Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Вратите със стъкло, чиято снимка обикновено изглежда много впечатляваща, са различни. Първо, решете за какво са. Много е важно да разберете материала на производство, така че по -късно те да могат да отговарят на вашите изисквания за дълго време. Повече подробности за материалите, характеристиките и подбора по -късно в статията.

Съдържанието на тази статия:

Материали (редактиране)

Вход и интериор, от различни материали, с различни стъкла, използвани за вложки. В интериора те могат да изпълняват различни функции:

 • естетически – платно със стъклена вложка изглежда много по -интересно и ефектно от плътно, дори с шарки;
 • визуално – така, в случай на входна врата, можете да гледате през стъклените вложки, без да използвате шпионката;
 • осветление – светлината и вратата могат да проникнат през стъклото, като по този начин тя ще действа като допълнителен източник на осветление.

Стъклените врати изглеждат много по -добре от вратите с плътни листа

Стъклените врати изглеждат много по -добре от вратите с плътни листа

Първата функция е от значение и за интериорния дизайн, другите две са само за вход. Във всеки случай, за да изглежда красиво, ефектно, да се вписва добре в интериора, да служи в продължение на много години, ще трябва да се задълбочите в това как може да бъде и как ще се различава от другите.

И стъклена чаша, и материалът на платното има различни свойства, които трябва да се вземат предвид.

Платно със стъклена вложка изглежда много по -интересно и впечатляващо

Платно със стъклена вложка изглежда много по -интересно и впечатляващо

Пластмаса

Пластмасите са доста често срещани и се използват както като вход, така и като интериор. Обикновено са изработени от поливинилхлорид, имат следните предимства:

 • Цена. Пластмасата е евтина като повечето синтетични материали. Всъщност пластмасата ще струва по -евтино дори от рамка, изработена от ПДЧ.
 • устойчивост. Пластмасата не страда от вода, не се страхува от температурни промени, не избледнява на слънце. Не се яде от насекоми и гризачи, не абсорбира течност.
 • Разнообразие от цветове. Въпреки факта, че пластмасата обикновено се прави бяла, можете да си купите всеки друг цвят – от фалшиво естествено дърво до черно.
 • Топлоизолация и шумоизолация. Пластмасовото уплътнение е поставено толкова плътно, че осигурява възможно най -добрата шумоизолация – ако пластмасовата врата води до балкон, достатъчно е да го затворите, така че уличният шум да бъде напълно прекъснат. Същото е и с топлоизолацията – чрез обслужващи фитинги топлината изобщо не изчезва, дори ако платното е почти изцяло направено от прозорец с двоен стъклопакет..

Красиви интериорни врати

Красиви интериорни врати

Разбира се, има и недостатъци:
 • Простота. Не са направени шарки върху пластмаса, не е текстурирана, изглежда евтина. Не можете да го поставите в класически стилове, в противен случай ще изглежда извънземно.
 • Липса на механична стабилност. Пластмасата лесно се напуква, ако я ударите силно – и е трудно да се поправи.
 • Нисък клас на защита. При интериорните врати това няма значение. Но ако говорим за входа, всичко се променя – пластмасата се отваря по -лесно, отколкото дървото или още повече стоманата.

Пластмасова преграда, която служи като врата

Пластмасова преграда, която служи като врата

Използват се пластмаси със стъкло:
 • като вход – не твърде често, но ако имате частна къща и основната линия на защита се намира на нивото на оградата, никой няма да ви попречи да поставите пластмаса;
 • като вътрешни – понякога, защото все още не изглеждат толкова красиви, колкото другите;
 • като балкон или задна врата – много често приложение, тъй като безопасността не страда от нисък клас на защита, но са осигурени звукоизолация и топлоизолация.

СъветиПоставете пластмасата в модерни стилове. Или ако звукоизолацията и топлоизолацията са по -важни за вас от другите параметри.

