Двойни легла (70 снимки): видове и модели

Двойни легла (70 снимки): видове и модели

Сънят е огромна част от живота на всеки човек. По време на правилната почивка тялото възстановява силите си, черпи енергия и поддържа добро здраве. Важна гаранция за здрав сън е удобното легло, което има такива критерии като мекота, лекота и топлина. Двойният дизайн е предназначен за влюбени двойки, съпрузи или тези, които обичат изобилието от свободно пространство. Ние ще ви помогнем да вземете правилния избор на това обзавеждане..

Предимства и недостатъци на двойно легло

За да може двойното легло да изпълнява своите рационални и естетически функции във вашата спалня, трябва да се запознаете с основните му предимства и недостатъци..

Основните предимства включват широка площ, на която по време на приятелски събирания и гледане на филм могат да бъдат настанени не само двама, но и трима или четирима възрастни. Друг неоспорим факт е здравата конструкция, която може да продължи повече от десет години. Появата на двойни легла е толкова разнообразна, че включва както мобилни надуваеми модели, така и красиви такива от ковано желязо. Таблата може да бъде и мека, с необичайна форма или проста лаконична. Често такива големи легла съдържат допълнителни ниши за съхранение на неща, което е много важно за малките стаи, където всеки квадратен метър си струва теглото в злато.

Недостатъкът може да бъде същата широка област, която класирахме сред предимствата. Не всички стаи имат достатъчно място, за да го настанят. Но светът на интериора и мебелите се развива толкова бързо, че вече има сгъваеми двойни легла, които за броени минути се превръщат в компактен диван. Друг недостатък е по -високата цена (в сравнение със стандартните или единичните легла). Но той напълно се оправдава поради дългия си експлоатационен живот и най -издръжливата основа, която рядко е обект на деформация..

Двойни легла - предимства и недостатъци Двойни легла - предимства и недостатъци

Видове двойни легла по тип дизайн

Такъв популярен тип мебели се различава един от друг не само по външни критерии, но и по вида на дизайна, който предполага индивидуален подход. Ще разгледаме най -известните видове дизайнерски решения за двойни легла..

Двойно легло с разтегателни ниши

Външно този модел изглежда като удобно просторно легло. Но в долната част на продукта има специални чекмеджета, които лесно се плъзгат навън. Те могат да бъдат със или без водачи. Този практичен подход ви позволява да спестите допълнително място в стаята и да съхранявате нещата в защитени килийни клетки, а не в обемисти килери. Правят се двойни легла с издърпващи се ниши, най-често от дърво или красив метал.

Видове двойни легла по дизайн - Двойно легло с разтегателни ниши Видове двойни легла по дизайн - Двойно легло с разтегателни ниши

Двойно легло с повдигащ механизъм

Този тип легло включва допълнително голямо пространство във вътрешната рамка. Той е предназначен за съхранение на обилно количество дрехи или спално бельо. Тези легла са много удобни и меки за отдих, а също така перфектно се вписват във всеки интериорен дизайн..

Видове двойни легла по дизайн - Двойно легло с повдигащ механизъм Видове двойни легла по дизайн - Двойно легло с повдигащ механизъм

Подиум двойно легло

Необичаен вариант за любителите на всичко луксозно и оригинално. Въпреки своята сбитост на цветовете и простотата на дизайна, малката кота превръща спалното легло в изключителен естетически елемент на стаята, който е в състояние ефективно да зонира всяко пространство. Подиумното легло е най -подходящо за големи стаи. Има стандартни и разтегателни модели. Първият ще бъде идеално допълнение към големи спални, а вторият ще помогне да се спести място..

Типове двойни легла по дизайн - Подиум двойно легло Типове двойни легла по дизайн - Подиум двойно легло

Двойно легло-гардероб

Много творчески подход към пространството за спане. Гардеробното легло е сгъваема конструкция, която може да се маскира като обикновен гардероб. Той включва специален повдигащ механизъм, който може лесно да бъде вграден в пространството на стената или в близост до него. Моделите често се управляват от автоматично дистанционно управление. Това е добро решение за малка стая..

