Каменните мивки са красиво допълнение към кухнята. 175+ (Снимка) кръгли, квадратни и ъглови. Избирайки с нас

Каменни мивки

Мивката е забележителна част от кухненския интериор. Въпреки че често не се монтира на видно място, той добавя завършващ щрих към дизайна на стаята. Необходимо е отговорно да се подходи към избора на мивка. Какви видове има? Как да изберем по текстура и цвят? Как да изберем миксер? За всичко по -нататък в статията.

Основни разпоредби

Производителите на мивки често използват изкуствен камък вместо естествен материал. Свойствата на продуктите от естествен камък може да са по -ниски от тези, притежавани от “изкуствени” конкуренти, цената на такива мивки не е с пример по -висока.

Изберете камък за мивка, който да отговаря на вашия интериор

Изберете камък за мивка, който да отговаря на вашия интериор

Купите от изкуствен камък съдържат:

 • химически елементи, придаващи устойчивост на дефекти;
 • различни багрила, декоративни чипове, които ви позволяват да въплътите смели дизайнерски решения.

Външният вид (не формата) на мивки от естествен камък е създаден от природата, от изкуствен – от човека. Почти всички те имат уникален дизайн. Това не зависи от произхода на материала. Не можете да създадете два абсолютно идентични продукта.

Много красива и разнообразна

Много красива и разнообразна

Каменните мивки не обичат температурните крайности.

Почти всички материали не понасят екстремни температурни промени. Вярно е, че го чувстват по различен начин..

Камъкът е здрав материал, но лесно се деформира, когато температурата падне. Например, ако вряща вода случайно се разлее върху студена повърхност, тя може да се напука..

Важно е да се наблюдават внезапни температурни промени

Важно е да се наблюдават внезапни температурни промени

Вече не може да се поправи. Пукнатината може да бъде маскирана, закърпена със специално решение, но няма да отиде никъде: технологията на производство не може да се повтори. В бъдеще тя може да расте, тогава купата ще бъде неизползваема – водата ще започне да тече през пукнатината.

Ето защо, когато източвате пастата в мивката, е по -добре да включите студена вода, така че врящата вода от тигана да не взаимодейства с костилката..

Съвпадение на мивката - класическата версия

Съвпадение на мивката – класическата версия

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Дизайн на баня с и без мивка: Избор на мебели (165+ снимки). На какво да се даде предпочитание?

Изгледи

Форми на мивка:

 • кръгла (или овална);
 • триъгълна;
 • правоъгълна;
 • многоъгълна;
 • друга форма.

Формата може да бъде много разнообразна

Формата може да бъде много разнообразна

Кръгли, правоъгълни изглеждат добре в класически интериор. Въпреки че е възможно например да се инсталира триъгълна купа в “класическа” кухня в ъгъла.

Не можете да вземете решение за формата? Консултирайте се с интериорни дизайнери. Те ще ви предложат най -красивия вариант..

Те произвеждат купи, изработени от:

 • кориан;
 • гранит;
 • течен камък.

Материалът заглушава чукането на съдове

Материалът заглушава чукането на съдове

СъветиНе отписвайте други материали, от които са направени каменни мивки. Има много от тях, те имат плюсове и минуси, но не са толкова популярни, колкото описаните по -горе..

При разглеждане на предимствата на мивките, изработени от различни материали, се вземат предвид техническите им аспекти, а не визуалните.

Кориановите продукти са лесни за почистване поради добрата водоотблъскваща сила на кориана, който практически няма пори в структурата си. Мивките Corian запазват първоначалния си вид за дълго време.

Мивките Corian се почистват лесно

Мивките Corian се почистват лесно

Гранитът може да бъде и изкуствен. Не се изненадвайте от този факт. Естественият гранит е много скъп, изкуственият е по -евтин. Гранитни купи:

 • устойчив на агресивни влияния;
 • лесен за поддръжка.

Те имат гладка повърхност. При тяхното производство се използват малки чипове, както и полимерна смола..

Гранитът е много лесен за поддръжка

Гранитът е много лесен за поддръжка

Купите от течен камък са здрави, издръжливи. Можете да експериментирате с дизайн върху тях, тъй като върху мивката се напръсква течен камък: избира се всяка основа, след това се напръсква желаният модел.

СъветиКогато избирате мивка, вземете предвид свойствата на материала, от който е съставена..

Когато всичко е в тон, изглежда впечатляващо

Когато всичко е в тон, изглежда впечатляващо

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Мебели за баня: Особености при избора на Мивки с тоалетна – как да не сбъркате? (190+ снимки)

Кръгъл

Нищо особено не може да се каже за практичността на кръгли мивки от камък. Гледайки напред, същото важи и за всички каменни мивки..

