Високотехнологичен стил в интериора (125+ снимки): Всички нюанси, които са скрити от невнимателен вид. Красиви декорации

Високотехнологичен стил в интериора

Високотехнологичните интериори са популярни по единствената причина – ние сме без технологии, като без ръце. Това е цяла философия за използване на най -новите постижения в опит да опростите живота си. Вижте снимка на високотехнологичния интериор, за да се въоръжите с правилните идеи.

Вероятно сте се сблъсквали с високотехнологичен интериорен дизайн в модерните тоалетни, кухни, ресторанти от висок клас в града и сте започнали да мислите за добавяне на стил към вашия Къща? Докато проектите в областта на високите технологии често се използват за планиране на публичен интериор, те могат да бъдат подходящи за апартаменти и къщи. Но от какво се състои стилът на интериорния дизайн на High Tech??

Високотехнологичният интериорен дизайн подхожда на тези, които обичат да бъдат заобиколени от метал, пластмаса и високи технологии. Стилът има тенденция да се фокусира върху форми, а не върху цветови схеми. Всичко трябва да е гладко и лъскаво. Високотехнологичният интериорен дизайн е забележимо неудобен, ако по време на неговото изпълнение се допускат грешки.

Концепция за стил

Високотехнологичен стил в интериора

Високотехнологичен стил в интериора

Ако искаме да посочим най-модерния стил на интериорен дизайн, това ще бъде високотехнологичен стил.. Характерното му свойство е, че всички елементи тук служат за определена цел.. Съществува връзка с индустриалния стил, за да се внесат характерни специфики, сред които е липсата на декорация..

Липсата му се компенсира от:

 • лъскаво стъкло;
 • хром;
 • метални повърхности.

Акцентът на дизайна са отворените структури, използващи:

 • метал;
 • стъклена чаша;
 • бетон.

Съответното дизайнерско решение за големи помещения е разделянето на функционални зони с помощта на стъкло или плъзгане врати.

Характерното свойство на стила е, че всички елементи тук служат за определена цел.

Характерното свойство на стила е, че всички елементи тук служат за определена цел.

Този стил възникна от факта, че се отнася до промишлени обекти и образа, който създава, използва и интегрира наличната функционалност на съставните елементи. Във високотехнологичната среда е обичайно да има по-отворена връзка със структурата, която става част от крайния визуален резултат..

Високотехнологичният интериорен дизайн играе с естетически оригинален потенциал:

 • тръби;
 • клапани;
 • асансьори;
 • греди;
 • въздуховоди.

Този стил също поставя голям акцент върху материали като:

 • стъклена чаша;
 • пластмаса;
 • метал.

А по отношение на хроматизма, той показва палитра от сребрист металик, черно и бяло.

Ефективността е едно от основните понятия, които могат да се използват за определяне на високотехнологични интериори, а най-добрите стилови асоциации се основават на индустриални, минималистични подходи..

Във високотехнологичните интериори красотата и естетиката са свързани с функционалност и практичност.. В същото време откритостта също е определяща характеристика на такива интериори. Следователно, като следствие от тези характеристики, за да се запазят спецификите на стила, големи пространства, например, трябва да бъдат разделени на функционални области, като се използват:

 • светлинни бариери;
 • стъклени стени;
 • стъклени врати.

В този стил красотата и естетиката са свързани с функционалност и практичност.

В този стил красотата и естетиката са свързани с функционалност и практичност.

Съответните мебели за високотехнологични интериори трябва да се поддържат прости геометрични контури, монохроматични материали, които съответстват на общата палитра на пространството. Модулните мебели също биха били подходящи. Това би увеличило креативността на пространство, което иначе би изглеждало твърде твърдо, твърде напомнящо за страст към иновациите и функционалността..

Идеи за високотехнологичен дизайн на дома

Стилът High Tech се появява за първи път в промишлени съоръжения, където всички елементи са подчинени предимно на определена цел. Следователно високотехнологичният дизайн е не само естетика, но и практичност, където всеки елемент може да бъде полезен, но не за сметка на естетическата стойност за общата тема..

