Сивото е тенденцията на сезона: 100+ елегантни и модерни опции за сиви кухни в интериора

Стилен интериор на кръстопътя на Арт Нуво и Арт Деко в сиви тонове

Стилен интериор на кръстопътя на Арт Нуво и Арт Деко в сиви тонове

Сивата кухня в интериора е въплъщение на стилни решения за планиране с естетика на различни дизайнерски посоки. Компетентното съставяне на цветови схеми и цветови комбинации с доминиращото сиво ще ви позволи да проектирате всяко кухненско пространство по оригинален и ергономичен начин.

Когато избирате палитра за декориране на стая за готвене и хранене, сивата кухня е извън конкуренцията! Забележително е, че сивото, като производно на бяло и черно, изглежда изгодно в интериора на кухни в различни стилове.!

Страхотна комбинация от тъмно сиво с дървени елементи

Страхотна комбинация от тъмно сиво с дървени елементи

Основни свойства на сивите и цветовите схеми на снимките

Интериорът на сивата кухня създава усещане за спокойствие и спокойствие, заобиколен от обзавеждане в приглушени тонове. За да не бъде скучна картината на интериора поради преобладаването на нюанси на сив цвят, свързани с облачно небе, трябва да създадете хармонични цветови комбинации с ярки мебели и декор.

15

Схема на съвпадащи нюанси на бежово, деним и сиво

Схема на съвпадащи нюанси на бежово, деним и сиво

Сиво и жълто - класически тандем за декорация на кухня

Сиво и жълто – класически тандем за декорация на кухня

Този естествен тон е идеален за декорация на кухня, тъй като има много предимства:

 • върви добре с различни тонове на цветовата палитра;

Нюансите на сивото на бял фон изглеждат чудесно заедно

Нюансите на сивото изглеждат страхотно на фона на бялото

 • подчертава закачливата наситеност на околните мебели с ярки цветове;
 • светло сиво кухненско покритие отразява и подобрява естествената светлина;

Мек сив нюанс, идеален за любителите на светъл интериор

Мек сив нюанс, идеален за любителите на светъл интериор

 • перфектно скрива пръстови отпечатъци върху матовите мебели и пръски вода върху кухненския гръб;

Матово сив кухненски комплект и каменна

Матово сив кухненски комплект и каменна “живописна” престилка скриват отпечатъци от пръсти и пръски вода

 • помага за коригиране на дизайнерските недостатъци на помещението – за визуално увеличаване или намаляване на височината и ширината на стените;
 • подчертава уникалността на дизайна на кухненските аксесоари или геометричната форма на мебелите.

Сива кухненска престилка с имитация на тухлена зидария, сив комплект с бял плот, метален блясък на домакински уреди - прост и функционален дизайн, който подчертава ярки пръски. Червеният ретро хладилник е уникален предмет в кухненския интериор

Сива кухненска престилка с имитация на тухлена зидария, сив комплект с бял плот, метален блясък на домакински уреди – прост и функционален дизайн, който подчертава ярки пръски. Червеният ретро хладилник е уникален предмет в кухненския интериор

Този ахроматичен тон е незаменим при обзавеждането на кухня със слушалки с лъскаво покритие, тъй като претенциозният блясък на фасадите изглежда умерено на сив фон. Кухненските модули с червено-сиво покритие изглеждат динамични, противоречащи на стереотипа за незабележимостта на този естествен цвят.

Гланцовата повърхност придава изисканост

Гланцовата повърхност придава изисканост на интериора

Съвет! Ако искате да създадете слънчева атмосфера в сива кухня, трябва да запълните пространството с цветни мебели – слушалки с ярък модел на фасадата, завеси в закачливи цветове и лампи с многоцветни нюанси.

Кухненска декорация в сиви тонове: интериор и идеи за снимки

Сивото е смес от черна и бяла боя. В зависимост от техните пропорции, той може да има много нюанси, свързани с топли и студени цветове. Този неутрален тон, в тандем с жълти, кафяви, сини и бели цветове, ви позволява да промените степента на студ и топлина на сивото, в зависимост от естетическия вкус на домакинството и идеите на дизайнера..

Всички интериорни експерименти, използващи този тон, изглеждат изгодни в кухненското пространство, тъй като всички видове недостатъци могат бързо да бъдат коригирани с помощта на разнообразно осветително оборудване и аксесоари за сива кухня – панели, картини, изобразяващи натюрморти, оригинални стенни плочи с картини и друг декор елементи.