Каква е причината за това? Поради факта, че свойствата на материала в по -голямата си част зависят не от формата, а от химичния състав. Камък с всякаква форма остава камък.

Такива опции няма да развалят интериора

Такива опции няма да развалят интериора

Кръглите мивки се вписват перфектно в ъглови пространства: достатъчно е да ги рамкирате със същия плот, заоблен от ъгъла, за да направите плавен преход от една стена към друга. Също така може да се инсталира на всяко друго място на плота – няма да развали интериора.

Двойна

Двойните купи са много често срещани в кухните. Удобно е да съхранявате, миете и сушите съдове в тях (за какво друго, в по -голямата си част, се изисква измиване?). Къде да поставим двойната купа? По -добре е да не го поставяте на ъгъла. Изглежда добре по стената. В същото време никой не забраняваше експерименти..

Две удобни купи в кухнята

Две удобни купи в кухнята

Защо двойната мивка е добра?

 • В половината от него можете да накиснете мръсни съдове с препарат..
 • Ако изключите горещата вода, в едната половина можете да смесите студена с нагрята в чайник и удобно да измиете съдовете в другата.
 • Удобно е да размразявате храната в нея – цялата вода се влива в канализацията.

Много лесен за използване

Много лесен за използване

Ъгъл

Тези мивки са най -добре поставени в ъглите. В този случай е по -добре да се откажете от експериментите: ъгловите мивки наистина изглеждат най -добре в ъглите на стаите или отдалечени предмети. мебели. Ще бъде странно да видите купа, наподобяваща парче сирене в средата на прав плот по стената..

Те често се произвеждат в две форми:

 • Форма на триъгълник. Нищо особено не може да се каже за нея..
 • Форма, в която две страни са свързани под прав ъгъл една към друга (само за монтаж в ъгъл), а третата страна има заоблена форма.

Ъглов вариант - въпрос на вкус

Ъглов вариант – въпрос на вкус

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Как бялата кухня с бял плот ще преобрази интериора? 145+ Фото стилове и разновидности на дизайнерски решения

Текстура, цвят

Важна характеристика, която отличава една каменна мивка от друга, е нейният дизайн. За вкусовете обаче няма спор. Човек ще си купи този, който му харесва. Това е негово право. Това отчасти е вярно.

Има критерии за избор на текстура, цвят на купичките. Те са направени от хора, които познават интериорния дизайн. По -добре е да се придържате към тези критерии, за да намерите красива комбинация от текстура и цвят на продукта..

Мултикула - многофункционална

Мултикула – многофункционална

СъветиНе е нужно да измисляте оригинален дизайн. Можете да вземете готова идея или да вземете назаем подробности..

Цвят

Универсален е Бял цвят (или бежово). Светлата кухня почти винаги изглежда красива. Можете да вземете мивка от светъл камък. Няма проблеми с избора: те ще направят този, който клиентът иска.

Универсално бяло

Универсално бяло

Много хора обичат да играят контрастно. Това също е добро дизайнерско решение. Например, за светло бежова или бяла кухня можете да изберете черен или тъмно кафяво плот, и съответно мивката. Можете да направите обратното: изберете светъл продукт за тъмна кухня.

Дизайнерското предимство на светлите (бели или бежови) плотове и мивки е, че те съвпадат с почти всеки интериор: син гардероби, или кафяво таблици и столове, или към маслиновия под и т.н..

Те отговарят на различни стилове и интериори.

Те отговарят на различни стилове и интериори.

Следните цветови комбинации за кухнята и мивката изглеждат добре:

 • бяло и сиво;
 • бяло и карамел;
 • кафяво и син;
 • бежово и кафяво;
 • кафяво и тихоокеанско синьо;
 • Сив и оранжево;
 • бял и вар.

Добавянето на трети към два цвята се насърчава.. Например, същото бяло ще работи добре със сиво и оранжево. До тихоокеанско синьо и кафяво – червено (може да се подчертае: на столове или домакински предмети като вази и чинии).

Комбинация от жълти и сиви цветове

Комбинация от жълти и сиви цветове

Можете да създадете ярък акцент във всеки интериор. Можете да поставите такъв акцент върху купата. Въпреки че би било добра идея?

Бялото и черното могат да се комбинират помежду си и с почти всеки друг цвят. Това важи и за дизайна на кухни..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Декорация на баня с изкуствен камък: Умивалник, плот, рафтове. Характеристики на използване на материала

Текстура

Гамата от продукти, изработени от естествен камък по отношение на текстурата, е значително ограничена в сравнение с продуктите от изкуствен материал.. Това се дължи преди всичко на високата цена. Второ – с малко (в сравнение с изкуствените) разнообразие от материали.

