Бежова спалня: 75 дизайнерски идеи

Бежова спалня: 75 дизайнерски идеи

Бежовият цвят е един от тези, които не са обект на модни тенденции, неговите променливи капризи. Благодарение на многостранната палитра от нюанси, тя беше и остава актуална в дизайна на интериора. Бежовата спалня ще бъде чудесно място за релакс, където меките пастелни цветове ще ви помогнат да се отпуснете максимално след тежки дни, да облекчите агресията и умората. Използването на различни нюанси в декорацията, както и съвместимостта на бежовите бои с други цветови решения, ви позволява безопасно да експериментирате със стилове, да поставяте акценти, пространство на зоната.

Интериорни стилове

Декорирането на интериори с определен стил е доста популярно. Стилът може да бъде всичко – от класически до модерен, но задължително трябва да отразява характера на собственика, неговия вътрешен свят и предпочитания.

Бежова спалня в стила на минимализма

Основната характеристика на модерната минималистична тенденция е лаконичният дизайн, липсата на безполезни декоративни елементи и ненужни мебели. Всичко тук трябва да бъде възможно най -функционално. Бежовата спалня ще бъде отличен вариант, където светлите завършвания в пясъчни, кремави тонове ще създадат усещане за простор и сдържаност..

Разтеглени лъскави или матови повърхности са подходящи за тавана, подът е покрит с ламинат без никакви килими. В опростена версия можете да поставите обикновен килим. Стените са украсени с монохроматични тапети (декоративна мазилка) с млечен или кремав цвят, докато акцентната стена в главата на леглото може да има по -тъмен нюанс, например светлокафяв. Можете да изберете същия цвят за текстил за легло, ролетни щори или щори за прозорци (опциите за плат не са подходящи тук).

Бежова минималистична спалня - интериорен дизайн Бежова минималистична спалня - интериорен дизайн

Бежова спалня в класически стил

Декорирането на спалня в класически стил ще изисква значителни финансови разходи, тъй като е необходимо наличието на естествени материали, мебели от ценно дърво, висококачествен текстил. Интериорът трябва да бъде доминиран от изисканата украса на царските стаи с елементи от византийската култура. Използването на бежови цветове, сходни по тон в тандем със злато, ще бъде най -успешният вариант за класиката..

Този стил използва циментови елементи, багети по тавана и стените, имитация на колони. Подовата настилка е паркет или ламинат. Мебелите са подредени при стриктно спазване на симетрията. Полилейът е един от основните атрибути на тенденцията, но не можете без стенни свещи за нощни шкафчета. Най -добрият вариант е да закупите комплект. Фигурки, картини, антични свещници ще действат като аксесоари.

Класическа бежова спалня - интериорен дизайн Класическа бежова спалня - интериорен дизайн

Бежова спалня в стил Прованс

Духът на френската селска спалня е изпълнен с топлина и комфорт. Тук не можете без кариран или флорален принт в интериора. Отличен вариант би бил бежов тапет с лавандулов модел, матов опънат таван, под, украсен с ламинат или паркет..

Задължително внимание трябва да се обърне на декора, който може да бъде плетени кошници, китки сушени цветя в малки кани, ковани свещници, фигурки. По стените достойно място ще заемат бродирани картини с пейзажи, натюрморти и винаги огледало в стара рамка. Дървените мебели с ефекта на античността ще допълнят стила – драскотини, пукнатини.

Бежова спалня в прованс - интериорен дизайн Бежова спалня в прованс - интериорен дизайн

Бежова спалня в стил таванско помещение

Оригиналността на „индустриалния“ стил на таванското помещение го извежда на водещи позиции в съвременния интериорен дизайн. Грубата декорация на стени с мазилка или имитация на тухлена зидария, мебели от хромиран метал, изглежда, е напълно необичайна за спалня. Но не! Използването на светло бежови и сиво-бежови тонове в декорацията ще направи стаята уютна и в същото време лека, ще създаде мека домашна атмосфера.

В такава цветова палитра тухлена стена ще играе чудесно, подчертавайки определена област, може би в главата на леглото. Лекият пясъчен ламинат перфектно ще допълни килима с цвят на кафе. Декорът ще бъде различни екстравагантни елементи, плакати, картини на млади художници, оригинални лампи.

Бежова спалня в таванско помещение - интериорен дизайн Бежова спалня в таванско помещение - интериорен дизайн

Бежова спалня в еко стил

Веднъж безинтересен, еко стилът става все по -търсен за градския човек, давайки усещане за близост с природата. Той помага да се създаде благоприятен климат в къщата, на първо място, чрез наличието на естествени материали в декорацията, декора, мебелите. Повърхността на тавана е боядисана в кремав цвят или слонова кост (може да бъде варосана). За стените завършването с декоративна мазилка в естествени бежови нюанси ще бъде отличен вариант. В бюджетната версия той ще бъде заменен с хартиен тапет. Подът е покрит с естествено дърво или коркови материали.