Сиво-бяла вариация с леко тъмно червено

Сиво-бяла вариация с леко тъмно червено

Сивите кухни в интериора могат да бъдат изпълнени с предизвикателно ярки или спокойни компоненти на обемно-пространствената структура на различни градации на естествен цвят:

 1. опушен;
 2. титан;
 3. графит;
 4. стомана;
 5. пепеляво;
 6. сребрист;
 7. антрацит;
 8. цветове на мокър асфалт;
 9. маренго.

Палитра от нюанси на сивото и възможни комбинации в групата

Палитра от нюанси на сивото и възможни комбинации в групата

15

За кухня с малки размери в сиви тонове трябва да създадете основния фон от светли нюанси, а за просторна стая можете да приложите всяка градация. При избора на основните и спомагателните цветове за оформянето на палитрата за кухненски интериор трябва да се обърне специално внимание на източника на осветление на помещението и местоположението му спрямо положението на слънцето.

В кухни с недостатъчна естествена светлина тъмносивите цветови схеми изглеждат тромави и мрачни..

Съвет! Можете да разредите сивотата, като организирате тежко на много нива осветление и въведете слънчеви цветни аксесоари: оранжеви завеси, саксии и саксии за стайни растения с горски тонове, вази и съдове от жълта, червена или зелена остъклена керамика.

Малка, но много уютна кухня

Малка, но много уютна кухня

Така че всеки детайл от интериора в сива кухня е ясно видим, препоръчително е да използвате монохромни покрития с идеално равна повърхност за облицовка на стени, подове и тавани. Изобилието от мебели и домакински уреди, богатият декор на сива кухня ще изглежда органично на едностранен фон.

Съвет! За да се съсредоточи вниманието на другите върху оригиналните детайли от интериора на кухнята в декорацията на стените на стаята, струва си да се използва монохроматична сива боя, тапети, плочки и други облицовъчни материали..

15

Цена Спецификация на модела
Кухненски печат 1.6 Цвят на рамката: Сив Цвят на предната част: Сив Цвят на масата: Antares Материал на предната част: MDF, Стъкло 15 340 рубли Купува
Кухня Италия 2 Размер: 1800 x 2155 x 600 мм Материал на корпуса: ламинирано ПДЧ Материал на фасадата: МДФ Материал на плота: ПДЧ, устойчиви на влага, CPL и HPL пластмаса Тегло на продукта, кг: 150 Дръжки: Пластмаса Тип водачи: Валяк Обем: 0,264 м 21 399 рубли Купува
Кухня 2100P, сив дъб Размер (ШxВxД, см): 210x210x60 Необходим монтаж: Да Материал на фасадата: mdf Цвят на фасадата: сив дъб Материал на корпуса: сиво ПДЧ Плот за маса: перлено маслиново 38 мм 25 790 рубли Купува
Ъглова кухня 1200×1785 вляво, сив дъб Размер (ШxВxД, см): 179x210x120 Необходим монтаж: Да Фасаден материал: MDF Фрезоване: арка Цвят на фасадата: сив дъб Материал на корпуса: сиво ПДЧ Плот за маса: перлено маслиново 38 мм ъгъл на изпълнение: вляво 29 700 рубли Купува
Ъглова кухня Victoria 8 MDF Ширина, cm: 285 Дълбочина, cm: 205 Фасада: mdf, стъкло Корпус: ламинирано ПДЧ Промяна на конфигурацията: възможно 31 390 рубли Купува

Методи за моделиране на кухня в сиви тонове

За да промените формата на стая с асиметрична конфигурация, можете да приложите ефективни методи за моделиране на пространство:

 1. Коригирайте удължената форма на помещението, като боядисвате страничните стени с наситена сива боя – кварц или антрацит, а съседните със светъл тон: перла или гълъб. Ако трябва да премахнете визуално стените в тясна кухня, трябва да използвате обратната опция за довършване със светлосиви бои и лакове, плочки или тапети, които създават ефекта на перспектива в тандем с тъмната облицовка на перпендикулярни прегради.
 2. Намаляването на височината на тавана може да бъде постигнато чрез контрастиране на светло-тъмно довършване на горната и долната част на помещението. За да увеличите визуално височината на стените и площта на помещението, трябва да използвате довършителни материали и стенни панели с огледална повърхност. Препоръчително е да инсталирате сив опънат таван и да използвате фасетни плочки, за да украсите кухненска стена или акцентна стена. Огледалното платно има подобен цвят на сивия тон, така че си струва да се възползвате максимално от обзавеждането с отразяваща повърхност..
 3. Рационално използване на площта на малка стая благодарение на инсталирането на компактни сиви слушалки с висящи модули без крака и вградена LED подсветка. Липсата на опори и осветление в долната част на помещението визуално ще създаде усещане за ефир и простор в тясна стая.

