Красиви едноетажни къщи с тераса (175+ снимки). Характеристики на разположението на сайта

Красиви едноетажни къщи с тераса

Все по-популярни стават ли едноетажни къщи с тераси? Модата, наложена от архитектите наскоро върху многоетажни частни къщи с едно или дори няколко стълбища, не е подходяща за всички и може да има много причини за това..

Не всеки иска да се движи нагоре и надолу по стълбите по цял ден, други искат къща със стаи на същото ниво. Нека да видим какви други причини трябва да имате предвид при избора и планирането с тераса.

Уютна тераса за отдих

Уютна тераса за отдих

Защо предлагаме едноетажни къщи с тераса

Частна къща се превръща в тихо яхтено пристанище или място за творчество и развитие на бизнеса, кът за отдих и място за забавление. И в същото време никой от съседите няма да почука на батериите или да прекъсне разговор с претенции за шум. Но защо точно едноетажна с тераса?

Тераса - кът за отдих

Тераса – кът за отдих

Такива къщи са подходящи за отдих извън града, младежи, възрастни хора. Основното мото е единството с природата. Къщите се вписват идеално във всеки пейзаж. По -лесно е да ги издигнете върху проблемни почви: с високо ниво на подземни води, пясъчници. Няма нужда да се изграждат сложни основи. Изобилието от светлина в стаите е гарантирано. Какво друго дава такава входна зона? Възможност за организиране:

Чудесен вариант за лятна кухня

Чудесен вариант за лятна кухня

 1. Лятна кухня.
 2. Трапезария на открито.
 3. Място за барбекю.
 4. Игрище.
 5. Сушене на дрехи.

В малки площи можете без беседка и спестете пари за нейното изграждане. Откритата площ повишава статута на жилищата. Тя изглежда по -стилно от традиционните веранди.

Откритото пространство изглежда стилно

Откритото пространство изглежда стилно

Планиране

Необходимо е да се вземе предвид розата на вятъра. Защо е важно? Терасите се използват за отдих. Ако го поставите отстрани на преобладаващите ветрове, тогава е трудно да се осигури удобно транзитно време. Рационално разположен отстрани на вътрешния двор. По -лесно е да се организира удобна пространствена асоциация с зона за отдих на улицата, с барбекю, плувен басейн, детска площадка, пътека до беседка, с изглед към алпийска пързалка или красива цветна градина.

Идеалното място е вътрешен двор, който предпазва от ветровете

Идеалното място е вътрешен двор, който предпазва от ветровете

По -добре е да организирате изхода от трапезарията или хола. Не комбинирайте терасата със спалните. Откритото пространство се намира от противоположната страна на главния вход. Собствениците на малки парцели трябва да организират жив плет или друга декорация. Това ще ви помогне да скриете живота си от любопитните погледи на съседите..

Уютен отдих на открито близо до огъня

Уютен отдих на открито близо до огъня

Местоположение върху кардиналните точки

Оформлението зависи от вашите собствени предпочитания, ритъма на живот, околния пейзаж и сайта:

 • За тези, които обичат да се любуват на залеза, западната част ще бъде идеална. Слънцето осветява мястото след обяд.
 • Източното местоположение дава своето предимство – сутрешните лъчи на слънцето допринасят за енергичното издигане и подготовката за предстоящия ден.
 • Северната част гарантира мека разсеяна светлина, а терасата е добре комбинирана с работилници, трапезарии. В този случай не трябва да засаждате високи растения наблизо: дървета, катерещи се храсти и къдрави цветя..
 • Юг – осигурява максимално слънчево греене. Сенници или сенници са необходими през лятото, за да се намали излагането на изгарящи лъчи.

Вземете предвид предпочитанията си за планиране

Вземете предвид предпочитанията си за планиране

Благодарение на внимателното планиране, къщата и терасата се превръщат в удобно място за почивка и служат на собствениците дълго време. Не изисквайте чести капитални и технически ремонти.

Какво трябва да се предвиди: конструктивни характеристики

Терасата не може да бъде построена на земята без основа. Така че по време на работа няма проблеми: покривът не се деформира, не се спуква, подът остава хоризонтален, необходима е надеждна основа. Той се излива или издига едновременно с основната сграда, това гарантира безопасност.

Не забравяйте да направите основа за структурата.

Не забравяйте да направите основа за структурата.

Строителството не изисква големи инвестиции. Работата се извършва бързо. Възможно е без сложна строителна техника (багер, автокран). Не се използват сложни строителни методи: монтаж на височина, изолация.

