Италиански интериорни врати: висока мода във вашия дом и 60+ безупречни дизайнерски решения

Италиански врати в сиви тонове, украсени с матирано стъклопис

Италиански врати в сиви тонове, украсени с матирано стъклопис

Италианските интериорни врати са изборът на тези, за които дизайнът и качеството са еднакво важни. В продължение на десетилетия продуктите на италианските фабрики са били в голямо търсене на пазара, въпреки високата ценова политика, защото всеки иска къщата му да бъде красива и издръжлива, а интериорът да е стилен, ефектен.

Интериорните врати от Италия са поели всичко най-добро: изискан стил, ярък, запомнящ се дизайн, изящни форми, висококачествени материали и безупречна изработка. Класически силуети или модерни мотиви, оригинален обков, ефектен декор – всичко това гарантира успеха на италианските врати, в асортимента на които е лесно да се избере дизайн за всеки вкус.!

четиринадесет

Предимства на италианските интериорни врати

Цените на италианските врати трудно могат да се нарекат демократични, но продуктите все още са в голямо търсене и уверено водят дори на фона на по -евтините аналози. Каква е причината? В крайна сметка много европейски и дори местни производители предлагат широка гама от интериорни врати, което улеснява избора на вариант, подходящ за цената и дизайна..

Сред основните предимства на италианските интериорни врати са:

 1. Готови продукти с най -високо качество.
 2. Всички етапи на производство и монтаж на врати са предмет на изключително строги изисквания за спазване на стандартите, а самият процес се следи отблизо..
 1. Само внимателно подбрани материали се използват като суровини за производството на продукти. Дори незначителни дефекти, открити по време на сортирането, са неприемливи.

Врати във викториански стил със златна живопис

Врати във викториански стил със златна живопис

Цена Спецификация на модела
ВЯТЪР Врати с алуминиев профил, светопропускащо стъкло Stopsol и огледален ефект от 48 580₽ Купува
VOGUE Алуминиева рамка. Текстуриран фурнир с 3D ефект. Персонализирани размери от 52 381₽ Купува
ТОСКАНА Ръчно рисуване с четка. Използване на техника "Венецианско патинато" от 48 861₽ Купува
SOLO Висококачествен емайл. Дизайн на вентилатор. Боядисване във всеки цвят от 29 052 рубли Купува
ЛЕОНАРДО Панелни врати с висококачествен емайл. Дизайн на вентилатор от 39 461 рубли Купува
ДЕКО Изключително покритие. Колекцията е представена в 6 цвята от 80 000 рубли Купува
СЪВРЕМЕННО Отличителна черта е дизайнът на комплекта врати и необичайна комбинация от съвременни материали – алуминиева рамка, естествено дърво и текстуриран фурнир. от 22 000 рубли Купува
APRIORI GLOSS Вратите са изпълнени с висококачествени боядисани панели, покрити с лакиран емайл, използвайки съвременна uf технология. Вратите имат перфектно гланцово покритие. Лаковото покритие на вратата изпълнява както защитна, така и декоративна функция.. от 36 130 рубли Купува
APRIORI WOOD Основата на конструкцията е незабележим алуминиев профил, рамкиращ платна, изпълнени с висококачествен италиански фурнир в класически цветове. от 45 601₽ Купува
АПРИОРИ Интериорни врати с двоен стъклопакет; използване на висококачествени скрити 3-D панти; подобрена звукоизолация от 36 130 рубли Купува

Висококачествените италиански врати са ключът към успеха на всеки интериор

Висококачествените италиански врати са ключът към успеха на всеки интериор

 • Готовите врати се отличават с повишена здравина и устойчивост на износване, в резултат на което продуктите ще служат дълго време без загуба на качество..
 • Характеристиките на дизайна гарантират врата, която надеждно предпазва от външен шум.
 • Дори външно вратата да изглежда масивна, тя ще бъде практически безтегловна. Това е възможно поради използването в производството на леки рамкови конструкции, които са заменили тежки изделия от масивно дърво..
 • Продуктите са изключително прости и лесни за използване, както и абсолютно безопасни и екологични..
 • Появата на интериорни врати от италиански производители винаги е безупречна, което прави продуктите подходящи при всякакви обстоятелства.

