Фототапет в спалнята: 60 ​​снимки и идеи

Фототапет в спалнята: 60 ​​снимки и идеи

Днес стенописите са спечелили голяма популярност в интериорния дизайн. Те отварят много възможности за създаване на оригинално обзавеждане, което много опитни дизайнери използват с успех. Що се отнася до спалнята, тук е необходим специален подход, тъй като стаята трябва да бъде възможно най -благоприятна за почивка и добър сън. В нашата статия ще разгледаме характеристиките на фототапетите за спалнята, както и техните съвременни разновидности..

Предимства и характеристики на фототапета

Стенописите, разбира се, са отличен декоративен елемент, който може значително да украси интериора, да подчертае стила и достойнството на спалнята. Ползите от този вид довършителни работи обаче не се ограничават до декорация. Стенописите могат да изпълняват редица функции в интериора, например:

– Играйте съществена роля в зонирането на пространството. Различни комбинации от модели на фототапети с други видове довършителни работи (боядисване, мазилка и т.н.) са в състояние да подчертаят определени зони в просторна стая. Често те се поставят в главата на леглото или на отсрещната стена. Те могат да подчертаят зона за отдих с фотьойли и масичка за кафе (ако има такава), ниши и други територии;

– Коригирайте визуалното възприемане на пространството. Поставянето на фототапет на една от стените може визуално да го „премести настрана“, правейки стаята много по -просторна. Обикновено в този случай се използват панорамни изображения, сцени, имитиращи продължаването на стая, обекти в перспектива;

– Скрийте съществуващите несъвършенства в повърхностите на стени или тавани. Тапетите на винилова или нетъкана основа ще се справят по-добре с тази задача. Неравната повърхност ще бъде перфектно маскирана от ярки изображения, изпълнени с бои, а редуването на големи и малки детайли на картината ще се справи с дефекти в ъглите;

– Създайте акценти. Тъй като спалните най -често са декорирани в пастелни цветове, стенописите ще помогнат за съживяване на празен интериор, ще добавят разнообразие;

– Подчертайте стила на цялостния дизайн на стаята. Правилно подбраните изображения перфектно ще допълнят стилен интериор. Флорални мотиви, стенописи, пейзажи са характерни за класическите и селските райони, а модерните стилове (хай-тек, таванско помещение, минимализъм) ще поддържат панорамни изображения на градове, различни атракции;

– Фототамулите на тавана успешно ще заменят скъпите опънати платна, като същевременно имат също толкова ефектен вид.

След като сте решили да украсите спалнята с фототапети, трябва да се погрижите за правилното им разположение, за да получите наистина грандиозен интериор. Ако планирате да поставите на тапет цяла стена, трябва да се погрижите предварително, така че в бъдеще част от парцела да не бъде покрита с обемисти мебели. Ако тапетът е залепен, за да увеличи визуално площта, по -добре е напълно да изоставите мебелите близо до стената. Изображенията се избират според размера на стаята, тъй като големите елементи в малка спалня ще упражняват натиск, а твърде малките в голяма просто ще се загубят.

Фототапет в спалнята - Предимства и характеристики Фототапет в спалнята - Предимства и характеристики

Видове тапети за спалнята

Днешният пазар може да се похвали с огромен избор от фототапети, сред които можете да намерите както ролкови, така и картинни модели с разнообразни текстури, ефекти, изображения и други отличителни характеристики..

В зависимост от материалите за производство

При избора на тапет е важно да се обърне внимание на материала, от който е направена основата за печат, тъй като от това зависи експлоатационният живот на покритието, неговата екологичност и лекота на залепване. Има няколко основни типа, които са подходящи за декориране на стените на спалнята:

1. Хартиен тапет. Този тип е една от най -простите бюджетни опции, тъй като има нискокачествени характеристики. Въпреки че хартиената основа е доста плътна, тя се страхува от условия на висока влажност, но като се има предвид, че говорим за спалнята, те могат да издържат доста дълго време тук. Предимството на такива платна е високото цветопредаване и гладка, почти лъскава повърхност, която добре демонстрира реалистичността на изображенията..

2. Винилови тапети. Фототапетът се отличава с голямо разнообразие от текстури, висока якост и издръжливост. Те не са причудливи към околната среда и са лесни за почистване..

3. Нетъкан тапет. Материалът е доста издръжлив, има характерна матова повърхност. Този вид е в състояние да „диша“ и е признат за най -екологично чист сред другите. Леките ефирни сюжети и рисуването с акварел изглеждат страхотно върху нетъкани платна, докато платна идеално маскират съществуващите несъвършенства на стените.

4. Самозалепващ се тапет. Стенописите, както подсказва името, имат залепваща основа, но се използват в повечето случаи като малки картини, с които е лесно да се работи..

При избора на тапет за тавана се използват и платна на базата на PVC, които са с отлично качество, и велур, които имат цветни, ярки цветове, необичайна текстура.

