Скандинавски стил в интериора (+90 снимки)

Скандинавски стил в интериора (+90 снимки)

Скандинавският интериорен дизайн набира все по -голяма популярност с всеки изминал ден. Това не е изненадващо, защото този лаконичен, лек и приятен стил се харесва на повечето хора. Ако ще разработвате дизайн за жилищна сграда, тогава определено трябва да обърнете внимание на тази оригинална опция. Прочетете за всички нюанси в нашата статия!

Характеристики на скандинавския стил

Напоследък една от основните тенденции в дизайна на жилищни помещения е отдалечаването от цигански шик. Както дизайнерите, така и обикновените собственици на жилища, гладни за промяна, искат да се отърват от лъскавите и обемисти излишъци в интериора. Например, претенциозните псевдоиталиански мебели се заменят с по -функционални – по начина на скандинавския дизайн, който е по -органичен за нашия климат и оформление.

Жителите на Скандинавия предпочитат уютен и комфортен интериор. Те компенсират липсата на естествена светлина чрез изобилие от изкуствено осветление, включително: лампи, свещи, подови лампи, настолни лампи с различни форми, стилове и размери..

Ролята на основния цвят в стаята се играе от заглушени светли нюанси. Дайте предпочитание на бежово, сиво, синьо, светло кафяво и, разбира се, любимия стил – бял, при избора на мебели, както и материали за декорация. В същото време, за да не изглежда интериорът скучен, добавете няколко цветни акцента: синьо, червено, зелено, лилаво, оранжево, жълто – спрете на едно или няколко ярки цветни петна.

Въпреки факта, че скандинавският стил може да се нарече традиционен по дефиниция, той отразява съвременните модни тенденции и остава актуален избор в дизайна на жилищното пространство. Атмосферната посока ще се хареса на тези, които предпочитат комфорт и ефектни резултати без радикални промени..

Ето защо, ако мечтаете за просторна и светла къща със спокойна и спокойна атмосфера, разчитайте на дизайн със скандинавска тематика и определено няма да сбъркате.!

Скандинавски стил в интериора - Характеристики Скандинавски стил в интериора - Характеристики

Довършителни работи и материали

Основните характеристики на скандинавския стил в интериора се крият в простотата и функционалността. Тези характеристики, наред с естествеността и органичността, се отнасят и за довършителните материали..

Етаж

Оптималният материал за пода се счита за ламинат и дървена дъска. Последният вариант често се използва в дизайнерски проекти на въпросния стил. Монохромен пухкав килим или пачуърк пътека е най -добрият начин да подчертаете комфорта на дома. Що се отнася до банята, подходящо е да използвате бели или бледосини плочки като подови настилки..

Скандинавски стил в интериора - подови настилки Скандинавски стил в интериора - подови настилки

Стени

Най -подходящият вариант за декориране на стени би била мазилка в бели или бежови тонове. По -малко популярни, но и в точката, са случаите на довършване със синя или сива боя в светли нюанси. Дървените панели и светлите дъски могат да зададат добър тон, който несъмнено ще внесе приятен комфорт в атмосферата..

Скандинавски стил в интериора - Стенна декорация Скандинавски стил в интериора - Стенна декорация Скандинавски стил в интериора - Стенна декорация

Таван

Такива понятия като луксозен блясък и излишъци са чужди на скандинавския стил. Това се отнася пряко за дизайна на тавана. Сложните многостепенни тавани се считат за лоша форма при създаването на интериор. В този случай рискувате да откраднете ценно пространство и да добавите допълнителни източници на натрупване на прах във вътрешността. Вместо това таванът е просто изравнен и боядисан в бяло..

Скандинавски стил в интериора - декорация на тавана Скандинавски стил в интериора - декорация на тавана

Декор и текстил

Скандинавският стил в интериорния дизайн, следвайки най -добрите традиции на минимализма, включва използването на малък брой лаконични предмети в декора.

Несложните оригинални малки неща могат да внесат свежест в цялостното впечатление на жилищното пространство. Интересни стъклени елементи, които перфектно отразяват светлината, ще се поберат идеално тук. Като алтернатива можете да използвате стъклени вази, в които се поставят изсушени растения, или дървени стърготини..

Можете да увеличите количеството светлина и да разширите пространството с помощта на огледала. Отличителна черта на стила се крие, наред с други неща, в поставянето на модерни картини по стените или фотографии от семеен албум..

Хармоничните допълнения включват също: порцелан, керамични и глинени бижута, красиви свещи, метални предмети, естествени и висококачествени материи.

