Покани за сватба: 2019 тенденции и семинари „направи си сам“

Създаването на покани трябва да се подхожда много отговорно, тъй като това е първото впечатление от вашата сватба. В тази статия ще ви разкажем всички тайни на техния избор.

Създаването на покани трябва да се подхожда отговорно, тъй като те създават първото впечатление за вашата сватба.

Според известната поговорка театърът започва с закачалка, а сватбените покани се считат за начало на сватбеното тържество. Фото и видео уроци от професионалисти ще ви помогнат да създадете мини шедьоври. Тези хартиени покани далеч не са дреболии, а малка предистория на едно голямо светло бъдеще, лицето на бъдещия ви празник. Можете, разбира се, да се справите с красиви готови мостри от печатницата, но представете си колко ще се изненадат и зарадват гостите, когато открият не щамповани пощенски картички, а съобщения с вградено парче душа! В тази статия ще ви разкажем всички тайни на създаването на сватбени покани и характеристиките на сватбената украса..

Нежни сватбени покани със собствените си ръце с флорални орнаменти

Нежни сватбени покани със собствените си ръце с флорални орнаменти

Друг вариант за дизайн на плик с покана за сватба

Друг вариант за дизайн на плик с покана за сватба

Създаването на покани за сватба със собствените ви ръце е чудесна възможност да покажете цялото си творчество и да вложите душата си в този атрибут на сватбата

Изработването на покани за сватба със собствените ви ръце е чудесна възможност да бъдете креативни, да изразявате чувства и да вложите душата си в този атрибут на сватбата

Покани за сватба „направи си сам“. Откъде да започна? 

Първо, трябва да помислите за общата тема и нюансите. Обикновено за всяка сватба се избира тема, която определя интериора, тоалетите и поканите. След като сте решили идеята, си струва да разработите шаблони, които ще помогнат за опростяване на процеса и бързо създаване на съобщения за голям брой хора..

13

Сватбени покани. Шаблони

Ако сте добри в графичните редактори, опитайте се да създадете електронно оформление на покани, в противен случай - просто го скицирайте на ръка на хартия

Ако се справяте добре с графичните редактори, опитайте да създадете оформление на електронна покана. Или просто го скицирайте ръчно на хартия

Нека преминем от просто към сложно: нека започнем с ръчно изработена пощенска картичка в плик. Купуваме комплект красива хартия, оформяме еднакви книги от листове, рисуваме в тема, пишем текст вътре. За да улесните задачата, можете да вземете плътна гумена гъба, да изрежете необходимите шарки в нея, да я потопите в обикновено черно мастило и да подпечатате различни линии на едни и същи места (вижте снимката).

13

Съвет! Магазините за канцеларски материали продават готови красиви печати, които могат да бъдат закупени и използвани в дизайна на пощенски картички.

Печатът с вашите портрети също ще изглежда много оригинален.

Печатът с портрети на младоженците ще изглежда оригинален

В този случай е по -добре да изберете контрастен вариант – черно с бяло или бяло с червено и т.н. Основното е съдържанието; на фона на външната простота текстът трябва да спечели.

13

Шик, блясък, красота

От една страна, това е лексиконът на канибала Елочка от „12 стола“, от друга, понякога наистина искате феерия. В този случай веднъж в живота няма да се повредят кристали, пера, копринени панделки и др. Изрежете, залепете, напишете – няма нужда да обмисляте текста много внимателно, той все пак ще бъде засенчен от лукса на сиянието отвън. Достатъчен е кратък и закачлив ред, нещо като „Вася и Катя ви канят на най -добрия сватбен бал на XXI век“.

Простотата може да бъде оригинална – нека разгледаме един вид 3D -версия на покани.

Луксозни сватбени покани със собствените си ръце с обемна декорация

Луксозни сватбени покани със собствените си ръце с обемна декорация

От плоски стандарти до обем

 1. Вълшебни кутии. Днес много бюджетни магазини продават разнообразни монохроматични картонени кутии за подаръци. Това е чудесна отправна точка за магията. Остава да се купят сатенени панделки, комплекти за ръкоделие с различни фигури – калинки, цветя, сърца и т.н. върху самозалепващ се филм. Няколко вечери – и купката покани е готова; сега остава, заедно с избрания, да напишете на компютър, да отпечатате или напишете текст на ръка. Слагаме го в кутии и го подаваме на адресатите – за да ни помогне „Руска поща“, личен транспорт или куриерска служба. Можете също така да подредите покани в такива спретнати пликове.