Идея! Съветваме ви да обърнете внимание на серията кухненски комплекти Budbin от Ikea.

Успешно моделиране с цвят

Успешно моделиране с цвят

Съвет! За моделиране на кухненското пространство е необходимо да се използват сиви покрития в студени и топли цветове, съответстващи на дизайнерските задачи. За да промените степента на тоналност, трябва постепенно да добавяте цветове на ярки или тъмни тонове към боите и лаковете..

Бяла кухня в сив интериор ще подчертае чистотата на светлите цветове, използвани за декориране на зоната за готвене и хранене. Комплект с фасади, имитиращи текстурата на неръждаема стомана, ще ви позволи успешно да комбинирате съвременните домакински уреди с метализирани панели.

Дизайн в модерен стил

Дизайн в модерен стил

15

Сива кухня в интериора: опции за снимки и избор на мебели в модерен стил

Новомодна студийна кухня с неутрален фон и лаконични мебелни модули

Новомодна студийна кухня с неутрален фон и лаконични мебелни модули

15

Комплектът трябва да бъде избран въз основа на каноните на избрания стил на дизайн за декориране на кухненското пространство. Най-често сивите мебели се намират на снимката на интериорни композиции в стила на минимализма, хай-тек, таванско помещение и еко. Лаконизмът на неутрална цветова схема, присъщ на съвременните стилистични тенденции, приветства покриването на кухненските стени с декоративна мазилка и плочки с имитация на сива бетонна повърхност..

На фона на такава облицовка на стени, блясъкът на лъскавия плот, никелирани фитинги, хромирани крака на слушалките и масата за хранене ще изглеждат контрастно.

Интересно изпълнение с ниско масивни полилеи

Интересно изпълнение с ниско масивни полилеи

При проектирането на кухненски дизайн създаването на отворено пространство е много популярно – комбиниране на готварска стая с трапезария. За планиране на извадка от студио е важно да се използват пепелни, сребърни или метализирани облицовъчни материали, които създават неутрален фон за инсталирането на новомодни мебелни модули.

Лаконична модерна кухня: два нюанса на сивото в декорацията на стените, платна без рамки с абстрактна живопис, конструкция за осветление на автобус и вградени светлини, лъскави плотове и други детайли

Лаконична модерна кухня: два нюанса на сивото в декорацията на стените, платна без рамки с абстрактна живопис, конструкция за осветление на автобус и вградени светлини, лъскави плотове и други детайли

Budbin кухня от Ikea

Многофункционалната кухня “Budbin” може да бъде отличен вариант за слушалките, което ви позволява да оборудвате стилно ергономично пространство за удобно готвене, организиране на семейни ястия и приятни събирания в компанията на гости..

Сивата кухня IKEA с лаконични панели и стъклени вложки на вратите на шкафа се съчетава добре с лъскави врати за фурни, стъклокерамични котлони и вградени стоманени абсорбатори. Слушалките на популярната марка могат да имат права и ъглова форма, което ги прави оптимални за кухни с всякакви размери и конфигурационни характеристики..

четиринадесет

Избор на мебели в класически стил

Рядък кухненски комплект, изработен от дърво с резби, снежнобяла мазилка върху тавански корнизи и други отличителни белези на класическите дизайнерски тенденции на сив фон изглеждат не по-малко впечатляващи. Богатият декор и масивните мебели с патинирани фитинги, налагащи бароков, рококо и ампир стил, ще се открояват динамично на фона на сребристи стени и паркет, боядисани в опушен цвят..

Страхотна класическа версия

Страхотна класическа версия

В просторни стаи по -голямата част от стаята трябва да се използва за оборудване на уютна трапезария, а по -малка част да се използва за украса на удобна зона за готвене. Комплект с умишлено претенциозно фасадно покритие трябва да се монтира близо до стена, боядисана в плътен сив цвят. Еднолицевата декорация на стена няма да отклони вниманието от възхищението от филигранния декор на мебелните фасади.

Съвет! В трапезарията трябва да се монтира голяма масивна дъбова маса, ограничена от фотьойли Волтер със сива сатенена, кадифена или велурена тапицерия. Лъскавият блясък на тапицерия от елитни материи в хармония с уникалната текстура на мебелите от ценни видове дърво (тиково дърво, венге, зебрано, абанос) ще създаде уникална атмосфера в кухнята със сив фон.

Топло сиво в класически кухненски интериор. Златни декоративни детайли: кухненски принадлежности, висящи лампи, кухненски кран, отворени рафтове за съдове и др.

Топло сиво в класически кухненски интериор. “Златни” декоративни детайли – кухненски принадлежности, абажури за висулки, кухненски кран, отворени рафтове за съдове и др..

