Кръгло легло в спалнята: 80 снимки и идеи

Кръгло легло в спалнята: 80 снимки и идеи

Кръгло легло е достойна дизайнерска декорация за спалня, която изглежда доста необичайна и оригинална. Противно на обичайните правоъгълни структури, той действа като дръзка, привличаща вниманието мебел. Структурно такова легло може да бъде представено в различни интерпретации, размери и стилове, което позволява разнообразни дизайнерски идеи. За да разберете предимствата и недостатъците на кръгло легло, предлагаме да се запознаете с основните му видове и интересни идеи за поставяне в стилни спални..

Характеристики на кръгло легло

При закупуване на кръгло легло в спалня е важно да се вземат предвид неговите доста общи размери, подходящи за просторни стаи. Въпреки това, мястото за спане не е толкова голямо, особено за семейна двойка, така че за първи път трябва да свикнете с новата форма. Обърнете внимание, че легло с диаметър по-малък от 2 м е подходящо за детска стая, двуметрово легло е за един човек, а ако леглото е закупено за семейна двойка, е необходимо да изберете модел, чийто диаметър ще да бъде около 2,8 м (еквивалентно на обикновеното двуметрово легло).

Важно е да изберете и поставите кръгло легло правилно в интериора, така че да се „слее“ с интериора. Стаята трябва да има елементи, сходни по форма – малки мебели (кръгли кресла, пулове, масичка за кафе), подобен дизайн на многостепенен таван, кръгъл килим, лампи и декор.

Кръгло легло в спалнята - Характеристики

Видове кръгли легла в спалнята

Въпреки че кръгло легло се счита за някаква иновация в нашия интериор, днес вече има много негови интерпретации – то може да се превърне в стилна декорация и да носи различни полезни функции, да бъде основният елемент на детска стая или спалня за възрастни.

Разтегателен диван

Много удобен модел, който може перфектно да украси интериора не само на спалня, но и на хол, а за студио апартамент ще се превърне в незаменим вариант. Предимството на леглото е, че се състои от отделни секции, които в сгънато състояние ще дадат на собствениците просторно кръгло легло. Също така може лесно да се разглобява – премахвайки няколко сегмента, получавате полукръгъл диван, седалки и мек пуф или кръгла масичка за кафе (в зависимост от модела). Трансформиращите се легла имат и други механизми, които лесно ги превръщат в сгънати дивани – разтегателни, сгъваеми и т.н..

Видове кръгли легла в спалнята - Разтегателен диван Видове кръгли легла в спалнята - Разтегателен диван

Кръгло легло “минимализъм”

Минималистично легло, подобно на други интериорни предмети, трябва да има ясни, дискретни контури. Този дизайн не предполага великолепен дизайн и декор. Всъщност това е основа за подиум с почти пълно отсъствие на табла, стъпало. Страните могат да бъдат доста малки, но чекмеджетата ще бъдат много подходящи в минималистично просторно легло. Крайната сбитост важи и за спалното бельо, което ще бъде едноцветно в цвета на околната среда..

Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло

Правоъгълно легло на кръгъл подиум

В просторните интериори най -често можете да намерите легло на подиум, което може да бъде високо няколко десетки сантиметра или да бъде много по -голямо. Той действа като значителен декоративен елемент, който придава на интериора специална модерна атмосфера. Понякога такива дизайни могат да включват ниши и чекмеджета. Правоъгълно легло на кръгъл подиум е удобен вариант за тези, които искат специално легло в спалнята, но са свикнали да спят на стандартно легло. Ако купувате покривка за матрак, който да съответства на цвета на подиума, такава дизайнерска характеристика може да не се забележи или умишлено да се подчертае с контрастен цвят на покривалото.

Видове кръгли легла в спалнята - Правоъгълно легло на кръгъл подиум Видове кръгли легла в спалнята - Правоъгълно легло на кръгъл подиум

Плаващо легло

Необичайният модерен дизайн на “летящото” легло незабавно ще направи интериора на спалнята оригинален и необичаен. Такива форми с прикрита система за закрепване се появиха не толкова отдавна, но те се оправдаха със своята надеждност и красота. Рамката на такъв продукт е плътно прикрепена към стената, а долната част често е оборудвана със скрито осветление, което на тъмно създава усещането, че леглото плава върху облак. Леглото изглежда модерно, универсално. Един недостатък е, че пространството под него е ясно видимо, така че няма да можете да го използвате за съхранение на някакви вещици. Въпреки че този факт може да се нарече плюс, тъй като спалнята няма да бъде претрупана.

Видове кръгли легла в спалнята - плаващо легло Видове кръгли легла в спалнята - плаващо легло

Легло с табла и брони

Вариантът на легло с всякакви брони се среща в интериора доста често. Страните имат различни форми, в зависимост от предназначението, те могат да носят стилистичен товар, да създават оригинално изображение. Таблата е декоративен елемент, който може не само да има най -неочаквани форми или перфектно да подчертае стила, но и да се превърне в обемен контейнер с рафтове за спално бельо. Също така, леглата често се допълват с удобни ножици и банкети..

Видове кръгли легла в спалнята - Легло с табла и страни Видове кръгли легла в спалнята - Легло с табла и страни

Висящо легло

Интересен вариант, който дойде при нас от азиатските страни. Леката конструкция на леглото е оборудвана с тежки кабели, които могат да издържат до няколкостотин килограма. С тяхна помощ леглото се монтира към повърхността на тавана, като същевременно има една фиксираща точка. Тук е необходимо да се вземе предвид, че таваните трябва да са високи в апартамента; такъв модел няма да работи за малки помещения. Основата се състои от кръгла рамка, покрита с устойчив плат, върху която отгоре лежи лек матрак. Висящото легло най -често се използва за вечерен релакс и много по -рядко като легло за сън. Може да се постави на терасата, покрита с балдахин, превръщайки я в уютна къща.