Например в хай-тек кухня технологията е технологично напреднала, модерна и скъпа, тя става част от дизайна, а не просто елемент, който ще се използва по предназначение. Същото важи и за други зони като бани, дневни.

Всеки елемент и обект са внимателно подбрани, за да се съчетаят добре с темата High Tech. От дивана до хладилник, от печка до кранове и дръжки на вратите: всеки елемент е проектиран да изпълнява задачата си по възможно най -добрия начин, без да нарушава визуално цялостния външен вид на помещението.

Високите технологии са не само естетика, но и практичност

Високите технологии са не само естетика, но и практичност

Темата за високите технологии отчита и сложното структуриране на пространството.. Високо проектираните пространства са просторни и имат по -малко безпорядък. Размерите са внимателно подбрани, за да изглеждат стаите големи. Структурната отвореност е това, което прави високотехнологичните проекти популярни в съвременните ресторанти и барове, например. Но това е също толкова вярно за жилищни сгради, където пространството е от не по -малко значение..

Когато попаднете на материали, използвани във високотехнологичните структури, едва ли ще намерите дърво, което е много различно от цялата концепция..

Вместо това се появяват гладки футуристични изкуствени повърхности, както и:

 • стъклена чаша;
 • хром;
 • месинг.

Цветовете, които обикновено се използват в темите на High Tech, са подчертани в това, което се нарича „удебелен“. Сребро, черно в изобилие от бяло. Удебелени цветове като червено и синьо могат да се използват при добавяне на аксесоари или декор, но трябва да се използват умерено.

В такава кухня уредите са технологично напреднали, модерни и скъпи.

В такава кухня уредите са технологично напреднали, модерни и скъпи.

Интериорният дизайн на High Tech има много общо с минималистичния дизайн.

Подобно на минималистичните дизайни, дизайните на High Tech са елегантни, изискани, с минимални декорации, шарки, предотвратяване на бъркотията на всяка цена.

Това означава, че ако обичате този елегантен модерен външен вид и имате бюджет, който да отговаря на вашите вкусове, тогава темата High Tech определено е за вас..

Интериор на спалнята

Хай-тек в спалня дава усещане за строгост и твърдост чрез включване на технически елементи в дизайна. Високотехнологичните интериори, като стил, близък до минимализма, често използват монохромни цветови схеми, които може да се комбинира с обикновени, основни цветове:

 • червен;
 • син;
 • зелено;
 • жълто.

Чертежи, декоративни елементи почти липсват във високотехнологичния интериорен дизайн.

Високотехнологичният интериор като стил, близък до минимализма

Високотехнологичният интериор като стил, близък до минимализма

Подовото покритие трябва да е със същия цвят като килим, или стените трябва да се припокриват с килима. Настилките от имитация на леопардова кожа също са приемливо и интересно решение. Може да се комбинира с мебели със същата повърхностна структура.

Дизайн на хол

Хол хай-тек стилът е лесен за разграничаване от всеки друг стил хол. Вземете например необичайното решение на двойна комбинация от пурпурна подсветка таван с настилки в контрастно лилаво.

Изобилие от стъклени и метални прегради, прави линии, ясни геометрични форми, окачени тавани, различни видове осветление и осветление – всичко това е характерно за високотехнологичния интериорен дизайн.

Използвайте повече стъклени и метални прегради

Използвайте повече стъклени и метални прегради

Изборът на мебели трябва да е подходящ за мястото. Меката мебел с прости геометрични форми и монохромни материали ще ви бъде полезна. Цвят на цвят, който ще действа като акцентен елемент, може да бъде създаден с ярък цвят диван, например червено, което може да оживи общия фон.

Ярък акцент трябва да бъде само един. Можете да използвате модулен диван, който променя формата си, и евентуално да създадете различна цветова комбинация, ако модулите са с различни цветове. Подходящи интериорни елементи са маса със стъкло плот, столове с метални крака и облегалки, маси за кафе на колела, модерни стъклени библиотеки рафтовете.

