Спалня и детска стая в една стая: 90 идеи за снимки

Спалня и детска стая в една стая: 90 идеи за снимки

Раждането на дете е голямо щастие за всяко семейство. В същото време родителите са потопени в притесненията как да осигурят на детето си най -удобните условия за живот. За съжаление, в условията на малки апартаменти и липса на жизнено пространство, много родители трябва да се скупчат с детето си в една и съща стая. Но не се отчайвайте – днес дизайнерите са разработили много начини, които ще ви помогнат да направите дизайна на спалня с детска стая в една стая удобна, стилна и практична. Днес ще споделим тези тайни с вас.!

Откъде да започна?

Преди да започнете ремонт, си струва да разгледате възможностите за разширяване на помещенията. Това може да стане за сметка на балкон или лоджия. Струва си да се има предвид, че пълното демонтиране на отвора ще изисква разрешение от съответните органи, така че е по-лесно да се ограничите до разрушаването на прозореца с двоен стъклопакет. Прикрепената територия трябва да бъде допълнително изолирана – това се отнася както за монтажа на топлоизолация на стените, така и за инсталирането на батерията. Сега ще получите няколко допълнителни квадрата, което е важно в малка стая..

На етапа на планиране е важно ясно да се определи къде ще се намира детската стая. Ако говорим за креватче за новородено, е по -добре да го поставите далеч от прозореца, така че прекомерната светлина да не пречи на съня на децата през деня, а случайно течение не води до настинка. Опитайте се да избягвате поставянето на затрупани стелажи, рафтове, телевизионен панел близо до креватчето – всичко това може да причини сериозни вреди на бебето. Оборудвайте креватчето с балдахин – по този начин ще осигурите на детето си тиха удобна почивка.

Когато бебето е пораснало малко, най -често му се отпуска място за собствения му „малък свят“ близо до прозореца. Това е напълно оправдан ход: първо, тук има достатъчно светлина и второ, територията на децата не е разходка и никой няма да попречи на детето да върши своя бизнес.

В къщи от стари сгради (например Хрушчови) често се намират ниши и складови помещения в стаи. Като премахнете вратата, можете да превърнете мястото за съхранение в детска стая. Ярките осветителни тела ще помогнат да се замени естествената светлина. Тук детето винаги ще бъде топло и удобно.

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Откъде да започнем Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Откъде да започнем

Зониране на спалня и детска стая

Стая с две или повече функционални зони се нуждае от зониране. Възможно е отделянето на родителски и детски територии с помощта на плъзгащи се паравани, прегради от гипсокартон, завеси, мебели или използване на различни довършителни материали. Изборът на този или онзи метод до голяма степен зависи от първоначалните размери на стаята и възрастта на детето..

Когато бебето е още много малко и цялата му територия е ограничена от бебешко креватче, можете да зонирате стаята с помощта на декорация и осветление. Налепете стената близо до яслите с цветни тапети, поставете малка нощна лампа. В краен случай можете да отделите яслите с лека завеса, така че отблясъците на работещ телевизор да не пречат на детето..

В малка стая можете да отделите детския кът с тесен стелаж, който в същото време ще играе ролята на система за съхранение на книги, списания и други аксесоари.

Просторната спалня има възможност за инсталиране на декоративна преграда от гипсокартон. Можете да го направите по -функционален, като добавите ниши и рафтове към дизайна. Плъзгащите се стъклени врати са добър вариант, особено ако детето е тийнейджър. Това ще му даде възможност да остане сам, да доведе приятел на гости..

Ако стаята е дълга, най -добрият начин да организирате пространството може да бъде подреждането на висок подиум. Вътрешното му пространство може да се запълни с чекмеджета, което ще помогне да се избегне инсталирането на килер, а горе да се оборудва детско място за спане, зона за отдих, кабинет. Има и друг вариант – в недрата на подиума е монтирано разтегателно легло, в стъпалата са монтирани чекмеджета, а на горния етаж има бюро. Подреждането на подиума ще създаде комфортни условия за бебето, а останалата част от стаята ще остане на разположение на родителите..

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - зониране Дизайн на спалня и детска стая в една стая - зониране Дизайн на спалня и детска стая в една стая - зониране

Цветни решения

По -добре е да изберете цвят за многофункционална стая от светла палитра, която визуално ще направи стаята по -просторна и лека. Зоната, която се намира до прозореца, може да бъде декорирана в топли цветове, а тази, която е по -далеч в по -студени цветове. Тази техника ще ви позволи да балансирате общия цвят на стаята..

Изборът на тон зависи от личните предпочитания на домакинството. Бежовите и кремавите палитри изглеждат уютни, зеленият цвят допринася за създаването на спокойна, спокойна атмосфера. Като добавите малко жълти или оранжеви цветове, вие значително ще съживите интериора, ще го направите по -весел.

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Цветни решения Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Цветни решения

Стил за спалнята и детската стая в една стая

Стаята ще изглежда много по -спретнато, ако е декорирана в определен интериорен стил. За стая, в която са разположени няколко зони едновременно, е по -добре да се спрете на минималистичната посока. Светлите тонове на сиво, бежово, бяла палитра ще дарят стаята с лекота и комфорт.