Съвет! Ефективно декорираните мебелни продукти изглеждат хармонично на обикновен фон. Компактните слушалки и групите за хранене органично ще се впишат в интериора на модерна кухня с гипсови стенни панели под формата на пчелна пита, камък или тухлена зидария.

В духа на съвременната класика

В духа на съвременната класика

Хармонични комбинации със сив тон

Балансираните комбинации от сиво в интериора на кухнята ви позволяват да разреждате прекомерната наситеност или избледняване на цветовете в интериорната картина. Използвайки различни градации на този цвят и контрастни тонове, можете да създадете атмосфера, която вдъхновява създаването на кулинарни шедьоври и дълги семейни вечери:

 • Сиво -бялата кухня олицетворява чистотата в интериора. Когато избирате слушалки с матово покритие, мебелите не изискват деликатна грижа. Ярката декорация и обзавеждане на стаята ще изпълнят кухненското пространство със светлина, допринасяйки за удобството при готвене. Ако искате да декорирате стаята със студени тонове, трябва да използвате предимно снежнобяло обзавеждане, излъчващо мразовита свежест, умерено да въведете интериорни детайли, покрити с антрацитни, стоманени или зеленикави бои. В противен случай в сива кухня трябва да има минимум бели мебели и максимум елементи от топли сиви тонове – кварц или калай..

Графична сива и бяла цветова схема на традиционната американска кухня

Традиционна американска кухня в графични сиви и бели цветове

 • Дизайнът на кухнята със сиво-виолетова палитра говори много за доминирането на естествените мотиви в къщата. Цветът на естествения камък с цвета на лавандула, люляк и лилаво ще създаде живописна картина на интериора. За да не преобладава яркостта на виолетовия тон на сив фон, е необходимо да се добавят измерени детайли на обзавеждането: украсете маса със стоманен плот с люлякова покривка, столове с никелирани рамки – лилави корици, прозорец със сиви склонове – завеси от цвят на зряла слива.
 • Сиво-жълтата кухня е балансирана комбинация от естествени тонове, които неутрализират яркостта на слънцето и избледняването на мътните цветове. Весела атмосфера може да бъде създадена чрез инсталиране на слушалки със сиво-жълти фасади, декориране на стените със сиви тапети и инсталиране на осветително оборудване с хромирани абажури.

Сиво-жълта кухня. Сив цвят в интериора: кухненска престилка, плотове, врати, домакински уреди. Централната стена е оформена в жълто. Медният цвят на абажурите е допълващ цвят, който поддържа жълто в интериора на модерна кухня

Сиво-жълта кухня. Сив цвят в интериора: кухненска престилка, плотове, врати, домакински уреди. Централната стена е оформена в жълто. Медният цвят на абажурите е допълващ цвят, който поддържа жълто в интериора на модерна кухня

Неутралният сив тон перфектно съжителства с почти всеки цвят от разнообразна палитра от бои. Това свойство отваря безкрайни възможности за въплъщение на творчески идеи при изготвяне на проект за кухненски дизайн..

Не се колебайте да комбинирате сиви интериорни детайли с пъстър декор – ястия с флорални мотиви, кухненски аксесоари с неонови елементи, стъклени престилки с живописни натюрморти, морски пейзажи или цветни абстракции. В резултат на въплъщението на нетривиални идеи, сивата кухня определено ще се превърне в най-удобното място в къщата..

Кухненски остров от абанос с плотове от сив гранит и меки кресла в ярък абстрактен растителен принт е центърът на модерна кухня в сиво -бяла цветова схема

Кухненски остров от абанос с плотове от сив гранит и плюшени кресла в ярък абстрактен растителен принт е центърът на модерна кухня, декорирана в сиво и бяло

Сив кухненски комплект, сиви лампи, метални домакински уреди, подредени с яркочервени кухненски аксесоари

Сив кухненски комплект, сиви лампи, метални домакински уреди, комбинирани с яркочервени кухненски аксесоари

Плътни сиви стени, дървени настилки, бели кухненски шкафове, висящи лампи със стъклени сенници са цялостният неутрален декор на модерната кухня. Акценти: люляк диван, геометрична тапицерия на столове за хранене, високи кафяви анатомични столове, илюстрации по стените и букет от естествени цветя

Плътни сиви стени, дървени настилки, бели кухненски шкафове, висящи лампи със стъклени сенници са цялостният неутрален декор на модерната кухня. Акценти: люляк диван, геометрична тапицерия на столове за хранене, високи кафяви анатомични столове, илюстрации по стените и букет от естествени цветя

Thanks! You've already liked this