15

Характеристики на италианските интериорни врати

Италия винаги е била считана за определяща модата в интериорната мода. В тази страна производството на мебели и конструкции на врати отдавна се е утвърдило като най -доброто, а самите производители остават верни на традициите, като същевременно успешно използват съвременни материали и технологии. Резултатът от работата на дизайнери и инженери са най -невероятните дизайни, които имат лаконични или екстравагантни форми..

Декоративно пространство за зониране на врати

Декоративно пространство за зониране на врати

Съвети! Сред моделите можете да изберете както изключителен скъп продукт с луксозно покритие, така и по -бюджетна опция, докато качеството на тези врати ще бъде същото.

Дизайн

Ако по-рано висококачествена врата е трябвало да бъде тежка, масивна, надеждна, предпазваща стаята от проникването на непознати, днес много малко хора решават да оборудват къщата или апартамента си с прекалено брутална тежка конструкция..

Интериорна врата в нетрадиционен цвят с вълнообразни стъклени вложки

Интериорна врата в оригинален цвят с вълнообразни стъклени вложки

Светлината не означава ненадеждна – точно това решиха италианските производители, създавайки иновативна структура на рамката на вратите:

 1. Самата рамка е изработена от бор, който е издръжлив и издръжлив, не се деформира с времето.
 2. Пролуките в рамковата конструкция са запълнени с картон от пчелна пита, което подобрява качествата на звукоизолация. Този материал е лек, но прави готовата структура по -надеждна..
 3. Облицовката е от фурнир от фино дърво. Дори въпреки малката си дебелина, материалът е издръжлив, устойчив на механични повреди и не губи външния си вид с течение на времето.
 4. Рамката на вратата е изработена от масивен бор, издръжлива, не се деформира под тежестта на вратата.

Красиви светли врати с вградена в стената конструкция и огледални вложки

Стилни светли врати с вградена структура в стената и огледални вложки

Самите врати могат да бъдат единични или двойни на панти, или плъзгащи се. Вторият вариант е оптимален за широка врата, както и когато е необходимо да се освободи или ограничи пространството. Вратата ще се движи по водачи от отворен тип (по стената) или скрита (вътре в стената).

На бележка! Скритата конструкция ще струва повече и ще трябва да се монтира в началния етап на ремонта, въпреки че ще изглежда по -естетически..

Плъзгащи се остъклени врати със стъклено удължение

Плъзгащи се остъклени врати със стъклено удължение

Материали и детайли

За производството на интериорни врати се използват различни материали:

 • Масив – използва се главно за производството на рамката, въпреки че понякога можете да намерите монолитен продукт, например от дъб. Такава врата ще бъде много по -тежка и по -скъпа, въпреки че ще издържи възможно най -дълго..
 • Фурнир – всички видове дърво осигуряват трайно покритие с високи декоративни и експлоатационни качества. Повечето врати се произвеждат в тази версия..
 • MDF – най -евтиният вариант, който обаче не отстъпва по качество на продуктите от естествено дърво. Такива врати изглеждат естетически, могат да бъдат боядисани във всеки цвят, с декоративни ефекти..

Резбована врата в дълбок графитен цвят

Резбована врата в дълбок графитен цвят

Леката и издръжлива врата ще издържи повече от една година, но детайлите също ще осигурят лекота на използване..

Важно! Почти всяка италианска врата е оборудвана с надеждна брава, която осигурява безшумно заключване и плавно отваряне..

Пантите и водачите (за плъзгащи се конструкции) също са изработени от надеждни и издръжливи материали – всякакви сплави, които не губят характеристиките си с течение на времето, не се деформират и не губят привлекателния си вид.

Комбинация от дърво и матирано стъкло

Комбинация от дърво и матирано стъкло

Италианските панти за врати имат редица характеристики:
 1. Те не се врязват в крилото на вратата, поради което пролуката между него и рамката се увеличава до 5 мм.
 2. Ъгълът на отваряне на вратата може да бъде до 180 °.
 3. Пантите могат да се монтират от двете страни на крилото на вратата.
 4. Визуално те са почти невидими..