Скъпо в сравнение с други

Скъпо в сравнение с други

Трябва да се отбележи красотата на мивките от естествен камък. Уникалните естествени шарки правят всяка мивка специална.

Изборът на купи от изкуствен камък е много по -широк. Можете да намерите както опции с причудливи шарки, създадени от каменни стърготини и полимери, така и модели с абсолютно монохроматична повърхност без излишни украшения. И двете изглеждат страхотно в кухни. Основното е да комбинирате правилно продукти с цвят и текстура..

Черупките с фина текстура (пясъчник например) изглеждат изгодни. Трудно е да се комбинира цялостния дизайн с груба текстура.

Комбинирайте основното в цвят и текстура

Комбинирайте основното в цвят и текстура

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Каменна плот – промяна на интериора на кухнята. Характеристики на приложението

Смесител за вода

Смесителят е важна част от всеки умивалник. Също така трябва да можете да го изберете правилно чрез:

 • размери;
 • цвят;
 • форма.

Красиво е, когато миксерът също е в тон

Красиво е, когато миксерът също е в тон

Смесители твърде големи / малки:

 • Неудобно.
 • Разваляйте външния вид на цялата кухня.

Цвят на миксера:

 • метал. Вероятно най -често срещаният;
 • за да съответства на купата или дори на плота. Смел вариант, който заслужава внимание. Основното е, че боята върху метала е с високо качество и не се напуква от интензивна употреба;
 • контрастни цветове на миксера и мивката.

Смесител за метал - изборът на любителите на класиката

Смесител за метал – изборът на любителите на класиката

Трябва да се спазва следната препоръка: водата от смесителя в кухнята трябва да бъде насочена надолу, а не към човека леко под ъгъл. За да направите това, трябва да изберете подходящия миксер.

Ако този съвет бъде пренебрегнат, тогава ще бъде неудобно да се мият чинии в мивка с такъв миксер, а водните капки могат да излетят от мивката и да развалят плота..

Водата трябва да тече само надолу

Водата трябва да тече само надолу

Водата от крана не трябва да излиза близо до ръба на мивката. В противен случай повърхността на плота може да е влажна. Това трябва да се има предвид при избора на самия миксер и мястото на неговото инсталиране. Въпреки че смесителят не е необходимо да се прави до средата на мивката. По -добре да се намери “средна позиция”.

СъветиНе пестете от добър миксер. Лошо произведен модел може да изтече след година или две употреба, той ще трябва да бъде променен. Един добър модел ще издържи дълго. Не е задължително обаче да е скъпо. Можете да си купите качествен кран на достъпна цена.

По -добре да си купите качествен миксер

По -добре да си купите качествен миксер

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Плот за плочки – оригинален дизайн на работната повърхност. 195+ (Снимка) опции за кухня и баня

Как да изберем мивка?

Когато избирате мивка, вземете предвид следните параметри:

 • външен вид;
 • практичност;
 • цена (работа на всеки).

Помислете за много параметри при избора на мивка.

Помислете за много параметри при избора на мивка.

Външният вид на продукта трябва да отговаря на изискванията на клиента. Това се отнася за формата, изработката и дизайна като цяло..

Практичност – важен параметър, който трябва да се има предвид при избора на този продукт. Да, дизайнът играе значителна роля, но какъв е смисълът на появата, ако нискокачествен камък може да се спука от лек спад на температурата и след това трябва да смените мивката? Е, ако само мивка, и изведнъж трябва да си купите нов плот?

Как да създадете жив ефект с бяло

Как да създадете жив ефект с бяло

Не забравяйте за дълбочината на купата. Ако е твърде малък, проблемите с водата на ненужни места не могат да бъдат избегнати; ако е твърде голям – не е страшно, но и нежелателно. Последната опция ще изглежда грозна..

Красотата и практичността не са евтини. Въпреки че финансовите разходи са изключително лични. Някой може да си позволи да плаща повече, някой не, но определено е невъзможно да стане по -евтино. Много ниска цена може да скрие производствени дефекти, пукнатини или стружки, ненужни кухини вътре.

ВИДЕО: Избор на материал за мивка в кухнята

Изход

Изборът на мивка за кухня е индивидуален въпрос. Разработени са стандарти за форма, материал, цвят и текстура, но не е необходимо да се придържат към тях. Можете сами да изберете тези параметри.

Ако не вярвате на вашия вкус, потърсете идеи в интернет, общувайте с експерти. В мрежата има много каталози, както и специални статии на сайтове, които ще ви помогнат да изберете правилния цвят на мивката за вашия кухненски интериор. Съществува обаче мода, която задава вектора за избор на мивка. Между другото, също не е необходимо да го следвате..

Thanks! You've already liked this