Високотехнологични къщи (90 снимки): проекти и идеи

Високотехнологични къщи (90 снимки): проекти и идеи

Високотехнологичните къщи са въплъщение на отлични архитектурни решения и свежи технологии. Те са многофункционални и ергономични, а най -сложните дизайнерски решения се крият зад външната простота. Тук са обмислени много полезни функции, като автоматично включване и изключване на оборудването, управление на отоплението, най -модерните комуникационни системи. В следваща статия ще разгледаме характеристиките на високотехнологичните частни къщи, както и някои успешни проекти..

Характеристики на стила в архитектурата

Свръхмодерните високотехнологични къщи изненадват с необичайните си форми, тяхното изграждане може да се припише на най-скъпите проекти, но в процеса на експлоатация те покриват изцяло разходите поради наличието на съвременни технологии. Външността на къщата се характеризира с такива основни характеристики като:

– Големи размери на сгради, които осигуряват много свободно вътрешно пространство;

– Преобладаването на геометрични линии, използващи кубични форми;

– Стените на сградата са с гладки повърхности без излишна декорация или незначителни архитектурни форми;

– За сградите характерните цветове са бяло, черно, сиво (сребро);

– Максимално количество стъкло – помещението трябва да е просторно и светло, поради което се монтират големи панорамни прозорци, цели фасади са остъклени. В същото време стъклото има специален филм, който е способен да отблъсква ултравиолетовата светлина, което спестява от прегряване през лятото;

– Плоските плоски покриви са своеобразен атрибут на стил. Покривът може да бъде остъклен или оборудван с основа за зона за отдих, декоративна градина, спортна площадка;

– Наличие на цялостно осветление на фасадата;

– Бетонът, стъклото и металът се използват като строителни материали, въпреки че можете да намерите съвременни проекти, издигнати от бара или с външно покритие с сайдинг под дърво.

Заслужава да се отбележат и големите тераси, често завършени с великолепен басейн..

Особеността на високотехнологичния стил се проявява не само във външната архитектура, но и в наличието на съвременни методи, които правят живота най-икономичен. Например, иновативен метод за топлоизолация дава възможност за намаляване на топлинните загуби наполовина. Слънчевите панели и вятърните генератори осигуряват автономно подаване на електричество към сградата. Собствени кладенци, устройства за събиране на дъжд – всичко това ви позволява да осигурите на жителите най -удобните условия за живот.

Високотехнологични къщи - характеристики на стила в архитектурата Високотехнологични къщи - характеристики на стила в архитектурата

Разнообразие от високотехнологичен стил

Днес има няколко архитектурни стила. Те, разбира се, са обединени от общата идея за изграждане на къщи от бъдещето – красиви функционални сгради, които изумяват със своя дизайн и присъствието на най -новите технологии. Те обаче имат и свои характеристики..

Индустриално направление

Проектите носят духа на индустриалното производство, въплъщавайки техните характеристики. По -специално фасадите включват различни отворени комуникации, тръби, метални кабели и греди, елементи за закрепване, умишлено изложени. За частни къщи такива елементи се използват рядко, те са присъщи главно на глобални проекти на индустриални предприятия..

Високотехнологични къщи - Индустриално направление Високотехнологични къщи - Индустриално направление

Хай-тек с геометрична архитектура

Тази посока е най -разпространената в архитектурата на жилищни сгради. Тук могат да бъдат проследени прости и сложни геометрични линии, кубични форми на сгради, разположени на различни нива. Къщите с просторни тераси и лоджии са особено изящни..

Високотехнологични къщи-Високотехнологични с геометрична архитектура Високотехнологични къщи-Високотехнологични с геометрична архитектура

Bionic hi-tech

За разлика от предишните два типа, бионичната архитектура е насочена към сближаване с естествени елементи. Пример за това е високотехнологична къща, изработена от дърво, екологична и изненадващо издръжлива суровина. Външно могат да бъдат проследени общите характеристики на посоката – плоски покриви, глобално остъкляване, тераса, но структурата вече не изглежда толкова лаконична. Къщите могат да повтарят естествени елементи: те приличат на пашкул, паяжина, черупка и т.н..

Високотехнологични къщи-Bionic high-tech Високотехнологични къщи-Bionic high-tech

Съвременни високотехнологични проекти на къщи

След като сте решили да построите високотехнологична къща, можете да отидете по един от двата начина-да поръчате строителство по стандартен проект с готова документация и грешни изчисления или да разработите индивидуален, където ще бъдат взети всички желания на бъдещия собственик под внимание. Строителството по стандартен проект ще струва малко по -малко и работата може да започне за кратко време, но индивидуалното оформление може да бъде много по -удобно. Кой метод да изберете зависи от личните предпочитания. Ще разгледаме някои от най -интересните проекти..

Малка едноетажна къща

За собствениците на малки парцели, които искат да намерят удобен, красив дом, можете да изберете опцията за малка едноетажна сграда, която идеално ще се впише в околния пейзаж. Това е добър вариант за необвързани или по -възрастни двойки, които предпочитат живот на открито..

Както е показано на снимката, стилът е ясно изразен с наличието на кубична форма, плосък покрив, големи прозорци, както и бели, сиви цветове на облицовката. В този проект помещенията на хола, трапезарията и кухнята са комбинирани, така че вътрешното пространство е доста светло и просторно, а две спални, разположени от противоположните страни на къщата, правят възможно усещането за пълно уединение.