  Поканите могат да се поставят в чисти пликове

  Съвет! Ако изпращате покани по RF поща, направете го предварително, като вземете предвид възможното седмично забавяне. Ако не можете да си позволите куриерска услуга, можете да включите няколко приятели в процеса на доставка в лични превозни средства при най -строгите условия за поверителност.

 2. Смешни бутилки. Много двойки избират да организират сватби на открито. Ако планирате да се ожените близо до морето или обикновена река, използвайте идеята за покани под формата на бутилки. Декоративните стъклени съдове се продават и в много бюджетни магазини. Някои от тях приличат на произведения на изкуството на евтина цена. Остава да напишем покани, да го навием на тръба, да го сложим вътре, да го напълним с няколко декоративни морски звезди, „перли“ за красота – и ето! щастливо плаване до адресатите.
 3. Бяла ръкавица. След като заимствахме идеята за чорапи за Дядо Коледа, ние шием най -простите сатенени ръкавици като поставки, само тънки и малки. Ние бродираме със кристали, мини цветя и други декоративни елементи. Вътре поставяме свитъци с текст „Ние поверяваме на вашите добри ръце атмосферата на най -важното ни за, поканени сте на сватба там и в толкова много“.
 4. Неочаквана сладост. Една проста и същевременно гениална идея – персонализирани кексчета със сърца. Ние купуваме тези мини торти, прикачваме покани и ги изпращаме на нашите приятели. Единственият недостатък: тази опция е подходяща само за жители на един град.

  Не трябва да се ограничавате до един кекс, можете да подредите покани приблизително в следния състав

  Не трябва да се ограничавате до един кекс. Можете да подредите покани в нещо подобно на тази композиция

 5. Благодаря за шоколада. След като сте закупили добър шоколад на едро, можете да премахнете фабричната обвивка от него и да го замените с образа на вашата щастлива двойка и датата на мястото на сватбата..
 6. Очарователни торбички. Органза дойде при нас от Изток, но се влюби във всички страни по света. За оригинални покани е достатъчно да си купите няколко метра органза и да шиете малки чанти. Разходите са минимални, но колко наслада предизвиква преливащата се материя!
 7. Сладкиши с изненада. Можете да си купите многоцветна опаковка за подаръци и да украсите покани като забавни бонбони, като завържете краищата с лъкове.

  Една от опциите за проектиране на такива канети с помощта на гофрирана хартия

  Една от опциите за декориране на бонбони изненади с помощта на гофрирана хартия

 8. Огромно сърце е достатъчно за всеки. Вариант за ръкоделие: купува се дебел филц, наподобяващ филц, маркиран и изрязан под формата на пъзел, върху всеки от тях е избродирана дума, в резултат на което се изготвя цял надпис или картина. Това е пристрастяваща игра за възрастни! Такова сърце може да бъде поставено на входа на голяма маса и всеки гост ще трябва да донесе парче, за да направи цяла композиция.

Съвет! Ако сте взели сърдечен пъзел за идеята за поканите, отделете време и го дублирайте, защото някои от гостите може да забравят или загубят поканата. Дубликатите ще помогнат да се осъществи замислената идея без инциденти.

И това далеч не е границата, дайте воля на въображението си и създайте истински шедьовър

Освободете въображението си и създайте истински шедьовър!

Необичайни сватбени покани със собствените си ръце

Съвременните тенденции не стоят настрана и днес интересни идеи с модни имена дойдоха при нас от различни страни. Искате ли да изненадате? Опитайте quilling или scrapbooking.

13

Квилинг

Това е изкуството да украсявате всичко с хартиени ленти. Цялата тайна се крие в усукването им по определен начин..

Ще имаш нужда:

 • два листа хартия – дебели и тънки;
 • владетел;
 • ножици;
 • лепило;
 • канцеларски ножици;
 • молив;
 • цветна хартия;
 • инструмент за квилинг;
 • половин мъниста;
 • сатенена панделка.

Съвет! Много по-удобно е да си купите готов комплект за квилинг, отколкото да го сглобите сами на части.

Един пример за готов комплект за квилинг

Един пример за готов комплект за квилинг

Напредък:

 1. Изрязваме тънки еднакви ленти, около 15 броя за всяка от картичките. Навиваме “рула” от тях с инструмент за квилинг. Фиксираме единия връх, а другия навиваме върху инструмента. Фиксирайте свободния ръб с лепило.
 2. В същото време залепваме цветна хартия върху твърда хартия за фон, прикрепяме цветя към пощенска картичка, правим листа. Ако готовото “руло” се сплеска от двете страни, получавате лист.
 3. Закрепваме мънистата в средата на цветята, сгъваме лъка от сатенената лента и също го залепваме. Можете допълнително да украсите с помощни детайли по ваш вкус..
 4. Има по -прост, но не по -малко красив вариант. Начертайте клон на листа, оформете го с плитка по контура, завъртете сърцата, закопчайте го и вземете клон със сватбени сърца.

