Топла охра и сочен лимон: 60+ вкусни идеи за кухненски дизайн в жълто

Луксозна жълта кухня

Луксозна жълта кухня

Жълтият кухненски дизайн, подобно на самото жълто, по принцип олицетворява топлина и свежест. В този нюанс можете да откриете едновременно яркостта на слънцето, блясъка на цитрина и сочността на лимона. Умело подбран жълт кухненски интериор може да даде на собствениците си същото усещане за естествена хармония. Специално предимство на този избор са кухненските фасади от благороден охра. В допълнение, жълтото е универсално и практично във всяка комбинация от цветове..

Яркият цвят развеселява

Яркият цвят развеселява

Характеристики на дизайна

Кухнята може да има различна площ, но независимо от това, жълтият дизайн има благоприятен ефект върху душевното състояние на домакинството. Топлината му благоприятства приятното забавление, повишава апетита и създава спокойна атмосфера за готвене и хранене..

Необичайно изпълнение, използващо голяма мозайка

Необичайно изпълнение, използващо голяма мозайка

Идея! Дизайнерските техники дават огромно поле за въображение. Това могат да бъдат жълти стени в кухнята, цветни нюанси на фасади и декоративни елементи в интериора..

Пастелно жълто в класически интериор

Пастелно жълто в класически интериор

На бележка! Мебелите и стените в жълта кухня трябва да контрастират помежду си и в същото време да не създават ефект на претоварване на цветовете. Опитайте се да намерите гама, която е удобна за вас. Избягвайте киселинните жълти цветове, тъй като те бързо се отегчават.

13

Има някои характеристики на жълтия интериорен дизайн, в зависимост от размера на кухнята. Голяма стая ви позволява да експериментирате, малка изисква предпазливост и рационален подход..

Средиземноморският стил отваря безкраен обхват за декорация на стени

Средиземноморският стил отваря безкрайни възможности за въображение в декора на стени

ТОП 5 на най -популярните модели кухненски комплекти

Цена Спецификация на модела
Ливорнска кухня Дължина 200 см. Височина 215 см. Дълбочина 60 см. Материал на тялото ламинирано ПДЧ. Фасаден материал ламинирано ПДЧ. Цветът на фасадата е лимон. Цвят на корпуса / рамката бял. Материал за плот CPL и HPL пластмаса. Категория прави кухненски комплекти. 10 990 стр. Купува
Кухненски печат на Дийн 2 Ширина 310 см. Дълбочина 60 см. Фасада от ПДЧ, стъкло. Корпус от ПДЧ. плотът за маса е включен в цената. 19 790 стр. Купува
Кухня на Елена Размери: 1800 x 2140 x 580 мм. Материал на корпуса от ламинирано ПДЧ. Фасаден материал MDF / PVC фолио. Материалът на плота е ПДЧ, CPL и HPL пластмаса. Пластмасови дръжки. Метабокс тип водачи върху ролкови водачи. 24 250 рубли Купува
Кухня 2100P, жълт гланц Ширина 210 см. Височина 210 см. Дълбочина 60 см. Фасаден материал мдф. Цвят на фасадата гланц жълт. Материалът на корпуса от ламинирано ПДЧ е сив. Гранитен гланц на работния плот 38 мм. 25 790 стр. Купува
Кухненски асорти 3 mdf Ширина 240 см. Дълбочина 60 см. Височина 210 см. Фасадна лъскава мдф, мдф. Корпус от ПДЧ. 28 390 стр. Купува

Жълт кухненски дизайн в затворено пространство

Добре е да се знае! Кухненските изваждащи се кошници и кухненската логистика са специализиран бизнес. Разнообразни мрежи ще помогнат за повишаване на комфорта при използване. Избор на удобство и практичност!

Размерите на стаята диктуват техните собствени условия при избора на тон за дизайна на кухнята. За просторна стая с голям прозорец всяка вариация на жълто ще бъде подходяща. В малко пространство е по -добре да се избягват тъмните нюанси, които са трудни за възприемане и визуално да намалят стаята..

Съвет! Нежен цвят на цитрин или мек лимон – това са нюансите, които визуално разширяват пространството на малка кухня в Хрушчов.

