Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

Човек се уморява много по цял ден на работа или домакинска работа. Апартаментът трябва да оборудва правилно зоната за отдих. Тук той ще набере сили преди следващия ден. Спалнята е най -подходяща за тези цели. Качеството на нощния сън зависи изцяло от цвета на стаята, мебелите и текстила. Декорирането на стая в зелени нюанси облекчава стреса, попълва енергията, изразходвана през деня, изпълва тялото с мир. Цветът има благоприятен ефект върху психиката и човешкото здраве. Основното е да комбинирате правилно всички елементи на стаята помежду си. Повече подробности по -късно в статията.

Съдържание на тази статия:

Концепции за дизайн

Много хора смятат цвета за скучен и монотонен, затова се страхуват да използват зеленина за декорация. спални. За да избегнете монохромно, трябва да се придържате към общия стил на стаята. Зеленото е универсален цвят. Може да се използва в почти всички дизайни. Основното нещо, което трябва да се вземат предвид характеристиките на стаята.

Зеленото е универсален цвят

Зеленото е универсален цвят

Има няколко основни концепции за спалня, които ще ви помогнат да създадете зелен интериор възможно най -органично.. 

Екостил

Това е популярна тенденция за декорация на спалня. Зеленото представлява прясна трева, листа от дървета. Ако допълвате интериора с дървени или кафяво елементи, създава впечатление, че сте на открито. За да засилите ефекта, можете да вземете тапет, които изобразяват орнаменти с флористичен пристрастие. При декориране на стая могат да се използват само естествени материали.. Между тях:

Спалня в еко-стил

Спалня в еко-стил

Тропически стил

Тази посока е подходяща за хора, които обичат да посещават екзотични страни. Затова в апартамента си те се опитват да пресъздадат образа на тропиците или дивата джунгла, където основният цвят е зелен.. За да разредите стаята, можете да поставите тук елементи като:

 • дърво;
 • ярки цветя;
 • сламени панели;
 • бамбукови продукти;
 • плетени кошници.

Тропиците в дизайна

Тропиците в дизайна

Интериорът е подобен на еко-стил. Разликата е в етническата принадлежност. Това могат да бъдат африкански маски, фигурки на животни, лек балдахин над легло или символика под формата на палмово дърво. Тя може да бъде изобразена под формата на рисунка, снимка или друг декоративен елемент. Основната задача на темата е да подобри и подчертае образа на джунглата или тропиците в спалнята.

Релаксация

В стая с тази посока човек може бързо да се отдалечи от истинските проблеми и да се потопи в състояние на спокойствие. За да се постигне този ефект, е необходимо да се използват зелени нюанси в интериора в комбинация с бели тонове.. Кафявите цветове се използват за контраст и подчертаване на основните акценти. Те украсяват пода или мебелите в стаята. За да се създаде спокойна атмосфера, голям брой стайни растения се поставят в спалнята. Тук могат да се поставят и малки фонтани. Бълбукащата вода винаги успокоява и отпуска, особено след дълъг и тежък работен ден.

Достигане на атмосфера на релакс

Достигане на атмосфера на релакс

Цветна градина

Стилът обикновено се харесва на женската половина. Стаята е изпълнена с бледозелени тонове с нотки на лавандула, люляк, роза. Сенките правят спалнята естествена, което ви помага да се отпуснете. Човек създава впечатление, че човек не е в задушен град, а в разцъфнала поляна..

Устойчива класика

Този интериор на спалнята изглежда луксозен, стилен, модерен. Тук можете да добавите тъмно син цвят, който ще намали малко атмосферата. Това ще го направи по -мек и по -удобен за сън.. Особено внимание се отделя на избора на текстил и декор. По -добре да останете на по -светли цветове за завеси и воали. В класически интериор е задължително да се използват дървени мебели. Обикновено тя има тъмни нюанси..

Скандинавски стил

Скандинавски стил

Загадъчен изток

Този стил се характеризира с минимализъм. За спалнята са подходящи тъмни и дълбоки нюанси на зелено. Например малахит. Интериорът трябва да остане просторен и свободен. Следователно не е необходимо да се претоварва с декоративни елементи.. Разрешено е само подреждането на тематични обекти в стаята. Това могат да бъдат ориенталски фигурки, маски, лампи.

Прованс

Интериорът в селски стил изпълва стаята с лекота и позитивност, което е от полза за почивката на човек. Тук можете да използвате и комбинирате всякакви естествени и естествени нюанси на зелено. За да направите стаята оригинална, можете да добавите орнамент, живи букети, цветни композиции към интериора. Мебелите за спалня могат да бъдат визуално състарени.