Високи сиви врати в същия стил като интериора на спалнята

Високо сиви врати в стила на интериора на спалнята

Дизайн

По отношение на качеството италианските интериорни врати несъмнено са лидер на пазара, въпреки че много европейски производители не изостават в това отношение. Но италианският дизайн е уникален. На първо място, това е изискан лукс, елегантност и изискан стил..

Елегантни лъскави врати в класическа всекидневна

Елегантни лъскави врати в класическа всекидневна

Дизайнерите на италиански интериорни врати реагират своевременно на всяка промяна в модните тенденции, което не може да се каже за производителите в други страни. Майстори на техния занаят, те не само създават продукти, които отговарят на всички най-нови тенденции, но също така са в състояние да задоволят всички искания и да реализират най-смелите фантазии на най-претенциозните клиенти, като правят изключителен продукт по поръчка, който ще бъде неразделна част част от определен интериор!

Дизайнерски идеи, въплътени в декоративни елементи

Дизайнерски идеи в декоративни елементи

Производителите на италиански интериорни врати смело експериментират с материали и форми. Довършването се извършва с традиционно дърво от различни видове, както и с по -екстравагантни и екзотични материали.

Последните включват кожа на влечуги, кристали и кристали Сваровски, слонова кост, редки вложки от дърво с необичайна текстура, цвят, изкуствено състарени и т.н..

Изкуствено стареене на интериорни врати от италианско производство

Изкуствено стареене на интериорни врати от италианско производство

Вратите могат да бъдат плътни или остъклени, боядисани във всеки цвят – от класически до авангарден. Освен това всяка страна на крилото на вратата може да бъде изработена в различни нюанси, всеки от които оптимално съответства на декорацията на съседни стаи.

Млечни витражи в дизайна на интериорни врати от тъмно дърво

Млечни витражи в дизайна на интериорни врати от тъмно дърво

Остъклени врати

Особено популярни са вратите с витражи, чиито варианти могат да се видят на снимката. Такива продукти изглеждат стилни и грациозни, стават “акцент” на интериора.

Съвети! Витражните врати се вписват особено добре в интериора, декориран в класически и неокласически стил, еклектика, модерен.

Оригинално остъкляване на врати на малка площ

Оригиналната декорация на вратата е остъкляването на малка част от нея

Остъкляването може да бъде всяко, основните критерии ще бъдат:
 1. Формата – от прости геометрични до антични с грациозни връзки, къдрава абстрактна или футуристична.
 2. Текстура – гладко матирано стъкло, текстурирано с релефен модел или огледало.
 3. Цвят – прозрачно, бяло, стъкло, оцветено във всякакви нюанси. Особено интересни са класическите многоцветни витражи, когато няколко нюанса образуват модела..
 4. Декор – стъклени вложки се допълват от различни декорации под формата на ажурна отливка или коване, кристали, както и сухи цветя, дантели, отлити заедно с витражи. Почти всяко изображение може да бъде отпечатано върху стъкло – от картини на известни майстори до абстрактни шарки или фотографии.

Съвременни витражи в италианските модни врати

Витраж в модерен италиански интериор

Съвети! Допълнителен декоративен елемент за врати с витражи може да бъде подсветката, която подчертава ефектния външен вид на стъклената вложка..

Цвят

Италианските интериорни врати са представени в широка гама от цветове. Най -популярните нюанси на облицовката на вратите са всички цветове от естествено дърво от различни сортове: от светла пепел и избелен дъб до богат махагон и венге.

Съвети! Универсалният цвят на италианския (милански) орех ще подхожда на почти всеки интериор, поради което много често интериорните врати са завършени с фурнир от този нюанс..

Италиански врати в цвят светъл орех в модерен интериор на хола

Италиански врати в цвят светъл орех в модерен интериор на хола

Сянката на вратата трябва да бъде избрана в съответствие с подовия материал и декорацията на стените:

 • Светли нюанси – ясен, бор, дъб от шампанско, пясък ефективно ще хармонизират с пода с по -тъмен тон и стените с богати или тъмни цветове (шоколад, маслина, корал, синьо).
 • Ярки нюанси – Италиански орех, ябълка, калвадос, елша, череша, подходящи за стени, боядисани в неутрални цветове на бежово и пясъчно, маслинено, златисто жълто, студено сини тонове.
 • Тъмни нюанси – венге, старо дърво, тиролски бук, махагон успешно ще подчертаят светлите стени в комбинация с тъмен под.

