С какви цветове съчетава зеленото: 90 идеи

С какви цветове съчетава зеленото: 90 идеи

Зеленото се счита за най-благоприятния за очите цвят. Той предизвиква много положителни емоции, напомня за цветовете на лятото и буйната зеленина дори в студените есенно-зимни вечери. Той е особено подходящ за интериора на апартаментите на градските жители, които постоянно са заобиколени от множество улици с каменни къщи, ярки рекламни табели, които понякога предизвикват необяснима раздразнителност. Цялата красота на палитрата обаче се разкрива само в компетентна комбинация с други цветове на дъгата, които умело могат да подчертаят нейното достойнство. В тази статия ще разгледаме примери за интериори, колко страхотно ще изглежда зеленият цвят, както и характеристиките на палитрата и комбинацията..

Основни функции

Доказано е, че зеленото има положителен ефект върху психическото състояние на човек. Той е в състояние да облекчи стреса и да изглади конфликтите, така че мир и спокойствие ще царуват в стая, декорирана в тази палитра. Палитрата от зелено е доста обширна и всеки нюанс има свои собствени индивидуални нотки, които в една или друга степен засягат човешкото подсъзнание, а именно:

– Син нюанс носи спокойствие, облекчава емоционалния стрес;

– Малахитът с маслина има положителен ефект върху намаляването на апетита, което може да се отбележи при хора, които се борят с наднорменото тегло;

– Тревистият тон на интериора с наличието на червени петна ще помогне за придобиване на самочувствие, настройване за преодоляване на житейските пречки;

– Шам фъстък и мента помагат да се отпуснете и да внесе комфорт и спокойствие в атмосферата.

Собствениците на просторни просторни дневни често използват отлични изумрудени, иглолистни и тъмно тюркоазени нюанси в интериорния дизайн, които са идеални за класически стил. Те изпълват интериора с атмосфера на лукс и величие, но в същото време носят известна строгост..

С какви цветове съчетава зеленото - Основни характеристики С какви цветове съчетава зеленото - Основни характеристики

Комбинация с други цветове в интериора

Когато декорирате интериора в зелени цветове, трябва да запомните, че предозирането на палитрата може да развали впечатлението. В допълнение към определен нюанс, е необходимо също така правилно да изберете съпътстващите бои, които ще създадат най -успешните комбинации..

Зелено с бяло

Бялото е универсално. Той върви добре с абсолютно всяка палитра, а също така има способността значително да омекоти партньора. Комбинирайки снежнобял с тревист, можете да получите деликатна и лека атмосфера, а в този тандем можете да използвате както най-светлите, така и най-наситените нюанси..

Зелено с бяло - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с бяло - Комбинацията от цветове в интериора

Зелено с черно

Много е трудно да се постигне ефектът на перфектния съюз на зелено и черно. Проблемът е, че самият цвят на смолата изглежда доста мрачен, а зеленикавата палитра неблагоприятно подчертава това свойство. В този случай дизайнерите препоръчват да добавите един или два контрастни спътника. Например, зелените и черните мебели ще играят добре на фона на бяла декорация на стени или в комбинация с дървени мебели, подови настилки, наподобяващи дърво.

Зелено с черно - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с черно - Комбинацията от цветове в интериора

Зелено с кафяво

Зеленото и кафявото ще създадат прекрасна двойка – те са най -близо един до друг в естествени условия, което също се показва успешно в жилищните помещения. В този случай не е нужно да натрапвате мозъка си дълго време как да разпределите цветовете – корпусните мебели, мекият диван с тапицерия, ламинат или паркет ще изпълняват ролята на кафяви тонове. В същото време зеленото ще създаде основния фон на стените, може да присъства в текстил и декор.

Зелено с кафяво - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с кафяво - Комбинацията от цветове в интериора

Зелено с жълто

Сочна комбинация в интериора с жълта палитра придава на атмосферата весела, ярка атмосфера. Най -често на такава комбинация се дава място в детски и кухни. Слънчевият цвят перфектно компенсира липсата на светлина в малки помещения и това е основното му предимство. Дует от тонове, избрани от същата гама, е особено добър, например маслинен с есенно жълто. За да добавите топлина и енергия към интериора, както и да го направите по -завършен, ще помогне оранжевият цвят, който е универсално подходящ за всяка стая. Може да присъства като ярки акцентни фрагменти, които правят атмосферата особено цветна..

Зелено с жълто - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с жълто - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с жълто - Комбинацията от цветове в интериора

Зелено със синьо

Допреди няколко десетилетия комбинацията от синьо и зелено в дизайна на хола се смяташе за признак на лош вкус или пълното му отсъствие. Днес, играейки с различни нюанси, можете да създадете хармонични акорди, които да запълнят интериора със съвременност или да се потопите в ретро. Характеристика на правилния тандем е правилният избор, когато единият цвят е по -наситен, а другият е заглушен. Например, яркозеленият цвят изглежда добре, когато е съчетан със замъглено синьо. Младата зеленина ще играе красиво на фона на ярко синя палитра.

Зелено със синьо - Комбинацията от цветове в интериора Зелено със синьо - Комбинацията от цветове в интериора

Зелено с червено

Напълно неочакван, богат дизайн на стаята ще се получи при смесване на зелено с алена палитра. В този съюз доминиращият цвят ще бъде червен, а тревистият ще създаде успешен контрастен фон, като същевременно запази специална изразителност. Комбинацията от малинова палитра с маслинова, която внася парче от овощна градина в интериора, изглежда особено. Ако такава стая изглежда пренаситена, можете да разредете атмосферата с по -спокойни тонове – бяло, кремаво, жълто и т.н..