Високотехнологичната всекидневна може лесно да се разграничи от всекидневната, декорирана във всеки друг стил.

Високотехнологичната всекидневна може лесно да се разграничи от всекидневната, декорирана във всеки друг стил.

Високотехнологични в детската стая

Детска стая, декориран с високотехнологични идеи за интериорен дизайн, това е пространство, което ще зарадва малките любители на футуристичните неща. Благодарение на характерното неутрално покритие е лесно да се модифицира интериора на помещението, когато е необходима промяна.

Високотехнологична детска стая

Високотехнологична детска стая

Високотехнологичният интериор на детска стая обаче не е само привлекателен дизайн. Същността на концепцията е да осигури всички предимства на технологиите, които придобиват специално значение в детската стая.. В момента няма недостиг на интегрирани, взаимосвързани, високотехнологични приспособления с Wi-Fi, които да се грижат за вашето дете..

Вземете интелигентно устройство, което проследява неговите движения, сърдечен ритъм, дишане, качество на въздуха, сън и развитие. След това можете да използвате данните, за да подобрите качеството на живот на вашето дете (и, преходно, вашето), или просто да се потопите в работата без притеснения и да наблюдавате дистанционно ситуацията..

Това е пространство, което ще зарадва малките любители на футуристичните неща.

Това е пространство, което ще зарадва малките любители на футуристичните неща.

За баня

Интериор баня във високотехнологичен стил ще донесе всички предимства на модерността в пространството. Основният принцип на този стил е високата практичност с много малко аксесоари или мебели.:

 • мивки. Докато конвенционалните умивалници често имат много малка естетическа привлекателност, високотехнологичните мивки за баня добавят някои съвременни технологични щрихи, които младото поколение несъмнено ще оцени;

Високотехнологична баня

Високотехнологична баня

 • високотехнологични тоалетни, които не изискват ръце или хартия. Тези тоалетни имат регулирана температура и автоматични сушилни (вече в употреба и често срещани в Азия);
 • нагреватели на тоалетни седалки и LED светлини;
 • самопочистващи се тоалетни и антимикробни седалки;
 • сензори за движение при повдигане и спускане на капака на тоалетната;

Високотехнологичният интериор на банята ще внесе всички предимства на модерността в пространството

Високотехнологичният интериор на банята ще внесе всички предимства на модерността в пространството

 • екологично чисти цифрови кранове като чудесен начин за пестене на вода и енергия. Някои от функциите, които можете да очаквате от цифров кран са: намален воден поток и настройки за цифров контрол на температурата;
 • технология за безконтактен инфрачервен кран, който „чете“ потребителя и се изключва, когато ръцете не са под крана;
 • програмируеми функции като настройка на часа за сутрешното упражнение или опция за миене на зъбите, която работи през определения интервал от време;
 • банята отново се сменя душ кабини.

Принципът на този стил е високата практичност.

Принципът на този стил е високата практичност.

Ето какво можете да очаквате от новите вани:

 • отделни вани без душ;
 • малки вани в японски стил;
 • елегантни модерни кранове за вана, много от които слизат от пода и се изливат във ваната;
 • вани с масажни елементи, чиито въздушни канали осигуряват постоянен поток от топли масажни мехурчета;
 • хромотерапия или подобряващо настроението осветление.

Ваните обикновено преобладават над душовете

Ваните обикновено преобладават над душовете

Новите материали и форми за ваната предлагат правоъгълни форми, както и резбован камък и мед. Високотехнологичната баня съдържа и интелигентни джаджи. Ето някои интересни елементи, които добавят още един слой технология:

 • хладилници за баня, които съхраняват лекарства или студени напитки на хладно място;
 • LCD панели, които ви позволяват да контролирате температурата под душа, водния поток, парата, музиката и хромотерапията;
 • водоустойчиви телевизори. Къпането и гледането на телевизия е приятна комбинация и премахва шансовете да изпуснете iPad във ваната, когато сте на следващия си видеоклип..

