По стъпките на Анди Уорхол: селекция от живи интериори с поп арт тапети и плакати

Експлозивна игра на цвят и форма в тапет в стил поп арт

Експлозивна игра на цвят и форма в тапет в стил поп арт

Стилът на поп арт навлиза във вътрешността на дома от средата на 50-те години на ХХ век. След това започнаха активно да се провеждат изложби с картини на модни художници, работещи в тази посока. Задачата на този стил е да шокира и да превърне баналността в необичайна и ярка реалност. Основната характеристика на такъв тапет е да се превърне в произведение на модерното изкуство на стената. Това е безплатна игра с цвят, текстура, форма и размер на орнамента.

Играем контрастно - лаконичен стил в интериора и екстравагантна стена с ярки тапети

Играем контрастно – лаконичен стил в интериора и екстравагантна стена с ярки тапети

Видове поп арт като изкуство

Каквото и влияние модата да има върху дизайна, ярките цветове и нестандартните идеи винаги предизвикват наслада и изненада. За да се впишат в стила на поп арт, дизайнерите препоръчват интересни идеи.

Простота скъпа

Любителите на минимализма ще бъдат много щастливи от простата, евтина, но впечатляваща идея да играете на контрасти. Ако 4 стени или няколко части от една акцентна стена са залепени с монохроматични тапети с различни ярки цветове, гостите ще бъдат затрупани от креативността още от вратата.

В поп арт няма концепция за пренасищане.

В поп арт няма концепция за пренасищане.

Съвет! Когато декорирате прости обикновени стени, можете да използвате интересна техника – акцент на тавана! Фототапет с ярък модел на тавана – върхът на необичайното.

Можете също така да победите тавана с помощта на любимите си герои - неограничен полет за въображение

Можете също така да победите тавана с помощта на любимите си герои – полето за въображение не е ограничено

Доброто старо ретро

Платно с изображения на снимки от 50 -те, 60 -те и дори 30 -те години, тапети под формата на парчета от вестници и списания – такава монохромна цветова схема върви добре със съвременните и ретро стилове.

13

Някъде в космическите полета на Алфа Кентавър

Нотки на романтика, преплетени с екзотика, ще добавят големи боядисани цветя от света на фантазията. Те не се срещат в градините или земната природа, но често ни посещават с въображение. Такива платна хармонично ще се впишат както в стила на страната, ако фантазията не се отдалечи твърде много от реалността, така и в модерните и дори високотехнологичните..

Съвет! Във втория случай можете да подчертаете и украсите ъгловата зона с такова платно, имитирайки зелен ъгъл с проби, събрани от космически изследователи от някаква непозната планета в района на съзвездието Лебед.

Капка нереалност във вашия интериор

Капка нереалност във вашия интериор

Домашна изложба в стила на Анди Уорхол

Този съвременен художник е известен със своята нестандартна работа-кисели портрети на знаменитости и изображения на съвременни продукти. Ярки щрихи и поредица от повтарящи се образи „хванаха“ публиката, шедьоврите му бяха разпродадени от първите минути на откриването на изложбените зали.

Съвет! За да украсите необичайна стая, тя може да бъде залепена с фототапет, изобразяващ култова знаменитост. Усмивката на една или двеста лица на Мерилин Монро или друга звезда, която обичате, определено ще взриви всички..

Казвам

Кажете „не“ на скучния декор на спалнята

Идея! Съблекалнята, украсена с многоцветни обувки, ще радва всяка мода в продължение на много години.

Малка тайна: стаята за поп арт може да бъде украсена със собствените ви ръце с помощта на шаблон и кутии за боя

Малка тайна: стаята за поп арт може да бъде украсена със собствените ви ръце с помощта на шаблон и кутии за боя

  • Ако сте уморени от рутинните и типични стени а -ла -кафе или натюрморти в духа на “шмат свинска мас, лук и чаша водка на масата”, кухненското пространство, украсено със снимки на консерви за супа от всички цветове на дъга, определено ще ви ободри сутрин и ще ви развесели. И ако наемодателят не е лишен от ирония и самоирония, платното под формата на интересно прасе сред ястията, което лесно може да бъде направено по поръчка, ще разкаже за това.
  • Детска стая може да се превърне в истински рай и фабрика за бъдещи творчески знаменитости, ако закупите тапет или маркерна боя, върху която можете да рисувате със специални бои. Всяко детско „изкуство“ точно там с право ще се нарича „поп арт“. И нищо лошо, че това ще бъдат плътни абстракции и хаотични линии и фигури, всичко това отдавна се обяснява с фразата „аз съм художник, виждам го по този начин“!

13

Съвет! Ако не смеете да дадете детската стая да бъде разкъсана от въображението на вашите деца, насочете импулсите им в правилната посока. Например, красив ръчно рисуван тапет ще дойде от отпечатъците на ръцете на всички членове на вашето семейство..

