Проекти на къщи от бар: комфорт за цялото семейство и 95+ надеждни и практични изпълнения

Уютен малък ваканционен дом от дървен материал

Уютен малък ваканционен дом от дървен материал

Днес проектите на къщи от бар за постоянно пребиваване не са скучни типични сгради, които биха могли да се наблюдават навсякъде в края на миналия век, а уникални и естетически привлекателни дизайни, които имат свой собствен стил и индивидуалност.

Много предприемачи, участващи в строителството на къщи „до ключ“, от огромна гама строителни материали, дават предпочитание на дървения материал. Подобна популярност на дървения материал се дължи на многобройните му положителни характеристики, които не само улесняват самия процес на строителство, но и осигуряват на собствениците удобно постоянно пребиваване..

Селска едноетажна къща от бар с ниска основа

Селска едноетажна къща от бар с ниска основа

Жилищна двуетажна къща от бар с гараж

Жилищна двуетажна къща от бар с гараж

Уютна къща от светъл дървен материал по индивидуален проект

Уютна къща от светъл дървен материал по индивидуален проект

Модерна къща от бар в стил Арт Нуво

Модерна къща от бар в стил Арт Нуво

Дървената къща определено ще бъде топла, а стените й излъчват опияняващ аромат на гората. По правило иглолистните дървета се използват за производството на дървен материал:

 • лиственица;
 • бор;
 • кедър;
 • смърч;
 • ела.

Носещите конструкции на къщата трябва да са устойчиви на гниене, така че за тях са подходящи бор и лиственица, които са по -надеждни в това отношение. Дървото има много предимства: здравина, ниска топлопроводимост, естествена естетика, относително ниско тегло, устойчивост на химикали.

Малка семейна къща от бежов ламиниран фурнир

Малка семейна къща, изработена от бежов ламиниран фурнир

Лесно се обработва дърво, както и лесно се издигат готови конструкции. Струва си да поговорим за предимствата на къщите от бар по -подробно, но малко по -късно. Първо трябва да разберете видовете този строителен материал..

Сортове дървен материал

Лентата е:

 1. залепени;
 2. профилиран;
 3. рендосан.

Лепеният ламиниран дървен материал се счита за комбиниран материал, тъй като в процеса на неговото производство дървеният материал се нарязва и залепва с външните си части навътре. Благодарение на тази технология е възможно да се постигне идеално гладка текстура. Къщите от ламиниран фурнир не се нуждаят от допълнително довършване, не се свиват и са много топли.

Лепеният ламиниран дървен материал не се напуква, поради което в него не се заселват буболечки и други насекоми. Специални импрегниращи съединения, с които материалът се обработва в процеса на неговото производство, няма да позволят появата на мухъл и гъбички в къщата. Единственият недостатък на ламинирания фурнир е неговата висока цена. Но добрите неща не могат да бъдат евтини.

Профилираният дървен материал има стандартни размери и също се обработва с антисептични средства. Изграждането на този материал протича с високи темпове, а естетически атрактивната текстура на профилирания дървен материал освобождава собственика от необходимостта да харчи пари за допълнително довършване на фасадите.

Рендосаният дървен материал има гладка, подобна на полирана повърхност, така че материалът не се нуждае от допълнителна обработка. По време на производствения процес производителят излага прътите на ускорено свиване, поради което степента на свиване на готовата къща се намалява няколко пъти, не се образуват пукнатини в стените и те не гният. Рендосаната къща от дървени трупи е издръжлива и издръжлива.

Къщите от бар имат много предимства.

Къщите от бар имат много предимства.

Стилна калдъръмена двуетажна къща по индивидуален проект

Стилна калдъръмена двуетажна къща по индивидуален проект

Предимствата на къщите от бар

Дървеният материал е доста издръжлив и висококачествен материал. Това важи особено за ламинирания фурнир, в процеса на производство на който всички дефектни разфасовки се отстраняват или скриват вътре при лепене.

Ако потенциален собственик на жилище е поръчал проект на къща от ламиниран фурнир, той е направил изгодна покупка, тъй като от архитектурна гледна точка тези сгради са много по -практични от тези, издигнати от заоблени трупи. Това се дължи на факта, че най -сложните форми могат да бъдат създадени от дървен материал..

Без съмнение екологичността на дървения материал, тъй като материалът запазва всички естествени качества на дървото. В процеса на производство на дървен материал не се използват смоли, които могат да бъдат вредни за човешкото тяло..

