Дръжки за врати за входни врати (60 снимки): видове продукти и правила за подбор

Анималистичните мотиви, скулптурните форми на дръжките винаги са били популярни и се използват в съвременността.

Анималистичните мотиви, скулптурните форми на дръжките винаги са били популярни и се използват в съвременността.

Дръжките на вратите за входни врати са детайлът, който изглежда не много важен за мнозина, но всъщност играе една от решаващите роли в нормалната работа на вратата. Богат асортимент, разнообразие от модели и цветове – всичко това ви позволява да изберете идеалната опция за входна врата от всеки стил, като прави дръжката част от цялостната композиция на стаята.

Дръжки за врати за входни врати. Дръжката на предната врата като акцентен аксесоар в коридора

Дръжката на предната врата като акцентен аксесоар в коридора

Дръжки за врати за входни врати. Луксозна химикалка в стил Арт Нуво

Луксозна химикалка в стил Арт Нуво

Дръжки за врати за входни врати. Размерите на вратата и конфигурацията на вратата също определят избора на дръжката. Обикновено те се ръководят тук според принципа на лоста.

Размерите на вратата и конфигурацията на вратата също определят избора на дръжката. Обикновено те се ръководят тук според принципа на лоста.

Дръжката като съществена част от перфектната входна врата

Най -често обикновените хора предпочитат да купуват ключалка с дръжка за входна врата едновременно, без да обръщат дължимото внимание на избора на модел, който е идеален за специфични условия. Този подход може да бъде оправдан само при липса на достоен избор, както и в ситуация, когато впечатлението, направено от вратата, не е важно за собствениците на помещенията. Въпреки това, от отвора на входа започва запознаването със стаята, именно входната врата задава тона за целия апартамент или къща..

Черни стоманени дръжки и кожени каишки като декорация на вратата

Черни стоманени дръжки и кожени каишки като декорация на вратата

Дръжки за врати за входни врати. Дръжката за изтегляне съвпада перфектно с

Дръжката на щипката идеално съвпада със суровите, естествени и груби довършителни мотиви

Дръжки за врати за входни врати. Базалтова дръжка на вратата на швейцарския архитект Петер Цумтор в Музея на епархията в Кьолн, реконструирана модерна сграда върху руините на къснороманската църква „Св. Колумб

Базалтова дръжка на вратата на швейцарския архитект Петер Цумтор в Музея на епархията в Кьолн, реконструирана модерна сграда върху руините на къснороманската църква „Св. Колумб

Желанието да украсите дома си и да създадете единна и хармонична атмосфера в него поражда особен интерес към обковката на вратите. Днес лаконичните и строги модели са търсени толкова, колкото и ярки, сложни и фантастични дизайни. Богат асортимент, представен в магазините, ви позволява да изберете перфектния модел за всяка врата и всеки стил на апартамент или къща.

Важно! Красивата писалка трябва да бъде не само ефектна, но и надеждна, здрава и издръжлива. Намирането на модел, който съчетава всички тези качества, е от ключово значение за определяне на оптималното решение за входна врата..

Дръжки за врати за входни врати. Тенденции в архитектурата, мебелите и продуктовия дизайн. Дори малки аксесоари, като дръжки на вратите, носят разпознаваемия стил на всяко дизайнерско бюро и дават представа за техния почерк.

Тенденции в архитектурата, мебелите и продуктовия дизайн. Дори малки аксесоари, като дръжки на вратите, носят разпознаваемия стил на всяко дизайнерско бюро и дават представа за техния почерк.

Дръжки за врати за входни врати. Стационарните дръжки с големи размери се използват както за класически луксозни жилищни врати, така и за търговски сгради

Стационарните дръжки с големи размери се използват както за класически луксозни жилищни врати, така и за търговски сгради

Дръжки за врати за входни врати. Скулптурна дръжка на вратата в анималистични мотиви или под формата на митично същество, ще допълни тематичния екстериор или интериор на коридора. Можете да го използвате и в модерен дизайн като единствен ярък акцент.

Скулптурна дръжка на вратата в анималистични мотиви или под формата на митично същество, ще допълни тематичния екстериор или интериор на коридора. Можете да го използвате и в модерен дизайн като единствен ярък акцент.

