Дизайн на спалня 10 кв.м. (+65 снимка)

Дизайн на спалня 10 кв.м. (+65 снимка)

Ако сте изправени пред задачата да ремонтирате апартамент, построен през миналия век, вероятно той ще съдържа скромна спалня. Преобразуването на такова малко пространство е напълно осъществимо, макар и не лесно. Въпреки това дизайнерите намират оптимални решения на проблема, които се коренят в добър избор на цветова палитра, техники на акцент и добро оформление. В резултат на това дизайнът на спалнята е 10 кв.м. се оказва не само естетически привлекателен, но и удобен.

Интериорен стил

Изкуството на дизайна съдържа цяла бездна от различни концепции и препоръки, в които е много лесно да се загубите. Ето защо сме подготвили кратка обиколка на някои от популярните стилове, които както аматьори, така и професионалисти в дизайна могат да пресъздадат..

Спалня 10 кв.м. в модерен стил

Когато избирате стилистична тенденция, трябва да обърнете внимание на съвременната тенденция. Просторният и лек минимализъм е идеален за малко пространство.

Максимална функционалност и комфорт с минимум декоративни елементи, липса на ненужни детайли и в същото време изобилието от най -важното – това предлага съвременният дизайн. Правите и ясно очертани линии ще създадат тънък и елегантен интериор на спалнята, а лаконичната цветова схема няма да „открадне“ най -вътрешните квадратни метри.

Спалня 10 кв.м. в модерен стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в модерен стил - Интериорен дизайн

Спалня 10 кв.м. в класически стил

Искате ли да внесете изтънченост на класиката в интериора на малка спалня? Ако е така, можете да създадете модерен подход към традиционен дизайн, като приложите характеристики на двата стила..

От класиката вземете назаем симетрията в подреждането на мебели и декор, а от модерната – прави линии и известна строгост на дизайна. За да се поддържа баланс, има смисъл да се вземат за основа основните светли тонове на сиво, бяло или бежово..

Спалня 10 кв.м. в класически стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в класически стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в класически стил - Интериорен дизайн

Спалня 10 кв.м. в ориенталски стил

Ориенталският стил се отличава със своята ненатрапчивост и изтънченост. Тук царят ред и чистота, въздух и светлина, а декорацията е изработена от естествени материали в минималистичен дизайн..

За такава спалня са необходими изобилие от хоризонтални линии, картини с японски мотиви, будистки фигурки, ниски мебели, както и наличието на свободно пространство за циркулация на положителна енергия..

Спалня 10 кв.м. в ориенталски стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в ориенталски стил - Интериорен дизайн

Спалня 10 кв.м. изтъркан шик

Vintage shabby chic също ще се впише идеално в малък проект за дизайн на пространство. За да пресъздадете стила, си струва да поставите мебели с изтъркани повърхности, реставрирани предмети, сладък декор и да приложите светли нюанси..

Важно е обаче да се има предвид, че декоративните елементи трябва да се използват в много дозирани количества, за да не се претоварва интериора на спалнята с множество волани и набори, антики и колекционерски предмети..

Спалня 10 кв.м. Shabby Chic - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. Shabby Chic - Интериорен дизайн

Спалня 10 кв.м. в еко стил

Друга добре позната тенденция за извънгабаритна стая е екостилът. „Екологичният“ дизайн със сигурност е оборудван с изобилие от дървесни материали, естествени мотиви под формата на имитация на листа, клони, насекоми и изображения на всякакви растения.

Тъй като това е модерна тенденция, тя се отличава с минимализъм и компетентна геометрия на формите, както и с основни цветове за създаване на лека и ненатрапчива атмосфера..