Инсталирайте мебели с лъскави фасади, включете повече огледала и стъклени предмети в дизайна, а “крещящият” декор трябва да бъде изоставен – това не е приемливо за минимализъм. Тъй като декорацията на стени предполага монохроматичен дизайн, можете да закачите снимка или няколко снимки в лаконична рамка за промяна..

Спалнята и детската стая в една стая, декорирани в японски или еко стил, ще изглеждат интересно и привлекателно. Тези тенденции също подкрепят идеята за минимализъм в интериорния дизайн. Специфичното обзавеждане се превръща в основна „характеристика“ тук: за японския стил – плъзгащи се паравани, прегради от седжи, мебели в клек, а за еко -интериор – дървено детско легло под формата на горска къща, приятни зелено -бежови тонове на декорация , растителни мотиви.

Спалнята за родители с дете в скандинавски стил, придобила голяма популярност през последните години, изглежда свежо и уютно. Тук естествените довършителни материали в светли студени тонове, дървените мебели и отличното осветление създават невероятна комфортна атмосфера..

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Стилове Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Стилове Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Стилове

Материали за декорация

Има много материали за декориране на стаята на родителите с дете. Изборът ще зависи от това колко сте готови да отделите време, усилия и финансови средства, за да оборудвате удобен интериор.

Етаж

Най -добрите материали за декориране на пода в спалнята са ламинат или паркет – такова покритие ще бъде топло и издръжливо. Можете да използвате по -икономичен вариант – покрийте линолеум и трябва да откажете от килима, тъй като той ще събере доста прах. Освен това можете да оборудвате система за подово отопление, която през зимата ще служи като допълнителна отоплителна система.

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Подова настилка Дизайн на спалня и детска стая в една стая - подови настилки

Стени

Най -декоративният материал за спалня с детска стая ще бъде тапет с голямо разнообразие от материали и цветове. Дайте предпочитание на обикновени платна и с помощта на шарки можете да проектирате акцентни области. За детски кът можете да изберете по -шарена версия, като е желателно тапетът да се мие или боядисва.

Красивите стени са украсени с декоративна мазилка. Отчасти можете да въведете фототапет или изкуствен камък. Не пренасищайте стаята с разнообразни текстури и цветове, така че интериорът да не се превърне в весел калейдоскоп.

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Стенна декорация Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Стенна декорация

Таван

Гипсокартонът ще помогне за опростяване на довършителните работи на тавана, с които бързо можете да получите идеално равна повърхност. Материалът позволява изграждането на стъпаловидни конструкции – красив периметър със скрито осветление или къдрави издатини, които показват зони. Матовите и лъскави еластични тъкани също са актуални. Едно от предимствата на тези материали е възможността за подреждане на система за точково осветление, както и за маскиране на комуникациите.

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Таванна декорация Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Таванна декорация

Как да изберем мебели

Опитайте се да изберете само най -необходимите мебели за стаята. Разбира се, тук не можете без легла, но можете да обмислите варианти за трансформиране на мебели. Най -простият от тях е разтегателен диван, който може да се сгъва през деня. Интересен вариант е и гардеробно легло, което ще скрие леглото в недрата си и ще се превърне в просторна система за съхранение.

За детски кът легло на таванско помещение би било добър избор, където леглото е на горния етаж, а под него е шкаф или работно бюро. За близнаци можете да инсталирате двуетажно легло или да оборудвате висок подиум с две разтегателни легла.

За да избегнете затрупване на стените с рафтове, инсталирайте отворен рафт между зоните. Плъзгащият се гардероб може да бъде разположен и на границата на детската стая и спалнята, като по този начин територията се разделя на зони. Ако стаята е достатъчно широка, можете да инсталирате гардероба срещу леглото и да скриете панела на телевизора зад вратите му..

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Как да изберем мебели Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Как да изберем мебели Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Как да изберем мебели

Осветление и декор

Декорацията на спалнята и осветлението на детската стая в една и съща стая изисква специално внимание. Не бива да пестите от осветителни тела тук – нито един ъгъл не трябва да се оставя без надзор. Ако детската стая е разположена до прозореца – можете да подредите по -мека светлина над главата, а в зоните за игра и обучение – инсталирайте допълнителни лампи.

Територията на родителите ще изисква повече светлина, тъй като играе доминираща роля и е далеч от отвора на прозореца. Тук можете да използвате таванския полилей, да инсталирате прожектори, нощни свещи или настолни лампи. Отделно трябва да подчертаете системата за съхранение, ако тук има място за нея.

За да добавите уют в стаята, да подчертаете стилния й дизайн, можете да използвате някои декоративни елементи. В празен ъгъл можете да инсталирате саксия с растение, да разстелите мек килим с контрастен нюанс до леглото и да добавите семейни снимки или оригинални панели към стените. Не прекалявайте с декорациите – голям брой от тях ще доведат до затрупване на и без това малко пространство..

Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Осветление и декор Дизайн на спалня и детска стая в една стая - Осветление и декор

Дизайн на спалня и детска стая в една стая – снимка

В заключение ви каним да посетите фотогалерията, където се опитахме да съберем най -добрите примери за дизайн на спалня и детска стая в една стая. Приятно гледане!

Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка Интериорен дизайн на спалня и детска стая в една стая - снимка