Покрив за частна къща: 80 идеи за снимки

Покрив за частна къща: 80 идеи за снимки

За всяка къща покривът играе отговорна роля – той е основната защита срещу въздействието на високи и ниски температури, ултравиолетова радиация и валежи. Висококачественото изпълнение на основната задача ще осигури компетентен дизайн, включително избора на дизайн и материали, в зависимост от климатичните условия и общия стил на сградата. Естествено, всеки собственик на жилище иска да получи от покрива не само значителни практически ползи, но и естетически завършен завършек на фасадния дизайн, допълвайки го и придавайки индивидуалност на външния му вид..

Плосък покрив

Този вид покриви трудно може да се нарече традиционен, но напоследък се радва на огромен успех. На първо място, такава популярност се дължи на появата на такива стилистични тенденции като модерност, минимализъм и хай-тек. Теченията са известни с придържането си към ясни, прави линии. Също така, такива покриви дължат разпространението си на нови висококачествени материали, които могат да гарантират високи нива на защита срещу запазване на вода и топлина..

Плоското покритие ще завърши лаконичния дизайн и ще изглежда строго и ефектно, но в допълнение към това очевидно предимство могат да се разграничат още няколко:

– Появява се полезна зона за организиране на спортна площадка, зимна градина или зона за отдих, оборудвана с барбекю, леки мебели, пергола или друг навес;

– Пространството се използва и за технологични устройства: климатик, система за събиране на вода, антена и дори слънчева батерия;

– По -лесно е да се грижите за плосък покрив, а поддръжката на всички устройства и елементи на него е опростена;

– Полагането на този покрив отнема по -малко време и усилия от други аналози.

Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка Плосък покрив за частна къща - снимка

Покрив на покрива

Тавански таван не само ще допълни и украси архитектурната идея на къщата, но и ще добави квадратни метри към жилищното пространство. Това е много удобно решение, защото такава сграда е по -евтина и по -лесна от изграждането на друг етаж. В същото време разпределеното пространство може безопасно да се използва за създаване на прекрасна уютна спалня или хол..

Ако сте на прага на основен ремонт на покрива, който включва пълна подмяна на материали, не забравяйте да се възползвате от възможността, тъй като разходите ще се компенсират напълно:

– Получавате допълнителна топлоизолация – жилищното пространство задържа топлината много по -добре от празно таванско помещение или обикновен покрив. В същото време трябва да се внимава да се осигури подходяща вентилация, за да се избегне прекомерното натрупване на влага;

– Съвременните мебели са доста мобилни и лаконични, за да използват получените измервателни уреди възможно най -ефективно. Като цяло, за декориране на тавански интериор, обърнете се към стилове като скандинавски, минимализъм или селски – в рамките на тези тенденции ще намерите много варианти за подреждане на удобна и функционална стая;

– Големите отвори за прозорци осигуряват на стаята обилна дневна светлина.

При всички безспорни предимства таванският покрив се задължава да обърне специално внимание на състоянието на носещите стени, тъй като те не винаги са в състояние да издържат на такова натоварване..

Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка Мансарден покрив за частна къща - снимка

Черен покрив

Конструкцията на скатен покрив е равнина, опираща се на стени с различна височина. Разликата в дължината на носещите стени всъщност определя нивото на наклона на склона.

Плоските повърхности представляват специална модерна естетика, която придава характер и строгост на цялата сграда с техните ясни форми. От друга страна, ако покривът се окаже доста обширен в проекта, трябва незабавно да се вземе предвид, че е необходим достатъчно остър ъгъл на наклон за ефективно отвеждане на валежите. Също така, по време на инсталационния процес, може да възникнат трудности с осигуряването на топлоизолация..

Сред основните предимства на скатен покрив трябва да бъдат посочени следните позиции:

– Покривът ще създаде оригинално пространство за дизайнерски удоволствия на тавана вътре в сградата;

– Малка маса ви позволява да изберете този тип покрив за къща без фундамент или с неговите леки вариации – винтов или колонен;

– Извършването на ремонтни дейности не предполага особени трудности, тъй като е безопасно да се намирате на върха на конструкцията;

– Инсталацията не изисква високи финансови разходи, сложни изчисления и високи професионални умения от строителя.

Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка

Черен покрив

Познат вариант за всеки, той е често изобразяван в техните рисунки от малки деца. Конструктивно двускатният покрив се състои от рами с еднаква големина, които опират по стените и се срещат една с друга в средата..

Симетрията поражда класическата геометрия на линиите и хармонията на съчетаването на практичност с визуална привлекателност. Пространството под капака образува таванско помещение, където е удобно да се съхраняват нещата и да се монтира вентилационна система. Дизайнът на двускатния покрив осигурява естествена дренажна система за сняг и вода. Изграждането на такава защита от атмосферни влияния е евтино и достатъчно лесно..

Що се отнася до отрицателните аспекти на проекта, степента на наклона на покрива ще зависи от избора на строителен материал. Ъгълът може да бъде най -малко 22 градуса, ако спрете на шисти или керемиди, металната версия на покрива изисква около 14 градуса, а профилираният лист се задължава до 12 градуса.

Ефективна модификация на двускатен покрив – многостепенен, създаващ прекъснати линии. Тя е в състояние да добави оригиналност към архитектурата на къщата, но също така се задължава към точни изчисления и професионален подход..

Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка Черен покрив за частна къща - снимка

Тазобедрен покрив

Тазобедреният покрив е по същество тавански покрив, на който фронтовете заместват триъгълните рампи (ханша). Такова устройство прави конструкцията много устойчива на силни ветрове и обилни валежи и, което е важно, добавя оригиналност към архитектурната идея..

Твърдостта на конструкцията позволява тя практически да не се променя с течение на времето, както и да създава надвеси от всяка страна на нея, като допълнително предпазва от неблагоприятни атмосферни условия. Съществуват и разновидности на тазобедрен покрив – полубедра и тазобедрен покрив. Склоновете на последния са свързани в една точка, той е идеален за квадратни и правоъгълни сгради..

Някои от трудностите, с които може да се сблъскате:

– Сложността на покрива предполага старателни изчисления и измервания, дълъг и труден монтаж;

– Висока цена;

– Таванското пространство е малко и следователно не винаги е подходящо за създаване на таванско помещение;

– В случай на таванско пространство, прозорците му ще взаимодействат директно с валежите, което може да доведе до изтичане на влага вътре. Този проблем може да бъде изравнен чрез покриване на отворите преди дъжда, но това не винаги е удобно.

Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка Танцов покрив за частна къща - снимка

Многоскатен покрив

Изграден е под формата на набор от многоъгълници, които комбинират няколко фронтонни части. Това създава нетривиален и атрактивен покрив. Покривът е доста сложен в дизайна и изпълнението си..

Сградата за монтиране на този плот трябва да има многоетажна или квадратна форма. Покривът с много фронтони завършва къщи със сложни оформления, включително наличието на таванско помещение.

Основните предимства са следните свойства:

– здравина и издръжливост. Рафтовата система е перфектно балансирана, което ви позволява да носите тежки товари;

– Възможност за организиране на свободно пространство или таванско помещение;

– Хубав и интересен външен вид заедно с практичност. Острите наклони на склоновете свеждат до минимум влиянието на външната среда, водата и снегът не застояват върху покривната повърхност.

Като цяло недостатъците са, че строителството ще изисква сериозен професионален опит, отделно внимание към детайлите, както и сериозни финансови разходи за материали..

Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка Покрив с много фронтони за частна къща - снимка

Покривен материал

След като изберете подходяща конструкция за бъдещия си покрив, трябва да вземете решение за материалите, които ще формират неговата основа. Сред широкия избор, който предлага съвременният строителен пазар, събрахме най -популярните от тях:

Керамични керемиди. Материалът се е утвърдил като най -добрия възможен при всякакви климатични условия. Покривът за частна къща от керемиди има красива форма и текстура, надежден е в процеса на използване, не изисква честа поддръжка и е невероятно издръжлив. Ако покривът е положен с високо качество, тогава експлоатационният живот може да бъде повече от сто години..

Порестата глина намалява топлопроводимостта, но именно това свойство може да доведе до абсорбиране на вода, която при замръзване ще я унищожи. За да избегнете подобни проблеми, покрийте керамичния покрив с глазура, така че показателите за качество няма да намалят дори при най -тежките климатични условия..

Метални керемиди – Това е един от най-модерните варианти за облицовка на покрива с наклон 12-15 градуса. Красивата имитация на глинен аналог е надеждна и устойчива на износване, не се страхува от сняг или слънчева светлина и затова е изключително популярна.

Метален велпапе също доста често срещан материал за покривни работи. Богатата цветова палитра ще придаде на вашия дом елегантен и атрактивен вид. Характеристиките на качеството, функционалността, както и ниските цени позволяват използването на материала за различни довършителни работи: облицовка на стени, производство на огради и порти. По този начин има добра възможност за реализиране на единна архитектурна концепция..

Битумна плоча, известен също като ондулин, е направен от целулозни влакна и импрегниран с битум, смоли, пигменти и минерални добавки. Ондулинът е екологично чист, евтин, практически не абсорбира влагата и е устойчив на основи и киселини. В допълнение, материалът има висока звукоизолация, има широк спектър от цветови вариации и е лесен за инсталиране, а също така може да се използва върху извити повърхности..

В същото време битумното покритие изгаря на слънце и се характеризира с повишена опасност от пожар. Летните жеги и зимните студове затрудняват придвижването по покрива. Но ще бъде честно да се каже, че много от най -качествените модификации изглаждат или дори напълно неутрализират тези недостатъци..

Накрая изберете листове от закалено стъкло или прозорци с двоен стъклопакет за производство на отделна част от покрива. Например навес над веранда, оранжерия или дори кухня или хол. Идеята със сигурност е интересна, тъй като покритието ще се превърне в истински акцент и ще украси както екстериора на къщата, така и, разбира се, пространството под покрива. Стъклото издържа на големи натоварвания от влага, сняг и вятър.

Обобщавайки, отбелязваме, че при избора на строителен материал човек трябва да се ръководи от просто правило: колкото по -здрав е покривът, толкова по -малък е наклонът на наклона. Този подход ще осигури дълъг експлоатационен период на конструкцията, както и минимално въздействие от неблагоприятните метеорологични условия..

Материал за покрива на частна къща - снимка Материал за покрива на частна къща - снимка Материал за покрива на частна къща - снимка Материал за покрива на частна къща - снимка Материал за покрива на частна къща - снимка

Thanks! You've already liked this