Материалите и формите са правоъгълни

Материалите и формите са правоъгълни

Във века технологиите се превръщат в съществена част от ежедневието на хората. Ето защо тези високотехнологични аксесоари за баня непременно ще се превърнат в задължителни, тъй като технологичните джаджи проникват във всички аспекти на живота на хората. От сензорни екрани до MP3 кранове и високотехнологични тоалетни, тези най-съвременни аксесоари със сигурност ще направят времето за баня по-приятно..

Високотехнологичен дизайн на кухнята

Всяка кухня, която включва високотехнологични елементи на интериорния дизайн, е „кухня от бъдещето“. Всички големи домакински електрически уреди трябва да са най -модерните, използвайки съвременни технологии. Оформлението трябва да бъде възможно най -опростено.

Излишният хром и блясък трябва да бъдат сведени до минимум, за да се избегне създаването на кухня, наподобяваща офис пространство..

Кухня от бъдещето

Кухня от бъдещето

Когато някой спомене кухнята на бъдещето, какво мислите? Говорещи устройства, които реагират на гласови команди? Технологиите играят голяма роля в днешната кухня. Нашият начин на живот се е променил и функцията на кухнята се е променила, технологиите са напреднали в съответствие с нашите нужди..

Кухнята вече не е просто стая за готвене. Домакинските задължения, плащането на сметки, прането, забавленията по разписание и други дейности, свързани с готвене, са мигрирали в кухнята, тя е нараснала по размер, а някои модерни оформления са направили кухнята централно място в дома..

Развлекателните и информационни системи помагат да се мотивират другите членове на семейството да дойдат в кухнята, да седнат и да ядат храната си. Компютърът в кухнята също ще бъде полезен, особено когато трябва да търсите рецепти, да плащате сметки или да наблюдавате имейла си, докато чакате важно съобщение. За тези с натоварен график, високотехнологичните кухненски технологии ви помагат да готвите по-бързо, да готвите храна от разстояние и да ви напомнят кога да смените храната..

Кухнята вече не е просто стая за готвене

Кухнята вече не е просто стая за готвене

Коридор

Входът на къщата не трябва да бъде затрупан с мебели. Високотехнологичният дизайн насърчава освобождението коридор от мебели, така че го направете невидим, като вземете предвид същия цвят на стените и шкафове. Що се отнася до декорацията на стените, те трябва да бъдат равномерни и плътни, украсете ги с малки снимки. Хай-тек също диктува правилата за осветление.

Стилно антре с минимално количество мебели

Стилно антре с минимално количество мебели

Подови лампи с полилеи са забранени тук, но вграденото осветление е напълно подходящо. Използвайте висулки или халогенни крушки. Във високотехнологичния свят се използват не само метал и стъкло, но и:

Като цяло няма ограничения за избора на материали за високотехнологични интериори. Просто трябва да запомните за функционалността.

Този стил помага да се освободи коридора от ненужни мебели.

Този стил помага да се освободи коридора от ненужни мебели.

Завеси

Високотехнологичният стил се използва и обича от уверени и модерни млади хора. Основната характеристика на този стил е изобилието от пространство в стаята.. Тук никога няма да видите сладко или луксозно. завеси. Вместо това има хоризонтални или вертикални щори. Разбира се, има вероятност стаята ви да изглежда така офис с тях, така че можете да използвате ролетни щори и други минималистични видове завеси, за да изглежда стаята ви по -удобна.

Основната характеристика на този стил е изобилието от пространство в стаята.

Основната характеристика на този стил е изобилието от пространство в стаята.

Дизайн за малки апартаменти

При регистрация една стая За апартаментите може да бъде полезно да следват принципите на високотехнологичния дизайн, тъй като този стил дава на малкото пространство илюзията, че е много по-голям. Ще се озовете в малко пространство, което няма да бъде тесно.