Пластмасата не страда от вода, не се страхува от температурни промени

Пластмасата не страда от вода, не се страхува от температурни промени

дърво

Дървените също са различни – това е или плътно платно, или рамка. Те изглеждат сходни, но са направени по различен начин и техните свойства също са различни:

Щит

Изработен от рамка, която е пълна с уплътнител, върху който отгоре е окачен лист от ПДЧ, или MDF. Те са евтини, изглеждат добре. Лек, което означава лекота на монтаж, а също и много гъвкав – ако поставите добро уплътнение на такава врата, нейните звукоизолационни и топлоизолационни качества няма да бъдат по -лоши от всички други.

Продукт от дърво за голяма къща

Продукт от дърво за голяма къща

Панелно

В този случай щит от една част не е окачен на рамката – тънки дъски и панели се вмъкват в кухините в нея. Този е по -надежден от щита, изглежда малко по -интересен поради релефа, който може да бъде много странен. Но не можете да очаквате топлоизолация и звукоизолация от него – топлината и звуците проникват през местата, където панелите са прикрепени към рамката.

Царговие

На правоъгълната рамка на рамката са окачени тънки хоризонтални ламели. Изглежда минималистично, красиво и много надеждно на практика. В допълнение, тази лайна е лесна за ремонт – ако една релса се повреди, може да бъде заменена с друга. Но такива врати също не успяват в шумоизолация и топлоизолация, а също така се различават по тежест – може да е трудно да ги инсталирате..

Формовани

На рамката, в която са фиксирани два вертикални дървени блока, е окачена допълнителна тънка стъклена лента – също вертикално. Резултатът изглежда строг и интересен. Различава се по здравина, нормална звукоизолация и топлоизолация, но също така и много тежка – те обикновено трябва да бъдат внасяни в апартамента с помощта на няколко хамали.

За входни врати се използват или конструкции от панелни панели или масивен масив.

За входни врати се използват или конструкции от панелни панели или масивен масив.

Твърд масив

Единствената конструкция, изработена от масивно дърво – без рамки. Много надежден, тъй като дървото е трудно да се повреди, много тежко, тъй като обикновено тежи и много. Отличава се с красота и благородство, но изисква сложна и скъпа обработка, за да придобие стабилност и затова е скъп.

За входа се използват панелни конструкции или плътен масив – останалите са твърде красиви, за да бъдат изложени на площадката или в двора. Освен това те нямат твърде голяма устойчивост на взлом..

дърво – или материали, имитиращи дърво – чудесно за класически интериор. Той се вписва в класиката, в Английски стил, в страна и Прованс, v Скандинавски и финландски стилове.

Перфектен за класически интериор

Перфектен за класически интериор

СъветиАко имате затруднения с бюджета, купете щит вместо плътен блок. На външен вид той ще бъде практически неразличим (особено за човек, който не разбира професионално дървото), а цената му е много по -ниска.

Метални

Металните не се поставят между помещенията – това е твърде скъпо и освен това не е удобно поради тежестта. Но като вход, те са несравними.. Те имат следните предимства:

 • Издръжливост. Ако пластмасата издържа десет години, а дървото петнадесет, тогава металът може да стои в дома ви до половин век..
 • Сигурност. Металът има най -високия възможен клас на защита.
 • устойчивост. Металната врата не се страхува от влага, вредители или огън.

Творчески дизайн

Творчески дизайн

Металните врати са скъпи – това е един от основните им недостатъци..

Те също са много тежки, което прави инсталацията трудна и, още по -лошо, имат много ниски стойности на звукова и топлоизолация. Често само допълнителен слой изолация помага да се предотврати проникването на студени и външни звуци в къщата – и от време на време трябва да се променя..

СъветиМетален лист от една част изглежда скучен и строг. Но платното със стъкло веднага започва да изглежда много по -интересно..

Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Ще ви бъде интересно:

Кои врати за тоалетна и баня са по -добри? 170 опции по ваш избор (стъкло, пластмаса, плъзгане)

Входна метална врата към къщата (175+ снимки): От избор до декорация

Интериорни врати в интериора на апартамента (305+ снимки): Стилни и модерни опции

Бели врати: 210+ (Снимка) Дизайн в интериора. Опции, които отговарят на всеки

Пластмасови входни врати в частна къща (145+ снимки): Как да го направим надеждно и красиво?