Видове фотозаписи за спалнята - В зависимост от материалите за производство Видове фотозаписи за спалнята - В зависимост от материалите за производство

Кое покритие да изберете

В допълнение към материала, който служи като основа за фототапета, си струва да се обърне внимание на избора на повърхността на платното, от което ще зависи възприемането на картината. За малка стая е по -добре да изберете гладък тапет, който създава отражения. Такива платна могат да направят интериора по -лек..

Любителите на рисуването със сигурност ще харесат стенописи с картина с текстура на платно или повърхност, наподобяваща мазилка. Такива материали често се използват за възпроизвеждане на исторически стенописи или картини..

За пресъздаване на ъглите на дивата природа често се използват платна с текстура, която наистина имитира лен.

Грубите покрития имат особена грация и тъпота. Те са чудесни за малки помещения, а пясъчните тапети, които имат малки фракции в структурата си, могат значително да скрият несъвършенствата и дефектите в повърхностите на стените..

Видове фотозаписи за спалнята - Как да изберем покритие Видове фотозаписи за спалнята - Как да изберем покритие

Рисуване на фотоапарати за спалнята

Изображението на тапета играе важна роля. На първо място, трябва да запомните, че цветовете на картината трябва да се комбинират с останалите интериорни елементи. Всеки човек, в зависимост от темперамента си, възприема тези или онези комбинации по свой собствен начин. Ярките цветове на тапета работят добре със светли нюанси на обстановката и можете да изберете богати акцентни цветове на изображението спрямо пастелните цветове на околното покритие. Най -популярните фотоапарати във вътрешността на спалнята включват следното:

– Пейзажи, показващи гори, водопади, растения, различни цветя и др. Тези тапети са подходящи за всеки стил на декорация на стаята, изпълвайки я със свежест;

– Морска тема, разказваща за красотата на безкрайните водни простори и красивия живот. Възможно е да има изображения на стари кораби и модерни океански кораби, луксозни яхти, плажове и др.;

– Репродукции на произведения на изкуството, подходящи в големи пространства с подходящо стилно обзавеждане;

– Абстрактните изображения могат да бъдат доста интересни. Такива фотозаписи изискват подходящ изглед на собственика и модерно обзавеждане;

– Изображения на градове – панорамни снимки на големи градове или скромни улици. Изборът ще зависи от личните предпочитания на собствениците и стила на интериора. Първият вариант е най-подходящ за модерни високотехнологични, тавански помещения, а вторият за спални в Прованс, средиземноморски посоки.

Видове тапети за спалнята - Рисуване на тапети за спалнята Видове тапети за спалнята - Рисуване на тапети за спалнята Видове тапети за спалнята - Рисуване на тапети за спалнята Видове тапети за спалнята - Рисуване на тапети за спалнята

Фототапет с ефекти

Съвременните дизайнерски идеи включват много решения, които ви позволяват да създавате най -неочакваните интериори, а първите помощници в това са фототапети със специални ефекти, а именно:

1. Обемен 3D-тапет. При създаването на този вид фототапети се използва специална техника за изчертаване на модел – няколко слоя модел се нанасят върху вътрешния филм с преход от тъмни към светли тонове. В резултат на това човешкото око възприема плоската рисунка като триизмерна. Трябва да се отбележи, че 3D тапетите имат визуален обем само от разстояние, така че използването им е препоръчително в просторни спални..

2. Разширяване на пространството. Този тип е в състояние визуално да “отблъсне” стените, правейки интериора много по -просторен. За малки стаи рисунка, имитираща нейното продължение, би било добро решение, а за по -просторни стаи можете да изберете всяка картина, като вземете предвид стила.

3. Светещ тапет. Модерен оригинален интериорен дизайн на спалнята може да бъде създаден с помощта на светещи тапети за стени и тавани. Те са светещи и флуоресцентни. Първият тип е в състояние да натрупва потоци светлина през деня, а през нощта да ги възпроизвежда под формата на мека, приятна за окото подсветка, която създава приятна романтична атмосфера. Флуоресцентните стенописи създават през нощта (с помощта на специални лампи) великолепни дизайнерски светещи шарки поради наличието на специален прах в покритието, а през деня платна изглеждат като триизмерни изображения. Такъв тапет на закрито ви позволява спокойно да се отпуснете и да заспите..

Видове стенописи за спалнята - Стенописи с ефекти Видове стенописи за спалнята - Стенописи с ефекти

Фототапет в спалнята – снимка

Предлагаме да продължите допълнителен преглед на разновидностите фототапети за спалнята в нашата фотогалерия. Тук можете да изберете изображение, което ще направи вечерта, прекарана в стаята, спокойна и спокойна, а утрото наистина мило и радостно. Приятно гледане!

Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка Фототапет в спалнята - снимка