Съвети! Италианските интериорни врати често са украсени с художествена живопис, която оживява всеки интериор, добавя му изтънченост.

3D модел на контрастираща черна врата

3D модел на контрастираща черна врата

На бележка! Цветните италиански врати могат да бъдат боядисани във всеки нюанс, а боята се нанася по специална технология върху основата в няколко слоя, създавайки трайно декоративно покритие с различни ефекти: гладко матово или лъскаво, метализирано, текстурирано.

Не по -малко популярни са италианските бели интериорни врати. Такива продукти ще отговарят на всеки стил и цвят на интериора:

 1. Бяла врата ще освежи, разрежда тъмна стая, чиито стени са боядисани в наситено синьо, лилаво, бордо или зелено. Този контраст изглежда много стилен, особено ако допълнително използвате широки бели первази в декорацията..
 2. В комбинация с пастелни нюанси (розово, незабравимо, мента, ванилия) по стените, бялата врата ще ви помогне да създадете деликатен, „ефирен“ интериор, без да утежнява нищо.
 3. За графичен контраст бялата врата може да бъде допълнена с черна, тъмнокафява, яркочервена или жълта облицовка на стената.

Интериор в кремави тонове с контрастен интериор и завършване

Интериор в кремави тонове с контрастен интериор и завършване

Съвет! За да не изглежда напълно белият интериор, вратата може да бъде допълнена с ефектен декор – цветни витражи, оригинална дръжка.

Аксесоари

Италианските аксесоари за интериорни врати заслужават специално споменаване. Факт е, че дръжките за интериорни врати се произвеждат отделно, за което има цели компании, които предлагат не само изключителен дизайн, но и разработват най -новите сплави, които подобряват експлоатационните и декоративните качества на обковката.

Луксозни аксесоари за италиански врати със скъпоценни камъни

Луксозни аксесоари за италиански врати със скъпоценни камъни

Съвети! Дръжките на вратите със златно покритие от титан ще издържат най-малко 30 години. Високата цена ще се изплати с отлични декоративни качества, които трансформират всеки интериор.

Красива комбинация от дърво с метални дръжки в стил Арт Нуво

Красива комбинация от дърво с метални дръжки в стил Арт Нуво

Самите дръжки могат да имат абсолютно всякаква форма и дизайн:

 1. Привържениците на минимализма в интериора ще оценят дръжките на вратите от бяла сплав и прости геометрични форми – прави или леко извити, лишени от буйни декорации. Но благодарение на благородния метален блясък, ефектни контури, такъв аксесоар изглежда достойно..
 2. Дръжките за интериорни врати, инкрустирани с кристали или кристал, изглеждат луксозно. Това могат да бъдат продълговати дръжки, върху които е нанесена рисунка със кристали или гравиране, както и кръгли, украсени с един голям кристал. Самата дръжка може да бъде направена под формата на фасетиран диамант, украсена с декоративен шнур, пискюли и др..
 3. За класически интериор, метални кръгли позлатени дръжки с дърворезба или филигран, дървени вложки, както и удължени с извити контури, покрити с кожа или текстил, дантела.

Класическа кръгла дръжка в елегантен дизайн

Класическа кръгла дръжка в елегантен дизайн

Италиански интериорни врати: цена

Разбира се, италианските интериорни врати не могат да бъдат евтини. Ценовата политика се спазва стриктно от всички реномирани производители и се дължи на високото качество и изключителност на продуктите.

Но това изобщо не означава, че само хора с много високи доходи могат да си позволят такива интериорни врати..

Съвет! Много продавачи редовно организират всякакви промоции, когато можете да закупите отлични опции с добра отстъпка. Разпродажбата най -често се основава на колекции от минали сезони, но някои модели никога не излизат от мода.

Италиански интериорни врати: необичайна цветна врата, украсена със златни корнизи

Необичайна цветна врата, украсена със златни корнизи

В допълнение, много фабрики произвеждат няколко линии интериорни врати наведнъж, които се различават значително по цена поради материал или завършване, но качеството е абсолютно същото. Следователно е напълно възможно да закупите сравнително евтин продукт с прости фитинги или лаконичен декор.!

Thanks! You've already liked this