Видове кръгли легла в спалнята - Висящо легло Видове кръгли легла в спалнята - Висящо легло

Кръгло легло за мивка

Дизайнерските необичайни модели често се харесват на съвременната младеж, защото такива дизайни превръщат леглото в истинско гнездо. Формите на черупките могат да бъдат както традиционни, така и авангардни. Разработват се интересни модели с вградена видимост на звездното небе, акустична система, осветление. Леглото на мивката ще се превърне в истинска декорация на интериора на спалнята и идеално място за отдих..

Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло с леген Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло с леген

Кръгло легло с множество функции

В спалнята леглото, освен основното си предназначение на леглото, може да изпълнява допълнителни функции и да има просторно място за съхранение, табла с чекмеджета, грамофон. Интересни младежки модели, оборудвани с вградена аудио система.

Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло с различни функции Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло с различни функции

Кръгло легло в детската стая

Децата със сигурност ще харесат модела с кръгло легло, който може да бъде избран както за момичета, така и за момчета. В спалните на момичетата тя често е оборудвана с балдахин, което дава възможност на млада дама да се чувства като истинска принцеса..

Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло в детската стая Видове кръгли легла в спалнята - Кръгло легло в детската стая

Кръгло легло в различни стилове

Изборът на модели на кръгли легла може да бъде ограничен за класически интериор, където най -вероятно такава мебел ще бъде неподходяща. Но съвременните тенденции от тази форма ще бъдат от полза, особено ако изберете правилната тапицерия, допълнителни елементи и спално бельо.

Модерни

Стилът предполага наличието на извити, плавни линии, комфорт и липса на симетрия, така че кръгло легло с оригинално дизайнерско табла може да бъде чудесен вариант. Тя ще бъде допълнена от малки мебели, проектирани в същия дизайн – столове, пуфове, малка масичка.

Кръгло легло в спалнята в различни стилове - Модерно

Техно, хай-тек

Тук предпочитание се дава на аскетични модели, без декор и страни. “Плаващо” легло с осветление ще изглежда особено добре в тези посоки..

Кръгло легло в спалнята в различни стилове - Техно, хай -тек

Ориенталски

В тази посока не може да се направи без великолепен балдахин – той най -вероятно ще предаде духа на източния романтизъм. Този дизайн ще бъде успешно допълнен от меки декоративни възглавници..

Кръгло легло в спалнята в различни стилове - ориенталски стил

Прованс

Кръгло легло с табла с елементи от ковано желязо е най -подходящо за интериор на френска спалня. Същата метална нощна шкафче, сенник с деликатен малък модел и малък пуф ще допълнят перфектно композицията.

Кръгло легло в спалнята в различни стилове - Прованс

Скандинавски

Наличието на естествени материали, присъщи на посоката, се отразява в дизайна на леглото, допълнено с одеяла от кожа. Основната характеристика е здрава основа, която подчертава сериозността на северния стил.

Кръгло легло в спалнята в различни стилове - скандинавски стил

Кръгло легло: идеи за поставяне

Казахме по -рано, че кръгло легло заема много място, така че може да бъде инсталирано в просторна стая. Важен момент е изборът на място за неговото поставяне. Идеалният вариант е центърът на стаята, където ще изглежда перфектно, граничещ с лукс и екстравагантност.

Леглото ще се превърне в доминиращ елемент в централната част на квадратна стая или напълно без мебели. Често се инсталира на подиум, издигайки го над околната среда. В ъгъла на стаята можете да поставите легло, оборудвано с облегалка и нощно шкафче във формата на въглища. Тази опция значително ще спести място и ще украси интериора..

Ако стаята има допълнително отделение за съхранение, това е идеално за инсталиране на кръгло легло. В този случай можете да изберете легло без допълнителни дъски и пиедестали. Ако леглото частично излиза извън територията на нишата, можете красиво да го победите с декоративни елементи, симетрично подредени малки мебели (нощни шкафчета, пулове и др.).

Кръгло легло в спалнята - Идеи за поставяне Кръгло легло в спалнята - Идеи за поставяне

Спално бельо за кръгло легло

Когато купувате кръгло легло, трябва да се погрижите за закупуването на подходящо спално бельо. За малки модели, по -малки от 2 м, обикновените двойни комплекти може да работят, но висящите краища на чаршафа и завивката няма да създадат най -добрия вид. Тъй като такива комплекти се продават на доста висока цена, шиенето по поръчка може да бъде най -добрият вариант. При избора на плат е по -добре да дадете предпочитание на груб бял цвят, сатен, лен и трябва да откажете такава романтична, но хлъзгава коприна, тъй като чаршафът не може да бъде фиксиран с ъглите на матрака и до сутринта той ще просто сгънете на гънки.

Кръгло легло към спалня - Спално бельо Кръгло легло към спалня - Спално бельо

Кръгло легло в спалнята – снимка

Най -добрите съвременни модели кръгли легла могат да бъдат разгледани подробно в нашата фотогалерия. Тук ще се запознаете с различни опции за прости и многофункционални легла, поставянето им в интериори. Приятно гледане!

Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка Кръгло легло в спалнята - снимка