Стъклена чаша

Стъклото за вложки също може да бъде много различно – в края на краищата има много методи за обработка, резултатите от които се различават по ред.

Така че за големи вложки има смисъл да се използват следните типове:

 • Триплекс. Дебело стъкло, което се получава чрез залепване на няколко листа заедно с прозрачен филм. Изглежда толкова добре, колкото всеки друг и често се използва за предни стъкла на автомобили. Почти невъзможно е да го счупите и дори да се случи по някакво чудо, той само ще се напука, а не ще се разпадне.
 • Подсилен. Вътре такова стъкло има метална мрежа, поради което изглежда като счупено на малки квадратчета. Невъзможно е да го нарушите по принцип – няколко квадрата могат да излетят при удар, но нищо друго няма да се случи.

Когато тъмна врата в интериора действа като акцент

Когато тъмна врата в интериора действа като акцент

 • Закалено. Такова стъкло се получава, когато най -често листовото стъкло се калцинира в специална фурна. Трудно е да го счупите, но ако се получи, фрагментите ще бъдат големи, с тъпи ръбове. По -малко надежден от подсилен или триплекс, но по -евтин.

Други видове стъкло са подходящи за стъклени вложки с различни размери – те се чупят и съответно крадец може да проникне през тях, ако са по -големи от препоръчаните.

Между тях:
 • Акрилно стъкло. Всъщност това е прозрачна пластмаса – тънка, лека, прозрачна и на пръв поглед почти неразличима от истинската. Когато се опитате да го ударите, той се напуква, но само ако ударът е бил много силен. Лесен за обработка, лесен за боядисване, по -евтин от всеки друг сорт.

Плъзгащ се продукт

Плъзгащ се продукт

 • Лист. Това стъкло е направено от пясък и се използва от незапомнени времена. Той е прозрачен, може да бъде неравен, няма специални свойства. Лесно се разпада на малки фрагменти, които могат да се ровят под кожата. Използва се само за най -малките вложки, тъй като е опасно за големите..
 • Поплавък. Такова стъкло се излива разтопено върху горещ метал, в резултат на което се оказва абсолютно гладко. Използва се най -често – лошо се чупи, но струва повече от акрила.
 • Поликарбонат. Той е сто пъти по -силен от акрила, надминава повечето видове стъкло по сила и повечето други характеристики. Не изглежда по -различно от всяко друго прозрачно стъкло.

СъветиОт какво да се правят вложките не е толкова важно. Основното е, че изведнъж в стъклената врата няма листово стъкло, което да се счупи веднага щом го затръшнете.

За съблекалня

За съблекалня

Характеристики на дизайна

Вратите със стъклени вложки се различават по дизайн и заедно с дизайна се различават и по това как влияят на цялостната атмосфера в къщата и как се вписват в интериора..

Люлеене

Първата от групите са врати, които просто се отварят при натискане. Те могат да бъдат сами или сами, изглеждат много традиционни. Повечето врати, които могат да бъдат намерени в домовете на хората, са люлеещи се..

Те са:
 • Редовен. Такива врати се отварят от себе си или за себе си, заемат голямо количество пространство и изглеждат напълно познати. Входните врати в апартаментите почти винаги принадлежат към този тип – така се оказва и по -евтино, и по -надеждно.

Плъзгащи се врати в светъл цвят

Плъзгащи се врати в светъл цвят

 • Двучерупчести. Те се намират в частни къщи, декорирани в класически стил. Те заемат дори повече място от един -единствен дизайн, изглеждат помпозно и масивно. Вътре в къщата те могат да бъдат поставени само в големи стаи – например в трапезария, ако ще приемете няколко дузини гости в нея..
 • Люлеене. Отварят се в двете посоки, заемат място и в двете стаи, в които излизат. За входните врати този дизайн не се използва, за интериорните врати се счита за екстравагантен и се монтира само по искане на стила – например люлеещите се врати изглеждат много добре в хай-тек.
 • Конюшни. Напомнете за уестърни – вратата е разделена на две крила, можете да отворите едното, но да не отворите другото. Те се използват или за допълване на селския стил, или по практически причини – когато в къщата има някой, на когото не трябва да се позволява да напусне стаята, но който трябва да бъде наблюдаван. Разбира се, няма стабилни входни врати..

