9 идеи за декорация на стени „Направи си сам“

9 идеи за декорация на стени „Направи си сам“

Процесът на декорация е последният етап от интериорната декорация. След свършената работа декорирането е невероятно приятно. Създаването на красива обстановка сама по себе си носи специално удовлетворение. Ако имате свободно време и искате да внедрите оригинален дизайн, тогава не се колебайте да се захванете с творчество. Подготвили сме за вас селекция от модерни идеи за декорация на стени „Направи си сам“, които ще ви помогнат да преобразите пространството просто и креативно.!

1. Акварел

Ако търсите ненатрапчиви и леки мотиви за интериора, тогава акварелният модел ще се справи перфектно с тази задача. Прозрачните петна ще запълнят пространството с фин и прост изящен вид.

За да приложите деликатен орнамент, изберете акцентен участък от една стена. Например, до леглото в спалнята, дивана в хола или близо до работната зона. Бели тапети, боя и мазилка са идеални като платно за вашето изображение..

Техниката не предизвиква особени трудности. Отличен ефект носят абстракциите под формата на ивици или пръски. Вземете заглушен нюанс на гваш, добре разреден с вода, начертайте линия отдолу и размажете границите й с вода и така нататък с всеки следващ ред. Фиксирайте резултата с безцветен лак. Така ще получите атрактивни петна, които изпълват стаята с динамика, но в същото време нежност..

Декор за стени „Направи си сам“ - Акварел Декор за стени „Направи си сам“ - Акварел Декор за стени „Направи си сам“ - Акварел Декор за стени „Направи си сам“ - Акварел

2. Гирлянди

Гирляндите са незаменим атрибут на новогодишната украса. В същото време това е най -универсалният тип празничен антураж. Уютните светлини могат да бъдат окачени през всеки сезон, но е особено важно да се използват през студена есен и зима, когато естествената светлина става изключително малка..

Има много възможности за декориране на стени с гирлянди:

– Не е необходимо да закачате голям брой от тези елементи – дори една блестяща нишка, прикрепена към стената, ще внесе мистериозна магия в атмосферата. От друга страна, можете да окачите много продукти наведнъж на една стена. Осветлението изглежда много привлекателно на бял и тухлен фон в скандинавски и тавански интериори..

– Можете да рамкирате вратата с гирлянд. В тъмна нощ светлината ще ви помогне лесно да се ориентирате в стаята.

– Запалете огледалото. Отражението в него изглежда просто страхотно, уверете се в това, когато работите върху изображението си..

– Малките светлини са невероятно хармонични на прозорците. Вземете падащо меню или модификации на мрежа.

– Създайте импровизирана фотогалерия. Много е просто – поставете гирлянд във формата на змия и прикрепете снимка към него. В резултат на това ще получите напомняния за топлите моменти в живота си с филтър за мека светлина..

– Съвременните производители предлагат гирлянди с микролампи – не забравяйте да използвате тази възможност. Те са евтини, но много красиви. Повечето от тях работят на батерии, което е доста удобно. Можете да ги поставите в кутии, бутилки, чаши, фенери по рафтовете – комфорт и добро настроение са ви осигурени!

Направи си сам декорация на стени - Гирлянди Направи си сам декорация на стени - Гирлянди Направи си сам декорация на стени - Гирлянди Направи си сам декорация на стени - Гирлянди

3. Дървесина

Дървените разфасовки не са много популярни в момента. Следователно, украсявайки пространството с този декоративен елемент, можете да получите доста уникален дизайн. В допълнение, такъв ход отговаря на модните тенденции по отношение на естествеността и естествеността..

По правило панелите се правят ръчно. Запасете се с подходящите материали и проявете креативност. Видял дървото на тънки дискове. Всеки от тях може да е различен от другия, няма нищо лошо в това. Отървете се от дебелата кора, но оставете тънката по -добре. За да не може някой от домакинството или гостите да „спечели“ отломка, смилайте решетките. Специални решения ще предпазят от неканени посетители под формата на насекоми. Накрая покрийте дървото с лак или боя.

Между другото, многоцветната картина оставя приятно впечатление. Ако обаче се спрете на този метод, тогава имайте предвид, че трябва да се ограничите до малък брой детайли, за да не се пулсират в очите и да не бъдат натрапчиви. Друг начин е да окачите получените части заедно и да ги окачите на дълъг клон. Който и метод да изберете, дървото ще изглежда абсолютно страхотно..

Декор за стени „Направи си сам“ - дърво Декор за стени „Направи си сам“ - дърво Декор за стени „Направи си сам“ - дърво

4. Огледала

Отличен спътник в създаването на свеж и лек външен вид на стаята. Мнозина са запознати с благоприятната способност на огледалата да разширяват пространството, но все още не са се възползвали от това. Те се използват главно в коридори и бани за чисто практически цели. И напълно напразно! Декоративният потенциал на тези повърхности е огромен:

– Увеличаване на светлината поради отражението на потоци от осветителни тела;

– Разнообразие от размери и конфигурации- огромни продукти от стена до стена, кръгли огледала за стимпанк или счупени многоъгълници ще се превърнат в акцент във всеки интериор;

– Много вариации на рамкиране. Рамките под формата на слънчеви лъчи са особено актуални, може би скоро ще украсят стаята ви;

– Приемете няколко огледала- три средни обекта или 10-12 малки квадратчета образуват хармонична композиция.

Декор за стени „Направи си сам“ - Огледала Декор за стени „Направи си сам“ - Огледала Декор за стени „Направи си сам“ - Огледала Декор за стени „Направи си сам“ - Огледала Декор за стени „Направи си сам“ - Огледала

5. Тапети с тебешир

Името говори само за себе си – оригиналният вид покритие ви позволява да рисувате директно върху стената. Това е истинска находка за родители на млади художници.

