Дневна 17 кв. метра: 65+ снимки на опции за оформление, зониране и внимателен дизайн

Дизайн на малка всекидневна в стила на модернизма

Дизайн на малка всекидневна в стила на модернизма

Подреждането на хола е отговорен процес, защото тази стая може да се счита за сърцето на всеки дом. Всекидневната е многофункционална и какви задачи са възложени на нея зависи от предпочитанията на собствениците. Стаята получи името си поради факта, че първоначално е действала като удобно място за приемане на гости. Трябва да има най -удобното и уютно място както за гостите на къщата, така и за останалата част от цялото семейство..

Голият бетон в интериора изглежда много стилен

Голият бетон в интериора изглежда много стилен

Оформление

Характеристиките на оформлението на тази част от къщата зависят от нейния размер и функционалност. Помислете за подреждането на хола, като използвате примера за стая от 17 кв. м. Това е среден размер и в такава зона можете успешно да поставите всичко необходимо.

Мецанинът ще служи като отличен начин за съхранение на нещата.

Мецанинът ще служи като чудесно място за съхранение на неща

Дизайн на хол в бежови цветове

Дизайн на хол в бежови цветове

По правило такова пространство е оборудвано с мека мебел, която може да бъде разнообразие от слушалки или техните отделни елементи. В продължение на няколко десетилетия комплектите, състоящи се от диван и два фотьойла, са най -популярни. Можете да допълвате тази композиция с масичка за кафе..

На бележка! Не по -малко популярни са ъглови дивани, които принадлежат към трансформиращи се мебели. Можете също така да използвате диван и други видове мека мебел по ваша преценка.

Освен това телевизорът обикновено се поставя в хола. За инсталирането му може да се закупи отделен шкаф. Но най -често се използва ниша в стенен шкаф, където можете да поставите други видове оборудване, както и книги, съдове и т.н..

четиринадесет

Както бе споменато по -горе, би било препоръчително да поставите масичка за кафе в хола. Този тип мебели могат да се използват за семеен чай, настолни игри в приятелска компания и т.н. – неговата функционалност зависи от предпочитанията на членовете на семейството. За производството на масички за кафе се използват различни материали:

 1. ПДЧ;
 2. дърво;
 3. стъклена чаша;
 4. алтернативни материали.

Яркият текстил ще направи интериора по -контрастен

Яркият текстил ще направи интериора по -контрастен

Стъклени мебели няма визуално да затрупат пространството

Стъклени мебели няма визуално да затрупат пространството

Тази стая може да служи като трапезария по празници и тържествени дни. За тези цели е подходящо да закупите подходящ комплект, състоящ се от маса за хранене и столове. Техният дизайн, форма и размер зависят от общия стил на помещението, както и от броя на членовете на семейството..

Зониране

Поради факта, че стаята е многофункционална, е важно правилно да зонирате нейното пространство. Тя трябва да се състои от няколко части:

 • трапезария;
 • за релаксация;
 • за съхранение на вещи.

Големите прозорци ще направят стаята много по -светла

Големите прозорци ще направят стаята много по -светла

Съчетаване на хол и балкон

Съчетаване на хол и балкон

Те трябва да бъдат разделени по такъв начин, че всяка зона да се откроява и в същото време да създава хармонична картина като цяло. На първо място, трябва правилно да подредите интериорните предмети и да ги поставите така, че да не ограничават движението из стаята..

Зоната за отдих разполага с мека мебел, чиито видове бяха споменати по -горе. В допълнение към вече споменатите елементи, можете да използвате различни пуфове и малки столове. По правило диванът, който се намира в центъра на композицията, е инсталиран срещу телевизора, което ще направи възможно организирането на семейно гледане на филми и телевизионни предавания. Самият телевизор се намира в зоната за съхранение. Какви елементи могат да се използват за оборудването му, вече казахме.

Съвет! Ако планирате да инсталирате слушалки за подреждане на трапезария, по -добре е тя да се намира далеч от предишните две части на стаята..