Що се отнася до текстила, за пода можете да изберете големи килими с райета или флорален печат, както и овча кожа. Не се заблуждавайте при избора на завеси: опциите с ламбрекени, жабо, сваги, волани, дантели и ресни са признак на лош вкус в скандинавски стил. Лек, позволяващ максимална светлина от лен или памук – чудесно решение.

Скандинавски стил в интериора - Декор и текстил

Мебели в скандинавски стил

Днешният пазар предоставя широка свобода на избор на мебели в различни ценови категории за всеки вкус и цвят. За да се спасите от ненужни разходи, да не се изкушавате от неподходящи предмети, а напротив, за да оборудвате стаята с подходящите мебели, използвайте следните указания:

– Мебелите трябва да са практични и функционални. Без излишни работи, оставете максимално място за дейности;

– Дайте предпочитание на мебели от светло дърво, например бук, бреза, бор или смърч;

– В допълнение към естествената тъкан, мебелите могат да бъдат тапицирани с велур или кожа, или техните висококачествени колеги;

– В скандинавските интериори често можете да намерите стари мебели с драскотини по ъглите и в цялата му площ. Подобно впечатление можете да постигнете сами, като го покриете с восък преди боядисване;

– Мека мебел трябва да бъде много удобна, мека, удобна, с прави линии и правилна геометрия.

Скандинавски стил в интериора - Мебели Скандинавски стил в интериора - Мебели Скандинавски стил в интериора - Мебели

Скандинавски стил в интериора – снимка

Демократичният скандинавски стил може да бъде въплътен във всеки хол, независимо от неговата площ и функционално предназначение. Лека, очарователна простота, лаконични форми и строгост на линиите – тези характеристики на посоката могат да трансформират всяка стая от вашия дом.

Скандинавски дизайн на кухнята

Кухненските стени обикновено са бели. Също така обикновеното бяло е перфектно допълнено от черни плочки, тухлени елементи, дървени дъски и мрамор. Характерните мебели трябва да имат строги форми и ясни линии, дървени или направени в бяло или черно.

Домакинските уреди изглеждат по -добре в стоманени, медни нюанси, както и в гланцово черно. Използвайте вази и саксии за цветя като декор, както и голяма чиния със сочни плодове.

Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн Кухненски снимки в скандинавски стил - интериорен дизайн

Дизайн на хол в скандинавски стил

В интериора на зала в скандинавски стил, като правило, можете да намерите бели, бяло-сиви, светлосиви, светло бежови стени, включително тези с дървени елементи. Подът ще изглежда страхотно, ако е завършен с дъски и ламинат в светли цветове. Прозорците в хола могат да останат изобщо без завеси или да използвате светъл тюл.

Изпълнете останалото пространство с футуристични мебели, меки тахти, разнообразни лампи и допълнете декора със стъклени предмети, модерни щампи или снимки.

Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Хол в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн

Дизайн на спалня в скандинавски стил

Спалнята, както и другите стаи, изисква много светли цветове и малко сладка декорация. Тук е подходящо да се използват много пухкави текстилни изделия – от килими до възглавници. Трикотажният текстил изглежда особено добре и на място..

Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн Спалня в скандинавски стил снимка - интериорен дизайн

Скандинавски дизайн на банята

Скандинавската баня е в състояние напълно да въплъти стерилността и чистотата на бялото. Бялото може да създаде контрастна комбинация с черно, да омекоти с дървесни предмети и покрития или да създаде хладен тандем със сиво..

ВиК инсталациите, огледалата и други детайли трябва да имат строга геометрия. Подходящо е също така да поставите саксии или вази с цветя в банята..

Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн Снимка за баня в скандинавски стил - Интериорен дизайн

Дизайн на детска стая в скандинавски стил

Стилът на страните от Северна Европа е универсален за детска стая, ако имате желание да декорирате стая по такъв начин, че да отговаря на по -голямо дете, или ако нейните собственици са момче и момиче.

Основата на обзавеждането ще бъдат функционални креватчета, гардероб, рафтове с книги, шкафове и скринове, столове, както и маса за изучаване..

В допълнение към белите стени са подходящи контрастни тапети с тебешир, които ще ви позволят да организирате пространството за творчеството на вашето дете, а освен това могат лесно да бъдат залепени отново..

Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Детска стая в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн

Скандинавски дизайн на коридор / коридор

Коридорът трябва да бъде строго лаконичен. Често в скандинавския интериор дори гардероба се заменя с обикновени закачалки, както и рафтове за обувки и неща..

Коридорът ще получи нов жив живот с черно -бял контраст, дървени материали и ярки акценти. Плакати, фотографии, щампи и стъклени вази ще украсят перфектно интериора.

Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн Коридор и коридор в снимка в скандинавски стил - Интериорен дизайн

Видео: Скандинавски стил – интериорен дизайн

Thanks! You've already liked this