Френски чар и селски чар

Френски чар и селски чар

Духът на младостта

Свръхмодерният интериор съчетава сложни решения. Комбинира зеленчуци тук с червен, бял или тъмно сини нюанси. Такава стая е подходяща за творчески човек. Той ще бъде ярък и запомнящ се за всеки, който го посети..

Зелените цветове ще се впишат органично в класическия интериор на спалнята. Тук можете да използвате различни нюанси и да комбинирате основния тон с други цветове: сиво, бежово, гранит, сребро, мрамор. Важно е да изберете мебели в същия стил. Тя трябва да се комбинира с декорацията на стаята.

Зелена акцентна стена

Зелена акцентна стена

Нюанси на зелено

Ако прекалите със зелените тонове, тогава стаята няма да се окаже удобна за спане. Той ще има мрачен вид и в резултат на грешната комбинация от цветове. За да предотвратите това в спалнята, трябва да вземете един основен тон..

Превръщането на спалнята в уютно място за отдих не е трудно. Необходимо е първоначално да се обмислят всички детайли на бъдещия дизайн. Не можете да изберете няколко основни нюанса или да претоварите пространството с голям брой различни тонове. Ярките акценти се използват най -добре за разделяне на пространството на специфични функционални зони..

Превръщане на спалнята в уютно място

Превръщане на спалнята в уютно място

Много хора смятат тъмнозеленото за неподходящо за спалнята. Ако не го използвате в големи количества, тогава интериорът ще бъде изпълнен с благородни нотки. Стаята ще се окаже удобна за сън и релакс.

Зеленото се получава чрез смесване на синьо и жълто. В зависимост от концентрацията и пропорциите на съставките могат да се получат различни нюанси..

Оживяване на интериора с флорални мотиви

Оживяване на интериора с флорални мотиви

СъветиЗа стая, която не е изложена на слънчева светлина през повечето време, можете да използвате повече жълта боя при смесване. Резултатът е топли зелени нюанси. Ако стаята, напротив, се намира от южната страна на къщата, тогава можете да вземете повече сини нюанси. Това ще даде на спалнята малко прохлада и свежест..

За да запълните пространството със спокойствието, което трябва да присъства в спалнята, е по -добре да изберете пастелни нюанси..

Те включват:
 • шам фъстък;
 • маслини;
 • мента.

Добър вариант от гледна точка на психологията

Добър вариант от гледна точка на психологията

Ако изглежда, че те ще направят стаята твърде скучна и монотонна, тогава можете да добавите някои ярки и сочни нюанси. Това ще ви помогне да създадете празнично настроение. Цветът на спалнята трябва да зависи от избрания стил..

За да направите това, трябва да знаете правилата за комбиниране на различни тонове със зелен оттенък:
 • Класическият вариант е добавянето на зелено с детайли от бяло, прасковено или жълто сянка.
 • Ако в стаята се създаде ефект на морска вълна или преобладава синьо-зелен тон, тогава би било подходящо да добавите малко жълт, бял или морски нюанс тук..
 • Цветове като киви и ментол ще помогнат да направят стаите по -светли и по -енергични..
 • Спалнята може не само да ободри преди труден ден и да изпълни с нови сили, но и да даде увереност. За това светлозелените и пастелните нюанси трябва да преобладават тук..
 • За да добавите богатство и шик към пространството, трябва да използвате смарагд, малахит, цвят на липа.
 • За релаксация и пълно отпускане са подходящи нюанси като горчица, маслини, зелен чай..

Малко шик и блясък

Малко шик и блясък

Тонът на стаята също ще зависи от избраното от вас осветление. Ако тук няма достатъчно светлина, тогава е по -добре да използвате цвета на зелена ябълка, както и маслина или шам фъстък като основен нюанс..

Ще ви бъде интересно:

Зелен тапет: 200+ дизайнерски снимки за вашия интериор. Какъв тапет е подходящ за стените в спалнята, кухнята, хола?

Свежест и безопасност на Green в декорация: 130+ снимки на зелена кухня в интериора. Какво придава този естествен цвят?

Общи правила при избора на материали за довършителни работи

За да се създаде комфортна атмосфера, е необходимо правилно да се проектират всички повърхности. Това ще помогне при избора на естествени материали за пода, стените и тавана. Зеленото подчертава естествеността на стаята..

Бял като основен цвят

Бял като основен цвят

Много е важно да се вземат предвид следните нюанси:
 • всички нюанси на зеленина не понасят евтино, нискокачествено довършване пластмаса, както и голям брой метални елементи. Такива материали просто ще убият всичко свежо и лекота на интериора;
 • тапетът с добро качество е подходящ за зелена спалня. Някои стилове позволяват използването на акрилна боя. Желателно е не всички стени да бъдат покрити с него;
 • различни спални или опънати таванни конструкции са подходящи за спалнята. Ако трябва да предадете естествеността на стаята, тогава е по -добре просто да избелите или боядисате таван;
 • Декоративните греди ще помогнат да се доближи спалнята до природата. Те се монтират на тавана. Конструкцията е от естествени дървесни видове;
 • зеленото върви добре с ратан и дърво. Следователно всеки от тези материали може безопасно да се използва за декорация на спалня;
 • На етаж трябва само да монтирате добра паркетна дъска или високо качество ламиниран паркет. С тях стаята ще бъде изпълнена с комфорт.