Къща от залепен ламиниран дървен материал с таванско помещение

Къща от залепен ламиниран дървен материал с таванско помещение

Просторно имение от дървен материал и камък в селски стил

Просторно имение от дървен материал и камък в селски стил

Важно! Дизайнът на къщи от бар няма ограничения, тъй като дължината на връзката може да бъде до 20 метра. Дори по време на производството на дървен материал в него могат да бъдат изрязани канали за окабеляване, което допълнително опростява процеса на въвеждане на електрически комуникации. Инсталирането на окабеляване в такава къща ще отнеме минимум време..

Интериорният дизайн на жилище от бар не изисква специални финансови разходи, с които никой друг строителен материал не може да се похвали. Ако къщата се строи в район с мек климат и умерена влажност, фасадата й може да бъде оставена без довършителни работи.

Тъй като материалът има строги геометрични форми и профили, сглобяването на сгради е много бързо. Можете да работите с бар почти през цялата година, което се улеснява от технологията на неговото производство.

По отношение на характеристиките за пестене на топлина, дървеният материал няма равен. В това отношение профилираният дървен материал е начело, тъй като наличието на профил осигурява безпроблемно прилягане на парчета една към друга. Загубите на топлина в дървена къща с дебелина на стената 20 см ще бъдат равни на тези в тухлена къща с дебелина на зидария 50 см.

Къща от дървен материал по поръчка във фюжън стил

Къща от дървен материал по поръчка във фюжън стил

Къща от бар на хълм с уютна тераса

Къща от бар на хълм с уютна тераса

Днес дървените къщи са най -търсените проекти и цените им са много разумни..

Проекти на къщи от бар за постоянно пребиваване: едноетажни опции

Докато говорим за проектирането на едноетажни жилищни сгради, не можем да не споменем техните икономически ползи. Едноетажните къщи от дървен материал са силни конкуренти на едностайните апартаменти. Такива къщи се считат за многофункционални и удобни. Дизайнерите вземат предвид всички възможни нюанси и правят оформлението на стаите възможно най -удобно за жителите.

В такива къщи няма съседни стаи, всички те са отделни (можете да намерите много снимки на подобни проекти в интернет). Доста рядко се среща проект, при който входът към спалнята е от хола. Банята в такива къщи е разположена така, че да е еднакво достъпна от всяка стая по отношение на разстоянието..

В едноетажна къща с площ 10 × 10 голямо семейство ще се чувства комфортно.

Съвет! Под трапезарията може да се използва просторна кухня, където (в допълнение към основния кухненски блок) може свободно да се побере голяма кръгла маса и просторен хладилник. В широката зала, която е предвидена в едноетажни проекти, можете да оборудвате място за легло на куче.

Минималистична едноетажна дървена къща

Минималистична едноетажна дървена къща

Предимствата на едноетажните къщи са, че са много по-евтини от двуетажните със същата площ. Едноетажна къща не изисква много здрава основа, което е значителна икономия за клиента. Когато такава структура се свива, коронките не подлежат на деформация..

Проектите на едноетажни къщи от бар се извършват както за крайградско строителство, така и за строителство в рамките на града. Документацията, придружаваща проекта, предвижда няколко метода на комуникация..

 1. В условията на крайградско строителство – автономни отоплителни и осветителни системи.
 2. В града – свързване към общински електрически мрежи и топлопроводи.

Едноетажна къща може да бъде проектирана с тераса, която е не само декорация на къщата, но и доста удобно място, където можете да изпиете чаша сутрешно кафе или да вечеряте с цялото семейство..

Проектът на едноетажна къща от бар със стъклена фасада

Проектът на едноетажна къща от бар със стъклена фасада

Малка едноетажна дървена къща

Малка едноетажна дървена къща

Ако къща с тераса е построена в рамките на града, жителите имат възможност да се насладят на природата в момент, когато градският живот буквално „кипи“ около тях.

Съвет! Потенциалният собственик може директно да участва в създаването на проект за едноетажна частна къща. Това е много удобно, тъй като архитектите имат възможност да вземат предвид всички желания на клиента, а собственикът на бъдещия дом със сигурност ще бъде доволен от резултата..

Модерна къща от бар в стил Арт Нуво

Модерна къща от бар в стил Арт Нуво

Проекти на къщи от профилиран дървен материал

Уникалността на профилирания дървен материал се крие във факта, че когато се използва, на конструкцията може да се даде всеки архитектурен образ:

 • средновековен;
 • Готика;
 • Баварски;
 • страна;
 • Швейцарска хижа;
 • модерен.

Формата на къща от профилиран дървен материал може да бъде:

 1. едностепенни или многостепенни;
 2. със или без стопански постройки;
 3. с тераси и веранди;
 4. с тавани;
 5. квадрат;
 6. правоъгълна;
 7. многоъгълна;
 8. с балкони;
 9. с еркери.