Зелено с червено - Комбинацията от цветове в интериора Зелено с червено - Комбинацията от цветове в интериора

Стайни решения

Най -добре е да се говори за комбинацията от зелено с други бои, като се използва примерът на дизайна на съвременния интериор. Всеки хол има свой функционален аксесоар, където определено място е отредено на този цвят. Рядко се срещат интериори, където тревистият мащаб присъства във всичко – в декорацията, мебелите, текстила, тъй като такава стая ще изглежда доста затворена и „тежка“. Нека разгледаме примери за различни стаи, какви комбинации могат да присъстват.

Зелен цвят в интериора на хола

С правилното решение дори най -малката всекидневна може да се превърне в просторна зала. В този случай говорим за наличието на зелена палитра като отделни елементи, текстил, таванско покритие; декорацията на стените и мебелите са представени в по -светъл цвят. Ако имате предвид по -богато количество зелена палитра, можете да украсите стените с ивици, съчетавайки светло маслинено с бяло. В същото време една от стените е декорирана в тъмен цвят, което прави основния акцент в интериора. Трябва да се отбележи, че тази техника ви позволява визуално да “повдигнете” тавана.

Можете да създадете спокоен, спокоен и в същото време въздушен интериор с помощта на комбинации от светли нюанси на зелено, плавно преливащи в слънчеви жълти тонове..

Зелен цвят в интериора на хола - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на хола - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на хола - Цветова комбинация

Зелен цвят в интериора на спалнята

Интериорът на спалнята в зелено е оформен по принципа: зелена декорация – завеси и спално бельо с различен цвят и, обратно, облицовката на всяка (за предпочитане светла) палитра ще изглежда оригинална със зелен текстил. Ярка тревиста палитра е най -добре комбинирана с бяло, кафяво, бежово. Дълбоките зелено-сини тонове успешно ще бъдат допълнени със сини и бежови нюанси. Акцентът на интериора може да бъде контрастираща стена на таблата, украсена с фототапети, картина или фотогалерия..

Зелен цвят в интериора на спалнята - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на спалнята - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на спалнята - Цветова комбинация

Зелен цвят в интериора на кухнята

Кухненско пространство, използващо зелено, може да бъде декорирано в различни варианти. Най -често комплектът е представен със зелена палитра, а декорацията е направена в светли цветове. Отличната комбинация от зелено с кафяво и жълто ще създаде лек, ненатрапчив интериор, където тревната палитра ще присъства като акценти на фона на мебелите. Лъскав опънат таван в цвят шам фъстък, както и престилка над работната зона с флорално изображение, могат да се превърнат в декорация. Добро решение за дизайна на малки кухни ще бъде комплект с богато зелено дъно и бял плот. Тази комбинация допринася за визуалното увеличаване на пространството..

Зелен цвят в интериора на кухнята - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на кухнята - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на кухнята - Цветова комбинация

Зелен цвят в интериора на детската стая

В детската стая е необходимо да се използват комбинации от зелена палитра със светла боя – бяла, бежова, кремава. В този дизайн стаята ще изглежда много по -лека и по -просторна. Трябва да внимавате с цветове като блатно маслиново, ярко зелено. Те могат да се прилагат фрагментарно в интериора, като декор или декорация на една от стените. Пренасищането на такива тонове ще създаде потискаща атмосфера за детето..

Зеленото е универсално. Те могат да украсят стая както за момче, така и за момиче. В същото време децата често се украсяват, като избират една или друга тема. Например за момче може да бъде стая на футболист, а за момиче може да бъде приказна гора..

Зелен цвят в интериора на детската стая - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на детската стая - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на детската стая - Цветова комбинация

Зелен цвят в интериора на банята

За банята е по -добре да изберете бяло като спътник, което ще изпълни атмосферата с простор и свежест. Дизайнът също ще изглежда перфектно с помощта на светли и тъмни нюанси, които хармонично се припокриват един с друг. Тук е важно да не се прекалява с богата палитра – тя трябва да присъства в интериора като акценти, докато основното предимство се дава на светлите тревисти цветове. Красив благороден интериор може да се получи с комбинация от маслиново и кафяво. Елитарността ще бъде добавена от популярната днес мозаечна плочка, която създава блестящ ефект..

Зелено в интериора на банята - Цветова комбинация Зелено в интериора на банята - Цветова комбинация

Зелен цвят в интериора на коридора

Когато избирате зелена палитра за коридора, трябва да вземете предвид нейния размер – в скромни и тесни стаи е по -добре да използвате шам -фъстък и ментови нюанси на покрития. В големите коридори можете да експериментирате с по-наситени тъмнозелени, бутилни тонове, особено когато коридорът има нестандартни форми. Можете визуално да увеличите пространството с помощта на игра на контрасти, декорирайки финала с меки светли цветове и да използвате тъмни като петна. Възможно е да се използват различни ярки цветове в акцентни детайли на интериора, което ще внесе нотки на весело разнообразие в спокойна атмосфера.

Зелен цвят в интериора на коридора - Цветова комбинация Зелен цвят в интериора на коридора - Цветова комбинация

С какви цветове съчетава зеленото – снимка

От всичко по -горе можем да заключим, че зеленото е красиво във всичките му проявления. Отличната съвместимост с други цветове изпълва интериора с позитив, радост, нотки на благородство и оригиналност. В нашата селекция от снимки ще намерите още дизайнерски решения за използването на зелено в дизайна на жилищни помещения. Изследвайте и се вдъхновявайте. Приятно гледане!

С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора С какви цветове съчетава зеленото - снимка на интериора

Thanks! You've already liked this