Ярък текстил за декорация

Ярък текстил за декорация

Естествените тъкани са подходящи за текстил. Те включват памук и лен. Покривала, завеси са ушити от тях, възглавници.

Избор на тапети

По -добре е да изберете тапет за спалнята. Боядисването на стените няма да ви накара да се чувствате комфортно. Рисуването върху платна трябва да бъде избрано така, че да не претоварва пространството.. Най -добре е да залепите върху 1 или 2 стени. Това важи особено за покрития с геометрични форми..

За малки стаи се избират тапети с малки шарки. Те трябва да са незабележими, за да не привличат вниманието към себе си. Такива платна са залепени върху 3 стени. Останалите трябва да бъдат подчертани с ярък голям размер или контрастен фотозаписи. Визуално стаята ще стане по -широка след прилагане на тази техника..

Използване на фототапет, за да съответства на основния цвят

Използване на фототапет, за да съответства на основния цвят

Какво да търсите при декорирането на таван?

Днес е възможно да се избере опъната или окачена конструкция с няколко нива. Всичко зависи от стила на стаята.

Има няколко популярни нюанса за тавана, които ще изглеждат органично в зелената спалня..

Таван с ментово оцветяване

Таван, оцветен в мента

Те включват:
 • Светло зелено. Помага за успокояване на нервите, които са стресирани през целия ден, облекчаване на стреса и премахване на тежестта на отговорността. Това помага на човека да се отпусне и да си почине добре. Това допринася за прилив на нови сили за следващия работен ден, както и за появата на творчески идеи..
 • Шам фъстък. Този нюанс привлича със спокойствието и изразителността си. В него няма агресия или отрицателна енергия. Следователно цветът може безопасно да се използва в спалнята..
 • Сивкаво синкаво зелено. Този нюанс се появи сравнително наскоро за декориране на спалня. Благодарение на него стаята създава впечатление за зимна градина..
 • Смарагд. Богата сянка при хората непрекъснато се свързва с морава или морава. Следователно той винаги ще действа мирно на почиващ човек..

Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

СъветиОсновният цвят на тавана трябва да се комбинира със сянката на стените и мебелите в стаята..

Какви завеси са подходящи?

Завесите трябва да присъстват в зелената спалня. Те създават определено настроение в стаята.. Ако изберете нехармоничен текстил, това може радикално да промени външния вид на стаята в отрицателна посока..

За спалня, направена в светлозелени нюанси, трябва да изберете по -тъмни завеси и обратно. Както обикновените завеси, така и тъканите с бродиран модел или шарка са органично подходящи тук..

Освежаващ скучен интериор със завеси

Освежаващ скучен интериор със завеси

Ако слънчевите лъчи попадат в стаята през повечето време, тогава завесите трябва да са по -тъмни от цвета на тапета.. Това ще даде възможност да си починете очите. В спалнята, разположена с прозорци на север, е по -добре да закачите завеси в по -меки и топли нюанси..

Белият тюл винаги ще изглежда подходящ със зелени тонове на стаята. Можете да изберете черни, сини, светли или кафяви завеси за него..

СъветиПо -добре е да изберете монохромни завеси за зелена спалня, но така че те визуално да се комбинират с всички интериорни предмети. Прозорците и покривалата за прозорци трябва да са различни.

Бежовите завеси са чудесно допълнение

Бежовите завеси са чудесно допълнение

Как да изберем правилния декор?

Основното настроение на стаята се създава от различни аксесоари. Те са избрани въз основа на основния цвят на стаята. Тяхната основна задача е да вдъхнат специален дух в стаята, който ще ви помогне да се чувствате комфортно и спокойно. Елементите на декора са избрани без лепкавост и много внимателни.

Дизайнерите препоръчват да комбинирате 2-3 нюанса в стаята. Един от тях е основният цвят на спалнята. Останалото – той се разрежда или засенчва.

Основен основен цвят в допълнителни аксесоари

Основен основен цвят в допълнителни аксесоари

Основните елементи на декора включват:

Всички тези елементи влияят върху цялостното възприятие на пространството. Те помагат да се предаде настроението и характера на спалнята.. Ако трябва да увеличите пространството, тогава е по -добре да изберете аксесоари в светли нюанси.. Основното тук е да не претоварвате стаята. Основната му цел е сън и почивка на човек..