Видове двойни легла по тип дизайн - Двойно легло -гардероб Видове двойни легла по тип дизайн - Двойно легло -гардероб

Диван с двойно легло

Тези мебели наподобяват комбинация от фотьойл, диван и легло. Поради своята компактност и лекота, той може да бъде поставен във всяка удобна част от стаята. Външно леглото на дивана може да бъде кръгло, квадратно, комбинирано. Изработен е от метал или дърво. Съчетава се добре с ортопедични матраци, което е важно за здравето. Такъв диван се разгъва в пълно двойно легло.

Видове двойни легла по тип дизайн - Двойно легло -диван

Материали за производство

Съставната част на мебелите играе не по -малка роля от естетическите данни. Изборът трябва да се основава на лични предпочитания, индивидуален подход и познания за всеки от възможните материали на продукта..

Двойно легло от дърво

Дизайнът е известен със своята висока якост, релеф, екологичност и издръжливост. Някои видове двойни легла от дърво са покрити с допълнителен защитен лак, който създава красив визуален ефект, а някои дори са изработени от антибактериално дърво, което е напълно безопасно за здравето. Такива мебели изглеждат добре в таванско помещение, Прованс, кънтри и класически дизайн.

Двойно легло от дърво Двойно легло от дърво

Двойно легло от ПДЧ и МДФ

Това е по -малко екологичен материал за направата на двойни легла, но и по -евтин. Когато избирате мебели от ПДЧ или MDF, си струва да разгледате внимателно липсата на драскотини и пукнатини по рамката, както и маркировки E0 и E1, които показват екологичността на избрания клас легло. Външният вид се отличава с проста елегантност и лаконични форми.

Двойно легло от ПДЧ и МДФ Двойно легло от ПДЧ и МДФ

Метално двойно легло

Изпитан, издръжлив и евтин материал, който заема гордо място при производството на двойни легла. Металната рамка е толкова издръжлива, че може да издържи до двадесет години. За да може леглото да запази красивия си вид и свойства в продължение на много години, то може да бъде покрито със специален лак, който ще предотврати корозията..

Метално двойно легло Метално двойно легло

Как да изберем двойно легло: съвети

Експертите съставят цели списъци с практически съвети, които могат значително да улеснят задачата при избора на двойно легло. Избрахме най -популярните препоръки:

1. Струва си да се обърне внимание на марката на леглото, както и на експлоатационния живот на мебелите.

2. Леглото задължително трябва да има инструкции, които ви казват стъпка по стъпка за монтажа.

3. Ако решите да изпробвате мебелите, но усетите пращене, това означава, че продуктът може да корозира и трябва да се изхвърли..

4. Преди да закупите избрания продукт, си струва да попитате дали рамката е покрита със специален противогъбичен агент. Той е много важен за здравето..

5. Ако сте избрали леглото, което харесвате, но покритието не ви подхожда, трябва да знаете, че то може лесно да бъде заменено с всяко друго.

6. Ако леглото се продава заедно с матрак, тогава най -добре е той да е ортопедичен елемент, който ще осигури комфортен сън.

7. За децата е най -добре да закупите легло с мека табла. Това ще помогне да се избегнат травмите на неспокойното дете..

8. Металните двойни конструкции ще се впишат красиво в бароков, класически и модерен дизайн, а дървените модели ще бъдат чудесно допълнение към стила на таванско помещение, кънтри и Прованс..

Как да изберем двойно легло - Съвети Как да изберем двойно легло - Съвети Как да изберем двойно легло - Съвети

Двойни легла – снимка

Събрахме колекция от красиви снимки, които ще покажат какви видове двойни легла са и с какви стилови посоки е в хармония това удобно обзавеждане. Приятно гледане и вдъхновение!

Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка Двойни легла - снимка