Дизайн на спалня в Хрушчов: 60 идеи за снимки

Дизайн на спалня в Хрушчов: 60 идеи за снимки

Спалнята в Хрушчов обикновено е една от най -малките стаи – нейната площ може да бъде само 6-10 кв.м. Въпреки това, дори такава компактна стая може лесно да се превърне в уютен и красив кът за спане, просто трябва да разгледате свежи дизайнерски идеи и да приложите най -доброто от тях на практика..

Спален кът в едностаен Хрушчов

Случаите, когато цялото семейство живее в едностаен Хрушчов, съвсем не са необичайни. Изглежда, че при такива условия човек може само да мечтае за лично пространство. Но всъщност изобщо не е трудно да отделите зоната за спане в единствената обща стая и много от представените опции могат да бъдат изпълнени сами..

Зониране

Един от най -бързите и удобни начини да скриете легло е да го окачите с плътни завеси. За да направите това, имате нужда само от корниз, който е най -добре прикрепен към тавана, и всъщност завесите.

По -практичен вариант за зониране са тънките прегради от гипсокартон или шперплат. Същата функция може да изпълнява гардероб, стелаж или висок рафт..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - зониране

Сгъваемо легло

Леглото, което може да бъде облегнато вертикално на стената през деня и скрито зад предната част на шкафа, е ноу-хау за мебели, което ще бъде отлично решение за тесен едностаен апартамент. За разлика от разтегателен диван, това е удобно място за спане с плосък матрак.

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Сгъваемо легло Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Сгъваемо легло

Подиум

Ниската кота над пода позволява ефективно използване на вертикално пространство.

Чрез инсталиране на леглото отгоре, кутиите за съхранение могат да бъдат поставени вътре в подиума и дори издърпваща се маса в по-високи структури.

Лесно е да скриете разтегателно легло под подиума, а горе можете да подредите работна зона, да поставите диван или да оборудвате друго място за спане.

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Подиум Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Подиум

Как да увеличите пространството на малка спалня

Малък кадър не е толкова голям проблем за спалня, но ако искате да добавите допълнително пространство към стаята, можете да го направите със следните методи:

Огледала

Ако украсите една от стените или предната част на шкафа с голямо огледало, цялата ситуация ще се отрази в него. По този начин площта на вашата спалня в Хрушчов визуално ще се увеличи почти два пъти..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Голямо огледало в горната част на леглото

Тапет

Правилно подбраните стенописи или огромни картини с реалистична перспектива са друг начин за визуално разширяване на стаята. Пейзажните и панорамните изображения са най -подходящи за тази цел..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Тапет Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Тапет

Комбиниране с балкон

Спалнята в Хрушчов често има изход към балкона, който може да бъде разширен чрез премахване на прозореца и долната преграда. Това ще добави няколко квадратни метра за подреждане на работна зона или мек ъгъл..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Комбиниране с балкон Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Комбиниране с балкон

Стена над таблата

Модулна стена с шкафове с висок таван и просторен мецанин ще ви помогнат да извлечете максимума от вертикалното пространство. В идеалния случай тя трябва да е лека и без дръжки..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Модулна стена над таблата

Интериорен стил за спалня в Хрушчов

Изборът на стил за спалня е чисто индивидуален въпрос, защото атмосферата на тази стая трябва да се хареса на жителите й, да отразява техните лични предпочитания. Но все пак трябва да се вземат предвид размерите на Хрушчов и да не се претоварва пространството с ярки детайли, както и обемисти елементи..

Спалня в стила на минимализма

Компактните мебели, прави линии и без излишни украшения са основните характеристики на минималистичния интериор, който е идеален за тесни спални в хрушчовския. Този дизайн оставя максимум свободно пространство и изглежда много лаконично..

Дизайн на спалня в Хрушчов - стил минимализъм

Спалня в модерен стил

Графичният характер на модерния стил го доближава до минимализма, но има по -интересни довършителни работи, необичайни рисунки и текстурирани мебели..

Дизайн на спалня в Хрушчов - модерен стил Дизайн на спалня в Хрушчов - Модерен стил

Спалня в стил таванско помещение

Модният индустриален стил може да се хареса на творчески и свободолюбиви личности. Голи бетонни или тухлени стени, метални стелажи, както и шкафове от грубо обработено дърво ще помогнат за създаването на такава атмосфера в малка спалня..

Дизайн на спалня в Хрушчов - стил таванско помещение

Спалня в класически стил

Класическият интериорен дизайн предполага симетрия на линиите, дискретен лукс и изтънченост на околната среда като цяло. Характерните черти на тази тенденция са емайлирани мебели с извити резбовани крака, висока табла, скъпи тъкани и красив полилей..

Дизайн на спалня в Хрушчов - Класически стил Дизайн на спалня в Хрушчов - Класически стил

Спалня в селски стил

Рустик стил е носталгия по летните дни и вседозволеността в страната. В Хрушчов такава спалня ще изглежда особено уютна, просто трябва да оставите модела от естествено дърво на пода, да изберете прости мебели, скъп за сърцето декор и дискретен памучен текстил.

Дизайн на спалня в Хрушчов - селски стил

Спалня в стил Прованс

Деликатната Прованс на пръв поглед затихва и успокоява със своята ненатрапчива лекота. Пастели, цветя, дантели, френска романтика – всичко това може да се хареса на млади момичета, които обичат всичко въздушно и красиво.