Възглавниците са основният елемент на декора

Възглавниците са основният елемент на декора

За да добавите оживени акценти, в стаята се поставят няколко вида растения. Ако спалнята е малка, тогава е по -добре да поставите стайни цветя пред огледала. Това ще помогне да се премахне празнотата и да се създаде впечатление за пълна стая..

Няколко съвета за декориране на спалня в зелено

Има прости указания как да декорирате салон в зелени тонове. Те трябва да се спазват, за да не се претоварва пространството.. Основните съвети включват:

 • Изберете спокойни нюанси за основния фон.

Между тях:

 • каки;
 • аспержи;
 • маслини;
 • нефрит;
 • мента.

Спокойни нюанси за основния фон

Спокойни нюанси за основния фон

Ако в стаята преобладават ярки цветове, тогава човекът няма да може напълно да си почине и да спи.. За да предотвратите стаята да стане твърде скучна и монотонна, се препоръчва да поставите акценти и декоративни елементи в стаята под формата на вази, картини, възглавници. Пролетнозелените, липовите или светлозелените нюанси са подходящи за тях..

 • Не можете да украсите стаята с лъскави или лъскави повърхности. Тук се използват само естествени и естествени материали.
 • Спазване на правилата за комбиниране на различни нюанси помежду си. Важно е да се намери баланс между тъмните и светлите тонове. Това ще помогне да се подчертае достойнството на стаята..

Намиране на баланса между цветовете

Намиране на баланса между цветовете

Зелената спалня изисква специално отношение. Тук всички елементи са внимателно подбрани, така че да са в хармония помежду си. Основното нещо е да се поддържа общият стил на стаята..

Характеристики на зелено

Интериорът предизвиква разнообразни чувства у човека. В стаята за почивка те трябва да бъдат само положителни.. Следователно не можете да използвате ярки и агресивни цветове в декорацията и мебелите.. Можете да изберете романтичен стил. Изпълва пространството с чистота и свежест. Това е важно за съня и релаксацията. Помага да се отпуснете след тежък ден и бързо да се възстановите.. Зеленият цвят подобрява настроението, облекчава раздразнителността и има благоприятен ефект върху нервната система.

Ние ви развеселяваме и облекчаваме раздразнителността

Ние ви развеселяваме и облекчаваме раздразнителността

Спалнята, завършена в спокойни зелени нюанси, насърчава качествения сън. Човек в такава стая бързо заспива и за кратко време попълва изразходваната през деня енергия.. Психолозите са съгласни, че този цвят е най -успешният за спалнята..

СъветиЗа разреждане на декора се препоръчва да добавите жълти, кафяви, бежови, сини тонове в стаята..

Избор на мебели

Стаята трябва да бъде правилно обзаведена. Всички елементи трябва да се комбинират помежду си и да се припокриват с основния цвят. Това създава хармоничен интериор. Той ще насърчи релаксацията и качествената почивка.

Комбинираме всичко възможно най -много

Комбинираме всичко възможно най -много

В стилове като Прованс, класика, романтизъм в зелената спалня, можете да поставите напълно бели мебели. Ще изглежда органично и модерно. Някои стилове позволяват поставянето на мебели в зелена спалня с дървени елементи или вложки.

СъветиАко искате да създадете необичаен интериор, можете да използвате мебели от бамбук или ратан. Обзавеждането ще помогне да се направи стаята естествена и естествена.

Добавяме красиви мебели

Добавяме красиви мебели

Тънкости на дизайна

Спалнята има няколко основни задачи.. Въз основа на това можете да изберете различни опции за неговия дизайн..

 • Стая за спане. Можете да използвате светло зелени или шам -фъстъчени нюанси. Тъмнозелени, изумрудени или малахитови завеси са подходящи за интериора..
 • Спалня за любов. Само богатите и богати цветове ще помогнат да се запази страстта между съпрузите. За да добавите положителни емоции, се препоръчва да изберете пердета в контрастни нюанси. Оранжевите, жълти, лилави завеси ще изглеждат добре.
 • Стаята, в която човек почива и работи. Стаята може да изпълнява няколко функции едновременно в малки апартаменти. В този случай не можете да претоварвате пространството със зелено. Може да се разрежда с кафяви тонове..

Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени) Интериор на зелена спалня: Как да го направим най -доброто място за релакс? 175+ (Снимка) Опции за дизайн (завеси, тапети, стени)

ВИДЕО: Игра със спалнята в зелени тонове

изводи

Препоръчително е да поставите дървени мебели в зелена спалня. Леглото и другите предмети могат да бъдат от всякакъв нюанс. Основното е, че те изглеждат подходящи в избрания стил на стаята..

Thanks! You've already liked this