70+ тюркоазени идеи за спалня

70+ тюркоазени идеи за спалня

Ако холът е сърцето на къщата, тогава спалнята може спокойно да се нарече нейната душа. Това уединено място за почивка и спокойствие е скрито от любопитни погледи и затова всеки иска такава интимна стая да бъде обгърната в атмосфера на мир, уют и комфорт. Тюркоазът ще ви помогне да се справите с трудна задача. Сянката небе-океан излъчва специална енергия на нежност. Психолозите са стигнали до извода, че тюркоазената спалня може да има положителен ефект върху психологическото здраве на човек, което е много важно за съвременните заети хора..

Тюркоазен цвят и комбинации с него

Тюркоазените тонове могат да изглеждат наистина богати и оригинални на фона на други неутрални или подобни цветове. Въпреки факта, че тюркоазът се счита за доста ярък, основата му може да бъде както пъстра, така и естествена. Най-популярните цветове на този нюанс са небесно-тюркоазено, тюркоазено-зелено и също изумрудено.

Могат да се разграничат особено успешни комбинации от тюркоазен цвят с другите му братя. Например, комбинацията от тюркоаз с пастелни цветове (бяло, сиво, бежово) ще бъде отличен пример за сдържаност и спокойствие в интериора, добавянето на розово или златно ще превърне стаята в произведение на изкуството, комбинирано с кафяво или черно придават на стаята вид гланц и елегантност.

Друг необичаен, но много екстравагантен вариант е добавянето на тюркоазен тон с лъскави вложки или имитация на метал. По -цветно и креативно решение може да бъде контрастът на синьо тюркоазено със светлозелено или горчично жълто. Този тип спалня е подходяща за красиво подреждане на необходимите акценти..

Дизайн на спалня от тюркоаз - комбинации от цветове Тюркоазен дизайн на спалня - цветови комбинации Дизайн на спалня от тюркоаз - комбинации от цветове

Интериорни стилове

Правилният избор на стилова посока помага да се създадат не само удобни, но и естетически жилища, които да зарадват собствениците и техните гости. Тюркоазът изглежда много хармонично в различни дизайни.

Тюркоазена спалня в модерен стил

Такъв дизайн ще се хареса на многостранни хора, които искат да съчетаят съвременни иновации с уважение към старите традиции. Модерният стил е комфорт, уют и елегантност. Тюркоазената спалня ще бъде чудесен фон за необичайни функционални мебели, креативен декор под формата на метални фигури, текстил с различни текстури, както и стенописи. Отличен избор, който ще създаде истински комфорт в спалнята.

Тюркоазена спалня в модерен стил - Интериорен дизайн

Прованс тюркоазена спалня

Избраният стил включва селска простота, екологичен лукс и лека романтика. Цветът на морския бриз ще подчертае деликатната атмосфера. Перфектна комбинация в този случай ще бъде комбинация от тюркоазени цветове с белоснежно или бежово обзавеждане.Текстилът с флорални щампи също ще допълни чувствеността и лаконичността на дизайна на Прованс..

Прованс тюркоазена спалня - интериорен дизайн Прованс тюркоазена спалня - интериорен дизайн

Високотехнологична тюркоазена спалня

Това е идеалният вариант да запазите спалнята си консервативна и функционална, но същевременно стилна и уютна. Използването на най-новите осветителни технологии и ясните граници на високотехнологичното оформление ще изглежда страхотно на фона на необикновения лазурен фон на тюркоазените мебели или текстил. Декорирането на спалнята със стъклени повърхности и геометрични шарки ще бъде в хармония с лазурни завеси.

Високотехнологична тюркоазена спалня - Интериорен дизайн Високотехнологична тюркоазена спалня - Интериорен дизайн

Тюркоазена минималистична спалня

По лаконичния декор и липсата на обемисти детайли е лесно да разпознаете стила на минимализма. Със своята простота и комфорт, той бързо завладява всички страни по света. Висящи рафтове от метал или дърво, стъклена масичка за кафе и необичайни растения ще вървят добре в минималистична спалня. Декорирането и текстилът в небесно-тюркоазени цветове ще бъде стилен акцент..

