Направи си сам фалшкамин (75 снимки): красиви идеи

Направи си сам фалшкамин (75 снимки): красиви идеи

Камина в интериора е в състояние да създаде уникален домашен уют, да изпълни околната среда с топлина и уважение. Но какво да направите, ако средствата за закупуване на такава желана мебел силно липсват? На помощ ще дойде фалшива камина, която лесно можете да изградите със собствените си ръце. Разбира се, няма да работи за създаване на допълнително отопление с негова помощ, но можете да украсите адекватно интериора на всяко жилищно пространство. В нашата статия ще разгледаме различни опции как да направите имитация на камина със собствените си ръце, а фотогалерията ще демонстрира най -добрите произведения на домашните майстори..

Материали за създаване на фалшива камина

За да направите фалшива камина със собствените си ръце, няма да е необходимо да купувате скъпи материали – това е друго съществено предимство от нея..

Най -често за основата се използват ненужни картонени кутии, шперплат, гипсокартон. Също така в процеса ще ви трябват работни инструменти: рулетка или сантиметър, лента, електрическа лента, молив или маркер, лепило (суперлепило или дърводелство), бои, четки. Ако искате да направите имитацията на камината по -правдоподобна, можете да закупите довършителен материал, имитиращ тухлена зидария (например обемни тапети), или да изрежете отделно „тухлите“ от пяната, като ги боядисате в желания цвят.

В специализирани магазини за хардуер можете да закупите части от полиуретанова пяна, които имитират мазилки, колони и допълват дизайна на камината с тях. Във всеки случай, преди да започнете работа, е необходимо да начертаете предварителна скица на желания интериор, да направите необходимите измервания и изчисления.

Falshkamin направи си сам - Материали Falshkamin направи си сам - Материали

Видове фалшиви камини

Фалшивите камини, както и естествените, са разделени на няколко типа. Най-простият вариант за самостоятелно производство е стенната конструкция, когато един от панелите е в непосредствена близост до стената на стаята. В този случай трябва предварително да определите стаята и територията, където ще бъде инсталирана камината, да изчислите наличието на свободна междина по стената.

Изграждането на ъглови камини е малко по -трудно, тъй като трябва да се потърсите с дизайна на завоите. Предимството на такива конструкции обаче е неоспоримо – ъглите често остават свободни в стаите и като поставите камина в една от тях, можете значително да спестите място в стаята, особено ако има малка площ.

Ако в оформлението на помещението има малка ниша, кухината му може да се превърне в луксозно огнище с трупи, а по периметъра да се направи рамка. В този случай ще получим вградена камина, чието сглобяване няма да отнеме много време..

Друг вид камини са островните. Вече от името става ясно, че той не приляга към стените, а се намира в центъра на стаята. В този случай, когато изграждате фалшива камина, ще трябва да се погрижите за висококачествената й декорация от всички страни. Рамката е оформена от дърво или гипсокартон, които осигуряват добра стабилност. Този дизайн може да създаде страхотен акцент в интериора и да се превърне в център на зоната за отдих..

Falshkamin направи си сам - Видове Falshkamin направи си сам - Видове

Производство на рамка от фалшкамин

Има много материали, от които можете да направите основната кутия на фалшива камина, като картон, шперплат, полистирол, гипсокартон, дърво и пр. Изборът зависи от наличието на суровини и определени умения за боравене с него. Основното при изграждането на конструкцията са правилните изчисления и надеждността на закрепванията на всички части, така че фалшивата камина да издържи възможно най -дълго, без да губи първоначалната си форма.

От голяма опаковъчна кутия

Най -лесният начин да сглобите рамка за камина е да използвате картонена кутия. Ако ви е останал голям пакет от закупен телевизор, хладилник или друго габаритно оборудване, той ще се превърне в най -добрия материал. Сега трябва да решите кой модел да изберете – фалшива камина от кутия може да бъде правоъгълна или ъглова. Правоъгълна стена може да бъде направена по два начина. Първият – на една от големите равнини на кутията, направете напречно сечение с височина на бъдещото огнище, след това от него два еднакви разреза в двете посоки. По този начин получаваме един вид врати, всяка от които трябва да бъде увита навътре, образувайки две гънки. Крайните секции са залепени към задната част на кутията.

Вторият вариант включва формирането на рамка на фалшкамин по метода на сглобяване. На снимката виждаме, че първо централната част и страничните колони са оформени отделно, а след това всички елементи са залепени заедно с лепяща лента. Готовата рамка трябва да бъде грундирана и боядисана. Ако резултатът е доста стабилна основа, можете да добавите рафт от шперплат или лист картон, сгънат на няколко слоя отгоре..

Чрез сгъване на кутията можете съответно да направите компактна ъглова камина. Като се има предвид, че тя е много по -стабилна от линейна, можете да оборудвате платформата отгоре, като поставите върху нея декоративни дрънкулки, снимки, свещник..

Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От голяма опаковъчна кутия Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От голяма опаковъчна кутия Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От голяма опаковъчна кутия Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От голяма опаковъчна кутия

От картонени кутии

Можете също така да сглобите конструкция от малки картонени кутии. Този процес ще отнеме повече време, защото основната задача ще бъде създаването на надеждна привързаност един към друг. При такава работа е препоръчително да използвате скоч, с който конструкцията ще бъде фиксирана. Необходимо е да изберете кутии със същия размер, така че фалшивата камина да се окаже идеално равна. Първо, трябва да залепите здраво капаците на кутиите, така че да не се отварят. След това изложете детайлите на пода с буквата “P” и пристъпете към фиксиране на конструкцията с лента или електрическа лента. Веднага отбелязваме, че не трябва да се опитвате да изградите дълга конструкция, тъй като централната й част ще започне да се отпуска с течение на времето. Когато рамката е готова, започваме да декорираме.

Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От картонени кутии Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От картонени кутии Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - От картонени кутии

Фалшива камина от полистирол

Пенопластът е лек, достъпен и ковък материал, който често се използва от домашните майстори за създаване на различни мебели. В допълнение, цената на полистиролните листове е ниска, така че не е необходим голям бюджет..

За да направите фалшива камина, или по -скоро нейната кутия от пяна, трябва да вземете нож и пистолет за лепило. Като начало правим скица на хартия с всички съответни изчисления и решаваме конфигурацията – това ще бъде ъглова или линейна фалшива камина. След това прехвърляме размерите към плочите от пяна. Изрязваме опорната основа, предния екран, огнището, горната част и отстрани. Когато всички части са готови, пристъпваме към монтажа, залепвайки компонентите в една структура. За надеждност можете допълнително да използвате лента или да отрежете ставите с клечки за зъби. Това ще бъде последвано от строителна замазка и декорация.

Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол Изработване на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - фалшива камина от полистирол

Фалшкамен от гипсокартон

Работата с гипсокартон ще изисква повече време и усилия и не можете без финансови разходи, но безспорното предимство на продуктите, изработени от този материал, е тяхната здравина и издръжливост. Сглобяването на фалшивата камина включва подреждането на метална рамка, към която ще бъдат прикрепени панелите от гипсокартон. За работа ще ви трябват по-сериозни инструменти, като мелница, отвертка, мозайката, самонарезни винтове, дюбели, рулетка и т.н. За да оборудвате рамката, трябва да закупите метални профили с водачи.

Преди започване на работа трябва да се изготви чертеж, според който конструкцията ще бъде сглобена. На стената е необходимо да се отбележат контурите, като се посочи мястото на огнището. Закрепваме профилите по очертаните линии, образувайки задната стена на камината. След това се придвижваме напред, сгъвайки горивната камера, предната част. Когато металната рамка е напълно сглобена, пристъпваме към обшиването й с листове от гипсокартон, нарязани на размер (с помощта на самонарезни винтове). Последният етап е обработката на шевове и канали в близост до капачките с шпакловка.

Изработка на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - Фалшива камина от гипсокартон Изработка на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - Фалшива камина от гипсокартон Изработка на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - Фалшива камина от гипсокартон Изработка на рамка от фалшива камина със собствените си ръце - Фалшива камина от гипсокартон

Как да подредим огнище на фалшкамин

Камината за фалшкамин може да бъде проектирана по различни начини. Някои хора обичат да създават декорации тук, запълвайки пространството с елови клони, камъни, шишарки или истински трупи. Можете да запълните пространството на огнището с големи красиви свещи и да поставите стар свещник на рафта на камината.

Ако искате фалшивата камина да изглежда възможно най -правдоподобно, боядисайте стените на горивната камера в черно, внимателно поставете трупите, под които можете да скриете гирлянда, опакован в бутилка. По -добре е да изберете контейнер с матирано стъкло – когато гирляндата се включи, огнището ще излъчва приятна разсеяна светлина. Не можете да бъдете мързеливи, направете жлебове точно в трупите и опаковайте крушки от гирлянди там. По -голям ефект от дълбочината на горивната камера ще се окаже, ако залепите задната стена на камината с огледала.

Фалшкамин го направи сам - Как да подредим огнище Фалшкамин го направи сам - Как да подредим огнище Фалшкамин го направи сам - Как да подредим огнище

Декор на фалшива камина

В нашата статия разгледахме как можете да направите изкуствена камина, а сега нека поговорим как да я украсим. Има много опции, като най -простият е залепването с винилови тапети, имитиращи тухла или камък. Могат да се закупят по -скъпи материали, като обемни тапети или пластмасови панели с зидария. Ако сте готови да работите усилено, можете сами да направите такъв декор: трябва да залепите структурата със светлокафява хартия и след това да нанесете модел от тухли с помощта на правоъгълна гъба с червена боя.

Кутията с фалшкамин може да бъде обработена с гипс и просто боядисана. Елементи от пластмаса или полиуретан под формата на корнизи, колони ще се превърнат в отлична декорация.

В навечерието на новогодишните тържества не по -малко внимание се отделя на декорирането на камината, отколкото дървото и останалата част от интериора. Тук висят ботуши за подаръци от Дядо Коледа, всякакви гирлянди, подреждат елегантни свещи, новогодишни играчки. По време на зимните празници домакинствата и приятелите често се събират тук, за да изпият чаша чай или чаша шампанско, да си подарят подаръци и просто да се любуват на такава великолепна, топла, тържествено облечена мебел..

Фалшкамен го направи сам - Декор Фалшкамен го направи сам - Декор

Falshkamin направи си сам – идеи за снимки

Красиво декорирана камина в интериора винаги изглежда богата и оригинална. Тя може да се превърне в достойна вътрешна украса, място за почивка и събирания със семейството, приятелите, а по празниците може да служи като подиум за поставяне на подаръци. Ръчно изработен, той ще донесе не само радост на собствениците, но и гордост от отличния резултат от творческата работа. Допълнителна фотогалерия ще демонстрира различни опции за домашни фалшиви камини с примери за тяхната декорация и поставяне в интериора. Приятно гледане!

Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки Falshkamin направи си сам - идеи за снимки

Thanks! You've already liked this