Спалня 10 кв.м. в еко -стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в еко -стил - Интериорен дизайн Спалня 10 кв.м. в еко -стил - Интериорен дизайн

Цветни решения

В очакване на началото на ремонта е необходимо да се определят основните точки на дизайна, сред които важното място заема цветовата схема на бъдещия интериор. Ако се окаже успешен, дори и най -скромната украса ще изглежда привлекателна и атмосферична. В противен случай рискувате да засенчите дори най -гениалната идея. Помислете за няколко печеливши варианта за малка спалня.

Бяла спалня 10 кв.м..

Бялото е чудесен спътник за стая с даден размер. Но несъмнено монохромният интериор трябва да бъде разреден с други цветове, които ще добавят яркост, домашен уют и ще покажат естеството на дизайна..

Бяла спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн Бяла спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн

Червена спалня 10 кв.м..

Мнозина ще кажат, че червеното е твърде агресивно за спалнята. Това наистина е така, но тук има някои нюанси. На първо място, имайте предвид, че трябва да се използва в ограничени количества, под формата на акценти. Опитайте се да изберете и най -приглушените и дълбоки тонове, сред които можете да различите: бордо, череша, нар, теракота, кармин – те ще добавят нотка елегантност към цялостната атмосфера.

Червена спалня 10 квм - интериорен дизайн Червена спалня 10 квм - интериорен дизайн Червена спалня 10 кв.м - интериорен дизайн

Оранжева спалня 10 кв.м.

Животтвърждаващ цвят в случай на спалня също се нуждае от правилния избор на правилния тон. Например, оптимистите и мечтателите със сигурност ще харесат интериора, боядисан в корал в комбинация с тюркоаз..

В същото време оранжевото не е непременно много ярко. Сьомгата създава доста релаксиращо настроение, особено когато се използва с пепеляв люляк или избелено розово..

Оранжева спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн Оранжева спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн

Синя спалня 10 кв.м..

Пастелният син цвят е направен просто за почивка и релаксация. Той е особено актуален в нашия случай, защото е светъл нюанс, който визуално ще разшири простора на стаята..

Трудно е да се прекалява, но е по -добре да го обградите с топла сметана, млечна или бежова за мека и топла палитра..

Синя спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн Синя спалня 10 кв.м. - Вътрешен дизайн

Розова спалня 10 квм.

Младите момичета много обичат цвета на най -тайните и съкровени мечти. Ето защо в интериора на прекрасни дами обикновено се избират розови тонове..

През последните години варосаните вариации на розово остават на върха на популярността. Те изглеждат много благородни и сдържани, така че е доста лесно да работите с тях..

Можете да отидете по друг начин и да изберете ярък, наситен нюанс. Добавете бяло, черно и синьо към него за интересна контрастна комбинация..

Розова спалня 10 квм - Вътрешен дизайн Розова спалня 10 квм - Вътрешен дизайн

Декориране на спалня с площ от 10 кв.м..

Материалите за довършване на малка стая изискват внимателен подбор. Практиката на строителите и безброй снимки на неуспешни експерименти в Интернет предполагат, че в компактна стая човек трябва да се въздържа от голямо количество гланц и тапети с големи разпечатки. За ремонт в такава спалня няма нищо по -добро от боя и подови настилки в успокояващи цветове като обща основа за интериора..

Етаж

Стандартните изисквания за подови материали са дълготрайност и устойчивост на износване. Трябва също така да се отбележи, че в спалнята можем да ходим боси, така че покритието трябва да е приятно на допир и да не е студено..

Паркетът остава на върха на популярността в продължение на много години. Качеството и естествеността на материала, както и голямото разнообразие от нюанси го правят органичен за всеки стил. Сред недостатъците ще посочим неговите ниски топло- и звукоизолационни характеристики..

Ламиниран паркет може да се използва като алтернатива на паркета. Отличава се със своята издръжливост, добра топлоизолация и практичност. Всичко обаче има свой собствен термин и с течение на времето външната страна ще се влоши и цялото покритие ще трябва да бъде напълно променено..

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Подова настилка

Стени

Не е тайна, че основното правило за скромна стая е дизайнът в светли цветове. По -добре е стените да бъдат завършени с един или два цвята без ярък модел..