Строителството не е скъпо и в същото време ще добави уют към вашия дом

Строителството не е скъпо и в същото време ще добави уют към вашия дом

Ако това условие не е изпълнено, дори отворена веранда ще започне да се отдръпва: валежите попадат под основата на основната конструкция, през зимата студът си върши работата: разчупва разтвора, фитингите започват да ръждясват. С течение на времето цялата конструкция може да се деформира.

Видове тераси

Собствениците, когато избират типа тераса, мислят за бъдещето. Какви приоритети могат да възникнат в живота и само една открита площ ще бъде достатъчна?

Открита тераса с изглед към гората

Открита тераса с изглед към гората

Отворено

Това е приемлив вариант за всички региони. Терасите, разположени от подветрената страна, осигуряват добро осветление и възможност за отдих на открито. За да не се адаптира към метеорологичните условия, се монтира временен навес. За открити площи се използват чадъри, преносими сенници. Отворите по време на горещината се затварят с ролетни щори, светли завеси.

Приятно е да се отпуснете и да слънчеви бани на открити площи

Приятно е да се отпуснете и да слънчеви бани на открити площи

Затворен

Всесезонен вариант. Ако откритото пространство има балдахин и ограда, тогава можете да го използвате при всяко време. Дори само седенето в зимна вечер, заобиколено от снежни красавици със свещи, увито в одеяло, ще донесе удоволствие. Има ли недостатъци на тази опция. Едно и незначително: осветлението на помещението, което граничи с терасата, е намалено.

Вътрешните зони са независими от сезона

Вътрешните зони са независими от сезона

В зависимост от региона, мястото за работа в студения сезон е оборудвано с панорамни прозорци с двоен стъклопакет. Те предпазват от ниски температури и валежи.

На терасата може да се организира зона за барбекю. За тази цел се прави противопожарна изолация. Частта от подовата настилка, която е предназначена за огнището, е изложена с камък, тухла. Закрепете конуса отгоре, за да организирате извличането на дим и да предотвратите навлизането му в жилищната зона.

Панорамните прозорци с двоен стъклопакет предпазват от ниски температури

Панорамните прозорци с двоен стъклопакет предпазват от ниски температури

Строителни и терасови материали

Когато избирате материали, трябва да помислите за факта, че терасата, за разлика от стаите, е постоянно изложена на постоянни влияния: ултравиолетови лъчи, овлажняване от дъжд, сняг и мъгла. В градовете към това се добавят прах, автомобилни и промишлени емисии, които се превръщат в „шкурка“ за довършителния материал. Затова изберете качествени материали. Лекувайте ги редовно от горепосочените ефекти, почиствайте ги от замърсявания.

Погрижете се да защитите терасата си от природни влияния

Погрижете се да защитите терасата си от естествени влияния

Подовете са покрити с материали, които могат да издържат на висока влажност:

 1. Плочки с плочки (изберете топлоустойчиви модели с грапава повърхност).
 2. Дървена дъска, обработена с препарати (лакове, петна, импрегниране), които предотвратяват гниенето. Изберете смолисти дървесни сортове.

Ако откритото пространство не е вградено, покривът е покрит с материал. Стълбовете се използват от надеждни материали: метал, големи дървени греди, тухлена зидария, камък, бетон.

Стълбовете трябва да са изработени от надеждни материали.

Стълбовете трябва да са изработени от надеждни материали.

Декорацията е същата като за общата фасада на къщата. Интересна комбинация се осигурява от комбинацията от различни материали за строителство или декорация: дърво и естествен камък, тухлена зидария и декоративна мазилка, сайдинг в различни цветове + фундаментни панели.

Основният принцип

Терасата трябва да бъде допълнение, поради което радикалните различия ще донесат дисонанс с дизайна на целия обект. Сградата ще загуби своята привлекателност.

Използвайте тухлена зидария като декор

Използвайте тухлена зидария като декор

Погрижете се за декоративните елементи

Ако стълбовете на конструкцията са изработени от метал, добавете ковани елементи. За дървени конструкции са подходящи издълбани елементи, груби пътеки. Тухлената зидария хармонизира добре с керамиката.

Естественият камък е в хармония с дървото

Естественият камък е в хармония с дървото

Осветление и мебели

Правилното осветление помага да не се ограничава работата само през деня. Ярките лампи се монтират само в работната зона (ако има такава). Зоната за отдих е осветена с мека светлина, която допринася за почивка и релаксация. Изберете енергоспестяващи лампи (спестяване гарантирано). Осветителните устройства трябва да имат висока защита срещу влага, да не пречат при движение по обекта, да осветяват зоната за отдих, трапезарията.

Меката светлина насърчава почивката и релаксацията

Меката светлина насърчава почивката и релаксацията

Извършете допълнителни изходи. Те са полезни за градински електрически уреди (косачки, моторни триони). В студения сезон можете да инсталирате НЛО на терасата и да се наслаждавате на комфортна комуникация.