Лофт стил и кисели цветове - добра комбинация в модерен дизайн

Лофт стил и жълти нюанси – добра комбинация за модерен дизайн

Оформлението на стаята е такова, че е необходимо да се разположи работната зона по протежение на две празни стени, създавайки ъглов модел на мебели. Компетентно поставените акценти ще помогнат да се избегне пренасищане на пространството с жълтеникавост. Нека това са само фасади или само стени, но в никакъв случай не всички заедно.

Важно! Голямо количество слънце заслепява очите, същият ефект ще настъпи с господството на жълтото в ограничено пространство..

Интензивните цветове ще направят кухнята връхната точка на къщата.

Интензивните цветове ще направят кухнята основната стая, “чипът” на къщата

Чудесен вариант е жълто -бяла кухня. И двата цвята са идеални за създаване на интериорен дизайн на малка кухня. Те компенсират липсата на осветление и ограничения в пространството. За да отделите условно и да създадете геометрията на стаята, позната на окото, използвайте контрастни декоративни елементи под формата на картини, панели, лампи и домашни цветове.

Стилен дизайн в жълто и бяло

Стилен дизайн в жълто и бяло

Забележка! Изберете черно, кафяво или синьо за акценти, но ги използвайте умерено. Нека това бъдат изящни рамки за картини, модел на ваза или филигранни фасади.

13

Предпочитания за стил и цвят

Добре е да се знае! Кухненски декор: декориране на стени, кухненски предмети; появата на домакински уреди и много други

Има много начини да намерите златната среда във вътрешността на всеки цвят. Въпреки това, дори и най -смелите дизайнери не смеят да комбинират например жълто с бордо. Какво обича охрата и какво я прави особено изразителна??

Жълтите мебели перфектно освежават общата среда

Жълтите мебели перфектно освежават общата среда

  • Най -органичният вариант в контекста на цветовото възприятие е жълто-зелена кухня. Комбинацията от тези два цвята е присъща на самата природа. В него има много живот, комфорт, той дава психологически баланс. Изборът на нюанси зависи от индивидуалните предпочитания, основното е да не се изплъзне в дисонанс, което може да наруши цялостната хармония. Жълто-зелената гама е приветствана в стилове като ежедневен, еклектичен, индустриален дизайн..

Интересна идея в модерен стил

Ефектна комбинация в модерен стил

  • Жълти и сини цветове, особено приглушените им нюанси придават зашеметяващ ефект на небето и слънцето. Прекомерната яркост и на двете нарушава изразителността на интериора, така че дизайнерите предпочитат наситеността само в един цвят, докато вторият компонент на палитрата винаги е по -спокоен. Тази комбинация традиционно се използва в средиземноморски стил и също е подходяща за обозначаване на ориенталски нотки..

Тези нюанси създават спокойна атмосфера

Тези нюанси създават спокойна атмосфера

  • Обичам дизайнерите и сив цвят. Той върви добре с всякакви жълти нюанси, не предизвиква визуално отхвърляне и е практичен за използване. Включването му в цветовата гама е актуално за съвременния дизайн и класиката с барокови елементи..

Елегантно сиво и контрастно жълто изглеждат чудесно заедно

Елегантно сиво и контрастно жълто изглеждат чудесно заедно

  • Оригинални черно -жълта кухня типично за хай-тек. Студеността и техничността, присъщи на този стил, са умело омекотени от жълтото. Удивителен ефект се получава при използване на лъскави фасади. Черното също е приветствано в класицизма. За чиста класика обаче е по -добре да се сдвоите с жълто -кафяви и дървени мебели..

Гланцовата повърхност изглежда впечатляващо

Гланцовата повърхност изглежда впечатляващо

Важно! Твърде голямото разнообразие от цветове е лошо за жълтите кухни. Два или три нюанса са достатъчни, за да се избегне прекалено пъстра гама и визуална дисхармония..

В духа на кънтри стил

В духа на страната

На бележка! Не трябва да забравяме за осветлението. За северната страна отидете на фини, дълбоки и затоплящи нюанси на охра. Южната страна поема студено жълто.

Дискретно жълто и графит в индустриална кухня

Дискретно жълто и графит в индустриална кухня

13

Психолозите са забелязали, че жълтата кухня се харесва както на младото поколение, така и на възрастните хора. Единствената разлика е в яркостта на цвета: младите хора избират слънчева активност, а мъдрите от години предпочитат заглушени тонове, които запазват топлината и комфорта на огнището.

Thanks! You've already liked this