  • Ако не искате да рисувате директно върху тапета, можете да отидете по -точен път – създайте няколко ярки скици, сглобете ги и ги подарете на компания, която прави фототапети по поръчка. В резултат на това ще получите уникален интериор със собствен дизайн в най -буквалния смисъл..
  • Съвременният офис също не е задължително да бъде скучен ретро, ​​изпълнен с масивни дъбови мебели или подобие на офис със сив тапет, плахо надничащ от дупки сред тесни рафтове. Долу със стереотипи – освобождаваме акцентната стена за огромен, претенциозен и ярък долар. Именно той в крайна сметка ще привлече късмет във финансово отношение..
  • Ако обичате да се разхождате в интернет за дълги вечери, можете да се обърнете към компютърната тема, но да подходите от друг ъгъл. И нека любимата ухапана ябълка на всички да ви помогне – логото на Apple.

13

Графити

Творчеството на уличните художници рядко оставя никого безразличен. Понякога, наблюдавайки как градските власти безмилостно боядисват стените, боядисани с кутии за пръскане, „в борбата с вандалите“, улавяте себе си да мислите: би било хубаво да нарисувате нещо по цялата стена по този начин в хола или спалнята. Графитите са чудесна идея да украсите всяка стая, дори спалня..

Ярък, стилен, модерен - всичко е свързано със стената, боядисана с балони

Стена, боядисана с балони – ярка, стилна, модерна

Съвет! Хората, избрали стила на поп арт за интериорна декорация, имат различно мислене, индивидуален вътрешен свят и са различни от останалите и затова могат да си позволят гангстерска спалня в стила на филма „Град на греха“.

Луксозните черни стени с бели очертания и редки, но добре насочени алени пръски ще ви настроят за градска престъпна романтика и пикантни нощни приключения. Такава стая няма да подхожда на бляскава двойка, но ще се превърне в изход за необичайна двойка киномани..

Перфектна комбинация от класически цветове

Перфектна комбинация от класически цветове

Ако искате стените да бъдат украсени с по -неутрални изображения, можете да изберете платно със стилен стар и със сигурност монохромен автомобил.

Съвет! Обичайте тази тема, както и изображения в стил комикс и тийнейджъри. За пораснали деца можете спокойно да залепите плакати за тапети от същия филм, вероятно те са го видели преди родителите си.

Ако вкусовете на вашите деца се различават от вашето мнение, позволете им сами да изберат своя герой и любим кадър. Няма значение дали това е шесторъката Шива от Mortal Kombat, Жокера или отровната дама от Батман. Това е тяхната власт! А родителите са оставени да уважават света на тийнейджъра, защото той е практически оформена личност със собствени предпочитания и интереси..

13

Пълно изкуство нестандартно

Ако харесвате напълно необичайни неща, можете да си купите холографски тапети, изобразяващи градски пейзажи, древни замъци или имитация на обемни пространства или дупка в стената. Поради типа на модела и холографските детайли, те разширяват пространството и на практика отварят други светове и портали за паралелни вселени. Това е уникална идея да играете със стил на таванско помещение или гръндж.

Илюзия или реалност ?!

Илюзия или реалност?!

Съвет! Декорирайте стени и тавани с творчески акценти, играйте със осветление, изхвърлете типичните полилеи и подредете няколко зони с прожектори, поставени по различни начини – полукръгове, дъги, букви S и т.н..

Няколко прости правила

Въпреки факта, че поп артът е свободен стил, който не разпознава границите, дизайнерите ви съветват да обърнете внимание на някои точки. Поп артът е много ярка тенденция и ако претоварите стая с цвят, тя ще се превърне от необичаен арт обект в призрачен „куп малки неща“.

16

Как да избегнем често срещаните грешки?

  1. Трябва да има един акцент. Ако това е ярка стена, тогава тя се оформя сама. Останалите три стени, под и таван служат като скромен фон за него, подчертавайки неговата уникалност. Ако се планира чудо таван, тогава четирите стени и пода трябва да бъдат монохроматични, но са разрешени 4 различни цвята, за да съответстват на горните бои.
  2. Големите изображения трябва да са на най -голямата стена. Не поставяйте огромно лице в графичен стил в малка стая, няма да изглежда добре. Хармонията трябва да се спазва във всичко.
  3. Тъмните тонове визуално „изяждат“ пространството, те могат да бъдат позволени в големи стаи. Ако вашата зона не е особено широка, дайте предпочитание на светлинните опции..

Поп-арт тапетът е истинска находка за творчески хора, които получават добра възможност да опитат ролята на декоратор. Осмелете се, създайте, станете и кой знае, може би, като се свържете с индивидуален проект за отпечатването му върху фототапети, ще бъдете забелязани и ще получите повече от една индивидуална поръчка, а вашите творчески импулси ще ви дадат възможност да направите любимото си хоби любимата ти работа!

13

Thanks! You've already liked this