Възможност за разделяне на стаята

Възможност за разделяне на стаята

Често врата със стъклени вложки е инсталирана като аналог на стабилна врата – изглежда по -добре и заема по -малко място.

СъветиАко имате тежка врата, консултирайте се с професионалист колко панти да я закрепите. В противен случай платното може да се изкриви..

Плъзгащи се

Такива врати се използват или в частни къщи като входни врати или като интериорни врати. Те имат две крила, които са прикрепени към релсата и се раздалечават, когато е необходимо. Те практически не заемат място, поради наличието на стъкло изглеждат още по -екстравагантни от обикновено.

Красив дизайн на селска къща

Красив дизайн на селска къща

Те ви позволяват да:
 • спестяването на място е важно, ако имате малък апартамент;
 • бъдете оригинални – плюс идеално се вписват в японския интериор.

Недостатъци:

 • механизмът може бързо да се провали, ако не се грижите за него или не го използвате твърде активно – и тогава ще трябва да потърсите майстор;
 • не можете да направите тежка плъзгаща се врата – следователно ще трябва да забравите за масивното дърво и да използвате пластмаса вместо стъкло;
 • плъзгащата се врата не осигурява изолация от шум и студ.

Но все пак вратите на купето изглеждат толкова добре, че все още са монтирани, въпреки недостатъците..

Бели врати в стил Прованс

Бели врати в стил Прованс

СъветиВрата с вложка от матирано стъкло, върху която са изобразени кранове, ще се впишат особено добре в японския интериор..

Рото и сгъване

В допълнение към обичайните люлеещи се и плъзгащи се врати, има още два вида:

 • Сгъваеми, те са „акордеони“. Те са платно, свързано с контури – може да има до пет секции. Когато някой трябва да премине през отвора, той просто бута вратата настрана, като параван. Изглежда много оригинално и естетично, особено ако вратата има стъклени вложки..
 • Roto – най -новата разработка. Те са прикрепени към ос в средата на отвора и когато човек трябва да премине, той просто натиска върху половината от крилото и вратата се върти около оста си. Той също така заема много място, като сгъваемо, но изглежда оригинално и много декоративно.

Механизъм за акордеон

Механизъм за акордеон

Единственият съществен недостатък на такива врати е крехкостта на техните механизми. Пантите са склонни да се провалят. Въртящият механизъм също е, особено ако се използва небрежно. И поправянето му може да струва скъпо..

СъветиКакто рото, така и сгъваемата врата са чудесни за частна къща, където има много място, а стилът позволява най -оригиналните решения..

Декоративни характеристики

Различните врати изглеждат различно и това се влияе от цял ​​списък от фактори, които трябва да бъдат взети под внимание..

Когато вратите играят важна роля в дизайна

Когато вратите играят важна роля в дизайна

Метод за обработка на стъкло

Първо, каква част от вратата заема стъклото играе роля:

 • Голяма вложка за целия размер на платното. Пропуска светлина, осигурява външен вид, изглежда съвсем добре в стилове, които изискват много слънчева светлина. Но те определено се нуждаят от потъмняване отвън, в противен случай всички минувачи ще могат да погледнат в къщата и да формират своето мнение.
 • Средна вложка. Обикновено се поставя в горната част на платното, тъй като през него преминава повече светлина и така няма странно усещане за човек, който стои до вратата.
 • Малка вложка. Това могат да бъдат тесни хоризонтални, тесни вертикални, както и шарени вложки, които могат да изобразяват геометрични форми, растения, птици – каквото и да е. Това решение е най -красивото и оригинално..