Тук можете да експериментирате, като допълвате интериора с акценти от сини и зелени нюанси. Подчертават се декоративните елементи в еко-стил, изработени от естествени материали: панели от раковини и морски камъни, дървени лампи, както и зелени растения.

Еко стил бежова спалня - интериорен дизайн Еко стил бежова спалня - интериорен дизайн

Довършителни работи и материали

Когато декорирате спалня в бежово, трябва да се придържате към основното правило: стените, пода и таванът не трябва да се сливат, така че тук са необходими плавни преходи. В противен случай стаята ще се превърне в монохроматична “скучна” кутия. Комбинации от кремави, карамелени, светлокафяви тонове ще добавят разнообразие към цялостния интериор. Използвайки комбинации, можете да подредите многостепенен таван, акцентна стена в главата на леглото и визуално да разширите пространството.

Етаж

В бежовите спални шоколадовите подове с матова или лъскава повърхност изглеждат красиви и наистина солидни. Това може да бъде ламинат, паркет, килим, линолеум (в зависимост от стила и финансовите възможности). Цветът на пода може да се комбинира със сянката на една от стените и текстила за прозорци.

Бежов дизайн на спалня - подови настилки Бежов дизайн на спалня - подови настилки

Стени

Стенната декорация трябва да се различава от тавана, пода и тапицерията на мебелния комплект. За малките стаи оптималната комбинация е, когато стените са няколко нюанса по -тъмни от повърхността на тавана и няколко нюанса по -светли от пода. Така спалнята ще изглежда просторна и хармонична..

Материалите могат да бъдат тапети, декоративна мазилка, панели с имитация на изкуствен камък. Дизайнерските решения с комбинация от обикновени и шарени повърхности ще помогнат да се направят необходимите акценти върху отделни зони, отделяйки например място за спане от малък будуар.

Бежов дизайн на спалня - Стенни декорации Бежов дизайн на спалня - Стенни декорации

Таван

Материалите за проектиране на повърхността на тавана са както боя на водна основа, варовик, тапети, така и модерни опънати окачени конструкции от гипсокартон. Използването на последното дава възможност да се маскират повърхностните несъвършенства, да се издаде напълно оригинален многостепенен дизайн, а също и да се разграничат зоните в големи помещения. По принцип се избира лека монохроматична цветова схема..

В класически стил таванът може да бъде украсен с мазилка, за ултрамодерен хай-тек е подходяща лъскава опъваща структура, а варовикът е характерен за спалня в стил Прованс.

Бежов дизайн на спалня - таван Бежов дизайн на спалня - таван

Мебели за спалня

Препоръчително е да изберете мебели за бежова спалня в един нюанс, въпреки че опциите с контрасти също имат право да съществуват. Така че интериорът да не заслепява с монотонност, мебелите трябва да се различават с няколко тона от общия фон. Например мебелите в кафяви тонове ще отговарят на светло покритие, а комплект с перлен цвят ще изглежда добре на фона на шарени тапети в цвят кафе с мляко. За да разнообразите интериора, можете да закупите хармонични мебели отделно, а не едно цяло..

Леглото може да бъде направено от всякакъв материал. Дървени, метални или пластмасови елементи на слушалките ще изглеждат еднакво естетически в бежова стая. За малки спални не трябва да избирате масивни мебели – по -добре е да дадете предпочитание на по -компактни, светли цветове.

Бежов дизайн на спалня - мебели Бежов дизайн на спалня - мебели Бежов дизайн на спалня - мебели

Декор и осветление

Различни ярки акценти ще ви помогнат да направите бежовата спалня интересна и модерна. Декорът може да бъде текстил, например ярко покритие от бордо на леглото, декоративни възглавници от същия цвят, завеси. Не забравяйте за вази, фигурки, съобразени със създадения стил. Празните стени ще бъдат украсени с картини, пана, фото галерии.

Осветителните устройства перфектно ще се справят с ролята на декора, която също трябва да съответства на стилистичната ориентация. Осветлението в бежова спалня е най-добре да се извършва на няколко нива, за да се осигури различна степен на светлина в зоните.

Бра и панели, направени от LED гирлянди, ще действат като нощни лампи, настолни и нощни лампи ще бъдат източник на светлина за четене. Общото осветление на стаята може да бъде поверено на полилей или система от прожектори, вградени в тавана.

Бежов дизайн на спалня - декор и осветление Бежов дизайн на спалня - декор и осветление Бежов дизайн на спалня - декор и осветление

Дизайн на спалня в бежов цвят – снимка

За да разберете колко красив е бежовият цвят в интериора на спалнята и как неговите нюанси могат да играят с правилния дизайн, просто погледнете подбора на снимки на статията. Ето опции за различни стилистични дизайни, които ще ви помогнат да създадете най -топлата, най -успокояващата и уютна среда..

Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн Бежова спалня - снимка на интериорния дизайн

Видео: Бежова спалня – интериорни идеи