Вариант с комбиниране на кухня и хол

Вариант с комбиниране на кухня и хол

За студио апартамент

Хай-тек е подходящ за малки пространства. Чистите, студени цветове и липсата на допълнителни мебели ще ви помогнат да създадете илюзията за повече пространство в стаята..

Интериор студия се характеризира със свобода на пространството.

СъветиЧувствайте се свободни да използвате този стил в малки апартаменти. Изобилието от стъклени предмети и светли цветове могат да направят дори най -малкото студио апартамент по -просторно..

Вариант за студио апартамент

Вариант за студио апартамент

За детски стаи

Високотехнологичният стил е много практичен избор на дизайн не само за просторни стаи, но и за малки. Тя включва комбинация от основни мебели със светли цветови схеми..

Малка, стилизирана детска стая

Малка, стилизирана детска стая

За баня

Високотехнологичната баня не е в състояние да съчетае комфорт и романтика в стил Прованс, Държава или модерна. Но в същото време той ще съдържа всички функционални компоненти, необходими в банята. Всички нормални ежедневни дейности трябва да бъдат улеснени и по -естествени..

Вариант за малка баня в този стил

Вариант за малка баня в този стил

За кухня

Бар брояч би било идеално за малка високотехнологична кухня, както и за компактна стъклена или разтегателна маса, която може да се регулира в зависимост от това дали трябва да побере 6 души или 2. Столовете могат да бъдат изработени от:

 • огънат шперплат;
 • дърво;
 • метал;
 • пластмаса;
 • прозрачен поликарбонат.

Основните критерии за избор на мебели за малка високотехнологична кухня са минимален дизайн, гъвкавост и елегантност..

Опция за спестяване на пространство за малка кухня

Опция за спестяване на пространство за малка кухня

Високотехнологичният интериорен дизайн ще помогне за визуално разширяване на стаята със смели, плътни цветове и отсъствие на ненужни мебели.

Интериорни предмети

Високотехнологичният интериорен дизайн обикновено не изисква допълнителни декоративни елементи, тъй като голямо количество светлина обикновено се пречупва от хромирани и лъскави повърхности и се отразява в огледалата.

СъветиАко обаче възнамерявате да добавите чувство за индивидуалност към интериора, трябва да използвате правилните декоративни елементи..

Опитайте се да използвате възможно най -малко декоративни елементи

Опитайте се да използвате възможно най -малко декоративни елементи

Стените могат да бъдат украсени с големи фотографски портрети в метални рамки. Черно -белите снимки ще изглеждат подходящи. Интересни метални фигурки, както и декоративни предмети от стъкло също ще отговарят на дизайна.

Отличителни черти на стила

Друго разговорно име за високотехнологичния стил е терминът „интелигентен дом“. Той обозначава не само наличието на високи технологии, но и функционално устройство. Заедно те трябва да се използват по такъв начин, че всички нормални ежедневни дейности да станат по -лесни и по -естествени..

Стилът предполага високи технологии

Стилът предполага високи технологии

Тази къща наистина е умна в много случаи и предлага висок комфорт. Това включва автоматизирани системи за отопление, охлаждане, сигурност и дори ароматизация на помещенията..

СъветиУмните домове също могат да имат гласов контрол върху мобилните комуникации и са предназначени да оптимизират живота ни, така че да живеем икономично и да опазваме околната среда..

Система за интелигентен дом

Система за интелигентен дом

Отличителна цветова палитра

Характерната за хай-тек цветовата палитра включва предимно сиво и бяло, както и всички техни нюанси. Понякога се използват контрастни тонове, които се различават значително от основния фон..

Многофункционални мебели

Високотехнологичните интериорни идеи ни препоръчват предимно многофункционални мебели. Най -добре ще работи с модерен дизайн..

Цветовата палитра включва предимно сиво и бяло

Цветовата палитра включва предимно сиво и бяло

Многослойно осветление

Многослойното, изобилно, драматично осветление е друга типична характеристика на високотехнологичните интериори. Намира се на стени и тавани. Осветлението играе важна роля при зонирането на открит оформления.