Тюркоазена минималистична спалня - Интериорен дизайн Тюркоазена минималистична спалня - Интериорен дизайн

Тюркоазена спалня в средиземноморски стил

Гладките сини, както и смарагдовите тонове ще се впишат перфектно в слънчевия средиземноморски интериорен дизайн. Тюркоазеният цвят красиво ще открои светли мраморни облицовки, глинен декор, камъчести мозайки и други интересни допълнения за този стил. В комбинация с оранжевата палитра, спалнята може да се превърне в уютна и топла приказка..

Тюркоазена спалня в средиземноморски стил - интериорен дизайн Тюркоазена спалня в средиземноморски стил - интериорен дизайн

Довършителни работи и материали

Основното правило, което трябва да се спазва при избора на довършителни материали за тюркоазена спалня, е функционалната практичност на продуктите и тяхната хармония по отношение на общия фон на пространството..

Етаж

Уютната спалня винаги може да бъде допълнена с интересна опция за дизайн на пода. Тя трябва да бъде издръжлива, с високо качество и в съответствие с дизайна на стаята. Тюркоазените нотки се сливат красиво с дървен паркет под формата на тънки дъски или геометрични квадратчета. Ламинатът в пастелни нюанси ще бъде не по -малко привлекателен и по -лесен за поддръжка. Килим от имитация на трева превръща тюркоазената спалня в истински рай за душата.

Тюркоазен дизайн на спалня - подови настилки Тюркоазен дизайн на спалня - подови настилки

Стени

Нетъкан релефен тапет, който има неограничен брой цветове и шарки, ще се превърне в оригинално и ярко решение за стенното покритие на спалнята. Едноцветната боя също ще изглежда хармонично на фона на ярки тюркоазени мебели, декор и текстил. Друг добър вариант са естествените довършителни материали, които включват камък и дърво..

Дизайн на спалня от тюркоаз - Стенни декорации Дизайн на спалня от тюркоаз - Стенни декорации

Таван

Точно това е повърхността в спалнята, на която най -често насочваме вниманието си. Разтегателен винилов таван (той е в перфектна хармония с класическия и минималистичен интериорен дизайн), оригинален таван от гипсокартон или комбинирана структура от текстил и гланц могат да допълнят уединеното пространство за отдих. Изборът трябва да зависи не само от практичността на избраните материали, но и от дизайна на стените..

Дизайн на спалня от тюркоаз - таван Дизайн на спалня от тюркоаз - таван

Осветление в спалнята

Видът и посоката на светлинните вълни в тюркоазена спалня трябва да съответстват на избрания дизайн и размера на стаята. Например, LED подовото осветление ще превърне обемистата стая в по -компактна и уютна стая, големите полилеи визуално ще направят стаята тясна, а стенните лампи могат да заменят друго декоративно осветление..

По -добре е да допълвате стила и класиката на Прованс с не твърде малък полилей, който ще бъде декоративно състарен (свещници, аплици). Съвременният дизайн (модерен, минимализъм и поп арт) може да изглежда невероятно, ако основният източник на светлина е малко по -малко ярък от вторичния. Подовите лампи или светодиоди, монтирани в тавана, ще се справят с тази задача..

Важно е да запомните, че допълнителните източници на приглушена светлина помагат да се облекчи благоприятно всеки ъгъл на стаята, което я прави още по -красива. В комбинация с тюркоазен цвят, това осветление ще стане също толкова част от декора на спалнята, колкото декора и мебелите..

Дизайн на спалня от тюркоаз - осветление Дизайн на спалня от тюркоаз - осветление

Дизайн на спалня в тюркоазен цвят – снимка

Нашата фотогалерия ще ви отведе в атмосфера на мир, вдъхновение и комфорт. Ще можете да видите как тюркоазеният цвят изглежда хармонично в спалнята, как допълва различните интериорни стилове и как морските му нотки подобряват цялостното настроение. Приятно гледане!

Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн Тюркоазена спалня - снимка на интериорния дизайн

Видео: Тюркоазена спалня – интериорни идеи