Италиански стил в интериора на кухнята (+25 снимки)

Италиански стил в интериора на кухнята (+25 снимки)

Древна история, добродушна емоционалност на местното население, топъл климат, както и най -вкусната храна в света – всичко това ежегодно привлича много туристи в Италия и завинаги остава в паметта им символ на рая на земята. Ако желаете, можете да създадете късче от спокойната атмосфера на Средиземноморието у дома! Достатъчно е да украсите интериора на вашата кухня в италиански стил и след това да се съберете там със семейството и приятелите си в уютна атмосфера възможно най -често..

Характеристики на италианския стил

Подобно на други селски стилове, италианският стил не произхожда от луксозните дворци на аристократите, а от най -обикновените селски къщи..

Най -характерната среда беше присъща на централния регион на страната – слънчева Тоскана. Благодарение на благоприятното географско разположение между Апенинските планини и морския бряг, жителите на тази област са имали достъп до голямо количество естествени материали. Между другото, именно там от времето на Римската империя се добиват най -ценните сортове мрамор – снежнобялата Карара и лентовидният циполин. По този начин естественият камък и дърво са в основата на интериора на Тоскана..

Що се отнася до формите, в тях се смесват класическата симетрия и грубата простота. Това не е изненадващо, тъй като повечето от битовите предмети са направени ръчно с помощта на прости инструменти. С всяко поколение занаятчиите усъвършенстваха уменията си и сега италианските мебели са известни по целия свят като най -надеждните, красиви и издръжливи.

Кухненски интериорен дизайн в италиански стил Кухненски интериорен дизайн в италиански стил

Материали и облицовки на кухнята в италиански стил

Традиционна тосканска къща е лесно разпознаваема за изобилието от натрошен камък, керамика, глина и дърво. В него не трябва да има пластмаса, стъкло, хромирана стомана, метализирани бои. Когато избирате материали, трябва да дадете предпочитание на естествени, със старинен ефект..

Подходящи за пода са оцветени дървета, матов камък, порцеланови каменни изделия или теракотни плочки с неравномерни цветове от готическите колекции. Естествената текстура е връхната точка на стила, така че е по -добре да откажете боя и лакови покрития и глазура. Импрегнирането с масло ще помогне за защита на паркета от влага, а самата изпечена керамика е устойчива на всякакви удари..

Стените могат да бъдат измазани и боядисани с лека боя с топъл подтон или украсени с релефен декоративен камък (пясъчник, шисти).

Престилката обикновено е покрита с плочки от червена или бяла глина, често с ярки ръчно рисувани или малки мозайки.

За да поддържате стила, препоръчително е да замените входната врата към кухнята с широк, равномерен отвор с пълна стена с тухлена облицовка по ръба. В този случай горната дъга на портала трябва да е ниска, като половината от елипса, която е силно удължена хоризонтално..

Що се отнася до прозорците, в италианските къщи те обикновено са дървени без боядисване, правоъгълни или заоблени отгоре, с тънки прегради и затварящи се капаци. Но това не означава, че е необходимо да се изостави металопластичната рамка – достатъчно е просто да се ламинира със стандартен бял филм под дърво.

Таваните в такъв интериор също са специални – те често са облицовани с тухлена зидария под формата на сводеста дъга, която не се издига с купол, а по -скоро прилича на тунел. Най -добрата алтернатива на такъв трудоемък вариант може да бъде таван с текстурирана мазилка и фалшиви греди. Разбира се, плътните стволове на дървета или масивни греди изглеждат по -солидни, но това е оправдано само в селски къщи, където едновременно носят функционален товар..

Кухненски интериор в италиански стил, материали и довършителни работи

Цветове за кухнята

Италианският стил на интериора се характеризира с мека палитра от есента – времето, когато се прибира реколтата, а светлината на слънцето става уютна и приглушена..

Най -светлите тонове в тази гама са млечно бели, пясъчни, жълти, светло прасковени и бежови. Тези цветове се използват главно в декорация на стени, но понякога се срещат и комплекти от бели цветове. Ярки нюанси на глина – охра, теракота, тухла, изгоряло червено, с право се намират навсякъде, където се използва керамика – било то под, стени, таван или съдове.

