Цвят на тапета за спалнята (80 снимки)

Цвят на тапета за спалнята (80 снимки)

Спалнята е една от най -обичаните стаи за всеки човек. Тук можем да се отпуснем след тежък ден, да се наспим добре и да натрупаме сили да се справим с новите проблеми, които предстоящата сутрин подготвя. За да бъде останалата част наистина пълна, а сутринта наистина мила, важно е правилно да украсите интериора, по -специално декорацията на стените, които определят основния фон. Дълго време тапетите са били и остават популярен материал, чието разнообразие ви позволява да създавате истински чудеса. Днешните модели са пълни с разнообразие от цветове и шарки. В нашата статия ще разгледаме кой тапет ще бъде най -доброто решение за спалнята..

Видове тапети за спалнята

Има много материали, от които се правят съвременни платна, и всеки от тях има свои собствени индивидуални технически характеристики. Веднага отбелязваме, че спалнята не е някакво специално помещение – няма условия на висока влажност, замърсяване и температурни промени, затова абсолютно всякакъв вид тапети ще свърши работа. Изборът ще се основава както на естетически показатели, съответствие със стила, така и на финансови възможности, тъй като някои проби в никакъв случай не са евтини.

Най -простият и познат вариант са хартиените платна. Цената им е много по -ниска от тази на други видове, тъй като производителят им дава кратък експлоатационен живот, но с внимателно боравене платна могат да зарадват собствениците си, докато те самите не искат да променят дизайна. Нетъканите и винилови тапети, които имат по-плътна текстура, са по-издръжливи, което ви позволява да скриете повърхностните несъвършенства. Платна на основата на естествени материали ще помогнат за създаването на най -удобната и екологична среда: бамбук, корк, текстил.

Стенописите ще ви помогнат да коригирате значително пространството, да съживите интериора и да направите необходимите акценти. В спалнята те най -често съдържат изображения на природа, представители на световната фауна или нощни градове (изборът на рисунка зависи от общия стил).

Тапетът от фибростъкло за боядисване също е модерен вариант. Те дават възможност лесно да се променя цветовата палитра на стаята по всяко време, когато старата ситуация вече е уморена..

Цвят на тапета за спалня - Видове тапети Цвят на тапета за спалня - Видове тапети Цвят на тапета за спалня - Видове тапети

Какво трябва да имате предвид при избора на тапет

Избирайки тапет за спалнята, важно е да изберете правилната палитра. Известно е, че всеки човек възприема този или онзи нюанс, модел по различни начини. Но има някои основни правила, които трябва да се следват, а именно:

– За да може интериорът да не предизвиква раздразнителност във времето, по -добре е да декорирате спалнята в светли студени нюанси, които визуално разширяват пространството. Топлите цветове могат да се използват при проектирането на просторни стаи на голяма площ, тъй като те ще помогнат да се направи стаята по -малка и по -удобна;

– Разположението на моделите на платна влияе върху геометрията на пространството: вертикалните линии “повдигат” тавана, хоризонталните линии разширяват линиите, а диагоналните линии създават динамична атмосфера, така че последните не са най -добрият вариант за стая за почивка ;

– Не давайте предпочитание на цветни шарки, които ще създадат прекомерно трептене, такива платна могат да бъдат поставени на фрагменти, редуващи се със спокойно монохроматично покритие.

Комбинация от тапети в спалнята се счита за добре дошла. Например две стени са декорирани в един цвят, а другите две са декорирани в друг. Нещо повече, това могат да бъдат както съперничещи цветове, така и „роднини“ (синьо със синьо, маслинено с тревисто и т.н.). Комбинацията от всяка палитра със снежнобяла или сметана може да се нарече безпогрешна. Такива интериори винаги са свежи и оптимистични..

Цвят на тапета за спалнята - Какво да вземете предвид при избора Цвят на тапета за спалнята - Какво да вземете предвид при избора Цвят на тапета за спалнята - Какво да вземете предвид при избора

Цветни решения

Преди да изберете цвят на спалнята, въз основа на лична симпатия, трябва да помислите за кого е предназначен. Например, ако възрастните хора почиват тук, те вероятно няма да харесат стая с бели стени и едно дете може да не разбере всички тънкости на декорирането на стените в алено. Освен това, тъй като сте в настроение за тапети, вероятно вече сте решили стила, в който това или онова ще играе по специален начин..

Бели тапети за спалнята

Бялата палитра придава на интериора чистота, лекота и обем. Той има широка гама от нюанси (перлен, млечен, седефен и др.), Които могат да създадат приятна, уютна атмосфера. Бялото е в хармония с всички цветове, така че не е трудно да се създадат контрасти в спалнята, придавайки на атмосферата известна оригиналност..