Дизайн на спалня в Хрушчов - стил Прованс

Цвят в интериора на малка спалня

Като се има предвид дизайна на спалня в Хрушчов, не може да се пренебрегне цветовата схема на тази стая. Настроението преди лягане и веднага след събуждане до голяма степен ще зависи от него, така че към избора трябва да се подхожда много отговорно. Тъй като стаята е малка, препоръчително е да използвате не повече от 2-3 цвята в светли или приглушени нюанси..

Бяла спалня в Хрушчов

Снежнобяла спалня винаги е много красива. За да го направите по -домашен, можете да поставите пухкав килим на пода и да украсите стените с картини на природата или семейни снимки..

Бяла спалня в Хрушчов - интериорен дизайн Бяла спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Черна спалня в Хрушчов

В спалнята може да има място за черно. Изглежда особено стилно в тандем с бяло. Лъскавите черни повърхности (като вратите на гардероба) дори могат да действат като пространство за разширяване, като отразяват светлината като голямо огледало..

Черна спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Сива спалня в Хрушчов

От цялата цветова палитра сивото е най -спокойното. Не предизвиква емоции и насърчава добрата почивка. В зависимост от текстурата, сивото ще се впише идеално във всеки стил: за класика можете да изберете сребърни нюанси, за хай -тек – металик, за таванско помещение или Прованс – матови пепелни тонове.

Сива спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Бежова спалня в Хрушчов

Всъщност бежовото е бяло с леко кафяво. Това е много модерен цвят, който създава спокойна, домашна атмосфера в спалнята. Съчетава се добре с кафяво, синьо, бордо и злато.

Бежова спалня в Хрушчов - интериорен дизайн Бежова спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Кафява спалня в Хрушчов

Според психолозите кафявото е най -харесвано от хората, отдадени на семейните ценности и традиции. Това е цветът на стабилност, надеждност и увереност. Бяло, бежово, а също и кремаво ще помогне за омекотяване на интериора в шоколадови тонове..

Кафява спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Зелена спалня в Хрушчов

Въпреки че зеленото е спокоен цвят, той не е много често срещан в спалните. Въпреки това изглежда много интересно до бяло, сиво или розово, а също така върви добре с дърво..

Зелена спалня в Хрушчов - интериорен дизайн Зелена спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Синя спалня в Хрушчов

Успокояващите качества на синьото го правят едно от най -добрите решения за зоната за спане. Този цвят облекчава както умствената, така и физическата умора, облекчава налягането и насърчава добрия сън..

Синя спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Розова спалня в Хрушчов

Спалня за младо момиче ще стане още по -красива, ако добавите тук розови елементи. Това може да бъде или боядисване на стени, или просто цветя върху тапети, мебели или декор – във всеки случай стаята ще придобие специален романтичен чар..

Розова спалня в Хрушчов - интериорен дизайн

Осветление за спалня в Хрушчов

Учените са доказали, че вечерното осветление има голям ефект върху производството на хормона мелатонин, който влияе пряко върху продължителността и качеството на съня. Така че радиацията в студения бял и син спектър, неоновите и флуоресцентни лампи, както и екраните на съвременните джаджи могат да причинят безсъние. В същото време най -добрият вариант за спалнята е топла бяла светлина, заглушена от абажур..

Адекватното осветление на модерна спалня може да включва прожектори на тавана, централен полилей, осветяване на ниши, декоративни вдлъбнатини и рафтове, както и нощни лампи (подови лампи, бра, висулки).

За по -романтична обстановка можете да използвате диодни гирлянди. Те се считат за новогодишни, но красиво допълват интериора по всяко друго време на годината. Яркостта на диодите може да бъде намалена, като ги покриете с полупрозрачна тъкан – тюл или тюл. Има и гирлянди със светещи фигури – миниатюрни топки, рози, звезди.

Истински космическият дизайн ще помогне за създаването на цветно осветление и таван „звездно небе“ с реалистично блещукащи съзвездия.

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Осветление Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Осветление

Текстил и декор за спалнята

В спалнята “Хрушчов” декорът се изисква в минимален размер. Единствената му функция е да придаде на интериора уютен, обитаем вид и нотка на индивидуалност. Няколко любими снимки или картини по стените, няколко книги за четене преди лягане, будилник – това е приблизителен набор от неща, които ще бъдат подходящи в зона за отдих.

Декоративните възглавници могат да се използват като декорация за легло, фотьойл или широк перваз на прозореца. Техните ярки цветове или необичайни шарки ще се превърнат в акцент в спалнята..

Дизайнът в стил, близък до природата (страна, Прованс, скандинавски) хармонично ще допълни различни етнически неща: тъкани килими, плетени одеяла, плетени кошници, бродерия.

Стените, боядисани в тъмен плътен цвят, могат да бъдат направени по -интересни с помощта на рисунки – на ръка или чрез шаблон. Желателно е те да не са твърде пъстри и да се комбинират с останалата част от дизайна..

Що се отнася до текстила, с негова помощ е лесно да промените интериора на спалнята според настроението: спално бельо с различен цвят, различни завеси – и стаята се трансформира пред очите ни. За удобен сън е по -добре да дадете предпочитание на естествени тъкани (памук, лен).

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - Текстил и декор

Дизайн на спалня в Хрушчов – снимка

Искате ли още повече примери за декорация на спалня в Хрушчов? Каним ви да ги видите в нашата фотогалерия! Тук ще намерите голям брой успешни дизайнерски решения по отношение на разположението на мебелите, оформлението и декорацията. Изборът ще бъде полезен за всички, които планират да обновят интериора на спалнята си, да я направят по -красива и уютна..

Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка Интериорен дизайн на спалня в Хрушчов - снимка

Видео: Дизайн на малка спалня в Хрушчов