Кухнята не може да се справи „в италиански стил“ без естествено дърво – от червеникав бор до благороден червено -кафяв дъб. По правило повърхността им има топъл подтон..

Цветовете на заобикалящата природа – синьо небе, сини морски вълни, леко изсъхнала трева, маслини, грозде също ще изглеждат хармонично на общия фон. Наситени, но леко избледнели под ярки лъчи, те са чудесни за различни декори, плочки и слушалки.

Кухненски интериор в италиански стил, Цветни решения

Кухненски мебели в италиански стил

На пръв поглед кухненските мебели в италиански стил привличат със своя монументален външен вид, солидност и добро качество. Веднага става ясно, че тези неща са от векове, в духа на антики, които са служили на повече от едно поколение..

Най -подходящият материал за такива трайни продукти е масивното дърво, обработено просто, но с душа. Фасадите са украсени с панели, понякога с резбован декор или ажурни вложки. Повърхността е покрита с прозрачен или оцветен лак, но така че текстурата на състареното дърво остава изразена. Кованите фитинги от цвета на месинг, мед, бронз са най -подходящи за него..

Мебелите са със симетрична форма, най -удобна от гледна точка на ергономията. Просторните шкафове и шкафове с големи рафтове, чекмеджета, куки, плетени кошници ви позволяват да съхранявате много различни прибори и продукти. Някои рафтове, вместо фасади, се затварят с текстилни завеси – светли, в двуцветна малка клетка или с натюрморти.

Плотът обикновено е изработен от камък – естествен или изкуствен, предимно мрамор.

Масата със сигурност е голяма, масивна, с гладка дървена повърхност и релефни ръбове. По форма той е кръстоска между правоъгълник и овал. Използват се здрави пейки и широки столове със заоблени облегалки, за да може голямо семейство да се побере свободно по време на хранене..

Стилно допълнение – дървена секция за вино, в която бутилките са подредени хоризонтално – може да украси пространството над зоната за хранене.

Кухненски интериор в италиански стил, Мебели Кухненски интериор в италиански стил, Мебели

Декор за кухня в италиански стил

Интересно е да украсите интериора в италиански стил с неща от селския живот: плетени кошници, плитки от лук и чесън, китки сушени билки, билки в глинени съдове (например босилек, розмарин, риган).

Подходящи са неглазирани глинени съдове, дървена кошница за хляб, месингов тиган и медни тенджери..

По стените можете да окачите снимки с възхитителни италиански пейзажи или есенни натюрморти, ръчно рисувани, фрески или мозайки.

И все пак основната украса на такава кухня трябва да бъде храната – например ябълки и грозде, различни сирена, маслини, сладкиши..

Кухненски интериор в италиански стил, декор Интериор на малка кухня в италиански стил, декор

Правилно осветление в кухнята

Италия е южна страна, така че винаги има много естествена дневна светлина в къщите. Когато пресъздавате подобен интериор в по -суров климат, е необходимо да се погрижите за изкуствена алтернатива на слънчевите лъчи..

LED крушките с топъл бял или жълтеникав спектър са идеални за тази цел. Те могат да се монтират точково в гредите и рафтовете на слушалките.

Най -добре е да изберете полилей кован, в античен или дори средновековен дизайн. Тя трябва да бъде поставена в центъра на кухнята или в центъра на трапезарията над масата..

Кухненски интериор в италиански стил, Осветление

Кухненски интериор в италиански стил – снимка

Още повече идеи за декориране на кухня в италиански стил ще намерите в нашата селекция от снимки. Тук са събрани красиви опции за довършителни работи, мебели и декор, с които можете ясно да видите как ще изглежда интериорът след ремонт. Вдъхновете се!

Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Кухненски интериор в италиански стил - снимка Малък кухненски интериор в италиански стил - снимка

Видео: кухни в италиански стил – интериорен дизайн

Thanks! You've already liked this