Плъзгащи се конструкции по стената

Плъзгащи се конструкции по стената

Стъклото може да бъде декорирано по много различни начини.

Не може да бъде:
 • Прозрачен. Подходящ за малки вложки. Много просто решение, много непретенциозно и всеки, който стои зад вратата, може да го разгледа. Въпреки че ако стъклото е поставено така, че да има възможност да се наблюдава някой в ​​друга стая – малко дете, болен роднина – такова решение е доста добро.
 • Цветни. Ако погледнете през такива очила, целият свят изглежда е пъстър и ярък. Обикновено те се поставят не в единствено число, а на множество – колкото повече цветни вложки на вратата, толкова по -интересно изглежда, особено ако им придадете някакъв смисъл и ги комбинирате в красив модел.
 • Мат. Такова стъкло е непрозрачно от двете страни и изглежда добре в плъзгаща се врата в японски интериор, тъй като може да бъде боядисано с йероглифи и изглежда подходящо. Цветът на стъклото обикновено е сребрист..
 • Матов цвят. Такива очила са по -красиви от обикновените цветни очила, въпреки че не можете да гледате през тях..

Светлината, която влиза през тях, обикновено се разсейва и може да допълни интериора с петна с мек цвят по пода..

Печатни, полупрозрачни

Печатни, полупрозрачни

 • Огледално. Може да бъде огледален от едната страна, може и от двете. Позволява ви да използвате пълно остъкляване вместо огледало за растеж, изглежда интересно. Особено ефективни са малките огледални вложки.
 • Витраж. Изработен е под формата на мозайка от малки цветни елементи. Изглежда интересно, може да изобрази всяка рисунка, всяка сцена. Но – витражът е крехък. Използва се изключително за интериорни врати..
 • Сливане. Ако витражните елементи се вмъкнат в рамката, тогава поплавъчните елементи се стопяват върху голям стъклен лист. Резултатът е същият витраж, само с по-гладки линии и по-издръжлив. Ако е направено на триплекс, най -вероятно няма да работи за прекъсване на термоядрения синтез.
 • Офорт. Под въздействието на киселина стъклото се замразява и върху него остават следи, подобни на светкавици. Той се разрушава по -лесно от обикновено, затова се използва само при интериорни врати. Изглежда много впечатляващо.
 • Лазерно гравиране. Тя ви позволява да направите блестящо изображение върху матирано стъкло – а рисунката може да бъде от всякакъв вид. Обикновено такова стъкло не губи здравина..

Опция за пълна стена

Опция за пълна стена

 • Пясъкоструене. Стъклото става замръзнало и зърнесто под въздействието на пясък, насочен под налягане. Той става по -крехък, но изглежда много красив. Можете да поставите шаблон върху него и тогава ще има прозрачни области, които образуват шаблона..
 • Живопис. Обикновено това се прави със специални бои за стъкло – можете да наемете майстор, можете да си купите готова рисунка, направена с помощта на шаблон. Ще изглежда интересно, моделите могат лесно да се впишат в стила.
 • Печат на снимки. Няма смисъл върху стъклото, но все пак можете да го направите – залепете филм върху стъклото, върху който ще бъде изобразено нещо интересно.

Всъщност стъклото може да се обработва както желаете – може да бъде цветно, прозрачно, матово, боядисано, гравирано, с квадрати от армировката.

Какво точно харесвате зависи от вашите вкусове и от това за какъв стил резултатът трябва да е подходящ..

Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение) Врати със стъклени вложки: 180+ (Фото) опции от пластмаса, дърво и алуминий (вход, интериор, отделение)

ВИДЕО: Какво трябва да знаете за пластмасовите врати със стъкло?

изводи

Не забравяйте, че пластмасата не подхожда на класически интериор, дървото почти винаги не отговаря на съвременния интериор, а металът се нуждае от допълнителна изолация.

Не забравяйте да съчетаете цветовете на интериора с цвета на вратата. Не забравяйте, че продавачът трябва да има сертификати. И тогава покупката ви ще ви радва много дълго..

Thanks! You've already liked this