Една от най -простите опции за дизайн на покана, използваща техниката на квилинг

Една от най -простите опции за дизайн на покана, използваща техниката на квилинг

Стар свитък

Любителите на реликви и антики могат да направят покана за сватба под формата на древен папирус, навит на тръба.

Поканите папируси изглеждат доста загадъчни, защото разгъването на остаряла хартия сякаш докосваме нещо вечно

Поканите папируси изглеждат доста загадъчни, защото разгъвайки остаряла хартия, сякаш докосваме нещо вечно

Ще ни трябва:

 • плътна хартия А4;
 • низ (с който се връзват торти);
 • силни чаени листа;
 • кибрит, запалка или свещ.

Напредък:

 1. Стара хартия. За да направите това, поставете в контейнер с чай и накиснете, подсушете. Тогава старецът още повече, засаждайки мастилени петна. Сушене със сешоар.
 2. Изписване на буквите, имитиране на стария стил на шрифта.
 3. Изстрелване на получения лист по периметъра.
 4. Фиксираме канапа отгоре, усукваме го с тръба и го фиксираме.

четиринадесет

Съвет! Мастилените петна могат да бъдат заменени с винени петна. Това означава, че приготвянето на покани може да се комбинира с романтична вечеря на чаша вино..

Съгласете се, че тези сватбени покани „направи си сам“ изглеждат доста атмосферни и хипнотизиращи

Тези ръчно изработени сватбени покани изглеждат стилни и мистериозни.

Скрапбукинг + декупаж

Скрапбукингът е вид ръкоделие, което се състои в производството и дизайна на семейни или лични фотоалбуми-книги. Декупажът е техника за декориране, като прехвърляте картина върху обект и я фиксирате с лак. Нашият метод комбинира и двата варианта.

Извънредните покани ще бъдат много актуални в кръга на любителите на игрите с карти

Извънредните покани ще бъдат много актуални в кръга на любителите на игрите с карти

От какво имаш нужда:

 • всяка готова пощенска картичка или дебел картон;
 • нотен лист;
 • лист полупрозрачна хартия;
 • изкуствени малки цветя;
 • плитка;
 • мъниста;
 • ножици;
 • лепило;
 • гваш;
 • шаблон.

Напредък:

 1. Ние огъваме картона наполовина или вземаме готова пощенска картичка, изрязваме фигурално ръбовете, украсяваме предната страна с монограми през готов шаблон. Отделно пригответе лист хартия с голямо сърце, изрязано в средата.
 2. Залепваме полупрозрачната хартия на предната част, поставяме бележките върху нея, залепваме заготовката със сърце отгоре, така че бележките да се виждат в нея. Украсяваме ръбовете с плитка, украсяваме с изкуствени цветя, мъниста и т.н..

Няколко примера за DIY сватбени покани, използващи техниката на търкане

Няколко примера за сватбени покани „направи си сам“, използващи техниката за скрапбукинг

Дантелени сватбени покани

Дантелата винаги ще бъде актуална на сватбата, защото резонира с роклята на булката.

От какво имаш нужда:

 • картон;
 • дантела;
 • панделки / плитка;
 • гваш;
 • ножици;
 • лепило;
 • шаблон.

Взимаме картон и го сгъваме наполовина като обикновена пощенска картичка, разпечатваме желания текст на поканата, красиво изрязваме ръбовете с ножица. Визуално разделяме предната част на две, рисуваме едната част със сърца, цветя и т.н., украсяваме втората с панделка. Залепваме нашето послание вътре. Можете да го направите още по -лесно – не рисувайте нищо, а прикрепете дантелена панделка и сатенен лък към едната половина.

Много деликатни възможности за дизайн на сватбени покани с дантелени мотиви

Много деликатни възможности за дизайн на сватбени покани с дантелени мотиви

Съвет! Гостите ще отпразнуват пикантна идея, ако дантелата на поканата повтаря тапицерията на роклята на булката..

Друг вариант за дизайн на сватбени покани с дантелени мотиви

Друг вариант за дизайн на сватбени покани с дантелени мотиви

Готовите пощенски картички постепенно излизат от мода. Днес креативността и индивидуалността са високо ценени, а съвременните сватбени покани за домашни любимци са малки произведения на изкуството. Видео или фотографски материали на професионални майстори от Интернет ще ви помогнат да се справите с работата от всякакво ниво на сложност и ще изненадат не само гостите, но и вас самите.

15

Thanks! You've already liked this