Тапетите с тебешир отварят съкровище от възможности за творчество. Напишете мотивиращи фрази, които ще ви помогнат да поддържате правилното мислене и душевно състояние. Създавайте тематични изображения в кухнята: рисувайте храна или окачвайте бутилки с вино и подписвайте всеки сорт. Измерете височината на най -малките обитатели на къщата, пребройте дните до предстоящите празници, нарисувайте цветя, гирлянди, крушки, стрелки – каквото ви хрумне!

Направи си сам декор за стени - тапети с тебешир Декор за стени „направи си сам“ - тапети с тебешир Декор за стени „направи си сам“ - тапети с тебешир Направи си сам декор за стени - тапети с тебешир Направи си сам декор за стени - тапети с тебешир

6. Оригинални картини

Сред безбройните идеи за декор на стени, винаги можете да се спрете на класическия начин – да закачите красива картина. Но и тук има място за нетривиални ходове.!

Последното десетилетие е белязано от желанието на човека да се обгради с естествени мотиви и тази тенденция продължава да набира скорост. Еко картините, които можете да създадете със собствените си ръце, ще станат знак за вашето участие в това движение. Вземете рамка и, като започнете от нейните размери, изрежете картона с подходящите размери – той ще стане основата за цялата работа. Прикрепете мехура към картона. След това започнете творческия процес: кафе на зърна, мъх, звезден анасон, зърнени храни – вземете любимия си материал и изложете интересен панел.

Опитайте се също да правите картини с помощта на шаблони, конци или текстурирана тъкан под стъкло, резултатът със сигурност ще ви зарадва. Ако имате високи художествени способности, напишете поредица от модулни картини или голямо произведение в стила на импресионизма. Всички горепосочени елементи на декора изглеждат страхотно на най -светлия или тухлен фон.

Декор за стени „Направи си сам“ - Оригинални картини Декор за стени „Направи си сам“ - Оригинални картини Декор за стени „Направи си сам“ - Оригинални картини Декор за стени „Направи си сам“ - Оригинални картини Декор за стени „Направи си сам“ - Оригинални картини

7. Рафтове

Пример за хармонично съчетание на практичност и естетика. Отворените рафтове не запълват пространството като огромни шкафове и бюфети. В същото време те могат да поставят в себе си доста голям брой елементи..

В хола или спалнята можете да оборудвате импровизирана библиотека. Сложните структури до тавана в светло или богато черно ще се впишат в модерния стил. Между другото, структури с разчупени форми изглеждат много свежи..

В кухнята тази част от интериора ще ви бъде полезна. Вместо затворени слушалки, поставете тук ястия, подправки, бутилки и чаши. Самите рафтове могат да бъдат окачени на въжета, могат да бъдат правоъгълници, шестоъгълници или да повтарят формата на облак – изберете този, който отговаря на вашия дизайн.

Декор за стени „Направи си сам“ - Рафтове Декор за стени „Направи си сам“ - Рафтове Декор за стени „Направи си сам“ - Рафтове Декор за стени „Направи си сам“ - Рафтове Декор за стени „Направи си сам“ - Рафтове

8. Растения

Растенията като част от декора украсяват обстановката, особено на фона на чистите бели стени. Съвременните дизайнери предлагат много начини за вертикално градинарство:

– Една от най -простите конфигурации е дървена стойка, върху която се поставят контейнери с растения;

– За създаване на зелен ъгъл е подходящ и модул, състоящ се от кутии в няколко реда с саксии. Поливането е оборудвано с автоматично, но класическото напояване е напълно възможно;

– Висящите сеялки са подходящи за катерещи растения. Прикрепете пирони към дървен панел, за да подредите цветя в, ​​да речем, чаши или чайници в няколко реда;

– Панелите от ечеверия и аеониум изглеждат прекрасно. Трансплантирайте тези прекрасни цветове в малки саксии или дори цилиндри за подрязване на PVC тръби. Залепете съдовете към дървената кутия. Напълнете празното пространство между контейнерите с мехур или мъх. С тези растения можете да поставите предварително обмислен орнамент;

– Мъхът може да се използва и като независим декоративен елемент. Използвайте пасатор, за да го смесите с вода и гел, за да запазите влагата. Нанесете получената маса с четка върху дървена основа. Пръскайте веднъж седмично;

– В кухнята оборудвайте домашна градина с билки в чекмеджета или малки кофи.

Направи си сам декор за стени - Растения Направи си сам декор за стени - Растения Направи си сам декор за стени - Растения Направи си сам декор за стени - Растения

9. Шаблони

Много е подходящо да украсите монохромна стена с помощта на шаблони, които, между другото, можете да направите сами със собствените си ръце..

Първо вземете решение за изображението. На първо място, имайте предвид, че силуетът му трябва да бъде изключително ясен. Начертайте сами орнамента или намерете подходящ вариант в интернет и отпечатайте. Това могат да бъдат прости триъгълници, пеперуди. За сложни и големи изображения вижте мащабираната мрежа.

Ще имате един вид чернова, която трябва да се дублира върху картон или пластмаса. Чертежът е най -добре изрязан с канцеларски нож с остро острие. Ако в процеса са допуснати малки грешки, не бързайте да изпращате шаблона в кошницата. В някои случаи леки нередности могат да добавят специален чар, например в интериора в селски, скандинавски стил, тавански помещения.

Декор за стени „Направи си сам“ - шаблони Декор за стени „Направи си сам“ - шаблони Декор за стени „Направи си сам“ - шаблони Декор за стени „Направи си сам“ - шаблони Декор за стени „Направи си сам“ - шаблони

Видео: Направи си сам декор за стена

Thanks! You've already liked this