Идеалният вариант е да го боядисате в бели или светли нюанси на бежово, шам фъстък, кайсия, синьо, розово. Декоративната мазилка и хоризонталните дървени панели изглеждат интересно и до мястото при декориране на акцентна стена. Друг добър начин да постигнете впечатление за просторна стая е да поставите раирани тапети..

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Стенна декорация Дизайн на спалня 10 кв.м. - Стенна декорация

Таван

Многостепенният таван от гипсокартон е в състояние да създаде оригинална форма и да стане основа за редица прожектори. Много ниското ниво на тавана обаче крие обема на вече малка спалня, така че тук има смисъл да не се прекалява и да се трансформира малка част от тавана с нея..

Формоването на гипс ще бъде чудесно допълнение към класическия интериор с елементи от рококо и барок.

Като цяло най -простото решение – боядисване в бяло или светло бежово – е най -правилното за малка 10 -метрова спалня..

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Декорация на тавана Дизайн на спалня 10 кв.м. - Декорация на тавана

Декор и текстил

Малка стая не оставя много място за декорация. И все пак тя не се нуждае от декорация не по -малко от другите. За това са подходящи следните:

– Малки огледала в различни части на спалнята;

– Завеси, възглавници и килими. Те са подчертани с цвят, интересен орнамент или текстура;

– Картини и снимки с красиви рамки. Те могат да бъдат окачени на стената или поставени на специално оборудвани рафтове на входа, или точно до леглото;

– Декоративни растения в саксии или свежи цветя във ваза.

Но дори и такива детайли, които не заместват ценно място, трябва да се използват умерено, тъй като за скромна площ вероятността от създаване на купчина е много голяма..

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Декор и текстил Дизайн на спалня 10 кв.м. - Декор и текстил Дизайн на спалня 10 кв.м. - Декор и текстил

Мебели

Никой няма да отрече, че леглото е фокусна точка на всяка спалня. Когато избирате тази мебел, трябва да дадете предпочитание на опцията без крака, но с вътрешни чекмеджета за съхранение на нещата. Мястото за спане може да бъде подредено дискретно, за да се създаде ефект на светла и просторна стая. Това обаче важи и за останалата част от мебелите. Лаконичността, компактността и функционалността са основните насоки.

Наблизо си струва да поставите компактни нощни шкафчета за лампи и други необходими дреболии. Много интересен вариант – бюфет с разтегателна маса за закуска в леглото.

Стелажите и стенните рафтове ще се впишат органично в такова пространство. Спрете на висок и тесен стандартен или вграден гардероб, за да подредите дрехите си. И двамата ще изглеждат модерно и стилно и ще спестят място..

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Мебели Дизайн на спалня 10 кв.м. - Мебели

Осветление

Съвременните реалности радват с изобилието от различни осветителни технологии. Днес можете да използвате няколко вида осветление за отделни зони, да променяте интензитета на светлината според собственото си настроение и нужди..

За спалня с площ 10 кв.м. подходящи са подови лампи, нощни лампи, нощни лампи, аплици, вградени таванни лампи, полилеи. За да създадете уютна атмосфера и да подчертаете декора – можете да добавите LED ленти.

Дизайн на спалня 10 кв.м. - Осветление Дизайн на спалня 10 кв.м. - Осветление

Дизайн на спалня 10 кв.м. – Снимка

Когато разработвате дизайнерски проект за малка спалня, трябва да се постараете доста, за да получите компетентно оформление, правилно подбрани довършителни материали и цветна палитра в резултат. Надяваме се, че тази селекция от снимки ще ви помогне да създадете ефективен план за декориране на вашата спална стая. Приятно гледане!

Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка Интериорен дизайн на спалня от 10 кв.м. - Снимка

Видео: Спалня 10 кв.м. – Интериорни идеи

Thanks! You've already liked this