Видове дръжки за входни врати

Експертите препоръчват да се започне търсенето на перфектната дръжка на вратата не с нейния външен вид или цена, а с определяне на типа продукт, който е най -подходящ за конкретни условия, конкретна врата и потребители. Някои хора харесват въртящите се механизми, докато други оценяват простотата и краткостта на неподвижните фиксирани дръжки. Изборът е изключително труден и зависи само от бъдещите собственици на помещенията, тъй като всички препоръки са персонализирани..

  • Стационарен:  най -простият и надежден. Отсъствието на механизъм и връзка с ключалката гарантира дълъг експлоатационен живот и надеждност на такъв продукт. В съвременния интериор най -често се използват стационарни модели под формата на топки, тъй като те се отличават с изискан лаконичен дизайн и изискан стил. Подтип стационарни продукти също трябва да включва такава опция като дръжка-скоба за входна врата: почти класически модел, познат от детството и познат на всеки, може да бъде най-добрият вариант за дървена врата.

Дръжки за врати за входни врати. Металните копчета са вечна класика. Изглежда добре на двойни врати

Металните копчета са вечна класика. Изглежда добре на двойни врати

Дръжки за врати за входни врати. Мед, бронз, изкуствена патина - всичко това може да се приложи в модерен дизайн на коридора или екстериора на къщата.

Мед, бронз, изкуствена патина – всичко това може да се приложи в модерен дизайн на коридора или екстериора на къщата.

Дръжки за врати за входни врати. Полумесечната форма на много големи дръжки на вратите е популярен избор, особено за обществени и търговски пространства.

Полумесечната форма на много големи дръжки на вратите е популярен избор, особено за обществени и търговски пространства.

  • Натиснете: са механизъм, състоящ се от два лоста, свързани с надежден прът. Оптималният механизъм се счита за механизъм, който гарантира отваряне при завъртане на лоста с 20-30 градуса: колкото по-малка е степента на необходимото завъртане, толкова по-функционална е системата. По правило заключващата ключалка е оборудвана с точно такъв модел, тъй като механизмите за натискане се считат за най -подходящите и практични от функционална гледна точка..

Дръжки за врати за входни врати. Ултра-минималистична входна врата с бяла наклонена и дръжка

Ултра-минималистична входна врата с бяла наклонена и дръжка

Дръжки за врати за входни врати. Технологична, трудна за инсталиране дръжка - част от проекта

Технологична, трудна за инсталиране дръжка – част от проекта „умен дом“ – изключва електричеството и газа, когато напускате

Дръжки за врати за входни врати. Модерният дизайн приветства лекотата при избора на материали и текстури, но единството на линиите и общия стил при избора на аксесоари винаги е печеливш

Модерният дизайн приветства лекотата при избора на материали и текстури, но единството на линиите и общия стил при избора на аксесоари винаги е печеливш

  • Обръщащи механизми за входната врата, или nobs, могат да се считат за вид дръжки от тип push, тъй като те работят на подобен принцип. Основната разлика е, че лостът е заменен с топки. С външна привлекателност и точност такива механизми за входни врати не изглеждат много оптимално решение, тъй като не са удобни в определени житейски ситуации. Такива модели обаче често се използват за създаване на някои стилове..

Дръжки за врати за входни врати. Комбинация от класически външен вид и модерна полезност - познатия заключващ механизъм на копчето и допълнителна защита на входа на помещението с комбинирана ключалка

Комбинация от класически външен вид и модерна полезност – познатия заключващ механизъм на копчето и допълнителна защита на входа на помещението с комбинирана ключалка

Дръжки за врати за входни врати. Метална въртяща се дръжка, която може да се използва като притежател на кореспонденция

Метална въртяща се дръжка, която може да се използва като притежател на кореспонденция

Дръжки за врати за входни врати. Полиран метал и дърво - перфектната комбинация за модерен коридор

Полиран метал и дърво – перфектната комбинация за модерен коридор

Един от критериите за разделяне на химикалките по категории е материалът, от който са направени. Съвременните технологии позволяват използването на различни материали – от метал до стъкло, но дръжките за входната врата най -често са изработени от различни метали..

  • Стоманените изделия се считат за най -надеждни и издръжливи поради здравината на материала. В същото време, за да стане продуктът привлекателен, стоманата често се оцветява, за да съответства на някой друг материал: например месинг или бронз..

Дръжки за врати за входни врати. Остри контури, квадратни ъгли и текстурирана никелирана дръжка на вратата

Остри контури, квадратни ъгли и текстурирана никелирана дръжка на вратата

  • Месинговите модели също са популярни и вниманието към продуктите от този метал се осигурява не само от привлекателен външен вид, но и от уникалните тактилни свойства на месинга: такъв модел е изключително приятен на допир.

