Селска къща от икономична класа (60+ фото проекта): експертни съвети – как разумно да спестите от строителството?

Бюджетен вариант за красив и висококачествен дом

Бюджетен вариант за красив висококачествен дом

Селската къща не винаги е огромна инвестиция на пари. Напълно възможно е да изберете бюджетна опция от проектите в икономична класа. Често такива решения се използват от разработчика при изграждането на вилни селища, които са популярни сред съвременните жители на мегаполиси..

Въз основа на финансовите възможности можете да изберете подходящия материал за изграждане на къща

Въз основа на финансовите възможности можете да изберете подходящия материал за изграждане на къща

Материали (редактиране)

Струва си да изберете материал според вашия вкус и желание, като вземете предвид възможностите на строителния бюджет. Най -икономичните варианти са следните:

 1. дърво ви позволява да построите топла дървена къща от екологично чисти материали. Това е най -популярният вариант днес;
 2. ако най -важният параметър за вас е здравината, изберете за изграждането на вашия дом тухла;
 3. евтин на цена, но висококачественият ще окаже опцията за изграждане от газобетон;
 4. най -бързото изграждане рамкова структура. Тази опция е подходяща за тези, които искат да съкратят времето за строителство..

четиринадесет

Предимства на проектите в икономична класа

Готовите проекти могат да се видят на уебсайтовете на строителните организации. Те имат няколко предимства:

 1. изграждане бързо;
 2. се предлагат в голям асортимент, който ви позволява да изберете този, който отговаря на всички параметри;
 3. разработване на дизайн за вътрешна и външна декорация;
 4. изготвяне на необходимите документи за сградата;
 5. значителни икономии на разходи;
 6. професионален инженер придружава готовия проект;
 7. строителството започва в кратко време след избора на проекта.

Наличието на необходимите средства и добре проектиран проект ще помогнат за изграждането на къща в най-кратки срокове

Наличието на необходимите средства и добре проектиран проект ще помогнат за построяването на къща в най-кратки срокове

В специална програма можете да визуализирате готовия проект

Можете да визуализирате готовия проект в специална програма

Къде можете да спестите?

Първо, имате възможност да изберете бюджетен проект на бъдещата сграда, в който всичко е обмислено и проектирано така, че да се спестят ресурси. Често архитект създава красива картина, без да обръща внимание на цената на тази сграда, а предприемачът започва да строи скъпа къща. Обмислете няколко варианта и изберете бюджетен.

15

Благодарение на декоративните елементи можете да украсите и най -малката сграда

Благодарение на декоративните елементи можете да украсите най -малката сграда

Съвет! Довършителните материали значително ще спестят пари. Обърнете внимание на минималните параметри: декорация на стени от гипсокартон, ламиниран паркет и евтини керамични плочки и водопровод за банята.

Обшивката от гипсокартон е идеално плоски стени + малка изолация

Обшивката от гипсокартон е идеално плоски стени плюс малко изолация

Красивите нюанси на плочките ще създадат уют и хармония в стаята

Красивите нюанси на плочките ще създадат уют и хармония в стаята

Трето, можете също да спестите много от закупуването на строителни материали. Ако инструктирате строителна компания да закупи материали, това ви освобождава от ненужни проблеми, но ако искате да спестите парите си, направете покупката сами..

Съвет! Можете да купувате стоки от малко известни производители, които не са по-лоши по качество, но цената им ще бъде по-евтина, тъй като марката не се популяризира. Най -добре е да обиколите няколко търговски обекта и да събирате цени и отзиви за различни продукти.

Тухлените стени могат да бъдат оставени необработени, днес е модерно и стилно

Тухлените стени могат да бъдат оставени необработени – днес това е модерно

Някои продавачи могат да получат сезонни отстъпки или различни промоции. Когато купувате прозорци с двоен стъклопакет, можете да изберете стандартни размери, които се продават готови в магазините за хардуер. Те ще бъдат по-евтини от поръчковите според индивидуалните размери. Четвърто, от строителния екип могат да се получат значителни икономии..

Важно! Преди да наемете хора за работа, струва си да проучите отзивите и препоръките на други клиенти за тях, можете да отидете до обектите, които са построили, и да видите качеството на работата.

Поръчвайки прозорци със стандартен размер, ще спестите значителна сума

Поръчвайки прозорци със стандартен размер, ще спестите значителна сума

Съвет! Разделете цялата работа на етапи. В договора ясно запишете всеки етап: какъв резултат трябва да се получи, краен срок, разходи, възможности за контрол, санкции за неспазване на условията и т.н. Ако работата не ви подхожда, струва си да смените екипа.

Опции за изграждане на селска къща

Качеството на конструкцията, продължителността на нейното обслужване и лекотата на използване пряко зависят от избора на материали. Помислете за няколко варианта за изграждане на конструкции.