Луксозно имение от профилиран дървен материал

Луксозно имение от профилиран дървен материал

Триетажна рендосана къща от дървен материал с малък балкон

Триетажна рендосана къща от дървен материал с малък балкон

С други думи, архитектурните възможности на профилиран дървен материал нямат граници. Крайната цена на жилището ще зависи от проекта, който клиентът ще избере. Разбира се, стандартните проекти са по -евтини от отделните, тъй като последните трябва да изготвят нова документация, а това са много пари..

Въпреки това, преди да започне да изучава проекти на къщи от профилиран дървен материал, потенциалният клиент трябва да научи основните критерии за подбор:

 • Външният вид на сградата трябва да привлече и угоди.
 • Отдалечеността на обекта от града е от голямо значение. Собственикът със собствена кола трябва да осигури гараж.
 • Броят на хората в семейството, които ще живеят в къщата, определя нейния размер.
 • Важен момент е мястото, през което преминават комуникациите.
 • Парцелът трябва да съответства на размера на основната сграда.
 • При избора на архитектурен стил, клиентът трябва да се съобразява с онези сгради, които се намират в района. Това е необходимо, така че собствената ви къща да не изглежда претенциозна и нелепа на техния фон..
 • Ако къщата се строи за временно пребиваване, не бива да се спирате на голям и сложен проект..

Проект за вила от залепен ламиниран дървен материал

Ако за изграждането на вилата е използван залепен ламиниран дървен материал, такава къща няма да се нуждае от вътрешна и външна декорация. Лепеният ламиниран дървен материал е огнеупорен, устойчив на температурни колебания, екологичен и лесен за сглобяване.

Малка каменна къща в светло бежово

Малка каменна къща в светло бежово

Скоростта на изграждане на конструкции от този материал е просто невероятна. Екип от опитни строители е в състояние да построи такова жилище само за три седмици. Поради факта, че къщата, изработена от ламиниран фурнир, не дава значително свиване, жителите могат да се нанесат в нея веднага след като строителите предадат къщата “до ключ”.

Технологията на производство на дървен материал от ламиниран фурнир позволява залепване в едно парче ламели, принадлежащи към различни дървесни видове, което увеличава здравината на материала и по някакъв начин влияе върху намаляването на цената.

Дори след няколко години такава вила ще запази първоначалния си привлекателен външен вид и всички полезни качества на дървото. За да се осигури трайност на залепения дървен материал, бяха проведени специални проучвания, по време на които няколко експериментални проби бяха отлежали химически в продължение на 40 години..

В резултат на опита беше доказано, че залепеният шев не губи своята здравина и други положителни характеристики..

Проекти на къщи от бар с таванско помещение

Вила с таванско помещение се счита за най -обещаващата по отношение на крайградския живот. Таванският етаж е не само оригинална архитектурна структура, която придава на къщата уважение и изтънченост, но и доста функционален структурен елемент..

Луксозна калдъръмена къща с таванско помещение в класически стил

Луксозна калдъръмена къща с таванско помещение в класически стил

Калдъръмена къща в класически стил с таванско помещение

Калдъръмена къща в класически стил с таванско помещение

Светла и светла калдъръмена къща с малка тераса

Светла и светла калдъръмена къща с малка тераса

Проектите на къщи от бар с таванско помещение осигуряват на бъдещите собственици допълнителни помещения, които могат да бъдат жилищни или нежилищни. Ако покривната торта е многопластова, е напълно възможно да живеете на тавана през зимата..

На топло таванско помещение можете да оборудвате:

 1. детска стая;
 2. спалня за гости;
 3. билярдна зала;
 4. шкаф;
 5. стая за гости с камина.

Стилен черно -кафяв дизайн на калдъръмена къща с таванско помещение

Стилен черно -кафяв дизайн на калдъръмена къща с таванско помещение

Къщите с таванско помещение предполагат наличието на специални прозорци, които имат уникален дизайн и са необходими за осигуряване на помещенията с достатъчно осветление от улицата. Без прозорци постоянното пребиваване на тавана ще бъде неудобно, особено след като те все още изпълняват функцията на вентилация на въздуха.

Тъй като къща от профилиран дървен материал се идентифицира с нещо естествено и естествено, в нея ще бъдат подходящи дървени прозорци, които не само изглеждат солидни и благородни, но и не пречат на обмена на въздух. Благодарение на дървените прозорци, здрав микроклимат винаги цари в къща от дървени трупи.

Дървените прозорци, монтирани на таванския етаж, са идеално комбинирани с фасадата на къща, построена от дървен материал.

Съвет! Когато избирате проект за къща, трябва да предвидите многослойна покривна торта, в която ще се използва паропропусклив хидроизолационен филм и добра изолация. Тогава децата могат свободно да се настаняват на тавана. Дори през зимата тук ще им бъде топло и удобно..

Thanks! You've already liked this