Дръжки за врати за входни врати. Месингът е материал, който никога не губи своята популярност

Месингът е материал, който никога не губи своята популярност

  • Алуминиевите дръжки на входните врати се използват много по -рядко – поради прекомерната им лекота и ненадеждност. Такива модели трябва да се използват за интериорни врати или помещения, които не се нуждаят от защита: например за складово помещение.

Дръжки за врати за входни врати. Базалт, необичаен за материала на дръжките на вратите. Като се има предвид практичността на приложението на конкретен вход в помещенията, можете да изберете за него.

Базалт, необичаен за материала на дръжките на вратите. Като се има предвид практичността на приложението на конкретен вход в помещенията, можете да изберете за него.

Дръжки за врати за входни врати. Базалтът, като метал или дърво, не ограничава избора на форми и върви много добре с тях.

Базалтът, подобно на метал или дърво, не ограничава избора на форми и върви много добре с тях.

Дръжки за врати за входни врати. Екстравагантна дръжка на предната врата от дърво

Екстравагантна дръжка на предната врата от дърво

Дръжки за врати за входни врати. Бронзовите дръжки са най-добрият избор за създаване (или обновяване) на старомоден екстериор. Изтриването и патината само ще придадат блясък на такива скулптурни предмети.

Бронзовите дръжки са най-добрият избор за създаване (или обновяване) на старомоден екстериор. Изтриването и патината само ще придадат блясък на такива скулптурни предмети.

Правила за избор на перфектни фитинги

Изборът на перфектния модел дръжка за входна врата е прост процес, но отговорен, тъй като избраната опция ще зададе тон за цялата фасада на сградата в продължение на много години. Солидността, здравината и надеждността са основните характеристики на идеалния продукт. Хардуерът на входната врата по правило изпитва много по -сериозни натоварвания от интериора, поради което се нуждае от рамка с повишена здравина.

Дръжки за врати за входни врати.

“Изчезваща” дръжка на вратата. Вдлъбнато отвън в повърхността на вратата, когато заключвате от вътрешността на къща или стая

СЪВЕТ! Експертите силно препоръчват дръжките на вратите за входни метални врати да не се купуват отделно, а да се изберат комплекти, които включват всички необходими елементи. Тази опция се счита за по -надеждна и гарантира максимална защита..

Дръжки за врати за входни врати. Гладко извита дръжка на вратата в модерен дизайн на коридора

Гладко извита дръжка на вратата в модерен дизайн на коридора

Изборът на дръжки за апартамент обикновено не се ограничава до един материал, но за къща е по -добре да изберете от списък с подходящи: например дървени или боядисани и лакирани модели не трябва да се използват на открито, тъй като атмосферните условия може да повлияе негативно на външния им вид. Месингът, полирана или хромирана неръждаема стомана и анодизиран алуминий са идеални решения..

Дръжки за врати за входни врати. Утилитарен вид и дървен калъф на метална основа. По -добре е да използвате такава дръжка на вътрешната врата, тъй като най -изразената крехкост компенсира нейната топлина и приятна грапавост на допир.

Утилитарен вид и дървен калъф на метална основа. По -добре е да използвате такава дръжка на вътрешната врата, тъй като най -изразената крехкост компенсира нейната топлина и приятна грапавост на допир.

Дръжки за врати за входни врати. Изключителният дизайн задължава избора на подходяща дръжка. На снимката е средиземноморски екстериор с тежки ковани стационарни дръжки на вратите.

Изключителният дизайн задължава избора на подходяща дръжка. На снимката е средиземноморски екстериор с тежки ковани стационарни дръжки на вратите.

Дръжки за врати за входни врати. Дръжката на вратата от алуминий, която следва правите, прави линии на останалата част от верандата

Дръжката на вратата от алуминий, която следва правите, прави линии на останалата част от верандата

Дръжки за врати за входни врати. Винтидж дизайнът на входа на къщата позволява използването на различни ярки аксесоари, които носят духа на древността, например изваяни чукачи на врати (чукачи)

Винтидж дизайнът на входа на къщата позволява използването на различни ярки аксесоари, които носят духа на древността, например изваяни чукачи на врати (чукачи)

Thanks! You've already liked this