Комбиниране на тапети в интериора: 60 ​​идеи (снимка)

Комбиниране на тапети в интериора: 60 ​​идеи (снимка)

Изборът на стенни покрития винаги е бил трудна задача. Тапетът помага напълно да въплъти желания стил в дизайна или да се превърне в хармоничен фон за красива композиция. Комбинирането на тапети в интериора е комбинация от различни шарки, цветове, текстури. Експерти от цял ​​свят използват такъв оригинален подход не само поради естетическия му вид, но и за да скрият дребните несъвършенства на помещението, визуално да разширят / стеснят пространството, да коригират геометрията, да разделят помещението на две отделни зони, използвайки контрастни зониране. В нашата статия ще разгледаме най -подходящите и креативни идеи за декориране на различни стаи с помощта на комбиниран тапет..

Опции за комбиниране на тапети

Въпреки факта, че същността на тази необичайна техника е напълно ясна, трябва да знаете правилните опции, тайни и оптимални комбинации от тапети, които могат перфектно да се впишат във вашия интериор..

Вертикално комбиниране

Тази опция за стенен дизайн е чудесна за коригиране на ниски тавани и тъмни ъгли на стаята. Комбинацията от вертикални ивици с различни нюанси от един и същи цвят (синьо и тъмно синьо) или текстури (лъскави и матови) помага да се направи стаята по -просторна и светла. Големи и малки ивици, тъмни или светли, също могат да се редуват. Днес вертикалната комбинация също ви позволява да се отдалечите от строгия ред и да използвате вертикални фрагменти на плътен фон. Вертикалната комбинация от тапети ще допълни дизайна на стаята в такива стилове: класика, хай-тек, гръндж, таванско помещение.

Вертикална комбинация от тапети в интериора Вертикална комбинация от тапети в интериора

Хоризонтална комбинация

Този тип декорация на стаята включва комбинация от два вида решетки (с различни текстури) и създаването на панели. Хоризонталните ивици могат да се комбинират с пластмасови / дървени греди или други видове довършителни материали (например декоративна мазилка). За да изглежда дизайнът елегантен, препоръчително е да украсите долната част на стената с тапицерия или тапет, които могат да я имитират, а горната част да украсите с нетъкан стенно покритие..

Хоризонтална комбинация от тапети в интериора

Комбиниране на тапети с различни орнаменти

Използването на големи и малки орнаменти може да бъде чудесно практично решение за коригиране на неравни стени. С правилната комбинация можете лесно да изберете една фокусна точка в стаята (легло, кът за гости, работна зона в кухнята). За тази цел са подходящи следните опции: стилен орнамент от дамаска, малки зигзагове, геометрични форми, флорални щампи, преплетени линии. Не забравяйте за играта на два цвята – по -ярък и по -неутрален. Тази опция за дизайн ще изглежда страхотно в стиловите посоки на арт деко, модерно, еклектика, поп арт.

Комбиниране на тапети с различни орнаменти Комбиниране на тапети с различни орнаменти

Комбинация с фототапет

Добра идея за тези, които искат красиво и сбито да поставят необходимите акценти в стаята. Стена с 3D модел на природата ще изглежда добре на зелен фон, фототапет с гладка текстура ще бъде компетентно решение за демократична класическа стая, стил на таванско помещение ще бъде украсен с релефна повърхност с имитация на мазилка. При избора на този вид стенно покритие трябва да се помни, че комбинацията от два вида тапети трябва да хармонира помежду си, а не да се откроява от общия фон..

Комбинация с фототапет

Комбинация с вложки за тапети

Решението за трансформиране на всяка стая за секунди. Специалните вложки могат да бъдат рамкирани с формовани части (формоване) или пластмасови ленти. Най-добре е да ги комбинирате с текстурирани и плътни тапети (нетъкани, акрилни, копринени или сложни шарки). Този вид интериорен дизайн ще изглежда наистина луксозен..