Опцията за рамка е най -бързата

Когато избирате рамкова технология за изграждане на крайградски жилища, трябва да вземете предвид някои от нюансите:

 1. Внимателно изчислете капацитета на носещите елементи в зависимост от теглото на сградата и натоварванията, вятъра, снега, тъй като неправилното изчисление може да доведе до намаляване на експлоатационния живот.
 2. Важно е да изберете правилната изолация и да направите достатъчно слой, за да избегнете студените места. Дебелината трябва да бъде най -малко 150 мм.
 3. Вътрешната декорация трябва да започне с покриване на стените с пароизолационен филм, който ще предпази изолацията от влага и ще удължи нейния ефективен експлоатационен живот. Външната част на стената е изолирана и покрита със специален материал. Важно е излишната пара да изтича през нея. Ако това не бъде направено, ще бъде необходимо да се създаде допълнителна вентилация и това ще повлияе на увеличаването на разходите за отопление..

13

Изолирани дървени сгради

Добър вариант за дървена конструкция е рендосана дървена конструкция, която е изолирана отвън с вентилирана фасада. С подходяща изолация ще получите топла конструкция за целогодишно живеене. Спестявате от закупуването на по -малко мощно отоплително оборудване и разходите за отопление на селска къща.

Сайдинг за фасадна облицовка

Сайдинг за фасадна облицовка

Схема на монтаж на блокова къща върху дървена къща

Схема на монтаж на блок къща върху дървена къща

Освен това вентилираните фасади защитават носещите конструкции и удължават експлоатационния им живот. Конструкциите от бар могат да бъдат обшити отвън с тухли, сайдинг, блокови къщи. Вътре можете да използвате подплата, гипсокартон за боядисване или тапети.

На бележка! За такава сграда не е необходимо да правите монументална основа, ще направи лесен вариант.

Използвайки гипсокартон, можете да зонирате студийни стаи

Използвайки гипсокартон, можете да зонирате студийни стаи

Пеноблокове – модерен икономичен вариант

Един от най -евтините варианти днес е изграждането на сгради от блокове от пяна. Спестяват се поради липсата на допълнителна външна изолация. Важно е да закупите висококачествени блокове. Те са подредени върху лепило, което ви позволява да получите минимална дебелина на шева от 2 мм..

Важно! Трябва да се има предвид, че материалите лесно абсорбират влагата: това може да бъде решено с помощта на такъв нюанс като нанасяне на боя, шпакловка или мазилка върху повърхността на стената.

Екологичен и лесен за използване пенобетон

Екологичен и лесен за използване пенобетон

Отлична комбинация от разумна цена и високо качество

Отлична комбинация от разумна цена и високо качество

Тухлени сгради

При издигане на конструкция се използват зидани тухли, които са изолирани с вентилирана фасада и могат да бъдат облицовани с изкуствен камък или керамика. В този случай интериорната декорация може да бъде всякаква – облицовка от гипсокартон или гипсокартон или облицовка с керамични плочки..

Тухлени сгради спестяват от вътрешна декорация

Тухлени сгради спестяват от вътрешна декорация

На какво не можете да спестите?

Важно е да се извършва професионален технически контрол на строителството. Тъй като не сте строител, няма да можете да контролирате качеството на изпълнение на определени работи. За да изпълнявате тази функция, наемете специалист със строително образование, на когото имате доверие..

 • Когато избирате проект, не забравяйте да закупите такъв, който отговаря на климатичните условия, натоварването от вятър и сняг. Правилно направете основата, като вземете предвид теглото на сградата и почвената основа на района, върху който се издига.

Добре подбраната основа ще помогне за запазването на структурата.

Добре подбраната основа ще помогне за запазването на структурата.

Невъзможно е независимо да се коригира значително проектът, като се вземе решение за пренареждане на стените, промяна на размера на прозорците, подмяна на подове и материали за изработване на различни елементи от къщата. Ако нещо не ви подхожда, поверете го на професионалисти, за да го преработят..

Не пестете от изграждането на комуникационни системи. Всички те осигуряват комфортен престой, поради което трябва да бъдат правилно изработени от висококачествени материали и като се вземат предвид желанията на клиента.

Важно! Не трябва да изоставяте нито една от системите: всичко е необходимо, за да осигурите комфорта на живота си..

За селска къща са необходими най-основните и обемисти водопроводни елементи

За селска къща са необходими най-основните и обемисти водопроводни елементи

Изход

Разгледахме няколко варианта за структурата на крайградските жилища. Кой от тях да изберете зависи от вас. Разчитайте на вашите предпочитания и парите, които планирате да похарчите за изграждането на сградата. И накрая, не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да се отказвате от някоя от основните системи на къщата. Те, подобно на системите на човешкото тяло, трябва да са здрави, работещи, надеждни и на правилното място..

Thanks! You've already liked this