четиринадесет

Можете да разделите стаята на зони, като маркирате всяка, по следните начини:

 1. Визуализация – използването на различни интериорни елементи и елементи на декора.
 2. Осветление – използвайте различни видове осветителни тела за всяка част.
 3. Цветова схема – предвижда боядисване на повърхности и материали с различни цветове.

Използването на няколко техники едновременно изглежда впечатляващо. Нека разгледаме по -отблизо как да направите това..

Дворец за декориране на трапезарията

Дворец за декориране на трапезарията

Декор на стени семейни снимки

Декор на стени семейни снимки

Когато оцветявате стая, можете да изберете няколко нюанса, но в същото време те трябва да се съчетават добре. Ако разделите и трите зони на стаята, можете да използвате цветова схема или да ги съчетаете по ваш вкус. Ансамбъл от зелени, сини и прасковени цветове или по -дръзка комбинация от бежово, зелено и кафяво изглежда ефектно.

При създаването на осветителна система се използват няколко вида осветителни тела, които трябва да се поберат в един стил:

 • голям таван и няколко малки с независими ключове;
 • полилей и бра.

Съвет! Подовата лампа изглежда страхотно в тази стая, тъй като може да се използва за създаване на специална атмосфера. Обикновено се намира в зона за отдих. Този тип осветителни тела принадлежат към общото осветление..

Стилна подова лампа близо до дивана

Стилна подова лампа близо до дивана

Зониране с подсветка

Зониране с подсветка

Ефектът на визуализация се създава дори без ваше участие. Просто всяко пространство използва свой собствен тип мебели, които се различават по форма и материали. Но можете да постигнете по -голям ефект, като използвате отделни килими за всяка зона..

Съвет! За зониране на хола си струва да използвате прегради и завеси. Особеността на тази стая е, че пространството трябва да е отворено и всички части трябва да бъдат визуално видими..

Разделяне на зони с осветление и обзавеждане

Разделяне на зони с осветление и обзавеждане

Дизайн

За да се чувстват всички членове на семейството и гостите, всекидневната трябва да е уютна и комфортна. И за това трябва да изберете правилния дизайн за стаята. Разбира се, това зависи от вашите лични предпочитания. Нека разгледаме някои примери за съществуващи стилове.

Дизайн на хол в скандинавски стил

Дизайн на хол в скандинавски стил

 1. Най -често срещаният днес е модерен. Характеризира се с минимализъм, поради което пространството не трябва да бъде претрупано. За подреждането се използват прави дивани, малки стойки за телевизор.
 2. Не по -малко популярен е стилът висока технология. Отличава се с използването на светли цветове за повърхностни и мебелни облицовки. Насърчава се използването на стъклени интериорни и декоративни елементи..
 3. Ако използвате интериорни предмети и декорация на стени от естествени материали и прилагате по -спокойни тонове, тогава холът ви е декориран в стила страна.

15

Използването на сувенири, картини, фотографии и други декоративни елементи ще позволи да се подчертаят особеностите на стила. Тази стая е най -подходяща за тяхното настаняване..

Стайните цветя ще направят интериора много по -удобен.

Стайните цветя ще направят интериора много по -удобен.

Популярна техника за подобряване на интериора е озеленяването. Използва се главно в онези апартаменти, чиито собственици обичат стайни цветя..

Съвет! Но дори и да нямате време да се грижите за растенията или наистина не ви харесва, но искате да използвате техниката за озеленяване, можете да закупите непретенциозни растения като драцена, сортове палмови дървета, фикуси и други. Те ще бъдат истинско допълнение към композицията, особено ако тя е създадена в стил кънтри..

Изход

Всекидневната е стая, която обединява семейни и приятелски компании. С правилния подход можете да създадете в него всички условия пространството да стане уютно, удобно и многофункционално. Това ще ви позволи да прекарвате празнични празници заедно, да организирате прожекции на семейни филми или просто да се насладите на приятелски събирания..

Ъглов диван ще бъде отлична граница между две зони.

Ъглов диван ще бъде отлична граница между две зони.

За да започнете с подреждането, трябва да вземете решение за стила и след това да изберете всички необходими елементи. Основните компоненти на хола са кът за сядане, място за съхранение и по желание трапезарията на стаята..

Thanks! You've already liked this