Комбинация с вложки за тапети Комбинация с вложки за тапети

Идеи за комбиниране за различни стаи – снимка

Красивите комбинации от тапети ще изглеждат хармонично във всяка стая. Те ще придадат на една стая необходимата атмосфера на домашен уют, ще превърнат друга стая в място за творчество и работа, ще помогнат на кухнята да се превърне в по -елегантен ъгъл, на банята – дизайнерско творение..

Комбиниране на тапети в спалнята

Стаята за почивка най -често изключва обемисти предмети, както и излишък от аксесоари. Но ако имате желание да украсите спалнята, без да нарушавате атмосферата на спокойствие и спокойствие, тогава са подходящи следните опции: фокусиране върху една тема или подчертаване на вашето творчество / хоби. С по -ярки тапети можете да подчертаете стилно легло, камина или необичайни рафтове и да направите останалата част от фона по -малко закачлива. Акцентът може да бъде стена, успоредна на мястото за спане. Неговият фон ще бъде тапет с любимите ви музикални мотиви, национални нотки или шарки, които могат да подчертаят цялостния дизайн на стаята (имитация на дърво за стила на таванското помещение, флорални орнаменти за Прованс, геометрични шарки за класика, ярки ретро картини за поп арт ).

Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка Комбиниране на тапети в спалнята - снимка

Комбиниране на тапети в хола

Стая за интимни събирания с любими хора може да зарадва гостите ви с правилната комбинация от тапети. Отличният вкус може да бъде подчертан от следните комбинации: ивици и монотонност, флорални шарки и малки точки, геометрични сложни орнаменти и плътни текстури на тапети, клетъчни мотиви и графики, фрески и монотонност, дамаска на бял фон, вертикални и хоризонтални ивици. Такива дизайнерски техники могат да превърнат всекидневната в истинско произведение на изкуството. Ако искате да запазите целостта на пространството, комбинацията трябва да варира в един или два подобни нюанса, ако целта ви е контрастно зониране, тогава трябва да обърнете внимание на различни цветови комбинации (синьо и прасковено, бяло и черно, кафе и лимон ).

Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка Комбиниране на тапети в хола - снимка

Комбиниране на тапети в детската стая

Стенното покритие на детската стая трябва да съответства на настроението и характера на детето, неговите вкусове и интереси. Въз основа на това можете да направите избор в полза на вертикална, хоризонтална или друг вид комбинация. Най -често за детска стая се използва пачуърк дизайн. Това е сложна техника на парчета от различни тапети, която с леко хаотичния си и пъстър вид може да успокои всяко дете. Различни текстури, рисунки и орнаменти ще придадат на стаята специално весело настроение, което е необходимо за психологическото здраве на децата..

Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка Комбиниране на тапети в детската стая - снимка

Комбиниране на тапети в банята

За такова уединено и интимно място най -оптималното би било да се използват два вида покрития: тапети и дърво, тапети и камък, тапети и декоративна мазилка. Ако не е възможно да приложите този план, вместо истински довършителен материал, можете да използвате стенен фон с имитация на всички необходими детайли. Твърдият винил е най -подходящ за тези цели. Той не само има красив външен вид, но и отговаря на основните критерии за тапети в банята: издръжливост, херметичност, лесна поносимост към различни температури..

Комбиниране на тапети в банята - снимка Комбиниране на тапети в банята - снимка Комбиниране на тапети в банята - снимка Комбиниране на тапети в банята - снимка Комбиниране на тапети в банята - снимка

Комбиниране на тапети в коридора

Дори и най -незабележимият и малък коридор може да изглежда стилно и уютно. За да направите това, достатъчно е да наблюдавате желания баланс на цветове или текстури. Например, дълъг и тесен коридор може да стане по -просторен, ако страничните стени са покрити със светли тапети, а крайните стени са тъмни. Също така, всички нередности могат да бъдат скрити с помощта на многоцветна пачуърк комбинация с обикновени обикновени тапети или разпръснати с големи орнаменти с къдрици (ако коридорът е достатъчно просторен).

Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка Комбиниране на тапети в коридора - снимка