася за пълното запазване на основните хранителни свойства на продуктите, както и избягва външни неприятни миризми от изпарения.
 • Неръждаемата стомана е най -добрият вариант, но не е подходящ за тези хора, които придават значение на идеалния вид на скарата: по време на употреба части от такава структура избледняват, губят външния си вид.
 • Емайлираните елементи се считат за най -ненадеждни, тъй като покритието бързо се влошава, но цената им е достъпна и при рядко използване на продукта тази опция може да стане приемлива.
 • Чугунът е най -издръжливият материал с дълъг експлоатационен живот. По отношение на естетическите показатели той не отстъпва на продуктите, изработени от други материали.

Каквато и газова скара за барбекю да изберете за лятна резиденция, трябва да се ръководите от параметрите и целите на използване, това ще ви позволи да изберете най -добрия вариант, като същевременно запазите необходимите качества и характеристики на продукта.

Красива и удобна керамична скара за барбекю

Красива и удобна керамична скара за барбекю

Емайлирано преносимо барбекю за летни вили

Емайлирано преносимо барбекю за летни вили

Дизайн и техните характеристики

Стационарна скара

Веднъж той е поставен на определено място, което му е отредено завинаги. Струва си да изберете подходяща територия във вашата лятна вила, където всички членове на семейството ще се съберат на буйни шумни празници. Предимствата на стационарната скара за барбекю са, че тя е постоянно на едно място, така че е възможно да се подреди в съответствие с околния пейзаж. И ако купувате целогодишен продукт, можете да се насладите на изискания вкус на храната, приготвена на чист въздух през цялата година..

Висяща скара

Дизайнът е подреден по такъв начин, че потребителят прави дупки по страничните части на барбекюто, от двете страни и след това прекарва верига през тях. Традиционно този дизайн не е преносим, ​​въпреки че е възможно. Предимството е, че продуктите са равномерно кафяви, задушени и пушени, така че готовите ястия имат страхотен вкус. Висящите скари за барбекю са неподвижни, така че те също могат да бъдат проектирани така, че да съответстват на околния пейзаж и да действат като фасаден елемент.

17

Преносим продукт

Това е малка сглобяема единица, която може да се експлоатира не само в крайградски условия, но и да се носи със себе си сред природата в градски условия. Продуктът не заема много място и ви позволява да приготвяте вкусни ястия. Предимството на тази опция е бързото сглобяване и разглобяване, така че не е нужно да се занимавате с приготвянето на кебап. Този тип конструкция може лесно да се транспортира в колата, тъй като не заема много място в багажното отделение. И ако е необходимо, можете да го носите в ръцете си – ниското тегло ви позволява да направите това без особени затруднения.

Вградена опция

Този вид продукт е масивен, така че основният плюс е възможността да поставите много храна. Предимствата също са в неговата здравина, надеждност и стабилност. Такава конструкция традиционно се издига в крайградски условия и се използва за отдих на големи компании. Предимствата му са, че инсталацията не заема много място и ви позволява да готвите вкусна храна за голям брой хора..

17

Камина + барбекю

Това устройство работи на добре познатия принцип две в едно. Такива продукти често се издигат в беседки, в които вечер температурата на въздуха става с порядък по -ниска. Дизайнът позволява не само да се затопли край огъня, но и да се готви храна на огъня.

Пушене

Продуктът прилича на чугунена цев, оборудвана със затваряща се конструкция. Под него можете лесно да запалите огън, а продуктите за готвене са разположени върху палета. Освен това този палет се премества в зоната на цевта, която свети от огъня. В затворен контейнер се извършва висококачествено приготвяне на храна, във връзка с което тя придобива не само изискан вкус, но запазва полезните си вещества.

Стационарна удобна, макар и масивна скара с пушене

Стационарна масивна скара с пушене

Вътрешна класификация

Има огромен брой различни скара, а най -често срещаните са барбекю на дървени въглища за лятни вили. Често се използват и газови инсталации.

Газови скари

Продуктите, работещи с газ, имат ясно предимство – многобройни възможности и богати функционални характеристики. Температурата на готвене се регулира чрез подаване на газ към определени плочи на керамичния плот. Друго предимство е високата скорост на нагряване, която ви позволява да приготвяте определени ястия възможно най -бързо. Недостатъкът е, че храната няма интензивен аромат..

Изделия от дърво

Такива дизайни са идеални за пържене на всеки месен продукт. Те се използват широко и за пушене. Основният недостатък на продуктите е появата на сажди и мръсотия след процеса на готвене..

Малка оригинална скара на дърва

Малка скара на дърва

Тосканско строителство

Това е специална преносима инсталация, оборудвана с малка метална скара и оборудвана с крака. Този тип конструкция е най -простият, той се използва широко за приготвяне на голям брой ястия в домашна камина..

Електрически принцип

Този тип инсталация е в търсенето. Работи като обърнат мангал и оставя съответните следи върху съдовете. Регулирането на температурата се извършва с помощта на вграден термостат. Недостатъкът е, че сготвената храна няма уникалния аромат на жив огън..

Така че, закупуването на скара за барбекю на дървени въглища за лятна резиденция няма да бъде трудно. След като изберете правилното устройство, трябва да изберете аксесоари и специални продукти за грижа, за да осигурите дълъг експлоатационен живот. Задължителният комплект традиционно включва щипки, кибрити от дълъг тип, вилици, лопати, брикети. Компетентният подход към избора на устройство ви гарантира прекрасно забавление сред природата и добро настроение. Можете да се насладите на пресни кебапчета или други храни, приготвени на огъня, дори през цялата година!

Малко преносимо барбекю на дървени въглища е подходящо както за лятни вили, така и за обикновен пикник сред природата.

Малко преносимо барбекю на дървени въглища е подходящо както за лятни вили, така и за обикновен пикник сред природата.

Thanks! You've already liked this