Бели врати в интериора: 30+ най -добри дизайнерски идеи и решения

Къщата започва с коридор, а ние започваме нашата селекция със зашеметяващ коридор в стил

Къщата започва с коридор, а ние започваме нашата селекция със зашеметяващ коридор „напълно бял“.

Белите врати в интериора са класическият и най -универсален вариант за дома. Изборът на интериорни врати днес е огромен и можете да намерите подходящ за всеки дизайн. На някои бялото може на пръв поглед да изглежда твърде скучно или непрактично, но такова интериорно решение все още не губи своята актуалност..

Луксозни парижки апартаменти, където издълбаните крила на вратите са просто произведения на изкуството

Луксозни парижки апартаменти, където издълбаните платна на вратите са просто произведения на изкуството

Частична облицовка на стени с изкуствен камък под тухла плюс бели врати

Частичната облицовка на стени с изкуствен камък под тухла перфектно ще постави светли нюанси

Каменните стени и белите врати са много интересна и винаги свежо изглеждаща комбинация.

Каменните стени и светлите врати са много интересна и винаги свежо изглеждаща комбинация

Валяк хардуер и прост, без декор, платно

Ролкови фитинги и просто платно без декор

Модернизъм и бяло в интериора

Модернизъм и бяло в интериора

Предимства на белите врати

Дълго време белите врати присъстваха в почти всяка стая в постсъветското пространство, било то правителствени агенции или обикновени апартаменти. Когато хората имаха избор, повечето се отказаха от досадните светли врати в полза на по -тъмните и по -дървените. През последните години се наблюдава обратната тенденция. Американските и европейските дизайнери често използват светли врати в интериора си, като изобщо не ги смятат за тривиални. Какви са предимствата на вратите от този цвят??

  • Универсалност. Те вървят добре с всеки цвят в интериора. Няма значение какъв цвят са стените или мебелите в стаята, бялото е идеално за всяка среда. Такава врата е неутрална и няма ясно изразена връзка със стила, ако няма допълнителни декоративни елементи. Няма значение какъв цвят и текстура е подовата настилка в стаята, бялата врата няма да влиза в конфликт с ламинат, паркет или килим. Какво не може да се каже за дървена врата, много е трудно да се избере модел за паркет в стаята. Повечето апартаменти имат бели дограми, комбинацията от врата и прозорец е много важна в интериора, придава му цялост и завършеност. Бялото крило ще изглежда еднакво изгодно в хола, спалнята, детската стая, коридора, кухнята или банята.

Бели врати в интериора. Съвременен стил, много подходящ за апартаменти в съвременни кооперации и бял цвят на преградно-плъзгащите се врати

Съвременен стил и бели плъзгащи се врати, много подходящи за апартаменти в съвременни кооперации

“Невидима” врата на ротора

  • Въздушност. Повечето от съвременните жилища не могат да се похвалят с голяма площ. В затворени пространства бялото е най -изгодният цвят. Това няма да направи стаята по -тежка, освен това ще й придаде лекота и ефирност. Простотата на такава врата може би не привлича вниманието, но от друга страна, тя не я отвлича от основните елементи в интериора. Най -изгодно е да комбинирате бели врати със стени в неутрални тонове в малки помещения. В този случай се създава илюзията за цялостно пространство, когато стената изглежда непрекъсната, а стаята изглежда по -продълговата. Също така, млечните врати са идеални за стаи с ниски тавани, те ще помогнат да се изтегли пространството нагоре.
  • Практичност. Много хора се страхуват да поставят бели платна поради възможни замърсявания и отпечатъци от ръцете върху тях. Това е от значение само ако в къщата има малки деца. Всъщност при подходяща грижа те се оказват по -практични. Те не показват толкова прах, колкото върху тъмните повърхности..

Бяла врата в кухнята в сив интериор в стил таванско помещение

Светла врата в кухнята в интериор в стил таванско помещение

Контрастна черно -бяла комбинация в банята

Контрастна черно -бяла комбинация в банята

Бели врати в различни интериорни стилове

Въпреки своята гъвкавост, има някои интериорни стилове, при които вратите в светли цветове изглеждат най -предпочитани:

  • Скандинавски. Скандинавските интериорни дизайнери, както никой друг, постоянно изразяват любовта си към бялото. Техният дизайн е поразителен със своите прости, изчистени линии, форми и цветове. Бялото е един от ключовите цветове за скандинавците. Те не се страхуват да го използват максимално в интериора. Скандинавските апартаменти не могат да се похвалят с големи площи, както и нашите. Следователно светлинен диапазон за тях е най -доброто решение за увеличаване на пространството. Тъй като скандинавският стил гравитира към всичко естествено и естествено, тогава вратите за такъв интериор са лаконични и без излишни декоративни елементи. Обикновено боядисано дърво с дискретни фитинги – така изглежда класическата врата в стила на скандинавския минимализъм. В същото време дизайнерите не се страхуват да комбинират врати с бели стени, подът най -често е положен с естествен паркет или покрит с меки килими..
  • Минимализъм. Простотата и аскетичността на този стил перфектно ще допълнят лаконичните бели врати без допълнително довършване с най -простите фитинги. Няма значение какви цветове присъстват в интериора, белите отвори ще се впишат в проекта на всеки апартамент. Дори в тъмна стая с кафяви или сиви стени, светлите врати ще изглеждат изгодни, ако се поддържат от бели первази на пода или тавана и дограмата..

Студио кухня в скандинавски стил

Студио кухня в скандинавски стил

Бялата врата в светлосивата скандинавска трапезария изглежда доста спокойна и традиционна.

Бялата врата в светло сивата трапезария изглежда доста спокойна и традиционна.

Лазерното рязане на метал дава възможност да се създадат такива деликатни шедьоври за тези, които търсят лека полупрозрачна преградна врата

Лазерното рязане на метал ви позволява да създавате ажурни шедьоври за тези, които търсят лека преградна врата

  • Барок, империя, романтичен и всеки класически стил. Независимо от богатството на декорацията и великолепието на декорацията, бялата врата ще бъде подходяща както в спокоен класически интериор, така и в най -помпозния. Преди това те лесно се използваха в дворците и домовете на богати аристократи. С помощта на декор и декорация можете да придадете дори на такъв прост елемент от интериора малко шик. Бяла врата с цвят на слонова кост в бароков интериор е изработена от естествено дърво, украсена с дърворезба, циментови елементи и богата златна арматура.

Елегантен микс от древност и модерност и двукрили високи врати

Елегантен микс от древност и модерност и двукрили високи врати

Цветови комбинации: какво да комбинирате с бели врати в интериора

Врата в неутрални цветове може успешно да се комбинира с всякакви други цветове на интериора. Освен това можете да украсите вратата с различни цветове, за да създадете целостта на целия интериор. С какви цветове светлите врати се съчетават най -добре??

Първо, разбира се, с бяло. Ако цялата стая е направена в бяло, логично е вратата да бъде същата. Не се изисква допълнителен акцент за поддържане на цялостната картина. Ако стените имат по -топъл бял нюанс – млечен, светло бежов или слонова кост, трябва да изберете по -внимателно тона на вратата, може би вратата ще изглежда най -добре в точно същия цвят като стените.

Плъзгаща се врата от бяла матова пластмаса в тесен коридор

Плъзгаща се врата от бяла матова пластмаса в тесен коридор

Второ, бялото изглежда страхотно до контрастни цветове – шоколад, синьо, зелено, лилаво и черно. Комбинацията от бяло и синьо е широко използвана в средиземноморския интериор. Бялото платно е най -подходящо за морския интериор, направено в светли тонове на лазурни и пясъчни цветове..

Патина и бяла пластмаса е комбинация, която се среща по -често поради принудителни обстоятелства в търговска среда. Но такива неочаквани комбинации могат да бъдат използвани за дома.

Патина и бяло – комбинация, която може да оживи интериора дори на най -скромния дом

Зелен интериор на хола и бели врати

Зелена гама в интериора на хола и светли врати

Необарок: елегантни корнизи и мазилки, рамкиращи вратите

Нео-барок: елегантен модел на корнизи и мазилка

Изобщо не е необходимо да комбинирате бели врати със светли подови настилки. Тази комбинация също изглежда много интересна с тъмен дървен под. За да поддържате цялостната картина, можете да използвате допълнителни елементи – витражи, стъклени вложки, цокли с желания цвят, аксесоари. Например, тъмният перваз ще помогне на бялото крило да не се откроява от цялостния интериор, направено в кафяви или сиви тонове. Също така, с помощта на тъмен цокъл и широки ламели, можете да се съсредоточите върху самата врата, подчертавайки я от цялостната картина..

Остъкляване с витражи на входната дървена врата

Остъкляване с витражи на входната дървена врата

Вратите със стъклени вложки ще изглеждат най -добре в светъл и ефирен интериор. Те не натоварват визуално пространството, оставяйки място за светлина. Това е чудесно решение за малки апартаменти.

Най -модерните опции за врати са лаконични на външен вид. Изисканият женствен декор с флорални мотиви и заоблени форми определено не е в тенденцията днес.

Най -модерните опции за врати са лаконични на външен вид. Изисканият женствен декор с флорални мотиви и заоблени форми определено не е в тенденцията днес.

Thanks! You've already liked this