Висящите светлини са най -подходящи в комбинация с малки халогенни висулки, възможно на различни височини.. Основното изискване е простотата на формулярите. Добра идея е да имате полилей за окачен таван с халогенни лампи на различни височини – те биха добавили уют и чар към интериорния дизайн. Стилен аквариум с екзотични риби е идеална декорация, която ще придаде на цялостната вътрешна конфигурация естетичен високотехнологичен вид.

Използвайте многофункционални мебели

Използвайте многофункционални мебели

Камини

Високотехнологичната камина, като правило, не съдържа комин, но работи на електричество, алкохолна горелка и други видове гориво:

 • Холандски производител камини Helex, комбинира модерна камина с Full HD телевизор. Телевизия плоският екран е проектиран да влиза напълно в зоната на камината, покрита с тънък стъклен или черен панел;

Стилна опция за камина

Стилна опция за камина

 • Стенната камина може да бъде монтирана на стена като един от плазмените телевизори с плосък панел. С помощта на малки катализатори, стенната камина има способността да изгаря миризмите, да остарее вътрешния въздух, ефективно да връща топъл и неутрален въздух обратно във въздуха;
 • Електрическата високотехнологична камина не е необходимо да се зарежда с дърва и пепелта, която е присъща на традиционните камини, ще добави нотка на високи технологии с дизайна си. Такива модели също често приличат на стенен плазмен панел или на размерна картина с пламък, който трепва зад стъклен дисплей. Може да се управлява с дистанционно управление;

Стилът се състои от прави линии и геометрични форми.

Стилът се състои от прави линии и геометрични фигури.

Ефектът на живия пламък е връхната точка на тези камини.

 • подвижните електрически печки от чугун са по-близо до индустриалния дизайн, но също така ще се впишат перфектно във високотехнологичните. Чугунените печки са истинско произведение на изкуството, което може да ви донесе както естетика, така и топлина, често ръчно изработени. Вместо да използва електрически вентилатор, тази преносима електрическа камина доставя топлина отгоре, осигурявайки тих и нежен източник на топлина;
 • съвременните газови камини също са оборудвани с най -новата каталитична технология, която не само почиства емисиите на въздух преди да напусне печката, но също така помага за премахване на миризми в дома и неутрализиране на въздушни частици като прахови акари, създавайки по -чиста и здравословна домашна среда. Тъй като няма да се губи енергия по комина, цялата генерирана топлина ще се използва за затопляне на помещението, което намалява експлоатационните разходи;

Плазменият дисплей често прилича на красива картина.

Такива модели също често приличат на стенен плазмен панел или на размерна картина с пламък,

Такива модели също често приличат на стенен плазмен панел или на размерна картина с пламък.

 • настолна камина може да се появи в живота ви, когато започнете да мислите, че камините не могат да бъдат преносими. Камината на масата е по -скоро нейно по -малко копие, което прилича на пламък на свещ. Въпреки че тази миниатюра не е пълен заместител на традиционната, определено ще удиви партньора ви на романтична вечеря. Работи с течно парафиново масло.
 • камина с комин може да бъде не по-малко интересна за вашия високотехнологичен дизайн, отколкото нейните колеги „без комин“. Коминът е безпроблемно интегриран в конструкцията, за да служи не само като отоплително устройство, но и като държач за стъклени рафтове.

Този стил се състои от прави линии и геометрични форми, затова изберете правоъгълна, квадратна или кръгла камина..

Мечтайте за умен дом

Използвайте студени нюанси

Тъй като този стил е доста лаконичен, камината също трябва да бъде проста..

Стилът е въплъщение на най -новите постижения в съвременните технологии

Стилът е въплъщение на най -новите постижения в съвременните технологии

Изберете необичаен цвят за него, за да го направите акцентен обект, който ще привлече окото с отмъщение..

Thanks! You've already liked this