Мебелите не трябва да бъдат бюджетни пластмаси. Дървени, метални комплекти също са приложими. В специализирани магазини се представят слушалки от лоза, венге. При дъжд се свалят и внасят сменяеми калъфи, възглавници, мебелите издържат на малко влага.

Най -често се използват плетени мебели.

Най -често се използват плетени мебели.

Как да изберем проект

Архитектите и дизайнерите предлагат голям брой проекти за такива сгради. Изборът зависи от:

 • Размер на парцела.
 • Предпочитания на собственика.
 • Брой жители.
 • Финансови възможности.
 • Строителен район.
 • Избрани материали.

Проектът ще дойде от вашите желания и характеристики на сайта

Проектът ще дойде от вашите желания и характеристики на сайта

След като разгледат тези въпроси, архитектите предлагат вариант за проектиране. Ако е необходимо, той се финализира или променя в съответствие с желанията на клиента.

Ако къщата се използва спорадично: само за почивка или през почивните дни, струва си да се обмисли дали е необходима голяма сграда? В този случай се състои от 2 спални, хол, който е комбиниран с кухня.

Малка сграда, идеална за случайна употреба

Малка сграда, идеална за случайна употреба

Наличието на кола в семейството също влияе върху избора. Най -добрият вариант за съхранение е гараж. Ще бъде безопасно и няма да корозира. Важно е да помислите как да победите нуждата от гараж и тераса върху миниатюрен парцел..

Ако семейството има малки деца и къщата е на подиум, терасата е оградена с парапет, за да се предотвратят падания и наранявания.

Оградата ще предпази децата от падане и нараняване

Оградата ще предпази децата от падане и нараняване

Помислете за релефа на сайта

Терасата е предназначена за отдих, така че има изглед към планините или езерото, гората или морето. Ако се строи в град, помислете за озеленяване, за да украсите сайта. Ако терасата е в съседство, разположена на склон, тогава тя може да бъде издигната не върху здрава основа, а върху колони. За песъчливи почви се изграждат лентови основи. Понякога дизайнерите предлагат да “изрежат” къщата в склона на гора или планински хребет, за да подчертаят единството с природата.

Внимавайте да видите красивия пейзаж

Внимавайте да видите красивия пейзаж

Какви са предимствата и има ли недостатъци?

Преди да изберете проект, е важно да помислите какво ще даде такъв проект и какви „капани“ могат да има? Нека разгледаме по -отблизо:

Терасата е отдих на открито, без да излизате от дома

Терасата е отдих на открито, без да излизате от дома

 • Естетична красота. За разлика от 2 – 3 -етажни сгради, малките площи не са визуално претоварени.
 • По -евтино от големите къщи с няколко етажа. Възможно е без допълнителна конструкция на мястото на беседка, място за барбекю, барбекю.
 • Не изисква изграждането на здрава основа. Структурите не натоварват почвата много.
 • Най -добрата възможност да организирате почивка с любимите хора.
 • Цена. Необходими са по -малко финансови инвестиции и време за строителство.
 • Богат избор от стилови посоки. Собствениците могат да експериментират с размери, материали и цветове.
 • Не пречи на движението из къщата.
 • Осигурява отдих на открито, без да напуска града или гората.
 • Увеличава размера на дома и помага за създаването на отворени функционални зони.

Има ли недостатъци. Да, но малко и незначително:

Отдихът на открито зависи от метеорологичните условия

Отдихът на открито зависи от метеорологичните условия

 1. Необходимо е да се поръча анализ на почвата. В мокри помещения е необходимо да се организира вентилация на основата..
 2. В северните райони може да се използва само през лятото или да се монтира панорамно остъкляване.
 3. Отдихът на открито без покрив зависи от слънцето и дъжда, снега и мъглата. Често временен подслон: палатки и чадъри не спестяват.
 4. В райони с ограничено пространство няма достатъчно място за удобна (голяма) тераса.

Отпускане в сянката на ракита растения

Отпускане в сянката на ракита растения

Къщата може да бъде голяма или малка, украсена или лаконична. Изберете удобен проект. Ще искате да се върнете към него, да приемате гости, да отглеждате деца, да обичате и да се наслаждавате на живота. Ето защо, когато избирате, помислете как виждате живота си утре, след месец, 10 или 50 години..

Вътрешен двор в черно и бяло

Вътрешен двор в черно и бяло

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19?rel=0&enablejsapi = 1" frameborder ="0" ebkitAllowFullScreen mozallow цял екран allowFullScreen>

Thanks! You've already liked this