За всеки стил можете да изберете най-подходящия тип снежнобял тапет. В минималистична посока това ще бъдат монохромни платна, които подчертават лаконичния дизайн. Класическите апартаменти могат да бъдат украсени с платна с вензели, да добавят малко кафяви, кремави, черни тонове в текстила и мебелите. В сега популярния стил на таванско помещение една от стените, обикновено на таблата, може да бъде украсена с платна, имитиращи бяла тухлена зидария. Ярки детайли на декора, контрастни завеси, мебелни елементи ще ви помогнат да съживите атмосферата..

Бял тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня Бял тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня

Сини тапети за спалнята

Синият цвят придава на атмосферата мир, спокойствие, припомняйки морската повърхност, небесно синьо. В същото време, в комбинация с шарки и райета, изглежда доста достойно, подчертавайки аристократичния дизайн. Много е важно да не прекалявате с цвета, неговата наситеност и количество. Използвайки тъмни, топли цветове, можете да намалите пространството, да го направите по -затворено, така че този избор е добър само за много просторни хорове с големи прозорци..

Най -добрият вариант е да изберете синя палитра от успешни спътници, която може да бъде бежова, сребърна, светложълта. Стаята в бяло и синьо изглежда лека и ефирна. Понякога в дизайна избират един водещ, по -тъмен, тон, към който се избират по -светли нюанси. Апартаментите в средиземноморски стил ще изглеждат страхотно. Често синьото се разрежда с бели, кафяви, жълти тонове, които предизвикват асоциации с топло лято, почивка на луксозна яхта..

Сини тапети за спалня - Цвят на тапета за спалня Сини тапети за спалня - Цвят на тапета за спалня

Зелен тапет за спалнята

Зелената палитра е идеална за декора на спалнята. Отдавна е доказано, че той насърчава релаксацията, има успокояващ ефект върху психиката. Цветът има много нюанси, които могат да се комбинират в една и съща стая. Тапетите с шарка, редуващи се с обикновени платна, ще дадат специална лекота. Тази палитра е идеална за стила на Прованс. Шам фъстък тон на платна с флорални щампи ще бъде в хармония с състарени дървени мебели и елегантен текстил..

Зелен тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня Зелен тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня

Червен тапет за спалнята

Използването на алената палитра в интериора на спалнята предизвиква много противоречия, тъй като може да предизвика раздразнителност. В полза на цвета можем да кажем, че той също е в състояние да даде енергия и жизненост, ако изберете правилния тон, внесете го в интериора в малко количество и го придружете с успешни придружаващи нюанси. Пурпурната палитра в спалнята изглежда аристократична и модерна, а червените тапети с бял (розов, кремав) модел ще внесат усещане за спокойствие и лекота в атмосферата.

За да разширите пространството, можете да приложите розови платна, тапети или да украсите една от стените в червено, оставяйки останалата част от финала в светли цветове. Спалня в ориенталски стил изглежда особено грациозно, където различни червени тонове съставляват хармонична композиция със златни елементи..

Червен тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня Червен тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня

Кафяв тапет за спалнята

Кафявото е универсално, идеално за всяка възрастова група. Престоят в стая, декорирана в такива тонове, ви кара да забравите за всякакви неприятности и несгоди. Цветът има изобилие от нюанси, чиято комбинация в един интериор създава стилен респектиращ образ.

Доброто осветление, наличието на огледални повърхности и светли петна ще ви помогнат да облекчите ситуацията, да я направите по -ефирна, просторна. Светлокафявите бамбукови платна ще изглеждат страхотно в еко-спалня, допълнена от лек тревен декор. Пълната противоположност ще бъде тъмнокафяв тапет с позлатени пръски, който ще придаде истински кралски шик на именията в стил ампир, барок, класика, подчертавайки елитния скъп дизайн.

Кафяв тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня Кафяв тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня

Сив тапет за спалнята

Пепелният тон създава спокойна, балансирана атмосфера. Въведен в декорацията на стени с тапети, той се превръща в достойно платно, на фона на което можете да очертаете всяка композиция. Така че дизайнът да не изглежда скучен, можете да редувате текстури, рисунки, да допълвате интериора с ярки елементи.

Сивото е идеално за всеки стил. Във високотехнологичния стил това могат да бъдат метализирани платна, които перфектно подчертават стила техно; в скандинавска спалня, светлосив нюанс с изящни мразовити шарки ще ви напомни за тежестта на климата и в същото време ще даде нотки на топлина и комфорт. В класическата спалня пепелявите тонове на тапета за стена ще бъдат аристократично допълнени от снежнобяла мазилка, светли мебели.

Сив тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня Сив тапет за спалня - Цвят на тапета за спалня

Цвят на тапета за спалнята – снимки и идеи

За да усетите по -добре тънкостите на декорирането на спалня с тапети в един или друг цвят, препоръчваме да посетите нашата фотогалерия. Има и примери за комбинации от различни палитри и шарки, което ще улесни създаването на собствен индивидуален дизайн. Приятно гледане!

Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи Цвят на тапета за спалнята - снимки и идеи