Модерни високотехнологични къщи проекти-Малка едноетажна къща Модерни проекти за високотехнологични къщи-Малка едноетажна къща Модерни проекти за високотехнологични къщи-Малка едноетажна къща Модерни високотехнологични къщи проекти-Малка едноетажна къща Модерни проекти за високотехнологични къщи-Малка едноетажна къща

Двуетажна вила с гараж

Двуетажните сгради имат специални предимства. Първо, те предоставят повече възможности за изпълнение на специални архитектурни форми, подреждане на многостепенни тераси, гаражи и пр. Такава къща има по-голяма използваема площ и е подходяща за пълноправно семейство. По правило първият етаж е зает от общи зони за ползване, не разделени от стени: хол, кухня, трапезария, а на второто ниво има спални и детски стаи. Гараж, разположен под един покрив с къщата, е модерно, рационално решение, характерно за високотехнологичните проекти..

Това оформление спестява района на местната област и осигурява лекота на използване. В допълнение, има забележима икономия на отопление на гаража и полагане на комуникации. Удобството на оформлението се крие и във факта, че покривът на гаража успешно се използва за организиране на тераса, изходът към която се отваря от залата на второто ниво. Нека обърнем внимание на това как гаражната зона е успешно отделена от жилищното пространство с проходен вестибюл, който забавя неприятните миризми и шума..

Модерни високотехнологични къщи проекти-Двуетажна вила с гараж Модерни високотехнологични къщи проекти-Двуетажна вила с гараж Модерни високотехнологични къщи проекти-Двуетажна вила с гараж

Високотехнологична къща с експлоатиран покрив

Плоският покрив дава повече привилегии за рационално разпределение на пространството. Добър вариант би бил да оборудвате зона за отдих тук, където можете да подредите необходимите мебели, да подредите декоративна градина и дори да построите басейн. Последният вариант ще изисква много точни изчисления на строителния план, укрепвайки основата, тъй като сградата ще бъде доста тежка. Необходимо е предварително да се мисли за системата за водоснабдяване на басейна и неговото оттичане. Плосък покрив може да се използва и за монтаж на слънчеви панели, което значително ще спести електроенергия – сега той е доста популярен в европейските страни и не само.

Модерни високотехнологични къщи проекти-Високотехнологична къща с експлоатиран покрив Модерни високотехнологични къщи проекти-Високотехнологична къща с експлоатиран покрив Модерни високотехнологични къщи проекти-Високотехнологична къща с експлоатиран покрив

Елегантна къща с наклон

Някой може да се уплаши, като построи къща отстрани на планина, на първо място – от опасността и високата цена. Въпреки това са построени много такива къщи и според експерти изграждането на къща в планински район има много предимства..

Първо, цената на такъв сайт е много по -ниска, на която вече може да се спести, и второ, от прозореца се отваря просто очарователна панорамна гледка. Такива къщи не се страхуват от наводнения и е възможно да се получи каскадна структура с просторни тераси на всеки етаж, както е показано на снимката.

Сутеренният етаж често навлиза по -дълбоко в релефа от едната страна, а от другата излиза. Тук най -често се организира гараж или помощно помещение, въпреки че не е изключен обратният вариант с гараж на горния етаж (в зависимост от възможността за вход).

Модерни високотехнологични къщи проекти - Шикозна къща на склон Модерни високотехнологични къщи проекти - Шикозна къща на склон Модерни високотехнологични къщи проекти - Шикозна къща на склон Модерни високотехнологични къщи проекти - Шикозна къща на склон

Няколко думи за интериора

Интериорът на високотехнологична къща е преди всичко оформление на пространство с минимум прегради. Тук стаите се сливат максимално, придавайки на околната среда светлина и въздух. В допълнение към естествената светлина, която свободно навлиза в къщата през панорамни прозорци, допълнително нощно осветление, което трябва да е достатъчно ярко, заслужава внимание, така че в интериора има доста осветителни тела..

Първият етаж е зает от една територия, която включва кухня с работна зона, трапезария и хол, откъдето стълбище води към следващото ниво. Цялото оборудване, разположено в зоната за готвене, трябва да бъде вградено, а не да затрупва пространството. Стените са декорирани в светли цветове, а декорът практически липсва – акцентни елементи под формата на цветни възглавници, сенници и др. Могат да играят ролята си. В същото време стаята няма да бъде студена и празна – мека мебел, килими, топла камина ще създаде комфорт.

На втория етаж има самостоятелни стаи: спални, детски стаи и др. Тук са добре дошли дизайнерски мебели с необичайни форми, оригинални осветителни тела, които подчертават както краткостта, така и изтънчеността на стила..

Високотехнологични къщи - Интериорен дизайн Високотехнологични къщи - Интериорен дизайн Високотехнологични къщи - Интериорен дизайн Високотехнологични къщи - Интериорен дизайн Високотехнологични къщи - Интериорен дизайн

Високотехнологични къщи – снимки и проекти

В нашата галерия можете да видите много красиви снимки на високотехнологични къщи. Едноетажни и многоетажни, кубични и заоблени-всички те изумяват с комбинацията си от красота и модерност. Може би запознаването с подбора на снимки ще ви помогне да проектирате къщата на мечтите си. Приятно гледане!

Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти Високотехнологични къщи - снимки и проекти

Thanks! You've already liked this