Скрити врати: 60+ стилни опции за маскиране на отвора

Стенописи в дизайна на спалнята

Стенописи в дизайна на спалнята

Модерният дизайн на помещенията се отличава с оригиналност, функционалност и комфорт. Основната му задача е хармонично да комбинира тези критерии. Един от важните етапи на вътрешното подреждане е инсталирането на врати в стаята. Строителният пазар е представен от модели с различни функциониращи механизми и естетически характеристики. Често именно конструкцията на вратата влияе негативно на цялостното впечатление от интериора. В такива ситуации повечето дизайнери предлагат инсталирането на тайни прегради..

Красив интериор в пастелни цветове

Красив интериор в пастелни цветове

Такива инсталации ще ви позволят да скриете от любопитни очи не само определени интериорни предмети, но и цели стаи. Създаването на тайни стаи е нещо приказно и необичайно, както и „способността да се минава през стени“, както инсталацията на тайни прегради може да се нарече образно. Освен това такива структури могат да бъдат отличен начин за декориране на стена. Как да изберем и инсталираме такова устройство – ще разгледаме по -нататък.

Малка всекидневна с интериор в стил Арт Нуво

Малка всекидневна с интериор в стил Арт Нуво

Скритите врати премахват наличието на дъски, което ви позволява да трансформирате интериора

Скритите врати изключват дъските, което ви позволява да трансформирате интериора

Какви са тайните врати?

Особеността на тайните врати е, че те не се виждат на фона на цялостния дизайн. Тяхното местоположение може да се определи само поради тънката празнина между рамката на вратата и крилото. Можете, разбира се, да поставите и стандартна дръжка на вратата, което ще опрости търсенето, но основният ефект ще бъде донякъде изкривен..

четиринадесет

5 начина да постигнете максимална невидимост:
 1. Събиране на скрита рамка на вратата. В този случай не е предвидена декорация с наличници. За да се създаде желаният ефект, такава част се измазва и следователно изглежда като обикновена врата..
 2. Производство на крило на врата от специални материали. За това се използват листове, които се поддават на шпакловка, боядисване и залепване на тапети. Такива листове се наричат ​​”за довършване”.
 3. Монтаж на скрити панти. Това трябва да са стандартни проби от фитинги, използвани от повечето производители на прегради, или ротационни механизми.
 4. Монтаж на невидима брава. Най -често се изисква, ако стаята трябва да бъде заключена с ключ. Също така тази част е необходима при инсталиране на външни сгради..
 5. Невидими дръжки. По правило това са вдлъбнати дръжки, най -често се използват за плъзгащи се модели. Основната задача е да изберете тона на съответните аксесоари и платно.

Тъмнозелени стени във вътрешността на хола

Тъмнозелени стени във вътрешността на хола

Огледалата в интериора ще помогнат за визуално разширяване на пространството

Огледалата в интериора ще помогнат за визуално разширяване на пространството

Забележка! Вратите със скрити рамки трябва да действат като отделен декоративен сегмент. Следователно те могат да имат фабрично специално покритие за конкретен материал..

Именно тези части, с внимателен подбор на материали, позволяват невидими затворени проходи.

Сортове

Има няколко критерия, по които тези структури могат да бъдат разграничени. На първо място, това е дизайнът. Както вече споменахме, основното в този случай е видът на платното. Тя може да бъде както декоративна, така и за довършителни работи..

Спалня, декорирана в успокояващи цветове

Спалня, декорирана в успокояващи цветове

Аквариумът ще ви помогне да украсите вашия интериор

Аквариумът ефективно ще украси интериора

Следващата точка, с която можете да характеризирате дизайна, е неговата универсалност. Това се дължи на факта, че листът може да бъде едностранен и двустранен, да има еднакъв дизайн или индивидуален за всяка страна..

На бележка! В допълнение към горните изисквания, най -важният критерий е системата за отваряне.

тип отвор:
 1. Swinging – обичайната стандартна система, е най -достъпната днес.
 2. Махало – са по -скъпи, изискват умения по време на монтажа, изискват използването на специален механизъм.
 3. Вратите Roto са най -скъпите сложни дизайни.

четиринадесет

Съвет! Не се препоръчва използването на плъзгащи се конструкции като невидими, тъй като те не позволяват създаването на желания ефект. Ако все пак възникне такава нужда, важно е да ги украсите правилно..

Тайни за инсталиране

Инсталирането на този дизайн без грешки е доста трудно, затова е най -добре да го поверите на специалист. Ако все пак искате да го направите сами, трябва да следвате съветите на професионалисти:

 • Необходимо е да се отстранят всякакви дефекти по стената, в която ще бъде вградена вратата.

Скрит изглед на кутията

Скрит изглед на кутията

 • Разположението на завесата трябва да бъде изключително вертикално, за да се избегне спонтанно отваряне и затваряне.
 • Необходимо е да се изчисли дълбочината на засаждане, което ще изключи смущения по време на работа.
 • За довършителни работи под тапета е най -добре да използвате гипсокартон..

По-добре е да поверите монтажа на вградени врати на специалисти.

По-добре е да поверите монтажа на вградени врати на специалисти.

Съвет! За да може монтирането на вратата да подчертае нейната функционалност, е необходимо да се осигури свобода на движение в този отвор..

Опции за прикриване

За да се скрие лист, трябва да се използват различни дизайнерски елементи..

 • По правило това е боядисване или залепване на тапети..
 • Чертежът ще изглежда не по -малко впечатляващ в тази област..
 • Могат да се използват и плочки.

Идея! Не са редки случаите, когато вратите са маскирани за други елементи, най -често това са врати на шкафове, огледало или нещо друго..

четиринадесет

Основната характеристика на стаите с тайни врати е да ги инсталирате така, че да не се откроява от цялостния дизайн. С други думи, необходимо е правилно да се впише такъв елемент в концепцията за стаята. Днес има редица известни компании, които разработват тези устройства. Те използват имитация на голямо разнообразие от средства..

Изход

Невидимите врати са чудесен начин да скриете определена част от вашия дом, работно място или друга стая от любопитни погледи. Те трябва да бъдат декоративен елемент на интериора или напълно да се слеят с него. Основната разлика между модела е липсата на дъски, които по правило подчертават местоположението на отвора..

четиринадесет

Важно! Особено внимание трябва да се обърне на използването на специално платно. По правило това е специален листов материал, който е предназначен за декорация. Необходимо е също така да се използват специални панти, механизми и други фитинги, които са подходящи за този тип конструкция..

Инсталирането на тайни сгради е доста сложен процес. Ако не сте сигурни в уменията си, най -добре е да потърсите професионална помощ..

Thanks! You've already liked this